Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#226 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Ne moze ici taj golf u visu klasu jer osnovni golf ne zadovoljava kriterije. Da li ti je sad jasnije?
Sad si ti na redu sa odgovorom.
Pusti se sad te price oko osnovnog Golfa. Evo ti pitanje oko osnovnih oprerma:

Da li je Toyota Yaris, auto iz B segmenta, koje u osnovnoj opremi Luna serijski ima servo volan, manuelni klima uredjaj, tonirana stakla, cent. vravu sa daljinskim zakljucavanjem, el. retrovizore, prednja stakla na struju, bocne lajsne, do 7 zracnih jastuka, retrovizor sa senzorom, CD sa MP3 sa 6 zvucnika komandama na volanu i USB-om, svjetla sa follow me home funkcijom, indikaciju nevezanih pojasa na prednjim sjedalima klasu veca od Skode Fabie Active, od koje je svakako kvalitetnija po svim pitanjima i koja u osnovnoj opremi ima: 1 x airbag, servo volan, pripremu za radio uredjan, ABS (i to ne za sve modele), cent. bravu i 4 zvucnika????????
Da li je taj isti najjeftiniji i osnovni Yaris ista klasa kao i Skoda Octavia Active koja u osnovnoj verziji serijski ima ABS, 4 x Airbag, cent. bravu, pripremu za radio + 4 zvicnika, manuelne retrovizore i prozore, indikaciju pojasa samo za vozaca, bez klima uredjaja, daljinkog otkljucavanja, audio uredjaja i svega onoga sto osnovni Yaris ima?????

Kako ne kontas da postoje mali automobili ali kvalitetni i luksuzni cak i u osnovnoj opremi (koje su klase Lancia Ypsilon, Audi A1, Mini, Fiat 500?), ali da taj luksuz nicim ne utice na njihovu klasu??? Evo ti klasican pimjer Citroena, da li ima razlike u klasama izmedju C serije i DS serije, da li su C5 i DS5, ili C3 i DS3 razlicite klase? Problem je sto niko od nama poznatih proizvodjaca vise ne pravi veca auta sa niskom osnovno opremom jer se trziste prifiliralo u tom smjeru da nema kupca za veliki auto bez opreme, pa se stice utisak da je odjredjivanja klase oprema obavezna. Na primjerima malih i srednjih klasa imas milion primjera da kvalitet, oprema i luksuz nemaju veze sa klasom da bi to sto ti tvrdis vazilo.
bez_suplje

#227 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bez_suplje »

ne shvatam neke ljude ovdje,,postavio sam jedno pitanje oni se raspravljaju o nekim klasama auta itd
Industrialyzer

#228 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Industrialyzer »

bez_suplje wrote:ne shvatam neke ljude ovdje,,postavio sam jedno pitanje oni se raspravljaju o nekim klasama auta itd

Legendo, ovo ti je otislo sve u ku*ac vjeruj mi. Uvijek ista prica, isti ljudi, presipanje iz supljeg u prazno. Bolje ti je otidji na neki auto forum i pitaj ljude koji vole i znaju nesto o autima. ;-)
johntra

#229 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

nek ode na bh. ćuning, tamo sve znaju...
azdralovic

#230 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by azdralovic »

Industrialyzer wrote:
bez_suplje wrote:ne shvatam neke ljude ovdje,,postavio sam jedno pitanje oni se raspravljaju o nekim klasama auta itd

Legendo, ovo ti je otislo sve u ku*ac vjeruj mi. Uvijek ista prica, isti ljudi, presipanje iz supljeg u prazno. Bolje ti je otidji na neki auto forum i pitaj ljude koji vole i znaju nesto o autima. ;-)
ili jos bolje otidji i pogledaj oba auta, nadji nekoga koga znas ko je vozio jedan ili drugi pa pitaj za mane, probleme, preporuke i slicno,ali nekoga iskrenog a ne ono nase "moj je najbolji ovakvog vise neces naci" ... naravno uvijek postoji i ono nesto u tebi sto ce prevagnuti, izabir auta nije uvijek racionalna odluka(ja bi licno uzeo a3 ali iz ciste ljubavi prema audiju i nekakve odbojnosti prema alfama ali ne znaci da sam u pravu niti da bi trebao tebe ubjedjivati da je audi bolji)

najbitnije je da ces to auto ti vozati i ti trebas da budes zadovoljan sa njim... pusti ti to sta narod prica, neko ce za te pare voziti 30 godina starog mercedesa dok ce neko radije kupiti novu daciju iz salona tako da svako ima svoje...

