Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Melami

#226 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Melami »

citroen xm wrote:
Melami wrote: Brate moj, ja ne znam kojeg q ti guras tog citroena na svaku temu. Nemam sta u vezi toga da komentarisem niti me zanimaju teme u vezi citroena. Zasto? Zato sto se nikad nisam ni vozio u tom autu.
Auto moze biti dobro, zvijer, sta ja znam, al ne moze biti u rangu sa mercedesom i to je to.
Ja sam rekao da sam vozio auto iz naslova teme.
Ubacio sam Citroena u priču kao i mnogi druga auta, ali sam to uradio na normalan i kulturan način bez vrijeđanja i omalovažavanja drugih. Čekaj druže, nisi se nikada vozio u Citroenu, a znaš da ne može biti u rangu sa Mercedesom. Kako to znaš? Iz priča drugih koji isto nikada nisu sjeli u Citroen ni vidjeli Citroen, ali unaprijed znaju da je sranje. Čovječe sam kažeš da nisi sjeo u Citroen nikada, a pričaš kako je loš i ružan. :roll:
Vidi opet. To da je ruzan je ocigledno jer je ruzan za 99% ljudi i to vise nije subjektivna stvar vec objektivna.
Ja nisam rekaod a je los, niti da je dobar, vec iako je dobar ne moze biti u rangu mercedesa, jer da jeste, znali bi to svi a ne samo ti i jos nekoliko padobranaca.

Hajd sad da prestanemo sa spamanjem a i da kazem nesto u vezi sa temom.

Mozda jedan od razloga sto ja ne mogu porediti mercedesa sa citroenom je jer sam ja vozio SLa novog koji je placen $130k pa ne mogu nikako svariti da je taj tvoj citroen ni priblizan ovom mercedesu, kao sto i nije.

I nemas potrebe vise ubacivati citroena u svaku temu gdje ne pripada, nisam ni ja potencirao milijardu puta da je infiniti najbolje auto, iako za mene jeste. Istina, rekao sam to samo jednom kroz pricu, cisto onako, i nemam namjeru sad raji nametati kako je infiniti fx daleko ispred svih itd itd itd.
citroen xm

#227 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

Melami wrote:
Vidi opet. To da je ruzan je ocigledno jer je ruzan za 99% ljudi i to vise nije subjektivna stvar vec objektivna.
Ja nisam rekaod a je los, niti da je dobar, vec iako je dobar ne moze biti u rangu mercedesa, jer da jeste, znali bi to svi a ne samo ti i jos nekoliko padobranaca.

Hajd sad da prestanemo sa spamanjem a i da kazem nesto u vezi sa temom.

Mozda jedan od razloga sto ja ne mogu porediti mercedesa sa citroenom je jer sam ja vozio SLa novog koji je placen $130k pa ne mogu nikako svariti da je taj tvoj citroen ni priblizan ovom mercedesu, kao sto i nije.

I nemas potrebe vise ubacivati citroena u svaku temu gdje ne pripada, nisam ni ja potencirao milijardu puta da je infiniti najbolje auto, iako za mene jeste. Istina, rekao sam to samo jednom kroz pricu, cisto onako, i nemam namjeru sad raji nametati kako je infiniti fx daleko ispred svih itd itd itd.
Nije palamuđenje, diskusija je normalna i zdrava. Ne vrijeđamo se i normalno polemišemo. Mislim da ga u ovoj temi ja nisam prvi pomenuo, al hajde. Lijepo/ružno može biti samo subjektivna stvar, nikako objektivna. Meni je prelijep, nesvakidašnji i moćniji od konkurencije pa ne mogu reći da je to objektivno. Ja poredim C6 sa E klasom jer su konkurenti, ne znam što ubacuješ SL-a. Isto tako poredim C5 sa C klasom jer su konkurenti. Kad Citroen napravi neki sportski dvosjed tad ću ga porediti sa SL-om. Meni je ovoljno da vidim da švabe u Mercedesu kopiraju Citroenova rješenja stara 50 godina kao i dobar dio dizajna tako da mi je dovoljno da mogu reći da je Citroen ispred konkurencije pola vijeka. Na tom istom SL-u od 140K dolara mercedes reklamira novi patent prskalica koje su raspoređene po metlicama brisača. Pa to sam ja imao na P405 i Citroenu BX iz osamdesetih. Ti se ne moraš složiti sa tim, ja te ne tjeram.
Mr.Fundamental

#228 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Mr.Fundamental »

dottore wrote: DSG mjenjac, bio i kao prototip u rallye b2
full alu školjka
TFSI
ovo mi prvo pada na pamet, mozda ima jos nesto...

