Lijepo lijepo...bierkof wrote:Nigdje nisam rekao da treba islam da se zabrani, niti zelim da se zabrani.
I posto si rekao da vjeru i naciju ne treba izjednacavati pretpostavljam da si i dalje Bosnjak?
Lijepo lijepo...bierkof wrote:Nigdje nisam rekao da treba islam da se zabrani, niti zelim da se zabrani.
Ocito nisi dovoljno vremena proveo citajuci ili si citao pogresnu literaturu.bierkof wrote:Koje to 90% serijata mogu primjeniti na sebe?Samir_01 wrote: Zbog cega bi "vladao" serijat? Vise od 90% serijata mozes na sebi da primjenis i u sekularnim zemljama.
Islam je dio Bosne, dio bosnjackog naroda... bice tu do Sudnjeg dana...
Prezivjeli smo fasiste u vise navrata... prezivjecemo i vas kompleksase. Ako imas problem sa nama, u sljedecem ratu stavi kokardu na glavu, prekrsti se i prikljuci se cetama. Uklopices se lijepo... a to ce ti biti i jedina sansa da naudis Islamu u Bosni.
Jeli totalno nakaradni familijski zakoni, gdje se rodjaci zene i udaju medjusobno? Ili gdje zena ne smije da izadje iz kuce bez muskarca? Ili gdje moje sestre nemaju pravo glasa, ili vrijede manje od mene pred zakonom? Da ne pricamo o totalno nazadnom kaznenom zakonu...
Stari ja vjerovatno znam o islamu vise od tebe. Dane sam provodio u prostorijama aktivne islamske omladine, citajuci njihovu biblioteku i slusajuci predavanja. Prije spavanja sam citao knjige iz imana i tefsire Kur'ana.
Zato svu tu sminku fine i tolerantne religije, koju predstavljate omladini po bosni i kojom trujete mlade umove, meni ne mozes da prodas.
Realnost je da se ispod te maske, krije jako ruzno lice totalitarnog religijsko politickog sistema, koji nema ni malo razumjevanja za drugo i drugacije.
Ja ne znam samo kako Japanci mogu prezivjeti bez islama i serijata?odr0n wrote:Kako samo ovi radikalni vjernici ispadima štete vlastitoj vjeri, kao nijedan ateist, što je najgore oni toga nisu ni svjesni.
Možda al' uz naznaku: "Zna se ko je glavni". I ovlašno gledano šega muškarcu preći na islam. Ženi... hm. Pogotovu na izvorištima islama.Kroksica wrote:... Koliko ja znam Islam je jedna od religija koja je stavila zenu na ravnopravanu stolicu sa muskarcem...
Sto puta ponovljena laz ne postaje istina68847 wrote:Možda al' uz naznaku: "Zna se ko je glavni". I ovlašno gledano šega muškarcu preći na islam. Ženi... hm. Pogotovu na izvorištima islama.Kroksica wrote:... Koliko ja znam Islam je jedna od religija koja je stavila zenu na ravnopravanu stolicu sa muskarcem...
Žena je čak u privilegiranoj i zaštićenoj poziciji po sili zabrana i ograničenja kojih za muški rod nema.
Il' će mi neko reći: Čitaj pa ćeš vidjeti da nije tako.
Pa šta onda vidim oko sebe?
Propuste i pogrešna tumačenja?
Onda nigdje ne vidim ispravnoti i pravde.
Ako je laž nisam je ja ponovio neg ljudi oko mene tvrdeći da jeste istina.Optimus Prime wrote: Sto puta ponovljena laz ne postaje istina
Govorim o tvrdnji da su zena i muskarac ravnopravni u islamu.68847 wrote:Ako je laž nisam je ja ponovio neg ljudi oko mene tvrdeći da jeste istina.Optimus Prime wrote: Sto puta ponovljena laz ne postaje istina
bierkof wrote:Obe propagandne masine sadrze vrlo malo istine.

Pretpostavljam da citajuci o izvrsenju smrtne kazne u SAD, Sj. Koreji, Japanu, Bjelorusiji, Rusiji, Kini takodje mogu nauciti ponesto o Islamu? Kakav jadan pokusaj diskreditacije Islama.505sCrtom wrote:evo jedan clanak iz kojeg mladi mogu nesto nauciti o danasnjem islamu
Beshi says his job does not spoil his social life![]()
Ne zaboravi homoseksualce, zene koje pobjegnu od covjeka koji ih tuce i maltretira (cime postaje preljubnica, muz lako nadje par MUSKIH SVJEDOKA za njenu navodnu prevaru, njena rijec ne vrijedi cak ni pola muske (Quran), tako da joj ode glava )Sta treba, da osjecam sazeljenje prema dilerima, silovateljima, ubicama? Kme, kme.. Eto.
@AleksoOptimus Prime wrote:Imam jedno pitanje. Ne znam ima li kakvih eksperata serijatskog prava ovdje na forumu?