na zalost pokazalo se do sada na svim mogucim temama o autima da obavezno odu u off
Don Zivconi

#231 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Don Zivconi »

Da i ja sta sarnem na ovu temu :)

Ja bih ti predlozio da kupis Audija A3, Zasto? nije Alfa za tebe :), zasto? pa eto zato :roll: da jeste odmah bi znao sta ces kupiti i nebi postavljao pitanja po forumu a narocito ne na ovome :D gdje ti odgovore daju likovi koji imaju nikove tipa 16V, turbina, ABS, kvacilo, iz cetvrte u trecu, GTI TDI itd. ;)

Kupi audija i miran si vjeruj mi, niko te od raje nece peglat sto si kupio Audi komsije te gledaju takodjer na ljepsi nacin jer da uzmes Alfu ljudi ce te na ulici zaustavljati ispitivati kako i sta... koliko su djelovi, kvari li se, kako ide koliko trosi gdje je servisiras paglaju brate pavo :-? okusio na svojoj kozi i jos me maltretiraju :D . Znaju sve o njoj i vise od tebe a opet ispituju komentarisu i tako u nedogled, jos samo cekam da ce mi reci mogu li malo sjesti da vidim kako to izgleda al jok nek kupe sebi pa nek gledaju ;-) .

Jedina pozitivna stvar u svemu sa Alfom je sto ces uvjek imati sa nekim otici popiti kafu a sreli se na parkingu i razmjenili par informacija, sto ces dobiti mahanje rukom od strane drugoga vozaca Alfe, kad stanes na prosirenje da odmoris sto ce uvijek stati neko sa alfom da vidi jesi slucajno u kvaru itd.

Kupi Audi kazem ti da ti se ne dogadjaju ovakve stvari nekad zna biti frustrirajuce al jebi ga kad nisam na vrijeme dao puno para moram sada da placam ceh nekako ;)
preludezalude

#232 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by preludezalude »

Gorane ne citam vise tvoje postove, postajes dosadan. Kad ti postavim konkretno pitanje, ti ga izignorises. A stalno laprdas, i ponavljas se.
goran16v

#233 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

preludezalude wrote:Gorane ne citam vise tvoje postove, postajes dosadan. Kad ti postavim konkretno pitanje, ti ga izignorises. A stalno laprdas, i ponavljas se.
Pa trebao bi, osim sto nemas argumete nego palamudis napamet bar bi znao da Golf nije srednja klasa, sta odredjuje klase, ko je i na osnovu cega napravio prvu podjelu sta su ostali uzeli za osnovu i sta znaci falsifikat.
bomba

#234 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bomba »

Da se ubacim i ja malo... Valjda ce se vidjeti moj post medju morem postova ovih teoreticara i cyber pametologa....

Imao sam priliku da solidno provozam oba auta i ono sto mogu predloziti pokretacu teme je da sjedne za volan oba auta i samo obrati paznju na kvalitet materijala i zavrsnu obradu pomenuta 2 auta.... Mislim da ce vec nakon tog sjedanja u kabinu moci donijeti odluku koje auto je bolje...
I slijep covjek moze vidjeti da je materijal u Alfi 159 (posebno u kabini) daleko ispod nivoa Audija A3 bez obzira sto bi Alfa 159 trebala biti luksuznija od Audi A3 pa tako i materijali u njoj.... O zavrsnoj obradi da i ne pricam....

Alfu moras da volis da bi je vozio i samo tada mozes da ignorises sve te nedostatke u materijalima i zavrsnoj obradi i taj tipicno italijanski fuseraj kako ga ja volim nazvati....