A motori, pa BMW je tu ispred njih 5 godina... Davne 2007 N47 TwinTurbo 2.0d 205PS.

Ali pisati da je Lexus karina... :run:
-TDI, plus sve što je vezano za njega od predstavljanja do danas (prvi turbodizel sa awd-om, prvi V6 TDI, prvi V8 TDI,prvi alumijski turbo dizel...uglavnom puno toga oko dizel tehnologije)
-električni biturbo diesel
-prva full LED svjetla
-podesivi ovjes
-prva auta sa Googleom, Google Earthom, Wi-Fi uređajem, touchpadom
-prvi centralni diferencijal
- prvi Advanced Sound System
-Multimaterial Space Frame (nije isto što i ASF)
...
neke od tehnologija koje znam napamet, mrsko mi googlat, ali imaju još neke pionirske tehnologije. Za sve one koji hoće da znaju o Audijevoj tehnologiji:

http://www.audi-technology-portal.com/e ... html#/Home

Upozorenje da se stranica ne može otvorit na malim monitorima, valjda zato jer ima puno toga :P :-D
citroen xm wrote: Ubacio sam Citroena u priču kao i mnogi druga auta, ali sam to uradio na normalan i kulturan način bez vrijeđanja i omalovažavanja drugih. Čekaj druže, nisi se nikada vozio u Citroenu, a znaš da ne može biti u rangu sa Mercedesom. Kako to znaš? Iz priča drugih koji isto nikada nisu sjeli u Citroen ni vidjeli Citroen, ali unaprijed znaju da je sranje. Čovječe sam kažeš da nisi sjeo u Citroen nikada, a pričaš kako je loš i ružan. :roll:
To ti je priča ovog foruma, gdje se blate razna auta i proizvođači, iako ti pojedinci ne bi znali sastavit jednu prostoproširenu rečenicu o tom proizvođaču. X je daleko bolji od Y, iako nisam vozio ni X ni Y. A bgm i ti se istim metodama poređenja koristio na nekim drugim temama, pa sad vidiš kako su rasprave takvog tipa glupe i retardirane. Zato trebaš ignorirat takve komentare.
Last edited by Mr.Fundamental on 27/10/2012 19:59, edited 1 time in total.
Mr.Fundamental

#229 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Mr.Fundamental »

Dajte ljudi, kad je već pokrenuta tema o ovim top-class proizvođačima, od toliko interesantnih stvari o kojima se normalno može pisat u vezi njih (poređenja, tehnologije koje razvijaju, da razmjenimo korisne informacije o njihovim autima) vi opet onaj najveći šupljak lupate :-) Evo da ja pokušam nešto pokrenut :D Par korisnih informacija o prodaji:
Mercedes je do početka prodaje A-klase primio 70.000 narudžbi za to auto, a njegovoj premijeri prisustvovalo je 700 000 ljudi širom svijeta. Mercedes je u septembru prodao 123 358 auta, što je njegov rekord, a od početka godine do septembra 964,969 auta (također rekord), što predstavlja rast prodaje od 5% u odnosu na prošlu godinu. Međutim i BMW (9%), i Audi (13%) imaju veći rast prodaje. Do kraja godine bit će gusta utrka za najprodavanijeg premiuma, jer BMW ima samo 13 hiljada više prodatih auta od Audija. Prodajni rezultati od januara do septembra:
1. BMW 1.110.000
2. Audi 1.097.000
3. Mercedes 965.000
BMW će vjerovatno i ove godine biti najprodavaniji premium (tu je čast uzeo od Mercedesa 2005. godine), ali s obzirom na rast prodaje, iduće ili 2014. god. Audi će ga preteći.