Volio bi da mi neko kaze u kojoj mjeri je S. Arabiji implmentirala serijat.
Koliko ja znam, oni tvrde da su ga implementirali u potpunosti.
Nasi forumasi "poput kroksice" tvrde suprotno.
Zato me interesuje sta oni jos moraju primjeniti da bi dostigli taj serijatsk ideal o kojem nasi fundamentalisti sanjaju.
Interesuje me takodjer zasto je oficijelna stopa ubistava u S. Arabiji 7 puta veca nego u Japanu.
nije to nikakvo diskreditiranje. to je samo ilustracija jednog covjeka, koji radi svoj posao u jednom sistemu, koji je opet, idealan (jer dolazi od boga). nista vise od toga. nekome se tako svidja, a nekome se stomak okrene. to je to.Opetja033 wrote:
Pretpostavljam da citajuci o izvrsenju smrtne kazne u SAD, Sj. Koreji, Japanu, Bjelorusiji, Rusiji, Kini takodje mogu nauciti ponesto o Islamu? Kakav jadan pokusaj diskreditacije Islama.
Sta treba, da osjecam sazeljenje prema dilerima, silovateljima, ubicama? Kme, kme.. Eto.
Zna se ko je glava porodice, zasto bi s tim neko imao problema? Ako je meni kao zeni OK da mi muz drzi glavnu rijec u porodici zasto bi ti mislio da sam ugrozena? Propuste, pogresna tumacenja, ljudsku glupost, zloupotrebu svacega je upravo ono sto vidimo i ti i ja.68847 wrote:Možda al' uz naznaku: "Zna se ko je glavni". I ovlašno gledano šega muškarcu preći na islam. Ženi... hm. Pogotovu na izvorištima islama.Kroksica wrote:... Koliko ja znam Islam je jedna od religija koja je stavila zenu na ravnopravanu stolicu sa muskarcem...
Žena je čak u privilegiranoj i zaštićenoj poziciji po sili zabrana i ograničenja kojih za muški rod nema.
Il' će mi neko reći: Čitaj pa ćeš vidjeti da nije tako.
Pa šta onda vidim oko sebe?
Propuste i pogrešna tumačenja?
Onda nigdje ne vidim ispravnoti i pravde.
dobro. to je tvoj izbor. i dobro je da imas pravo na izbor, misljenje, odlucivanje. da recimo odlucis sutra da ti budes glava porodice, imala bi pravo i na to. i da se sutra zaljubis u drugog muskarca, imala bi pravo osnovati zajednicu sa tim muskarcem (bez straha da ces biti kamenovana). da se sutra zaljubis u zenu, imala bi pravo zivjeti s njom bez straha da ces biti kaznjena bicevanjem ili odrubljivanjem glave npr.Kroksica wrote: Zna se ko je glava porodice, zasto bi s tim neko imao problema? Ako je meni kao zeni OK da mi muz drzi glavnu rijec u porodici zasto bi ti mislio da sam ugrozena? Propuste, pogresna tumacenja, ljudsku glupost, zloupotrebu svacega je upravo ono sto vidimo i ti i ja.
Poenta?505sCrtom wrote:dobro. to je tvoj izbor. i dobro je da imas pravo na izbor, misljenje, odlucivanje. da recimo odlucis sutra da ti budes glava porodice, imala bi pravo i na to. i da se sutra zaljubis u drugog muskarca, imala bi pravo osnovati zajednicu sa tim muskarcem (bez straha da ces biti kamenovana). da se sutra zaljubis u zenu, imala bi pravo zivjeti s njom bez straha da ces biti kaznjena bicevanjem ili odrubljivanjem glave npr.Kroksica wrote: Zna se ko je glava porodice, zasto bi s tim neko imao problema? Ako je meni kao zeni OK da mi muz drzi glavnu rijec u porodici zasto bi ti mislio da sam ugrozena? Propuste, pogresna tumacenja, ljudsku glupost, zloupotrebu svacega je upravo ono sto vidimo i ti i ja.
nemaju sve zene tu srecuKroksica wrote: Poenta?
Ako je tebi OK onda OK.Kroksica wrote:... Ako je meni kao zeni OK da mi muz drzi glavnu rijec u porodici zasto bi ti mislio da sam ugrozena? ...
a vidio bi kako bi joj bilo ok da, sud za prekrsaje opstine stari grad, presudi 50 bicevanja preko guzice, zato sto komunicira sa nepoznatim muskarcima preko interneta.68847 wrote:Ako je tebi OK onda OK.Kroksica wrote:... Ako je meni kao zeni OK da mi muz drzi glavnu rijec u porodici zasto bi ti mislio da sam ugrozena? ...
Za života baš nisam uočio da je ženama OK da im muž drži glavnu riječ.
Da one drže glavnu riječ (na njihov profinjen način) jeste.
Jbg sad.505sCrtom wrote:nemaju sve zene tu srecuKroksica wrote: Poenta?