Za ljude koji nisu zaljubljenici ni u jednu od ove 2 marke i koji se vode striktno logikom da za ulozene pare dobiju sto kvalitetnije i pouzdanije onda je Audi puno bolji izbor od AR 159...
BISCANIN2

#235 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by BISCANIN2 »

Za pokretača teme ,audi definitivno ,ko u opšte može da poredi ovo :http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... Q&dur=4630 sa ovim :http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... CC4Q9QEwAQ
ili bilo čim drugim i ne zaslužuje da vozi :
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... CC4Q9QEwAQ
htcxone

#236 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

BISCANIN2 wrote:Za pokretača teme ,audi definitivno ,ko u opšte može da poredi ovo :http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... Q&dur=4630 sa ovim :http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... CC4Q9QEwAQ
ili bilo čim drugim i ne zaslužuje da vozi :
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... CC4Q9QEwAQ
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: svaka čast :)
ChipyChips

#237 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by ChipyChips »

Biscanin2 mozda si i ti lijep na slici,a uzivo si rugoba :-D Znaci slike koje stavljas su nidje veze. Ako cemo slikama da se pucamo evo jedne.Ko nema para za ovo,zadovoljava se talijanom.I fura se da je cool :lol:
Image
htcxone

#238 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

ChipyChips wrote:Biscanin2 mozda si i ti lijep na slici,a uzivo si rugoba :-D Znaci slike koje stavljas su nidje veze. Ako cemo slikama da se pucamo evo jedne.Ko nema para za ovo,zadovoljava se talijanom.I fura se da je cool :lol:
Image
ja koliko vidim da si ti stavio nabrijanu s seriju = ili sam pogijesio :) ?
a alfa i u najjednostavnijoj verziji izgleda kao i u najvisoj klasi, jedino je unutrasnjost drugacija :)
npr imas i TI alficu
Image
Image

ali covjek hoce da kupi vjerovatno ALFU ILI AUDIJA A3 za recimo 17 000 km....... sta moze dobiti?
opcije koje sam unio na mobile.de

7.000 eura
audi A3
dizel
96-110 kw

evo sta dobijes za te pare maximalno

EZ 11/2004
257.000 km
Diesel
103 kW (140 PS)
Schaltgetriebe

sa istim unosom alfa romeo 159
EZ 06/2007
161.050 km
Diesel
100 kW (136 PS)
Schaltgetriebe
sa bijelom unutrašnjošću kopletnom (perverzija)
bomba

#239 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bomba »

Glupo ti je poredjenje sa mobile.de
Za 17.000 km ovdje mozes bez ikakvih problema kupiti A3, 1.9 ili 2.0 TDI 2006 godiste sa full opremom i urednom stanju.
Alfa 159 se ne moze porediti po kvaliteti izrade sa Audijem A3.
Kao sto rekoh, ili sjedi u oba auta ili ako nemas mogucnost, pogledaj samo slike kokpita ta 2 auta i sve ce ti bit jasno (osim ako nisi zadrti alfista pa si slijep na te detalje)
Alfa 159 ima atraktivan vanjski izgled i tu joj skidam kapu. Sa druge strane, interijer je katastrofa uradjen (u klasi nekog osnovnog modela Seata Leon-a) kao i materijali koji su koristeni.
O pouzdanosti italijana u odnosu na nijemca, suvisno je i pricati.
Da Alfa valja, nebi bila iste cijene pa cak i jeftinija od Audija A3 koji u stvari i ne pripada njenoj klasi - pripada klasi ispod....

Naravno, sad ce se alfisti upaliti i krenuti sa ubjedjivanjem (u koje se ne namjerevam ukljucivati) ali cinjenice i razlike u kvaliteti izrade ova 2 auta su i vise nego ocite
htcxone

#240 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

ma hajde mi nađi toga uadija od 17 000 ( sa servisnom knjizicom i 140-150 000 pređenih) molim te? i da je to godiste sa FUL opremom (dvd nav,dvozonska) to ti nekome drugom, ja sam do prije mjesec dana pokusavao naci audija takvih karakteristika...nasao ŠIPAK
odem kaze joj jarane vrh super bla bla....
odemo na servis (jaran mi radi u ovlastenom servisu) samo me zovne i kaze nije ovo za tebe....
vozio sam 3 godina audi A3 2002 1,9 tdi, vozio sam Alfu 159 jtd 150 KS , vozio audi A3 2005 2,0 tdi, i reci cu ti samo da se ne mogu po udobnosti i po uzitku vožnje porediti sa Alfom...
a ne znam u koojoj si ti sjedio alfi sa tom "jeftinom" izradom... ovu je lik platio 18400 unutra je bijela (svjetlo-kafena) unutrašnjost sa DVD navigacijom, grijači sjedista i ostale zajebancije....

