Pa Sejdic i Finci su dobili tuzbu zbog puno krupnijeg pitanja i gdje smo?
Inace kada vidim udruzenu skupinu protiv Bosanaca bude mi drago
Upravo.madner wrote: Inace kada vidim udruzenu skupinu protiv Bosanaca bude mi drago
Pa otvori ovakvu temu na hercegbosna ,banjaluka forum i sl? gospodine pametniA molim te, po cemu to zakljucujes? Znaci, spreman si odbaciti jedan dobar procenat stanovnika unaprijed, cak i prije popisa? Izvini prijatelju, ali ako ti to vec 100% znas, sto mi placamo popis, a mogli smo te zvati da nam izdiktiras brojeve iz svoje glave, kad si vec takav autoritet po tom pitanju, a za ostatak love otvoriti kakav pogon i zaposliti ljude....
fiza wrote:Moze, ali vi kao narod se trebate promijeniti. Pljuni me ako u BiH ne dodje do nekakvog FBIH-RS zida kao sto je u Njemackoj bilo... Niko nikog ne gleda, pa ljudi jedva docekali da se vide
Uh umalo ti ne rekoh gdje smo! U Banovicima, ako to i napisemo.madner wrote:Tuzbe kome i kako?
Što se tiče popisa, rezultati će pokazati opravdanost insistiranja na jačanju prava "Ostalih" jer će Bosanaca, kozmopolita i vanzemaljaca biti nekoliko stotina hiljada.
Slucaj Sejdic i Finci otvara vrata za metar slicnih tuzbi, samo sto mi nemamo nikog da iskoristi priliku. Da imamo, i da se podnese nekoliko slicnih tuzbi, gledali bi zanimljiv film - jer je postojece ustavno uredjenje nekompatibilno sa evropskim standardima i ne moze se usminkati da ih zadovolji.madner wrote:Tuzbe kome i kako?
tužba ustavnom sudu - protivustavno popisno pitanje.madner wrote:Tuzbe kome i kako?
Ovaj danas mi je vrh, ako bude vecina krscanja onda ide raspad. A hem je druga kategorija, hem je to vec stanje na proslom-LIBERO- wrote:Upravo.madner wrote: Inace kada vidim udruzenu skupinu protiv Bosanaca bude mi drago![]()
Jos nas prozivaju da nismo patriote, da ne shvatamo zbog cega se grupisati mora bla bla bla. Ja vise nemam snage pricati na ovu temu, ovo je barem 10. slicna tema u zadnjih par godina.
Bosanac![]()
A nije ni legitimno...Alfons Kauders wrote:Slucaj Sejdic i Finci otvara vrata za metar slicnih tuzbi, samo sto mi nemamo nikog da iskoristi priliku. Da imamo, i da se podnese nekoliko slicnih tuzbi, gledali bi zanimljiv film - jer je postojece ustavno uredjenje nekompatibilno sa evropskim standardima i ne moze se usminkati da ih zadovolji..madner wrote:Tuzbe kome i kako?
Aha, sad sam i "gospodin pametni"....ne rekoh li ja vec da ce doci do teskih rijeci, pa je bolje da napravim planski uzmak?theTruePath wrote:Pa otvori ovakvu temu na hercegbosna ,banjaluka forum i sl? gospodine pametniA molim te, po cemu to zakljucujes? Znaci, spreman si odbaciti jedan dobar procenat stanovnika unaprijed, cak i prije popisa? Izvini prijatelju, ali ako ti to vec 100% znas, sto mi placamo popis, a mogli smo te zvati da nam izdiktiras brojeve iz svoje glave, kad si vec takav autoritet po tom pitanju, a za ostatak love otvoriti kakav pogon i zaposliti ljude....
Ma lakapo, to ako hinje prodaju Sejdic Fincija za neku sminku da se vratimo na pocetnu poziciju.Alfons Kauders wrote:Slucaj Sejdic i Finci otvara vrata za metar slicnih tuzbi, samo sto mi nemamo nikog da iskoristi priliku. Da imamo, i da se podnese nekoliko slicnih tuzbi, gledali bi zanimljiv film - jer je postojece ustavno uredjenje nekompatibilno sa evropskim standardima i ne moze se usminkati da ih zadovolji.madner wrote:Tuzbe kome i kako?
Ako se ne mogu izjasniti kako ja hocu, i ako radi toga moram trpiti diskriminaciju pri zaposljavanju u javnom sektoru, ili ogranicenja u pasivnom birackom pravu, onda je red da nas drzava i ne tretira kao svoje gradjane. Neka nas fino ispisu iz drzavljanstva i neka ne traze od nas da placamo porez.
ovaj je to profesionalno odradio..infected wrote:evo kako je to pravoslavni džedaj odradio što se tiče popisa,a još da vidite lista na kojem se popis vrši A4 format nebi ga se pikaso postidio
Jebiga, metoda je da se zatrpa sud tuzbama - sutaju nas iz Vijeca Evrope, zaustavljaju se svi procesi EU integracije, zavrce se pipa za IPA fondove i sl.madner wrote:Ma lakapo, to ako hinje prodaju Sejdic Fincija za neku sminku da se vratimo na pocetnu poziciju.Alfons Kauders wrote:Slucaj Sejdic i Finci otvara vrata za metar slicnih tuzbi, samo sto mi nemamo nikog da iskoristi priliku. Da imamo, i da se podnese nekoliko slicnih tuzbi, gledali bi zanimljiv film - jer je postojece ustavno uredjenje nekompatibilno sa evropskim standardima i ne moze se usminkati da ih zadovolji.madner wrote:Tuzbe kome i kako?