BMW je u septembru imao rast od 14% (146,843 prodatih auta), a najveći rast prodaje je imala Serija 1 od 51% (23,583), X1 33% (16,661), X3 20% (13,616), Serija 3 10% (39,302), Serija 5 8% (29,996). Serija 1 od svog predstavljanja (septembar 2011) je prodata u više od 150,000 primjeraka.
Audi je također u septembru imao rast prodaje od 14% (136,600). Od većih tržišta najveći rast imaju SAD 26%, Kina 20%, Evropa 7% (iako je u Evropi što se tiče prodaje svih auta zabilježen pad od 8%).
Last edited by Mr.Fundamental on 27/10/2012 19:28, edited 1 time in total.
Phosphorus

#230 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Phosphorus »

Konkretno, 3 automobila srednje klase. Koji su to argumenti da čovjek prevagne za jednog, bez stereotipa i ličnog ukusa?

AUDI A4 2.0 TDI, godina : 2008, presao: 147 479 Km
ili
BMW 318 D, godina : 2009, presao: 146 234 Km
ili
MERCEDES C 2.2 CDI Avantgarde, godina : 2008, presao: 177 021 Km

Edit:
Sklonio sam cijene (svi su oko 30k), a ovo je ponuda sa web sajta jedne BH auto kuće.
Last edited by Phosphorus on 27/10/2012 22:02, edited 2 times in total.
Mr.Fundamental

#231 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Mr.Fundamental »

U konkretnom slučaju, osim ta dva razloga, možda još jedino novci :) Možda neko konta bolje mu je uzet BMW-a, a tih 4000 KM razlike između trice i C klase iskoristit za ludog provoda na Ibizi. :dance: :D
530i

#232 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by 530i »

Mr.Fundamental wrote: -TDI,
Neće biti :lol:
citroen xm

#233 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by citroen xm »

Mr.Fundamental wrote:
full alu školjka
TFSI

A motori, pa BMW je tu ispred njih 5 godina... Davne 2007 N47 TwinTurbo 2.0d 205PS.

-TDI, plus sve što je vezano za njega od predstavljanja do danas (prvi turbodizel sa awd-om, prvi V6 TDI, prvi V8 TDI,prvi alumijski turbo dizel...uglavnom puno toga oko dizel tehnologije)
-prva full LED svjetla
-podesivi ovjes
...
neke od tehnologija koje znam napamet, mrsko mi googlat, ali imaju još neke pionirske tehnologije. Za sve one koji hoće da znaju o Audijevoj tehnologiji:

Upozorenje da se stranica ne može otvorit na malim monitorima, valjda zato jer ima puno toga :P :-D
citroen xm wrote: Ubacio sam Citroena u priču kao i mnogi druga auta, ali sam to uradio na normalan i kulturan način bez vrijeđanja i omalovažavanja drugih. Čekaj druže, nisi se nikada vozio u Citroenu, a znaš da ne može biti u rangu sa Mercedesom. Kako to znaš? Iz priča drugih koji isto nikada nisu sjeli u Citroen ni vidjeli Citroen, ali unaprijed znaju da je sranje. Čovječe sam kažeš da nisi sjeo u Citroen nikada, a pričaš kako je loš i ružan. :roll:
To ti je priča ovog foruma, gdje se blate razna auta i proizvođači, iako ti pojedinci ne bi znali sastavit jednu prostoproširenu rečenicu o tom proizvođaču. X je daleko bolji od Y, iako nisam vozio ni X ni Y. A bgm i ti se istim metodama poređenja koristio na nekim drugim temama, pa sad vidiš kako su rasprave takvog tipa glupe i retardirane. Zato trebaš ignorirat takve komentare.
Ja sam se bar vozio u 80% auta koje sam uporedio sa nečim, ako ne u isti model onda bar u nešto najpribližnije od te firme. Dok on kaže da nikada nije sjeo u Citroena.

A što se tiče izuma, onda to svakako nisu varijacije motora tipa V6, V8, V10, V12, to nije izum. Ako ćemo u novinama na dizel motorima tu je Fiat bez premca.
Drugo, kada je Audi uveo adaptivni ovjes?
Šta je električni biturbo dizel? Ovo električni mi nije jasno. Misliš na elektro turbinu?

Ti svi izumi nisu ništa epohijalno niti bitno za auto industriju.
klixo

#234 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by klixo »

Phosphorus wrote:Konkretno, 3 automobila srednje klase. Koji su to argumenti da čovjek prevagne za jednog, bez stereotipa i ličnog ukusa?