o pouzdanosti ne bih govorio .. da napomenem njegova alfa je 10/2007 kupljena prije godinu i nesto....
Don Zivconi

#241 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Don Zivconi »

bomba wrote:Glupo ti je poredjenje sa mobile.de
Za 17.000 km ovdje mozes bez ikakvih problema kupiti A3, 1.9 ili 2.0 TDI 2006 godiste sa full opremom i urednom stanju.
Alfa 159 se ne moze porediti po kvaliteti izrade sa Audijem A3.
Kao sto rekoh, ili sjedi u oba auta ili ako nemas mogucnost, pogledaj samo slike kokpita ta 2 auta i sve ce ti bit jasno (osim ako nisi zadrti alfista pa si slijep na te detalje)
Alfa 159 ima atraktivan vanjski izgled i tu joj skidam kapu. Sa druge strane, interijer je katastrofa uradjen (u klasi nekog osnovnog modela Seata Leon-a) kao i materijali koji su koristeni.
O pouzdanosti italijana u odnosu na nijemca, suvisno je i pricati.
Da Alfa valja, nebi bila iste cijene pa cak i jeftinija od Audija A3 koji u stvari i ne pripada njenoj klasi - pripada klasi ispod....

Naravno, sad ce se alfisti upaliti i krenuti sa ubjedjivanjem (u koje se ne namjerevam ukljucivati) ali cinjenice i razlike u kvaliteti izrade ova 2 auta su i vise nego ocite
Materijali su strasni na autima kod kojih se rucke na vratima izgrebu a da ni prsten nemas ccc molim te ne bacaj nick po forumu
bomba

#242 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bomba »

htcxone wrote:ma hajde mi nađi toga uadija od 17 000 ( sa servisnom knjizicom i 140-150 000 pređenih) molim te? i da je to godiste sa FUL opremom (dvd nav,dvozonska) to ti nekome drugom, ja sam do prije mjesec dana pokusavao naci audija takvih karakteristika...nasao ŠIPAK
odem kaze joj jarane vrh super bla bla....
odemo na servis (jaran mi radi u ovlastenom servisu) samo me zovne i kaze nije ovo za tebe....
vozio sam 3 godina audi A3 2002 1,9 tdi, vozio sam Alfu 159 jtd 150 KS , vozio audi A3 2005 2,0 tdi, i reci cu ti samo da se ne mogu po udobnosti i po uzitku vožnje porediti sa Alfom...
a ne znam u koojoj si ti sjedio alfi sa tom "jeftinom" izradom... ovu je lik platio 18400 unutra je bijela (svjetlo-kafena) unutrašnjost sa DVD navigacijom, grijači sjedista i ostale zajebancije....

o pouzdanosti ne bih govorio .. da napomenem njegova alfa je 10/2007 kupljena prije godinu i nesto....
Vidi, nemam se namjeru upustati u dalje rasprave posto nisam forum "naprdzivator" a i nemam vremena....
Ako si vozio A3 kako tvrdis, trebao bi znati da dvozonska klima manje vise po defaultu dolazi uz taj auto (ja jos ni jednog A3 nisam vidio sa obicnom-manuelnom klimom)
Prijatelj je prije par mjeseci kupio 2005 A3 2.0 TDI sa full opremom (S line oprema), servisnom knjigom (urednom) i platio ga je 15 000 markica.
Treba se samo malo potruditi sa potragom, biti strpljiv ne zalijetati se sa kupovinom a posebno kupovinom od nasih svercera...