Ako se ne mogu izjasniti kako ja hocu, i ako radi toga moram trpiti diskriminaciju pri zaposljavanju u javnom sektoru, ili ogranicenja u pasivnom birackom pravu, onda je red da nas drzava i ne tretira kao svoje gradjane. Neka nas fino ispisu iz drzavljanstva i neka ne traze od nas da placamo porez.
Kazem samo da nema metode da se prisile na promjene.
theTruePath wrote:Što se tiče popisa, rezultati će pokazati opravdanost insistiranja na jačanju prava "Ostalih" jer će Bosanaca, kozmopolita i vanzemaljaca biti nekoliko stotina hiljada.
Na nasu radost,a tvoju zalost,apsolutna vecina Bosnjaka ce se izjasniti Bosnjacima,a imamo mi i mjesanaca i oni ce biti Bosanci,,tu ne mozemo nista.Ali bit ce to minoran broj
Srbi i Hrvati u Bosni su se na svim popisima 1948, 1953, 1961, 1971, 1981 i 1991 uvijek izjašnjavali kao Srbi i Hrvati... tako će biti i 2013. Oni problema sa svojim identitetom nemaju.HM 2011 wrote:Ali mi jedna stvar nije jasna - kako to da se ovakve dileme javljaju samo kod Bošnjaka.....
U recimo nekoj BL je pitanje :
Dal da se izjasnimo kao Srbi, Super Srbi, Ultra Srbi, Srbende, ili Srbijanci ?
Recimo i za LIšticu da važi isto....
Neces nanjet stetu ni ovako ni onako na nekom mikro nivou. Popis ce se koristiti pri zaposljavanju, ali to govorimo o kvotama. Da li se izjasnis kao manjina ili ne, kvota se nece promjeniti.Seawolf wrote:@madner, @Skijaš, @-LIBERO-, @salter071, @poznanik, @Dozer, @Alfons i drugi
Pitanje za vas:
Ako čovjek želi da se izjasni na popisu, protivno zamislima etnokratske klike, a u etničkom smislu je manjina u teritorijalnoj jedinici u kojoj živi, da li će im više "štete" nanijeti ako se izjasni kao Bošnjak / Srbin / Hrvat, ili ako se izjasni kao Ostali?
ama da znas sa kim se raspravljas odustao bi na pocetkusalter071 wrote:Aha, sad sam i "gospodin pametni"....ne rekoh li ja vec da ce doci do teskih rijeci, pa je bolje da napravim planski uzmak?theTruePath wrote:Pa otvori ovakvu temu na hercegbosna ,banjaluka forum i sl? gospodine pametniA molim te, po cemu to zakljucujes? Znaci, spreman si odbaciti jedan dobar procenat stanovnika unaprijed, cak i prije popisa? Izvini prijatelju, ali ako ti to vec 100% znas, sto mi placamo popis, a mogli smo te zvati da nam izdiktiras brojeve iz svoje glave, kad si vec takav autoritet po tom pitanju, a za ostatak love otvoriti kakav pogon i zaposliti ljude....
Ovo niko ne cita.HM 2011 wrote:Ljudi popisno pitanje je protivustavno zbog ovog nacionalnost - to nije isto što i etnička pripadnost.....
Čita li ovo iko ?
vidite li vi ovo uopšte ?
jel se ja dopisujem sa zombijima ?
ponavljam nemam problem sa svojim etničkim identitetom - ali neko potura moj etnički identitet kao nacionalni i tu ne bi bilo spora da ne potura i tuđi etnički identitet kao nacionalni ?
NE HALALIM MAJKE MI !
Ja mislim, ali nisam siguran, da je ovaj zakon morao proci neku ocjenu validnosti prije usvajanja.stari grad Visegrad wrote:Ovo niko ne cita.HM 2011 wrote:Ljudi popisno pitanje je protivustavno zbog ovog nacionalnost - to nije isto što i etnička pripadnost.....
Čita li ovo iko ?
vidite li vi ovo uopšte ?
jel se ja dopisujem sa zombijima ?
ponavljam nemam problem sa svojim etničkim identitetom - ali neko potura moj etnički identitet kao nacionalni i tu ne bi bilo spora da ne potura i tuđi etnički identitet kao nacionalni ?
NE HALALIM MAJKE MI !
Predlazem da se ti i ja udruzimo, nadjemo advokata pa na sud.
Ovaj popis je najvece sranje od 92.
Ostali nisu jedan narod, već grupa naroda. A i koliko god ostalih da bude Srbi i Hrvati neće pristati na ukidanje konstitutivnosti.madner wrote:Ima neka nada da bi se morao mjenjati kada bi ostalih bilo vise od Hrvata, ali i to je na dugom stapu.
Zar si mislio da će se Marinko ili Milorad u ranijoj državi izjasniti kao Muslimani?Akadi wrote:Srbi i Hrvati u Bosni su se na svim popisima 1948, 1953, 1961, 1971, 1981 i 1991 uvijek izjašnjavali kao Srbi i Hrvati... tako će biti i 2013. Oni problema sa svojim identitetom nemaju...