Bosna i Hercegovina - Grčka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Poll ended at 23/03/2013 23:02

Pobjeda BiH
322
68%
Nerijeseno
99
21%
Pobjeda Grcke
54
11%

Total votes: 475

Korisničkoime

#226 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Nista ne garantuje da bi Zukanovic odigrao bolje od Zahirovica tu poziciju i ne znam zasto mislis da bi Visca kao pomoc Lulicu bio bitniji nego Medunjanin kao pomoc Zahirovicu i Pjanicu.
Teško da može biti slabiji od Zahirovića protiv Slovenije Zahirović je stvarno odigrao jednu od lošijih ako ne najlošiju tekmu u repki, na samo da nije funkcionisao naprijed u iznošenju lopte nego nije funkcionisao ni nazad ni u dvobojima ni u postavljanju.
Medunjanin onakav nije nikome pomoć, ako Pjaniću treba pomoć Medunjanina onda bi mu bilo pametno da pakuje kofere i sprema se put PL BiH. Ja se samo mogu nadati da Zahirović i Medunjanin nisu tekmu protiv Slovenije uzeli za ozbiljno više u smislu šta se imamo truditi riješit će to momci iz napada.
Lulić sa Višćom na lijevoj strani ili Lulić bez Višće sam drži lijevu stranu uvijek sam za Višću + Lulića, doće nam glave to igranje sa krilom ili igranje sa Ibiševićem na krilu, treba nam jer ni Mujdža ni Lulić nisu dorasli tom zadatku da 90 minuta špartaju gore dole. Uostalom Višća donosi brzinu sa Stevanovićem na desnoj strani bi možda napokon počela da funkcioniše naša igra preko krila. Eto ti pomoći i Pjaniću koji bi se malo rasteretio.
Ponavljam najgora opcija je postava u gore citiranom postu jer tada bi Grčka zaista trebala da ima neki crni crni dan da budu jako loši pa da uspijemo bez i jednog pravog krila nešto napraviti.
It_is_a_Leclerc

#227 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by It_is_a_Leclerc »

Ključ cijele utakmice je dobiti Grke trkački. Ako budemo igrali sa Medunjaninom, Zahirovićem i Zukanovićem u istoj postavi, onda je to tromo, ne valja ništa i otvara niz opcija preko kojih nas Grci mogu tući.
Brzim krilima razvlačiti grčku sredinu, ostavljati Pjaniću prostora u sredini, pa ako ne prođu centaršuti sa krila (što je izgledno s obzirom da su Grci puno jači u skok igri od nas), onda imamo Pjanića da s nekom majstorijom presudi.
Infaze Studio

#228 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Infaze Studio »

Korisničkoime wrote:
jeza u ledja wrote:Nista ne garantuje da bi Zukanovic odigrao bolje od Zahirovica tu poziciju i ne znam zasto mislis da bi Visca kao pomoc Lulicu bio bitniji nego Medunjanin kao pomoc Zahirovicu i Pjanicu.
Teško da može biti slabiji od Zahirovića protiv Slovenije Zahirović je stvarno odigrao jednu od lošijih ako ne najlošiju tekmu u repki, na samo da nije funkcionisao naprijed u iznošenju lopte nego nije funkcionisao ni nazad ni u dvobojima ni u postavljanju.
Medunjanin onakav nije nikome pomoć, ako Pjaniću treba pomoć Medunjanina onda bi mu bilo pametno da pakuje kofere i sprema se put PL BiH. Ja se samo mogu nadati da Zahirović i Medunjanin nisu tekmu protiv Slovenije uzeli za ozbiljno više u smislu šta se imamo truditi riješit će to momci iz napada.
Lulić sa Višćom na lijevoj strani ili Lulić bez Višće sam drži lijevu stranu uvijek sam za Višću + Lulića, doće nam glave to igranje sa krilom ili igranje sa Ibiševićem na krilu, treba nam jer ni Mujdža ni Lulić nisu dorasli tom zadatku da 90 minuta špartaju gore dole. Uostalom Višća donosi brzinu sa Stevanovićem na desnoj strani bi možda napokon počela da funkcioniše naša igra preko krila. Eto ti pomoći i Pjaniću koji bi se malo rasteretio.
Ponavljam najgora opcija je postava u gore citiranom postu jer tada bi Grčka zaista trebala da ima neki crni crni dan da budu jako loši pa da uspijemo bez i jednog pravog krila nešto napraviti.
Sto se tice Zahirovica u ovom podebljanom...nemoj se dzaba nadati. NA njemu se vidjelo da se protiv Slovenije maksimalno trudi, trcao je puno, ali momak ne zna i tacka..Sve sam mislio u kvalifikacijama da ga mentalna strana koci, strah, trema....ali evo i u prijateljskim, ne samo da se s loptom ne zna sastati, nego ne zna se postaviti, ne zna uci u duel (pliva u prazno) itd.... Steta fino odgojen momak i drag, ali nije brate na nivou nase repke. :sad:
MOSALJOZE

