i na tvoj komentar se moze javih hrvat koji je zrtva il icija je familija zrtva ljudi iz armije bih,(pojedinaca ili grupa unutar armije) a ima ih!te sporadicne situacije i pojedinacne incidente nazovi kako od hoces nije tema,ovdje se radi o presudi koja je pobijena a obuhvatala je redom predsjedniak drzave,navijse komenadante vojske,operative itd a ne nekim nizerazrednim vojnicima i oficirima,jer je u toj akciji sudjelovala i amrija bih,5korpus a satatli su se kod bihaca i zaustavljeni pred banja lukom.I komenatar ti je glup jer se vodi nekim vidom nacionalizma koji koriste i srpske vodje koje komentarisu ovu presudu u beorgaduTheWatcher wrote:zaboli me neka stvar za hrvatsku i njihove generale.sto se mene tice,mogli su da istrunu u zatvoruu sjecanju mi je ostala vojska HVO-a i rat izmedju armije bih i njih i to nakon vezivanja zastava i nekih dogovora.ko je ratovao u bih zna o cemu pricam.
p.s.
ne vjeruj Latinu ni kada ti poklon nosi
Generali OSLOBOĐENI!!
-
oglo
#226 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Last edited by oglo on 16/11/2012 15:44, edited 2 times in total.
-
Marko99
#227 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
jest jest valja pofatati suncokrete, nikad ne znaš koji je poklon prikladanTheWatcher wrote:zaboli me neka stvar za hrvatsku i njihove generale.sto se mene tice,mogli su da istrunu u zatvoruu sjecanju mi je ostala vojska HVO-a i rat izmedju armije bih i njih i to nakon vezivanja zastava i nekih dogovora.ko je ratovao u bih zna o cemu pricam.
p.s.
- Sezam
#228 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Ne pada snijeg da pokrije brijeg, vec da svaka zvijerka pokaze svoj tragluckylaka wrote:Haskip.s.dobra tema sad znamo i na forumu ko je ko
- Toffee karamela
#229 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Jeste, Latin, baš su mi dragi ovi epski, seljački nazivi za Hrvate...a ti si šta ? Turčin ili Vizantinac ?TheWatcher wrote:zaboli me neka stvar za hrvatsku i njihove generale.sto se mene tice,mogli su da istrunu u zatvoruu sjecanju mi je ostala vojska HVO-a i rat izmedju armije bih i njih i to nakon vezivanja zastava i nekih dogovora.ko je ratovao u bih zna o cemu pricam.
p.s.
- karanana
#230 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Svaka cast! Lijepa vijest. Drago mi je.
-
bjelave
#231 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Kada je rijec o karakteru rata izmedju Armije BiH i HVO Haski sud ce usloro presuditi za udruzeni zlocinacki poduhvat Prlicu, Praljku i ekipi. Siguran sam, mogu se kladiti, da ta presuda nece biti oslobadajuca i da se nece slaviti ni u ZG a pogotovo ne u Mostaru.oglo wrote:i na tvoj komentar se moze javih hrvat koji je zrtva il icija je familija zrtva ljudi iz armije bih,(pojedinaca ili grupa unutar armije) a ima ih!te sporadicne situacije i pojedinacne incidente nazovi kako od hoces nije tema,ovdje se radi o presudi koja je pobijena a obuhvatala je redom predsjedniak drzave,navijse komenadante vojske,operative itd a ne nekim nizerazrednim vojnicima i oficirima,jer je u toj akciji sudjelovala i amrija bih,5korpus a satatli su se kod bihaca i zaustavljeni pred banja lukom.I komenatar ti je glup jer se vodi nekim vidom nacionalizma koji koriste i srpske vodje koje komentarisu ovu presudu u beorgaduTheWatcher wrote:zaboli me neka stvar za hrvatsku i njihove generale.sto se mene tice,mogli su da istrunu u zatvoruu sjecanju mi je ostala vojska HVO-a i rat izmedju armije bih i njih i to nakon vezivanja zastava i nekih dogovora.ko je ratovao u bih zna o cemu pricam.
p.s.
Oluja je jedna prica a Herceg-Bosna potpuno druga i to ne treba mjesati.