AUDI A4 2.0 TDI, godina : 2008, presao: 147 479 Km
ili
BMW 318 D, godina : 2009, presao: 146 234 Km
ili
MERCEDES C 2.2 CDI Avantgarde, godina : 2008, presao: 177 021 Km

Edit:
Sklonio sam cijene (svi su oko 30k), a ovo je ponuda sa web sajta jedne BH auto kuće.
Sto se tice izgleda automobila Audi definitivno ! Navedeni BMW ima najruzniju guzicu u povijesti auto industrije , ali s prijeda je prelijepa(danas prvo gledas guz kod trebe pa tek onda lice :mrgreen: ).C klasa nit smrdi nit mirise.Zlatna sredina.
Qler

#235 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Qler »

ajkula je imala one aktivne farove, kad skreces i oni se zakrecu da bolje osvijetle, to je bilo dok audi nije imao centralno zakljucavanje :)
respo

#236 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by respo »

Mr.Fundamental wrote:
full alu školjka
TFSI

-prva full LED svjetla
-podesivi ovjes
...

prvi dsg je bio u golfu ne u audiju
a ako cemo u sitnice onda prvi koji je uveo tu tehnologiju je porse 80-ih
full led svjetla isto nisu audijev izum prvi ko je to poceo prodavati je lexus ls600
dalje google earth u autu? kakav je to izum? pa to su ljudi prije svih proizvodjaca stavljali u raznorazna auta
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#237 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Mr.Fundamental wrote:
full alu školjka
TFSI

-prva full LED svjetla
-podesivi ovjes
...

DSG je izum Porschea.
TDI je izum Fiata (Croma,prvi auto na svijetu sa TDI motorom)
Podesivi ovjes,ne znam ko je prvi,vjerovatno Citroen,ali znam sigurno da je Thema 8.32 jos 1987 imala dugme gdje se biralo izmedzu komfort i sport verzije ovjesa i jos nekih detalja,npr izlazio je onaj spojler iz gepeka.
TFSI,osim sto su ubacili turbo na vec izmisljenu tehnologiju nista revolucionarno.
Znaci kad sprcas 100 godina Audija dodjes do toga da su izmislili quatrro pogon sa centralnim diferencijalom i sasija od aluminijuma.
Ovo ostalo je smijesno i za spomenuti. Mene bi bilo sramota staviti na svoju stranicu,a ne na stranicu auto giganta i jos se hvaliti time.
Mr.Fundamental

#238 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Mr.Fundamental »

citroen xm wrote:
Ja sam se bar vozio u 80% auta koje sam uporedio sa nečim, ako ne u isti model onda bar u nešto najpribližnije od te firme. Dok on kaže da nikada nije sjeo u Citroena.

A što se tiče izuma, onda to svakako nisu varijacije motora tipa V6, V8, V10, V12, to nije izum. Ako ćemo u novinama na dizel motorima tu je Fiat bez premca.
Drugo, kada je Audi uveo adaptivni ovjes?
Šta je električni biturbo dizel? Ovo električni mi nije jasno. Misliš na elektro turbinu?

Ti svi izumi nisu ništa epohijalno niti bitno za auto industriju.
Po tvojim komentarima da bog da da je i 8%, ali nije ni bitno...

Po tvojoj opasci da su samo varijacije motora u pitanju, vidi se da ne znaš o čemu pričam. Ja sam rekao TDI+izumi do danas. To je zbog toga što je prvi Audijev TDI bio Audi 100 2.5 V5 TDI. Pa su kasnije došli V6, V8, sve također prvi Audiji. Istina prvi turbodizel je predstavljen 1978. god., međutim td-i kakve danas poznajemo su po Audijevom receptu, jer su oni ujedinili direktno ubrizgavanje goriva, turbo punjenje i potpuno elektronsko upravljanje motorom. Savremni turbodizeli se temelje na tom konceptu i zato se Audi smatra pionirom savremenih dizelaša. I nisu samo varijacije u pitanju, pogledaj ove linkove. To da je Fiat bez premca je samo još jedna priča napamet, krojenje istine kakva tebi odgovara, i nema veze sa pameti. Pogledaj npr. onaj link što sam dao (ili ovo http://www.autoportal.ba/index.php?opti ... &Itemid=26) , i vidjet ćeš koliko ti je ta tvrdnja smiješna.

