Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
udrch

#226 Re: Sead Kolašinac

Post by udrch »

neću im ja kupiti ove novine dok ne objave da je Sušić pozvao Kolašinca za utakmicu i to potvrde svi ostali :D
Logovan

#227 Re: Sead Kolašinac

Post by Logovan »

Valjda nije šuplja ovo iz "Sporta". :bih:
limeni

#228 Re: Sead Kolašinac

Post by limeni »

_terminaš_ wrote:Valjda nije šuplja ovo iz "Sporta". :bih:
sta pise?
MOSALJOZE

#229 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

limeni wrote:
sta pise?
"Uskoro dolazim u Čapljinu da izvadim pasoš"Sead Kolašinac
Edin H.

#230 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

Je li pise na koji salter u Capljini se mora javiti?
JThomas

#231 Re: Sead Kolašinac

Post by JThomas »

iščapljine :D
limeni

#232 Re: Sead Kolašinac

Post by limeni »

MOSALJOZE wrote:
limeni wrote:
sta pise?
"Uskoro dolazim u Čapljinu da izvadim pasoš"Sead Kolašinac
svaka cast ako je istina! :bih:
Edin H.

#233 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

JThomas wrote:iščapljine :D

:lol:
udrch

#234 Re: Sead Kolašinac

Post by udrch »

ovo je dobra vijest..posebno mi se sviđa što mu je mati iz Čapljine, jer je otac koliko znam sigurno iz Sandžaka..
ovako će puno lakše dobiti potrebne papire..
Bosanski_kralj

#235 Re: Sead Kolašinac

Post by Bosanski_kralj »

Iz Čapljine?? Još samo treba i da se Hrvati uključe u trku za njim. :oops: :D
Edin H.

#236 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

udrch wrote:ovo je dobra vijest..posebno mi se sviđa što mu je mati iz Čapljine, jer je otac koliko znam sigurno iz Sandžaka..
ovako će puno lakše dobiti potrebne papire..
Nema veze, moze za nas ili Srbiju igrati :oops:
forum_selektor

#237 Re: Sead Kolašinac

Post by forum_selektor »

Kološinac u reprezentacija DA, ali iskljucivo da grije klupu narednih nekoliko mecheva. da se ne remeti vec uigrana kombinacija sa Zukanovicem i Lulom po lijevoj strani. defanzivnog veznog, mozda, i to da se dokaze protiv Omana :D
It_is_a_Leclerc

#238 Re: Sead Kolašinac

Post by It_is_a_Leclerc »

forum_selektor wrote:Kološinac u reprezentacija DA, ali iskljucivo da grije klupu narednih nekoliko mecheva. da se ne remeti vec uigrana kombinacija sa Zukanovicem i Lulom po lijevoj strani. defanzivnog veznog, mozda, i to da se dokaze protiv Omana :D
Da bogdom Sead dobije pravo nastupa za BiH do Omana.
PeppermintSA

#239 Re: Sead Kolašinac

Post by PeppermintSA »

koliko otprilike treba vremena da prođe od vađenja našeg pasoša do dobijana zelenog svijetla od UEFE za promjenu sportskog državljanstva?

Jer vidim neki govore biće spreman već za Latviju, drugi govore da će biti spreman tek za mečeve protiv Slovačke, treći tvrde da neće biti spreman ni za sami kraj kvalifikacija, već tek tamo nekad pred SP...kakva je stvarna situacija? Ima li mogućnost da nas već na ljeto pojača, ili ćemo se morati načekati?

hvala unaprijed!
udrch

#240 Re: Sead Kolašinac

Post by udrch »

s obzirom da je sam rekao da će ljetos da to ganja, nakon završetka sezone..
prema mojoj procjeni, pasoš naše zemlje, bez intervencije bi mogao dobiti krajem godine..
ja sam uvjeren da neće igrati u kvalifikacijama nijednu utakmicu..
It_is_a_Leclerc

#241 Re: Sead Kolašinac

Post by It_is_a_Leclerc »

PeppermintSA wrote:koliko otprilike treba vremena da prođe od vađenja našeg pasoša do dobijana zelenog svijetla od UEFE za promjenu sportskog državljanstva?