- Shahab
-
palermo
#233 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa sad, ja duboko vjerujem da će u Mostaru biti zadovoljstva zbog toga što će se pokazati da je pravda ipak dostižna.bjelave wrote: da se nece slaviti ni u ZG a pogotovo ne u Mostaru.
.
Riječ slaviti je u kontekstu žrtava svakako neprilična.
- aveos
#234 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/aust ... 47060.aspx
AUSTRALIJA će Hrvatskoj izručiti Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, javlja The Australian.
Ako dodika nije slag pogodio sad ce
AUSTRALIJA će Hrvatskoj izručiti Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan, javlja The Australian.
Ako dodika nije slag pogodio sad ce
-
oglo
#235 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Kada je rijec o karakteru rata izmedju Armije BiH i HVO Haski sud ce usloro presuditi za udruzeni zlocinacki poduhvat Prlicu, Praljku i ekipi. Siguran sam, mogu se kladiti, da ta presuda nece biti oslobadajuca i da se nece slaviti ni u ZG a pogotovo ne u Mostaru.
Oluja je jedna prica a Herceg-Bosna potpuno druga i to ne treba mjesati.[/quote]
greska ti je u pocetku posta,haski sud ne presudjuje o karakteru rata,nije mu to uloga,nego sudi pojedincima (ljudima)za licno njihovu odgovornost,kakva god presuda bude ovim a vec im je vise nego dosta toga dokazano bice izrecena samo njima koliko ih ima i ova danasnja presuda nema veze s ovom
Oluja je jedna prica a Herceg-Bosna potpuno druga i to ne treba mjesati.[/quote]
greska ti je u pocetku posta,haski sud ne presudjuje o karakteru rata,nije mu to uloga,nego sudi pojedincima (ljudima)za licno njihovu odgovornost,kakva god presuda bude ovim a vec im je vise nego dosta toga dokazano bice izrecena samo njima koliko ih ima i ova danasnja presuda nema veze s ovom
- boogy
#236 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Sve čestitke za oslobađajuću presudu!!!
Najjači su mi ovi što oplakuju srbe poslije Oluje. Lijepo su se ti isti srbi smijali i smjestili po hrvatskim kućama nakon što su hrvate pobili, opljačkali, protjerali spalili, silovali, poklali.....
Al kad dođe naplata duga onda "tužne" kolone srba bježe ... protjerani sa "svojih" ognjišta. Jaoooo srpske politike. Neću nikada prežaliti što ta Oluja nije prohujala i Bosnom da pomete ova četnička govna.
Generali dobro došli!!!
Najjači su mi ovi što oplakuju srbe poslije Oluje. Lijepo su se ti isti srbi smijali i smjestili po hrvatskim kućama nakon što su hrvate pobili, opljačkali, protjerali spalili, silovali, poklali.....
Al kad dođe naplata duga onda "tužne" kolone srba bježe ... protjerani sa "svojih" ognjišta. Jaoooo srpske politike. Neću nikada prežaliti što ta Oluja nije prohujala i Bosnom da pomete ova četnička govna.
Generali dobro došli!!!
-
bumbi1
#237 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
1) Moze li malo argumenata za ovo "vrhunski zlikovac"? Haski sud je oslobodio Gotovinu i Markaca za udruzivanje s njim u zlocinacki pothvat.Banksy wrote:Opet, s druge strane, žao mi je što se ovakvom presudom sasvim amnestira i pokojni Tuđman koji je ipak bio vrhunski zlikovac i koji je, možda u nešto manjoj mjeri, ipak jedan od dvojice kreatora zla i mraka na ovim prostorima onih krvavih ratnih i predratnih godina. Također, bojim se da ovaj talas totalnog amnestiranja Hrvatske i Hrvata, koji, što je vrlo važno napomenuti, za koji dan postaju članovi Evropske unije, da taj talas pomilovanja ne zahvati i hercegovačke generale, nadajmo se da neće.
2) Kako funkcionira ovaj "talas totalnog amnestiranja"? Mislio sam da u Haagu rade hrpe pravnika istrazitelja, tuzitelja, sudija, svjedoka, advokata. Neznam kakve to ima veze s talasom?
Mozda im uciteljica stavi torbe izmedju njih u klupe da ne prepisuju jedni od drugih, pa oni malo sa strane vire, dok se ona sminka i sve prepisu.
