goran16v wrote:preludezalude wrote:
Naravno da su pisali legende o Alfi u odnosu na pasata. Sta ti tu nije sad jasno. Posto mene skoda ne interesuje vjerovat cu ti da je bolja od merca. Ja ti pricam citavo vrijeme o pasatu. Pasat se kvari, ima mana, a auto skupo kosta. Zakljucak: ????
Sta ba u odnosu na Passata??? Pa ti prvi na svakoj temi uspio da uguras svoju 166-icu i pises bajke o njoj! Isto kao sto tebe ne interesuje Skoda, a uhvatio si se Passata zbog okivanja u zvijezde, mene ne interesuje Passat nego upravo AR zato sto ste vi bez pokrica okivali u zvijezde 6 x vise nego ovi drugi Passata, pisali za Skodu da je isprdak, a po ovom je AR je za Skodu najobicnije smece, puna mana, skupa i kvari se. Zakljucak?????
Zakljucak je taj da si poceo da se gubis a dokaz za to je sto si poceo da prepravljas postove, tj nisi ni sam nacisto sam sa sobom sta napisati.
Lijepo otidji na prvu stranicu i procitaj moje postove sta sam napisao.
Prvi post:
Ma seru bez veze. Odkud Alfa, Citroen i Renault ispred VW I Audi.
Drugi post:
I usprkos tim kvarovima sto si spomenuo, alfa opet ima manje kaznenih bodova od Audi 4 i Pasata.
Treci post:
Ako je Audi imao manje kvarova onda bi trebao imati i manje negativnih bodova. Ja neznam ni sta ni kako (da me ne napadas), samo citam njihovu rang listu, negativne bodove i ocjene. Po njima Alfa ima manje negativnih bodova, ako oni lazu, onda lazem i ja.
Cetvrti post:
I ja znam dosta ljudi koji su bili extra zadovoljni sa Alfom, a i znam iz prve ruke jer sam bio vlasnik jedne pune tri godine. Znaci nije prica: pricao mi poznanik, cula zena od prijateljice muzev brat... Ja imam super iskustvo sa Alfom. Ako se neko nasadio, onda nije dobro gledao kad je kupovao. Isto tako ja znam najmanje 3 covjeka kojima je zaribao motor na pasatu 6 zbog nekog sranja od osovine sto pokrece uljnu pumpu. Jednom se cak isti taj kvar se desio 2 puta, samo sto je drugi put motor prezivio.
Peti post:
To si ti relevantniji od DEKRA-e i Auto Bild-a.
Pa eto Citroen i Renault su jos bolji i jos manje imaju negativnih bodova. Kakvo li je sad objasnjenje!!
Sesti post:
Emko, sva ta pitanja sto postavljas, sto zvuce kao nekakvo opravdanje, moras poslati Auto Bildu.
Sto se tice tvoje izjave da je audi stariji od alfe 5 godina, kakve sad to ima veze???!!! Testirana su potpuno nova vozila.
Zakljucak: boli mene neka stvar za Skodu. Ja pricam o losem prolazu Pasata. Po testovima su bolji Alfa, Citroen i Renault. Ovu trojku sam spomenuo jer se najvise pljuje po njima na ovom forumu. Nigdje se nisam striktno uhvatio Alfe. Pravo si dosadan sa Alfom i Skodom. Guras skodu u pricu koja se zove LOS PASAT.Ja govorim o PASATU I LOSEM PROLAZU. Mogu uzeti bilo koje auto sa onog spiska i reci da ima bolje ocjene od pasata. Nije bit u tome da je test pokazao da je neko dobio bolje ocjene od pasata, vec je bit da je njegovo velicanstvo VW PASAT, (najbolje auto, sa jeftinim dijelovima, pali vozi auto) najlosije prosao u ovom testu i ima najvise negativnih bodova.
Uostalom ja mogu i pricati o Alfi kad je neko spomene jer sam jednu imao do prije 4 mjeseca. Mislim da sam ja kompetetniji da pricam o Alfi nego ti. 99,9% ljudi na forumu koji kazu da je Alfa kvarljivo smece, nisu nikad ni sjeli u Alfu, a kamoli je posjedovali.