Električni biturbo motor koristi standardni turbo punjač koji koristi energiju ispušnih plinova, i električno upravljani punjač.

Quattro, ASF, DSG, TDI je sasvim dovoljan broj epohalnih otkrića za jednog proizvođača. Razvodni ta epohalna otkrića po proizvođačima, pa ćeš vidjet koliko ko izmislio velikih stvari. Pola njih nisu ni izumili autoproizvođači, nego kompanije koje su svojom djelatnošću povezane sa autoindustrijom. Najveće otkriće s kojim se u Citroenu busaju u prsa – hidroaktivni ovjes, nije uopšte za autoindustriju u cjelini epohalno otkriće, nego samo za Citroen, jer je dio njegovog identiteta. Da jeste ne bi ga samo Citroen koristio, nego manje-više svi proizvođači. Danas ga čak ni oni ne koriste u mjeri u kojoj su ga ranije upotrebljavali. Prednji pogonon i par ostalih stvari stoje kao veliki izumi, ali opet kad sve sabereš i tu važi ono što sam rekao da rasporediš “epohalna” otkrića.
S druge strane danas svaki proizvođač koji drži do sebe ima awd u ponudi na običnim autima, imaju mjenjač sa dvostrukim kvačilom, imaju turbodizele, a mnogi su počeli kopirat i ASF (prije svega konkurencija BMW i Mercedes), i danas prave auta od aluminija i drugih komponenti koje Audi već 20 god. koristi. A o kopiranju LED tehnologije je suvišno pričat, jer ga danas svaka šuša ima.
Na kraju krajeva, tehnološka naprednost se računa prema količini u kojoj se ona koristi, i koliko je napredna, a ne koje je prvi izmislio.
Što se ostalih tiče, za dvostruko kvačilo, ako tačno gledamo koje pokrenuo to je onda kompanija Automotive Products , a razvoje je nastavio Porsche, i onda se u isto vrijeme pojavio na dva Porschea i jednom Audiju, koji ga je prilagodio za rally. Kao što sam rekao mnoge su kompanije zapravo izumile mnoge stvari koje se pripisuju u cjelosti jednom proizvođaču. Baš kao što u BMW-u ili Mercedesu se vole pohvalit kako su izmislili ESP, a ustvari ga je patentirao Bosch, a za eksperimente je koristio auta ta dva proizvođača. Ostalo komentari manje-više nisu vrijedni spomena, jer sve što je rečeno već sam objasnio, ili sam dao link.
Last edited by Mr.Fundamental on 28/10/2012 13:03, edited 1 time in total.
mali_milojica

#239 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Ponavljam. Prvi auto sa TDI motorom je Fiat Croma 1986 godine,kraj price.
I TDI motor u Audi 100 nije bio V konfiguracije,nego redni petak.
Bakir1

#240 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Bakir1 »

sve covjek zna :lol:
kako idoliziranje prelazi granice dobrog ukusa i postaje smijesno :D
drndalo

#241 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by drndalo »

mali_milojica wrote:Ponavljam. Prvi auto sa TDI motorom je Fiat Croma 1986 godine,kraj price.
:thumbup:
prvi Audijev TDI bio Audi 100 2.5 V5 TDI. Pa su kasnije došli V6, V8
Da, jos bih zamolio VW-Audi-Skoda-Porsche "znalce" da V5 kao oznaku ne stavljaju tamo gdje pisu o V6, V8 i V12 masinama, ima ovdje maloljetne djece, ograisace...
Mr.Fundamental

#242 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Mr.Fundamental »

mali_milojica wrote:Ponavljam. Prvi auto sa TDI motorom je Fiat Croma 1986 godine,kraj price.
Pročitaj malo bolje, šta sam napisao. Nisam ja ni rekao da je prvi na svijetu. Normalno da je prva, ne može 89 biti prije 86. Jasno. Nego, kao što rekoh, Audi predstavio tehnologiju koju su zatim koristili svi ostali proizvođači na svojim motorima, a ne Fiatov koncept. I zato je on prethodnik savremenih turbodizelaša. Pa te baš riječ je upotrijebila Corriere della Sera, kada je izvještavala o 20 TDI tehnologije. A čitam ponekad i talijanske autočasopise, i normalno da su malo skloni ka domaćim proizvođačima. Pa su opet priznali.
basicm