- Sezam
#238 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Shahab wrote:https://twitter.com/jeremic_vuk
Ja i dalje tvrdim da je on nas covjek u srpskim redovima. Mislim, cova ih provaljuje na svakom koraku...
Samo tako Vucko, dede ti
-
bjelave
#239 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
oglo wrote:Kada je rijec o karakteru rata izmedju Armije BiH i HVO Haski sud ce usloro presuditi za udruzeni zlocinacki poduhvat Prlicu, Praljku i ekipi. Siguran sam, mogu se kladiti, da ta presuda nece biti oslobadajuca i da se nece slaviti ni u ZG a pogotovo ne u Mostaru.
Oluja je jedna prica a Herceg-Bosna potpuno druga i to ne treba mjesati.
greska ti je u pocetku posta,haski sud ne presudjuje o karakteru rata,nije mu to uloga,nego sudi pojedincima (ljudima)za licno njihovu odgovornost,kakva god presuda bude ovim a vec im je vise nego dosta toga dokazano bice izrecena samo njima koliko ih ima i ova danasnja presuda nema veze s ovom[/quote]
Optuznica je za udruzeni zlocinacki pothvat gdje se osim vrha HB pominju Tudjman i Susak. Sam prosudi da li ce presuda odnosti samo na pojedince ili imati sire povijesne, politicke implikacije.
-
palermo
#240 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa ako budu osuđeni za udruženi zločinački poduhvat sa namjerom da pripoje teritorije Hrvatskoj, naravno da su onda presudom odredili i karakter rata.oglo wrote:
Pa i današnjom presudom je jasno definirano da je Hrvatska vodila odbrambeni rat na svome teritoriju i kao takva imala legitimno pravo na upotrebu sile.
- luckylaka
#241 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Sud u Australiji odlučio
Kapetan Dragan će biti izručen Hrvatskoj****Jest Hrvatsku krenulo
Kapetan Dragan će biti izručen Hrvatskoj****Jest Hrvatsku krenulo
-
Juvelandia
#242 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
poznanik wrote:Politička i interesna odluka haškog Suda.
Svima je jasno da je "Oluja" genocidna akcija.
E moj jarane, jbo ti nas.
-
oglo
#243 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
jest kad izvuces iz konteksta tako,al ti kazem procitaj malo o tom sudu,ima statut haskog tribunala za bivsu jugoslaviju i tu ti pise da nesudi karater rata,da sudi pojedincima za njihovu licnu odgovornost,ne sudi se nardoima ,nema kolektivne krivnje itd tid.palermo wrote:Pa ako budu osuđeni za udruženi zločinački poduhvat sa namjerom da pripoje teritorije Hrvatskoj, naravno da su onda presudom odredili i karakter rata.oglo wrote:
Pa i današnjom presudom je jasno definirano da je Hrvatska vodila odbrambeni rat na svome teritoriju i kao takva imala legitimno pravo na upotrebu sile.
ja imam osjecaj da kod nas svijet percipira taj sud isto neku pijacu da su tu preusdu dogovaraju po kafanama ,ono hocemol ih osudit.hocemo! necemo! to je ozbiljna institucija koja do zadnjeg stvari preispita svaki dogadjaj
-
bumbi1
#244 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Recimo da ih osude. Pravomocno. Koje su politicke posljedice? Ukinuce "treci entitet". Ukinuce Herceg-Bosnu. Ili nesto trece?bjelave wrote: Optuznica je za udruzeni zlocinacki pothvat gdje se osim vrha HB pominju Tudjman i Susak. Sam prosudi da li ce presuda odnosti samo na pojedince ili imati sire povijesne, politicke implikacije.
-
palermo
#245 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
naravno, zato i jeste slavlje u Hrvatskoj, zato će i biti važno kakva će presuda biti šestorci....kako bih ti rekao,oglo wrote:
to je ozbiljna institucija koja do zadnjeg stvari preispita svaki dogadjaj
određuje se karakter rata....
-
palermo
#246 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Pa zahtjevi za trećim entitetom će izgubiti svaku legitimnost.bumbi1 wrote:Recimo da ih osude. Pravomocno. Koje su politicke posljedice? Ukinuce "treci entitet". Ukinuce Herceg-Bosnu. Ili nesto trece?bjelave wrote: Optuznica je za udruzeni zlocinacki pothvat gdje se osim vrha HB pominju Tudjman i Susak. Sam prosudi da li ce presuda odnosti samo na pojedince ili imati sire povijesne, politicke implikacije.