Ako hoces sportski ugodjaj i lijep dizajn a boli te briga sto sjedis u interijeru izradjenom od plastika kakve se koriste jos samo u osnovnim "golim" modelima Renaulta ili Dacie (pogledaj samo rucicu mjenjaca u AR 159), ako te bas briga sto ces stalno nesto sarafati (posebno na trapu) kupit ces Alfu 159
Ako pak hoces normalan, pouzdan auto i u cijem ces se kokpitu osjecati kao da vozis nekog "velikog" Audija, kupit ces A3
Don Zivconi wrote: Materijali su strasni na autima kod kojih se rucke na vratima izgrebu a da ni prsten nemas ccc molim te ne bacaj nick po forumu
Bilo bi lijepo ako imas neku sliku tih steka da postavis posto ja to u zivotu nisam vidio na A3 modelu o kojem pricamo (2003+ godista) a posao mi je takav da imam jako puno kontakta sa raznim autima... Ono sto mu zna biti mana na stekama je da se metalni ukrasni poklopci na njima vremenom rasklimaju pa krenu klepetati a i to se rijesi jednostavnim dotezanjem....
Pa nije Seat Ibiza iz 2001 god pa da mu se steke ljuste :lol:
htcxone

#243 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

"Vidi, nemam se namjeru upustati u dalje rasprave posto nisam forum "naprdzivator" a i nemam vremena....
Ako si vozio A3 kako tvrdis, trebao bi znati da dvozonska klima manje vise po defaultu dolazi uz taj auto (ja jos ni jednog A3 nisam vidio sa obicnom-manuelnom klimom)
Prijatelj je prije par mjeseci kupio 2005 A3 2.0 TDI sa full opremom (S line oprema), servisnom knjigom (urednom) i platio ga je 15 000 markica.
Treba se samo malo potruditi sa potragom, biti strpljiv ne zalijetati se sa kupovinom a posebno kupovinom od nasih svercera...

Ako hoces sportski ugodjaj i lijep dizajn a boli te briga sto sjedis u interijeru izradjenom od plastika kakve se koriste jos samo u osnovnim "golim" modelima Renaulta ili Dacie (pogledaj samo rucicu mjenjaca u AR 159), ako te bas briga sto ces stalno nesto sarafati (posebno na trapu) kupit ces Alfu 159
Ako pak hoces normalan, pouzdan auto i u cijem ces se kokpitu osjecati kao da vozis nekog "velikog" Audija, kupit ces A3"

bold 1 - laž ... nalazio sam ja i KASETAŠE iz 2005 da ne pricam o "dvozonskoj klimi"
bold 2 koliko je presao taj sa S line opremom... 15 000 maraka? sumljivo skroz... ja sam trazio za 15 000 mozes dobiti GOLU 2004 godinu jedino
BOLD 3 I KOJI CES DA ISTA VALJA PLATITI JEDNO 4-5 MILJA VIŠE od alfe mlađe 2-3 godine, , ja cu je za te pare i godine rado "šerafati" iako je to obični kliše koji kod ozbiljnih poznavaocca automobila ne prolazi za ALFE starije od 2007/2008
bomba

#244 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bomba »

Audi od prijatelja je presao 160 000 km, prva ruka, full servisna istorija kako u servisnoj tako i potvrdjeno u bazi Audi servisa... I ne, auto nije nikada udaran (pretpostavljam da bi ti to bilo sljedece pitanje pa ti odgovaram unaprijed)

Kasetas dodje kod nekih Attraction ili Ambiente paketa opreme ali si zaboravio spomenuti da pored tog kasetasa zato dobijes CD changer sa 6 diskova smjesten u pretincu za rukavice (mozda nisi zavirio u pretinac). Ako u ta doba nisi htio kasetas sa CD changerom onda bi dobio "Audi Concert" radio sa CD playerom
Kao sto rekoh, radim dosta sa autima i znam dosta tih detalja tako da ne pricam napamet, sto se nebi moglo reci za tebe...

Sto se klime tice, evo zarovi se sad npr na pik.ba i nadji mi samo jednog 2003+ Audi A3 1.9 ili 2.0 TDI (posto pokretaca teme zanima dizel) bez dvozonske klime i ja cu iste sekunde da se povucem i usutim :)

I jos nesto, ne shvati me pogresno, nisam lektor ali obzirom da ovo citaju i drugi ljudi, bilo bi lijepo da obratis paznju na osnovni pravopis - saraf se ne kaze sEraf niti se sumnja kaze sumLJa :wink:

Toliko od mene a pokretacu teme sretno za pronalaskom i kupovinom auta, za koje god se na kraju odluci
johntra