#229 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Rahimic :-D :dance:
tony montana

#230 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by tony montana »

Bit će nam duplo teže igrati protiv Grka u Zenici,nego u Atini.Realno i iskreno gledajući ako uspijemo odigrati neriješeno bit će to veliki uspjeh.Nimalo ne potcjenjujem našu reprezentaciju,ali stvar je u tome što Grčka igra prljav i bunkerski fudbal.
kokakolas

#231 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by kokakolas »

Budimo malo realni... Misimović nije odigrao utakmice još od Alžira, a Kineska liga počinje tek 8. Marta. Misimoviću će polako godina otkad je posljednji put proveo 90 minuta na terenu. Držati ga na klupi i eventuelno ga staviti zadnjih nekoliko minuta u igru ako bude potrebe.

Igramo kod kuće i imamo strašan napad kojeg moramo iskoristiti.

Begović
Mujdža Vranješ Spahić Zukanović
Stevanović Pjanić Zahirović Lulić
Džeko Ibišević
JThomas

#232 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by JThomas »

It_is_a_Leclerc wrote:Ključ cijele utakmice je dobiti Grke trkački. Ako budemo igrali sa Medunjaninom, Zahirovićem i Zukanovićem u istoj postavi, onda je to tromo, ne valja ništa i otvara niz opcija preko kojih nas Grci mogu tući.
Brzim krilima razvlačiti grčku sredinu, ostavljati Pjaniću prostora u sredini, pa ako ne prođu centaršuti sa krila (što je izgledno s obzirom da su Grci puno jači u skok igri od nas), onda imamo Pjanića da s nekom majstorijom presudi.
nažalost mislim da je to potpuno nemoguće i za mnogo jače trkačke ekipe od nas. u suštini u ovoj postavi jedino zahirović trči, al' šta će kad ne umije...i tu se opet vraćamo na cocalića, nije claude makelele iz najboljih dana, al' siguran sam da je bolji od zahirovića. na toj poziciji je bolji i jahić, iz ekipe je ispao nakon tekme gdje je zavaljen na stoperu, al' njemu je najprirodnija pozicija zadnji vezni.

ma tripujem da je možda i sesar bolji od zahirovića...
vicious

#233 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vicious »

JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ključ cijele utakmice je dobiti Grke trkački. Ako budemo igrali sa Medunjaninom, Zahirovićem i Zukanovićem u istoj postavi, onda je to tromo, ne valja ništa i otvara niz opcija preko kojih nas Grci mogu tući.
nažalost mislim da je to potpuno nemoguće i za mnogo jače trkačke ekipe od nas. u suštini u ovoj postavi jedino zahirović trči, al' šta će kad ne umije...i tu se opet vraćamo na cocalića, nije claude makelele iz najboljih dana, al' siguran sam da je bolji od zahirovića. na toj poziciji je bolji i jahić, iz ekipe je ispao nakon tekme gdje je zavaljen na stoperu, al' njemu je najprirodnija pozicija zadnji vezni.

ma tripujem da je možda i sesar bolji od zahirovića...
Apsolutno, tvrdim da je 100% bolji u svim segmentima.

Za Cocalića stvarno ne mogu ništa reći, ne pamtim kad sam ga gledao zadnji put.
Malo je čudno kako se on konstantno zaobilazi, dok eto vlada nekakvo opšte mišljenje kako ima kvaliteta.
Ne bih sad da raspirujem neke teorije zavjere :D ali može li biti da to ima neke veze sa okolnostima pod kojima je otišao iz Želje? Koliko se sjećam, nešto je bilo između njega i Amara, nije htio produžiti ugovor pa ga ovaj šutnuo iz ekipe? Ispravite me ako griješim, nisam siguran 100%.
E sad, ne bi mi uopšte bilo nezamislivo da je taj neki tihi bojkot došao linijom Amar -> Švabo -> Pape, s obzirom da svi znamo koliko Pape poštuje Švabu. Sad, pitanje je samo da li bi ovaj išao tako daleko... :)
JThomas