Al čekaj, nije zar da bi tebi smetao haški sud ako donese osuđujuću odluku za šestorku ??....
-
oglo
#247 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
ma presuda nece iamti niakkv utiacj na daljnji zivot u bih a treci entitet ti moze bit i sa i bez presude,ako se covic laugmzija tihic dogovore moze je opet bit ,nikakv sud nije ukino hb nego sporazum u vasington(dakle dogovor)u o uspostavljanju federacije koaj nastaje 1994palermo wrote:Pa zahtjevi za trećim entitetom će izgubiti svaku legitimnost.bumbi1 wrote:Recimo da ih osude. Pravomocno. Koje su politicke posljedice? Ukinuce "treci entitet". Ukinuce Herceg-Bosnu. Ili nesto trece?bjelave wrote: Optuznica je za udruzeni zlocinacki pothvat gdje se osim vrha HB pominju Tudjman i Susak. Sam prosudi da li ce presuda odnosti samo na pojedince ili imati sire povijesne, politicke implikacije.
Al čekaj, nije zar da bi tebi smetao haški sud ako donese osuđujuću odluku za šestorku ??....
a kasim trnka ti fino kaze u svojim knjigama koji hajmo rec jedan od btinijih ljudi oko prava da ovaj sud ne presudjuje karakter rata
- Banksy
#248 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Tačno.bjelave wrote:Ova presuda je vazna iz niza razloga. Prva dva koja mi padaju napamet su da:
1. Onemogucava srpsku strategiju podjednake krivnje na cemu BG sa ostalim podruznicama poput one u Banjaluci vrijedno insistira od kraja posljednjih balkanskih ratova. Nijihova maksima je :"jeste bre da smo klali ali vi ste. Ajde sad da se pomirimo pa da opet pravimo Jugoslaviju" sada pada u vodu. Jednostavno, nismo isti i nije bio gradjanski rat nego agresija i zapoceli su ga Srbi. Utoliko je presuda vazna jer ce na osnovi nje pisati historija.
2. Da su Gotovina i Markac osudjeni to bi znazno pojacalo poziciju desnice u Hr. Za desnicu bi to predstavljalo pogonsko girivo za narednih deset godina. Na toj presudi bi pravili mitove, koristili je za udaljavanje od EU, MZ, susjeda itd. Ovom oslobadajucom presudom im je izbijen najaci argument iz rukava.
To je za nas kao za njihove prve komsije jako bitno.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#249 Re: Generali OSLOBOĐENI!!
Jedina ispravna odluka - legitimna vojna akcija za oslobađanje okupiranih područja svoje države. Akcija u kojoj je bilo zločina i civilnih žrtava, ali za njih trebaju odgovarati oni koji su ih počinili. Sam onaj video u kojem Gotovina na brifingu sa podređenim bijesan vrišti na njih zbog toga što se vojska ponaša na terenu kao banda, a ne kao vojska je bio dovoljan dokaz da bar Gotovina nikad ne bude osuđen. Jedino za što su eventualno mogli biti osuđeni je neprocesuiranje zločina ali je optužnica očito pucala na malo veće stvari i na kraku, da prostite, podudlala.
Kao neko ko je proveo cjelokupnu srbočetničku agresiju na Hrvatsku u Hrvatskoj, i čiji su članovi familije branili Hrvatsku, moj grad, naš dom, i iako sam apsolutno svjestan činjenice kakvi su ljudi tada vodili Hrvatsku, i kakve su se ideje i ideologije tada vrednovale u hrvatskom društvu, ovu odluku samo mogu pozdraviti.
Kao neko ko je proveo cjelokupnu srbočetničku agresiju na Hrvatsku u Hrvatskoj, i čiji su članovi familije branili Hrvatsku, moj grad, naš dom, i iako sam apsolutno svjestan činjenice kakvi su ljudi tada vodili Hrvatsku, i kakve su se ideje i ideologije tada vrednovale u hrvatskom društvu, ovu odluku samo mogu pozdraviti.
Last edited by odesveuhonduras on 16/11/2012 16:28, edited 3 times in total.