POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
gidra

#226 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

NeenaSa wrote:Tito i partijo :D
Kuzi i u popisivacima se gleda na pripadnost. :roll:
Na sto ce ovo sve izac'. :roll:
tuga ali tako je, kako je.
U mojoj općini će Hrvate i Srbe morati nadopunjavati iz drugih općina, iako je Ilidža danas 95% Bošnjačka, a broj traženih Srba i Bošnjaka je haman isti.
FreakyStyley

#227 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FreakyStyley »

Evo izasao sam 400 i neki na listi za Novi grad. Sta znaci to uopste?
gidra

#228 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

Lejlaafarah wrote:Cao svima sad sam isla do svoje opstine Novo Sarajevo i stojim na spisku pod rednim brojem 835 za popisivace ukupno 5.000 bodova sam osvojila, e sad dali je to konacno ili se moze desiti da u finalnom spisku ne prođem, i sta od dokumenata treba dostaviti popisnoj komisiji
pa ti svakako nisi prošla.
Broj traženih popisivača za Novo Sarajevo je 409. I to:
152 Bošnjaka, 131 Srbin, 40 Hrvata i 86 ostalih. Ovo ti je broj još sa rezervama od 20%.
FreakyStyley

#229 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FreakyStyley »

@Gudra :D
Gdje se moze vidjet to koliko se trazi za koju opstnu?
gidra

#230 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

FreakyStyley wrote:Evo izasao sam 400 i neki na listi za Novi grad. Sta znaci to uopste?
Novi Grad, 713 traženi broj popisivača, pretpostavljam da si Bošnjak i broj Bošnjaka koji se traže za tvoju općinu je 364.
Ti bi mogao upasti ako se ispred tebe nalazi 50ak Srba, Hrvata ili ostalih na spisku što je vrlo moguće :D

http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdf
FreakyStyley

#231 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FreakyStyley »

gidra wrote:
FreakyStyley wrote:Evo izasao sam 400 i neki na listi za Novi grad. Sta znaci to uopste?
Novi Grad, 713 traženi broj popisivača, pretpostavljam da si Bošnjak i broj Bošnjaka koji se traže za tvoju općinu je 364.
Ti bi mogao upasti ako se ispred tebe nalazi 50ak Srba, Hrvata ili ostalih na spisku što je vrlo moguće :D
Najisplatnije se izjasnit kao Srbin izgleda. Odo sad brojat ove krscane. :lol: :lol:
gidra

#232 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

FreakyStyley wrote:
gidra wrote:
Najisplatnije se izjasnit kao Srbin izgleda. Odo sad brojat ove krscane. :lol: :lol:
Ma mora biti za tako veliku općinu, plus što imaš ovih naših Bošnjaka koji su se zbog par stotina maraka izjasniili kao ostali :D
FreakyStyley

#233 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FreakyStyley »

Oduvijek mi je to izjasnjavanje besmisleno bilo. Mislim, sta mene sprjecava da se izjasnim kao Srbin recimo. Ime? Prezime? Krvna zrnca? Nikad nisam kont'o to, al' Boze moj. Dabogda nas primili.
akibhf

#234 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by akibhf »

ako je u mojoj općini većinsko npr. bošnjačko stanovništvo, a npr. hrvatskog skoro da i nema, i ja na formularu izjasnim kao hrvat (iako sam zapravo bošnjak) to znači da mi je skoro pa sigurno mjesto instruktora ili popisivača. ujedno nisam napravio ništa protuzakonito.
gidra

#235 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

joooj wrote:Znaci konacna lista ce biti objavljena samo na osnovu nacionalnog kljuca!? 65 sam na spisku od 655, a primaju 253 sto znaci da upadam? 8-)
pa da, samo što se ne mora ispuniti puna kvota traženog broja nekog naroda, dovoljno je valjda 50%...
Image
julisiz es grant

#236 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by julisiz es grant »

akibhf wrote:ako je u mojoj općini većinsko npr. bošnjačko stanovništvo, a npr. hrvatskog skoro da i nema, i ja na formularu izjasnim kao hrvat (iako sam zapravo bošnjak) to znači da mi je skoro pa sigurno mjesto instruktora ili popisivača. ujedno nisam napravio ništa protuzakonito.
To pitaj ove komuniste i suživotarce, oni su to izmislili. Nadam se da će ovaj popis konačno pokazati koliko koga gdje ima, pa neće više biti potrebno izmišljati neke nacije tamo gdje ih nikada nije ni bilo, npr Hrvate u Goraždu, Srbe u Lištici ili Bošnjake u Bosanskom Grahovu. Konačno će se i pokazati da Židova u BiH praktično nema (zahvaljujući novopečenim europejcima i njihovim aktivnostima odprije 70 godina), pa me zanima hoće li onda ova odluka Sejdić-Finci imati više smisla.
NeenaSa