#234 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by JThomas »

mislim da je to baš na dugom štapu. i druge koji su sad standardni se pape telio da pozove...
MOSALJOZE

#235 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

vicious

#236 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by vicious »

Ma znam, nego onako malo nagadjam, ko besposlena baba :grin:
Zao mi sto se Sesar povrijedi,protiv janeza bi dominirao na Zahirovicevoj poziciji :smile:
svi u napad

#237 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by svi u napad »

Korisnicko je dalo dobar prijedlog sastava no i sam je dao odgovor - nemoguce. Ja bi isto volio da proba sa Viscom koji se trudi i koji bi poginuo na terenu, no Susic ne voli rizike. Za jeza u ledja samo kratko da svako u repki pa i Zukanovic moze odigrati bolje od Zahirovica koji nas je zahvaljujuci didi Rahimicu (pokrivao sve njegove mane) prevario i ustalio se u repki. Pogledaj zadnje dvije tekme, lopte covjek nije oduzeo. Protiv Janeza u prvom poluvremenu igra presing ispred Dzeke i Vede. Posto Visca nece igrati mislim da je rjesenje sa Vranjesem (desni) i Mujdzom (lijevi), te Zukom uz Spahu u sredini jedina dobra solucija. Ima jos varijanta sa Kolasincem lijevo ako bi sredili papire (znam da je to manje od 1% no nada umre zadnja). Stevanovic i Lulic moraju biti bocni jer su to momci koji puno trce, pomazu bekovima u odbrani i koji ce poslati 4-5 centarsuteva za Dzeku i Vedada. Najgore bi bilo igrati bez nekog bocnog kao sto obicno igramo, jer ce onda Lulic igrati sam lijevo i imat cemo strasnih problema. U toj varijanti bi nerjeseno bio uspjeh koji nas na zalost vodi samo u baraz. Mi moramo pobijediti ovu tekmu i mislim da ce biti 1:0 ili 2:1 za nas. Nikakvih kompromisa i starih zasluga u ovoj tekmi ne smije da bude (tu mislim na Misketa koji treba biti na klupi). Naprijed BiH. Do godine u Brazilu.
rage_guy

#238 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by rage_guy »

^Zasto nas nerijesen rezultat vodi u baraz?
MOSALJOZE

#239 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

rage_guy wrote:^Zasto nas nerijesen rezultat vodi u baraz?
a svako stručnjak :oops:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#240 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Slo Burner »

Samarasa danas nije bilo ni na klupi Celtika??

Sad procitah da ima neku povredu misica 2 sedmice
MOSALJOZE

#241 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Slo Burner wrote:Samarasa danas nije bilo ni na klupi Celtika??

Sad procitah da ima neku povredu misica 2 sedmice
zato je gekas zabio 2 višćinom istanbulu
svi u napad

#242 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by svi u napad »

MOSALJOZE wrote:
Zato sto su Grci otisli bolje spremljeni kad se je dogovarao raspored utakmica. Poslije Zenice sve igraju kod kuce i ne vjerujem da mogu koju kiksati. Volio bih da grijesim ali moramo biti realni. Sve i svi ce biti uz njih poslije Zenice. Mi moramo poslije remija dobiti sve tekme sto ce biti veoma tesko. Ja ipak vjerujem u pobjedu i da ne trebamo kalkulirati. Imamo strasan napad i moramo dati gol vise. Naprijed BiH. Do godine u Brazilu.
Rob_Atl

#243 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Rob_Atl »

Grcka nikog nije dobila ubjedljivo, tako da njima isto ni jedna tekma nije sigurna. Los fudbal igraju skroz , ne igraju napadacki, al jebes ga uvale ga uvijek nekako
Arteta

#244 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Arteta »

Zahirovic protiv Grcke mora igrati.
Koliko god bio los, citave kvalifikacije i prijateljske je odigrao na toj poziciji, ne smijemo rizikovati pa pustiti nekoga ko nam nije nikad igrao tu poziciju.
Konjanik

#245 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Konjanik »

andr0id wrote:S obzirom da se igra 22 marta.. a 21 je cimburijada.. tako da ce biti svega ta 2 dana :)

Sent from my GT-i9001 using Xparent Skyblue Tapatalk 2
:o ja i zaboravio da je tekma 22og marta uuuuujbte!!!A 21og pocinje cimburijada Aaa.. :-) ako budu dva insana trijezna u Zenici tokom te cijele hefte !Ubi me!
MOSALJOZE

