Ovo sto si ti dao nije nikakav dokaz.duh_sa_sjekirom wrote:Evo, za početak: http://www.nolinks/forum.php/vi ... 510&p=1107taxi_driver32 wrote: Dokazi ti da jeste.
Šta ti nudiš kao dokaz da se nisu borili, za početak?
Saljem sa standa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovo sto si ti dao nije nikakav dokaz.duh_sa_sjekirom wrote:Evo, za početak: http://www.nolinks/forum.php/vi ... 510&p=1107taxi_driver32 wrote: Dokazi ti da jeste.
Šta ti nudiš kao dokaz da se nisu borili, za početak?
Znaci Tito je za ove iz kraljevine Jugoslavije bio kralj, tito!duh_sa_sjekirom wrote: Tražiš nekakve dokaze? A gdje je tvoj dokaz da nisu htjeli da se bore za to ime? Šta ako nisu smjeli, pod prijetnjom smrću?
Šta treba da ti se demantira? Da se Bošnjacima ili muslimanima uskraćivalo pravo na nacionalno izjašnjavanje?
Pa evo:
Prema popisu iz 1910.g. u BiH živjelo je oko 600 000 muslimana (popis radila Austrougarska)!
Prema popisu iz 1921.g. u BiH ne živi niti jedan Bošnjak ni Bosanac niti musliman (popis radila Kraljevuina SHS)!
Nije im se dozvoljavalo čak ni da se izjasne kao pripadnici vjerske skupine, a kamoli šta drugo!Možeš li izvući ikakav zaključak iz ovih podataka?
Šta se to desilo u tih 11 godina sa tim ljudima?
Daj Cypruse, pa nisu tvoji postovi napisani prije par godina i niko ih se ne sjeca- otkako si se registrirao dovodis u pitanje bosnjastvo pojedinih historijskih licnosti tvrdoglavo se pozivajuci na princip: ako se isti nisu eksplicitno tako izjasnili onda ne mozemo ni tvrditi kao su to i bili, mada je ocigledno da nista drugo ni nisu mogli biti jer ispunjavaju sve preduvjete za pripadnost bosnjackom narodu na osnovu istih onih kriterija koji vrijede i za susjede i komsije.S druge strane, ne vidjeh nikada ni ovdje ni drugdje kako od tebe tako i od strane istomisljenika ti primjenu istog principa "propitivanja"i dovodenja u pitanje pripadnosti npr.srpskom narodu pravoslavnog stanovnistva do 19-og stoljeca, svugdje u Bosni, osobito u Bosanskoj Krajini.cyprus wrote:Pa upravo to ja ne radim, već vi... Vi na ovoj temi odlučujete ko je Bošnjak, a ko nijeLBVIEW wrote:...pokusavas odredivati ko jeste a ko nije Bosnjak...Vi proglašavate određene historijske ličnosti Bošnjacima, ne ja... Aman... Ja nisam reko ni da ti ljudi jesu ni da nisu Bošnjaci, nego da je samo ta tema diskutabilnija nego što je vi shvatate...
Tema je Najbitniji Bosnjak. Kad bude Najbitnija Bosnjakinja uzecu tvoj prijedlog u razmatranje.fatamorgana wrote:Fali i Katarina Kosaca ....
Po cemu je ona Allahati bitna,sta je postigla ?fatamorgana wrote:Fali i Katarina Kosaca ....
Gojeni H wrote:Kulin ban
Tvrtko I
Husein kapetan
Adil beg
Alija Izetbegovic
E znao sam da ce se neko od ovih kleronacionalista zalijepit' k'o muha na .....theTruePath wrote:Po cemu je ona Allahati bitna,sta je postigla ?fatamorgana wrote:Fali i Katarina Kosaca ....
Imas li ikad nesto konkretno i konstruktivno reci na bilo kakvoj temi?fatamorgana wrote: E znao sam da ce se neko od ovih kleronacionalista zalijepit' k'o muha na .....
Pa rekoh da su ovakvi likovi koji na jrdnoj temi mrze Srbe, na drugoj Izrael, na trecoj Andrica na petoj Bosance, Hercegovce i Ostale te na religiji tvrde kako je njihova vjera vjera mira zovem jednostavno kleronacionalistima,OpusDei wrote:Imas li ikad nesto konkretno i konstruktivno reci na bilo kakvoj temi?fatamorgana wrote: E znao sam da ce se neko od ovih kleronacionalista zalijepit' k'o muha na .....
Cudi me sto ti moderatori dopustaju da trolas svugdje.
OpusDei wrote:Imas li ikad nesto konkretno i konstruktivno reci na bilo kakvoj temi?fatamorgana wrote: E znao sam da ce se neko od ovih kleronacionalista zalijepit' k'o muha na .....
Super, ali kakve to veze ima sa temom? Rijesite takve sukobe preko pp-a i nemoj vise kvariti teme na forumu. To inace vazi i za tebe i za njega.fatamorgana wrote: Pa rekoh da su ovakvi likovi koji na jrdnoj temi mrze Srbe, na drugoj Izrael, na trecoj Andrica na petoj Bosance, Hercegovce i Ostale te na religiji tvrde kako je njihova vjera vjera mira zovem jednostavno kleronacionalistima,
fakat ba, liku dosadno u zivotu basOpusDei wrote:Imas li ikad nesto konkretno i konstruktivno reci na bilo kakvoj temi?fatamorgana wrote: E znao sam da ce se neko od ovih kleronacionalista zalijepit' k'o muha na .....
nisam znao da je bio Bosnjakarapinho1 wrote:Gdje je Kralj Tvrtko u anketi ?
Pa nije bio musliman ...arapinho1 wrote:Gdje je Kralj Tvrtko u anketi ?
Jok,bio je Hrvatsoulfly11000 wrote:nisam znao da je bio Bosnjakarapinho1 wrote:Gdje je Kralj Tvrtko u anketi ?
Krunisao se za kralja u pravoslavnom manastiru Milesevi, u Srbiji.fatamorgana wrote:Pa nije bio musliman ...arapinho1 wrote:Gdje je Kralj Tvrtko u anketi ?
Hajde ljudi neka mu neko objasni stvarno nemam vremena za ovakve likove.historija dokazala da je krunisan u Milama kod Visokog,uostalom tu je i sahranjen i molim te nemoj vise tih srpskih bajkisoulfly11000 wrote:Krunisao se za kralja u pravoslavnom manastiru Milesevi, u Srbiji.fatamorgana wrote:Pa nije bio musliman ...arapinho1 wrote:Gdje je Kralj Tvrtko u anketi ?