#245 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

To što je tvoj haver kupio S line TDI za 15 milja, u što čisto sumnjam, nije nikakvo pravilo, jer po toj logici, svi bi za 15 milja vozili A3 dizele iz 2005 godine, a niko ne bi pogledao ekvivalentnu dizelsku peticu tih godina...a gle čuda, kakav li je odnos između Petica TDI i A3 tih godina na našim cestama...zato, nemoj to navoditi kao neko pravilo i dokaz kako je Audi povoljan za kupovinu...
i da, navedi mi koji su to plastični dijelovi tipa Dacie u Alfi, a da iste takve plastike nema u Audiju A3 ili Audiju A4 tih godina? a tvoja zadojenost Audijem je veća i od emkove, jedva sam čekao takvog kandidata...
ChipyChips

#246 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by ChipyChips »

Šta'š ti čekati propali novinaru :lol: :lol: Pa ti si zadnja osoba koja na ovom forumu po pitanju kompententnosti ima pravo glasa.Ha ja.I jos nekom kaze da ''on nekog ceka'' :lol: :lol:
drndalo

#247 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by drndalo »

Ti bi trebao malo manje svog proizvoda konzumirati, udara ti to masno i slano na zivce...
htcxone

#248 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by htcxone »

I jos nesto, ne shvati me pogresno, nisam lektor ali obzirom da ovo citaju i drugi ljudi, bilo bi lijepo da obratis paznju na osnovni pravopis - saraf se ne kaze sEraf niti se sumnja kaze sumLJa

ja koliko vidim ovo nije tema "bosanski jezik i knjizevnost" :)

istorija -Historija
Ako u ta doba - u to vrijeme
bomba

#249 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by bomba »

johntra wrote:To što je tvoj haver kupio S line TDI za 15 milja, u što čisto sumnjam, nije nikakvo pravilo, jer po toj logici, svi bi za 15 milja vozili A3 dizele iz 2005 godine, a niko ne bi pogledao ekvivalentnu dizelsku peticu tih godina...a gle čuda, kakav li je odnos između Petica TDI i A3 tih godina na našim cestama...zato, nemoj to navoditi kao neko pravilo i dokaz kako je Audi povoljan za kupovinu...
i da, navedi mi koji su to plastični dijelovi tipa Dacie u Alfi, a da iste takve plastike nema u Audiju A3 ili Audiju A4 tih godina? a tvoja zadojenost Audijem je veća i od emkove, jedva sam čekao takvog kandidata...
Ja normalno navedem primjer iz stvarnog zivota a ti odbijas da to prihvatis kao realno i hajde sad ti meni reci ko je ovdje zadojen :)
I procitaj par postova iznad, mene ne zanima ni Audi ni Alfa, navodim samo konkretne primjere i poredjenja tako da ta tvoja teorija o mojoj zadojenosti Audijem pada u vodu.
Ne znam sta si cekao al ja ne trosim vrijeme na rasprave sa forumskim cyber mudrolozima tako da cu te morati razocarati, bezveze ci cekao...

@htcxone, godina mog rodjenja je malo starija od 1992 god (kad se u BiH pocelo govoriti Historija, opCina itd) i mene su, kako roditelji tako i u skoli, ucili da govorim istorija i ja tako i govorim tj. pisem, sto je takodjer pravilno. Isto se odnosi i na rijec doba.... Koliko znam, rijeci poput sEraf ili sumLJA nisu prepoznate kao ispravne niti u jednom od 3 zvanicna jezika koji se govore u BiH dok rijeci istorija i doba jesu. :thumbup:
johntra

#250 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

Da te ne zanima nijedno auto, ne bi se javljao na ovu temu i bacao bombe da A3 ima bolji kvalitet enterijera od 159, kad to jednostavno nije istina...imam i ja primjera koliko hoćeš da, u nekim slučajevima, mogu kupiti novo auto za pravo povoljnu cijenu, pa ta situacija ne predstavlja pravilo...rekao sam ti već, da je tako kao što ti pričaš, svi koji voze i vole Golfove, vozili bi Audije...sve nešto ne trošiš vrijeme, a sve si češće na ovom forumu i sve više postova pišeš...hmm, šta li je to?
Post Reply