Kako mogu da skontam, stvar je sljedeća: Kvačilo je dečko koji o sebi misli da je tu neđe sa ljepotom ko Apolon, pa mu nije jasno kako mu se moglo desiti da ga dotična ostavi zbog nekoga, ako joj već on pruža ono što je najbitnije: ljepotu i sex.
Mislim da si malo zalutao sa postavkom teme. Zamisli svog klona koji je uspješan u poslu, pristojno situiran, da odišeš samopuzdanjem, da ženi možeš pružiti više od kafe i sexa poslije...?
Ukratko, kada si mlad, sve što si naveo da je tebi bitno (izgled, pamet, pa sve ostalo) je samo naznaka potencijala. Ti si u tom momentu samo talenat i od tebe se očekuje da uspiješ. Koliko vidim, ti misliš da ti je to dovoljno i da za tebe nema prepreke. Tako da te dotična prilično iznendaila sa svojim postupkom. E tu je glavni kuršlus u tvom razmišljanju. To što trenutno imaš je samo početak, osnova koju si dobio da na njoj gradiš svoju ličnost. Taj što ti je mazno koku je nastavio dalje (nagađam, ali mogu pretpostaviti), i za tih nekih do max 10 godina u odnosu na tebe je postigao svašta u životu. Materijalni status je samo reklama njegovog uspjeha. Ko da gledam, lik i nije neki tajkun, nego je pristojan, auto, stan, dobar poso... srednja klasa reklo bi se.
Meščini da je dotična malo dublja u razmišljanju od tebe, pa je to i privuklo. Kada te pogleda, ona vidi resurse koji se osipaju. Svake sekunde si ružniji, stariji, a za uzvrat ne daješ ništa novo. Sa druge strane je "mužjak" koji je izgradio svoj život, postigao neke ciljeve, autoritet, naučio da rješava probleme, nudi sigurnost... Svakim danom je vrijedniji i pod tim ne mislim materijalno.
Nemoj se zanositi sa time da si zanimljiviji i šarmantniji od njega. Potrudi se da budućoj možeš priuštiti odlazak u pozorište ili operu (par stoja eura u gradovima Evrope, po osobi

), da uživo vidite Eifelov toranj a ne na slikama, da se ne sikira hoće li izgubit glavu u truhlom Golfu iz 89te, da joj kada bude oduševljena New Yorkom u nekom filmu možeš u zanosu prepričati kako East side miriše ujutro i gdje se jede najbolji bagel (da samo znaš kakav je sex poslije ovakvih razgovora)...
Trenutni stav, "lijep sam ko na slici i mogu 3 sata bez vađenja, šta treba više?" te neće daleko dovesti.