brojevi uvjek vrijede, sve ostalo je imaginacija i osjećaj, i ti brojevi su povjesni fakt, govore koji je narod koliko dao antifašističkoj borbi, vidiš hrvate ustaše nisu ubijale zbog vjere i nacije, kao što su to radili srbima i bilo je ljudski i opravdano što su se srbi pobunili protiv tog režima, a ti isti hrvati su u rat išli iz uvjerenja, antifašistikog uvjerenja..probuseni $ wrote:Nisam ja nista imputirao hrvatskom narodu vec je to histotijski fakat. NDH je bila fasiticka drzava a Ustase njena regularna vojska.osa wrote:
istina, ali ti si imputirao hrvatskom narodu fašizam, pa sam ti ja postirao podatke o žrtvama antifašista u najžešćoj bitci protiv fašizma, još čekam da prokomentiraš broj antifašista muslimana u toj bitci i usporediš ga s brojem antifašista hrvata, ili ako hoćeš antifašista iz bih i antifašista iz hrvatske da ne budemo potpuno na nacionalnoj crti....
Nisu hrvati ucestvovali u partizanskim jedinicama zato sto su hrvtati , vec zato sto su nantifasisti i prema takvim uvijek imam respekta, kao uostalom i prema svim ostalim antifasistima. Ovdje ti to prebrojavanje ne vrijedi.
možda ne znaš podatak, ali u jednoj od prvih velikih bitaka protiv fašizma, u španjolskom građanskom ratu, usdjelovalo je 1300 boraca sa prostora bivše jugoslavije, od toga je bilo 700 hrvata, zamisli, možeš li vjerovati, čak i u partizanskim filmovima, ako si ih pratio ,svaki drugi drug, kog su zvali španac, a valjda znaš od kud takvi nadimci, je bio hrvat. znaš li ijednog muslimana da su ga zvali španac..
e probušeni, probušeni......