Jer vidim neki govore biće spreman već za Latviju, drugi govore da će biti spreman tek za mečeve protiv Slovačke, treći tvrde da neće biti spreman ni za sami kraj kvalifikacija, već tek tamo nekad pred SP...kakva je stvarna situacija? Ima li mogućnost da nas već na ljeto pojača, ili ćemo se morati načekati?

hvala unaprijed!
Mogućnost da dobije sve papire su otprilike vrlo male. Promjena civilnog državljanstva je preduslov za inicijaciju procesa promjene sportskog državljanstva koji se odigrava u administrativnom središtu UEFA-e. Još ako Njemci budu sabotirali, moglo bi se otegnuti na godinu dana..
BHF_Manijak

#242 Re: Sead Kolašinac

Post by BHF_Manijak »

Pripremite se kao da ce igrati tek naredni ciklus, to je najrealnije, a sve sto bude prije odnosno ranije - neka bude ugodno iznenadjenje!
Kemal Malovčić

#243 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

TO SEJO!
Kemal Malovčić

#244 Re: Sead Kolašinac

Post by Kemal Malovčić »

Sejo izgleda ko da je ishranjen samo na janjetini i baklavi. CAR.
jeza u ledja

#245 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

PeppermintSA wrote:koliko otprilike treba vremena da prođe od vađenja našeg pasoša do dobijana zelenog svijetla od UEFE za promjenu sportskog državljanstva?

hvala unaprijed!
Ja mislim da proces NAKON sto dobije nas pasos traje vrlo dugo, mozda i godinu.
Dead Man Walking

#246 Re: Sead Kolašinac

Post by Dead Man Walking »

Ma ne traje godinu, bio je negdje onaj clanak o Rakiticu kad se dvoumio izmedju Hrvata i Svice, pa je zaigrao na prvoj narednoj kvalifikacionoj za Hrvatsku.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#247 Re: Sead Kolašinac

Post by JoseMujica »

to da ako je već imao oba državljanstva, nije nastupao za mlađe selekcije niti jedne države pa je samo pitanje da probere

u našem slučaju

1. igrač nema bh. državljanstvo (znači prvo mora proći proceduru gdje vijeće ministara donosi odluku, pa biti upisan u matičnu knjigu državljana , a što je nemoguće bez matičnog broja :?

2. mora se odreći švabskog pasoša da bi dobio naš :shock: (da budem iskeren ja ne bi)

3. igrač već igrao za drugu državu u mlađim selekcijama (dakle ima sportsko druge države)

4. ne pita se samo Sead i NS već i švabe mogu zavlačiti godinama ako hoće, mada sumnjam da su oni čmarine ko mi balkanci
MOSALJOZE

#248 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Edin H. wrote:Je li pise na koji salter u Capljini se mora javiti?
Na šalter broj 3,radi ona plavuša.Ona ti je kćerka od onog Mehe mesara,znaš onaj što živi prekoputa onog Smaje što radi u sudu,a žena mu poznaje domara,koji ima kćerku.E domarova kćerka ima prijateljicu,a ta prijateljica je kćerka te što radi na šalteru broj 3.Priti simpl
Edin H.

#249 Re: Sead Kolašinac

Post by Edin H. »

JoseMujica wrote:to da ako je već imao oba državljanstva, nije nastupao za mlađe selekcije niti jedne države pa je samo pitanje da probere

u našem slučaju

1. igrač nema bh. državljanstvo (znači prvo mora proći proceduru gdje vijeće ministara donosi odluku, pa biti upisan u matičnu knjigu državljana , a što je nemoguće bez matičnog broja :?

2. mora se odreći švabskog pasoša da bi dobio naš :shock: (da budem iskeren ja ne bi)

3. igrač već igrao za drugu državu u mlađim selekcijama (dakle ima sportsko druge države)

4. ne pita se samo Sead i NS već i švabe mogu zavlačiti godinama ako hoće, mada sumnjam da su oni čmarine ko mi balkanci

1. Valjda ima neka finta da se izvrda ovo ako imas veze.

2. Najvise me brine, ali problem je obicno u obrnutom smjeru, ne mozes da dobijes njemacko drzavljanstvo ako imas strano, nisam siguran da nemas pravo da dobijes dodatno drzavljanstvo ako vec imas njemacko. Neka neko iz Njemacke pojasni ako ovo zna.

3 - 4 zar ono nema neki limit u godinama da se odlucis, tako da ne bi trebao biti veliki problem.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#250 Re: Sead Kolašinac

Post by un1ted »

Njemacko drzalvjanstvo se moze biti dvojno u rijetkim slucjaevima, a to Kolasinac nece dobiti. Ako uzme nase onda nece imati Njemacko :) :run:
Post Reply