#246 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by MOSALJOZE »

Konjanik wrote:
andr0id wrote:S obzirom da se igra 22 marta.. a 21 je cimburijada.. tako da ce biti svega ta 2 dana :)

:o ja i zaboravio da je tekma 22og marta uuuuujbte!!!A 21og pocinje cimburijada Aaa.. :-) ako budu dva insana trijezna u Zenici tokom te cijele hefte !Ubi me!
imal bujruma u zenici?? 8-)
Logovan

#247 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Logovan »

svi u napad wrote:
MOSALJOZE wrote:
Zato sto su Grci otisli bolje spremljeni kad se je dogovarao raspored utakmica. Poslije Zenice sve igraju kod kuce i ne vjerujem da mogu koju kiksati. Volio bih da grijesim ali moramo biti realni. Sve i svi ce biti uz njih poslije Zenice. Mi moramo poslije remija dobiti sve tekme sto ce biti veoma tesko. Ja ipak vjerujem u pobjedu i da ne trebamo kalkulirati. Imamo strasan napad i moramo dati gol vise. Naprijed BiH. Do godine u Brazilu.
Po tebi oni nemaju mane, oni su savršeni, jedna od tri najbolje reprezentacije svijeta, trpaju svima po 4-5 golova, itd. :-) Mi ili potcijenimo protivnike ili ih precijenimo. :roll: :roll:
Konjanik

#248 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Konjanik »

MOSALJOZE wrote:
Konjanik wrote:

imal bujruma u zenici?? 8-)
Vazda bilo za dobru i postenu raju, jarane.Inace samo da napomene da 21og marta pocinje i medjunarodna rafting regata duz rijeke Bosne, koja ce se odrzavat i tokom 22og marta, pa bujrum svi fanatikosi i navijaci BH svratite na obale Bosne na pivo,cevape, cimbur i navijanje za rafting klub Bosna iz Zenice! :thumbup:
dinty2

#249 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by dinty2 »

ako reprezentativci čitaju ovo..da im poručim nešto
Molim vas ,,da za ovaj narod napaćeni,,državu,,naciju ,,ponos i na kkraju za vas same...da trenirate ovih mjesec dana ko nikad
Zaha molim te idi u teretanu ,,idi trči..treniraj ko lud
Miske,,i ti isto,,daj pokreni se malo..idi trči malo ..dzogiraj.. et imaćeš i par tekmi,,iskoristi ih na najbolji mogući način
Ibiševiću poradi malo na mentalnoj snazi..idi psihologu,,pomoli se svaku noć kome se već moliš..da ti da snagu
Vranješu ,,pitaj slobodno trenetra,,nije sramota-kako se postaviti prema igraču s loptom,,idi malo i ti brate u teretanu
Zukanoviću..--traži kralju da u klubu igraš štopera ovih mjesec dana,,bori se za to mjesto,,da malo osjetiš tu poziciju.
Lula..skontaj se malo..otidji do psihologa slobodno i gledaj " kasete" geretha baila--analiziraj ga
Stevanoviću..molim te jedi malo više..pogotovo slatkiše i radi sklekove,,posebno ledjne i trokut da malo ojačaš i daj bori se svim silama za prvi tim Sevilje
et,,,nadam se da će te me ispostovat,,jer samo ovako mozemo pobjedit.
:shock: :shock: :!: :!: :bih: :bih:
zakonpera

#250 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by zakonpera »

Samo recept iz Pariza primjeniti jer ova grcka se ne moze odbraniti stalnog pritiska. Akcije moraju biti brzr, tecne i razvuci im pamet po krilima a za to je potrebno dobru noc da imaju Lulic i Mujdza. Odbrana mora stajati visoko i konstantno tjerati njihove spiceve da se smaraju. Kod nas je neki problem u razumjevanju desne stoperske pozicije i desnog beka. Vidjelo se to u Parizu kada je Rami jednom proso ali su nas i Portugalci razbili upravo tu, pogotovo onaj pas kroz usi Mutinja za Ronalda koji je prosao kao brzi voz.. a nas defanzivni veznjak desni stoper i desni bek kao da nisu postojali. Ovaj put takodjer protiv Slovenije isti problem pa i protiv Grcke najvise je glavobolja zadavao Gekas po toj strani. Da li moze Spaha da odigra dobro i prirodno na poziciji desnog stopera da zatvori to. Jos gore ce biti kada je Mujdza ofanzivniji nego sto treba da bude.
Locked