#243 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by basicm »

npr. i ako je LED svjetla prva koristio audi (a nije), sta reci za prva xenon svjetla na BMW 7? Koji je izum vazniji?
Bilo kakva varijacija ovjesa je smijesna da se smatra inovacijom pored Citroena, jednostavno njihovo u potpunosti.
TDI inovacije: nema smisla, uvijek su korak iza svih ostalih i zadnji uvode nove tehnologije.
Stvarno nista osim quattro i alu sasije.
Reneee

#244 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Reneee »

Fiatov projekat o turbo dizel motorima je krenuo 1983. god., Audijev 1985., i to su dva projekta koja su se razvijala neovisno jedan o drugim. Fiat jeste ranije predstavio, ali su poslije Audijevog TDI-a, svi počeli na taj fazon pravit dizelaše, koristeći već nabrojane tehnologije, i mislim da je to ono što čovjek pokušava objasnit kada kaže ko je prvi u savremenim dizelašima.
mali_milojica

#245 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Mr.Fundamental wrote:
Pročitaj malo bolje, šta sam napisao. Nisam ja ni rekao da je prvi na svijetu. Normalno da je prva, ne može 89 biti prije 86. Jasno. Nego, kao što rekoh, Audi predstavio tehnologiju koju su zatim koristili svi ostali proizvođači na svojim motorima, a ne Fiatov koncept. I zato je on prethodnik savremenih turbodizelaša. Pa te baš riječ je upotrijebila Corriere della Sera, kada je izvještavala o 20 TDI tehnologije. A čitam ponekad i talijanske autočasopise, i normalno da su malo skloni ka domaćim proizvođačima. Pa su opet priznali.
Jedina razlika izmedju Audi tehnologije i Fiatove je taj sto je Audijev imao elektronsko ubrizgavanje,odnosno imao je procesor,a Fiatov mehanicko. Ali ostaje to da je Fiat prvi koristio TDI tehnologiju. A poslije i common-rail.

P.S. Prvi alu dizel je Mercedesov,a ne Audijev.
Industrialyzer

#246 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

Treba li zaciniti situaciju pa ubaciti ovdje listu Mercedesovih inovacija :D
mali_milojica

#247 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Industrialyzer wrote:Treba li zaciniti situaciju pa ubaciti ovdje listu Mercedesovih inovacija :D
Njima je dovoljna jedna da poklope sve ostale.
Izmislili su automobil.
:D
Silent.Hunter

#248 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Silent.Hunter »

Porediti Fiat i Citroen sa Aud/BMW/MB je smiješno :lol:
Moj izbor je Audi :bih:
Trenutno je BMW vodeći (po prodaji)
Drugi je Audi a treći je MB
Ako Audi ovako nastavi za par godina će biti 1. Neko je gore napisao u procentima...
mali_milojica

#249 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Silent.Hunter wrote:Porediti Fiat i Citroen sa Aud/BMW/MB je smiješno :lol:
Moj izbor je Audi :bih:
Trenutno je BMW vodeći (po prodaji)
Drugi je Audi a treći je MB
Ako Audi ovako nastavi za par godina će biti 1. Neko je gore napisao u procentima...
A ko poredi Fiat sa njima. Osim tebe :lol:
Mi ovdje govorimo koliko je ko doprinjeo svojim inovacijama istoj toj autoindustriji.
romeomoraprezivjeti

#250 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by romeomoraprezivjeti »

Melami wrote:
staradis wrote:Koliko ljudi ovdje posjeduje automobil ovih marki ?
Ja sam vlasnik jednog od tih i vozio sam ostale brendove novije generacije.
Ja sam mislio da je ovaj auto ruzan i promasaj, al citroen je daleko gori i ruzniji.
http://www.hybridcars.com/vehicle/chevrolet-impala.html
Citroen je "AVION" za sve sto dolazi iz Amerike,i tehnologijom a Boga mi i dizajnom,ako znas pravo znacenje te rijeci?! Porediti ovaj tabut zvani impala sa C6, :-) :-) :-) je dokaz da si ti jedna neznalica kad su automobili u pitanju. Vidi se da je sredina u kojoj zivis isprala onaj osjecaj, koji se zove "OSJECAJ ZA LIJEPIM"....Malo mi te zao drug,... :sad: :sad:
Post Reply