#237 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by NeenaSa »

gidra wrote:
U mojoj općini će Hrvate i Srbe morati nadopunjavati iz drugih općina, iako je Ilidža danas 95% Bošnjačka, a broj traženih Srba i Bošnjaka je haman isti.
Ne znam sto rec', osim, dokle vise. :roll:
P.s.
Koliko je manipulatora?
gidra

#238 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gidra »

NeenaSa wrote:
gidra wrote:
Ne znam sto rec', osim, dokle vise. :roll:
P.s.
Koliko je manipulatora?
Ne znam, ali biće vjerovatno smiješna lista. Npr. Muhamed - Srbin, Admir - Hrvat, itd :D
Ne bih ja to za milju uradio a ne zbog par stotina maraka.
sanjam-te

#239 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by sanjam-te »

Ova moja jedna se izjasnila kao "ostali" i eno je u top 10. Al kako reče Gidra, ja ne bih za milion bila neko od ova 3 ponuđena naroda ako njima ne pripadam, a ovo ostali...bi:D
Malik Urcic

#240 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

julisiz es grant wrote:
Malik Urcic wrote:Evo i ja sam medju 250 od 1055, solidno. :D Ne mogu da nadjem koliko ih treba za Mostar.
Jesi li pod tim imenom i prezimenom na spisku? :D
Naravno. :mrgreen:
proljece101

#241 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by proljece101 »

Ja sam izmedju 100 i 115 :D Općina Novi grad..nadam se da to znači da sam sigurno 'upala' ..otišla sam zadnji dan da se prijavim, onako da probam, a mislila sam nemam šanse :?: :)
BadSanta

#242 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BadSanta »

Pa kad će i na osnovu čega odrediti kandidate koji ulaze u uži izbor? Samo na osnovu toga koje smo nacionalnosti ili?
kurty

#243 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kurty »

BadSanta wrote:Pa kad će i na osnovu čega odrediti kandidate koji ulaze u uži izbor? Samo na osnovu toga koje smo nacionalnosti ili?
valjda sad ide predaja papira...
onda fino lijepo vide ko je "lagao" kad je popunjavao onu prijavu i izbace konacnu listu...

isto tako, odaberu prvih x bosnjaka, prvih x srba, prvih x hrvata i prvih x ostalih i to je to
kopir

#244 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by kopir »

Znal neko kako ide zalba?? 8)
Optimist

#245 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Optimist »

lozze wrote:Ima li negdje da se pogledaju rezultati popisivaca i instruktora za sarajevo,opcina centar? Ja ne mogu da nadjem

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ovo i mene zanima.
agbonlahor

#246 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

JE li neko zvao ovaj br. +387 33 26 79 25, ovo je za opstinu centar zgrada svjetlosti...
basta boje sljeza

#247 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by basta boje sljeza »

agbonlahor wrote:JE li neko zvao ovaj br. +387 33 26 79 25, ovo je za opstinu centar zgrada svjetlosti...
Jesam ja, od jutros zovem, ali niko se ne javlja :?
NeenaSa

#248 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by NeenaSa »

kurty wrote:onda fino lijepo vide ko je "lagao" kad je popunjavao onu prijavu i izbace konacnu listu...

isto tako, odaberu prvih x bosnjaka, prvih x srba, prvih x hrvata i prvih x ostalih i to je to

Dragi @kurty, kako vide lazh? :roll:

Ma, besq ... i popis, ... i sve.
Fakat , spopadne te ...
agbonlahor

#249 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

Spisak za opstinu centar ima kod onih ljepih seka na recepciji, u opstini centar, nema brojeva ko je koji, ima samo ko je koliko bodova osvojio, ja sam se prijavio za instruktora, i imao sam 6,83 boda :? :? :? valjda je to od 8 maximalno, kao opsti dojam svi haman na listi imali 2 jedino ja imao manje od 1 hehehehehe (stali su to vidjeli, a fakat nisam ruzan) hahahahahahah...

al odma da znate i one djevojke same pricajo koliko je samo nastljeno niste vi ni svjesni, onaj koji je om 8 bodova moze da nebude primljen, a onaj koji je imao 0,5 moze biti 1vi na spisku...

SA SRECOM!!!
gnjev

#250 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

Ajd ako nista dobio sam ego boost ovom dvicom za opsti dojam :D
Post Reply