Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
Corto Maltese

#226 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Corto Maltese »

vatrogasac wrote:
Cosmic wrote:
plain vanilla wrote:nek se komsic kandiduje za bosnjackog clana predsjednistva pa cu glasati za njega
Najbolja stvar koju su Komšić i SDP napravili jeste kandidovanje Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva i njegov izbor plebiscitarno bošnjačkim glasovima. Time je SDP do kraja ismijao način izbora člana Predsjedništva koji je alfa-debilan i svojstven samo zaostalim plemenima koja obitavaju na ovim prostorima. Od svih kvalifikacija koje jedan čovjek može da stekne u životu kod nas je najvažnija ona koju svaka šuša dobije po rođenju. Nažalost, to je vjerovatno jedina dobra stvar koju je SDP uradio za vrijeme Lagumdžijinog faraonisanja.
I usput dao vjetar u leđa HDZ-u. Sada HDZ-ovima više odgovara priča o majorizaciji nego ta jedna fotelja u Predsjedništvu. Refleksija...Mostar.
Da ima pravde, HDZovci bi Željkov lik štampali na majicama, a Zlaji bi podigli spomenik na sred Ljubuškog.
Skijaš

#227 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

vatrogasac wrote:
Cosmic wrote:
plain vanilla wrote:nek se komsic kandiduje za bosnjackog clana predsjednistva pa cu glasati za njega
Najbolja stvar koju su Komšić i SDP napravili jeste kandidovanje Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva i njegov izbor plebiscitarno bošnjačkim glasovima. Time je SDP do kraja ismijao način izbora člana Predsjedništva koji je alfa-debilan i svojstven samo zaostalim plemenima koja obitavaju na ovim prostorima. Od svih kvalifikacija koje jedan čovjek može da stekne u životu kod nas je najvažnija ona koju svaka šuša dobije po rođenju. Nažalost, to je vjerovatno jedina dobra stvar koju je SDP uradio za vrijeme Lagumdžijinog faraonisanja.
I usput dao vjetar u leđa HDZ-u. Sada HDZ-ovima više odgovara priča o majorizaciji nego ta jedna fotelja u Predsjedništvu. Refleksija...Mostar.
Pogrešno. Gdje bi se ti na traci vremena zaustavio i odlučio osporiti HDZ-ovo tumačenje po kojem nema multietničkih stranaka ? Po tvojim riječima, to ti uopšte ne bi ni radio jer zaboga, naljutiće se Čović. I gdje je tu napredak društva ? SDA dobije svoj tal, HDZ svoj, društvo podijeljeno i svima super ?

Ne možemo tako u Evropu :) Negdje se mora ući u konflikt s nacionalistima, ako ti je ustvari cilj integracija društva. Ako nije, onda ništa.
Skijaš

#228 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:
vatrogasac wrote:
Cosmic wrote:
Da ima pravde, HDZovci bi Željkov lik štampali na majicama, a Zlaji bi podigli spomenik na sred Ljubuškog.
Ne vidim šta je korist koju je je od tog imao HDZ. Naprotiv, mislim da ih se malo civilizovalo zatezanjem situacije jer sad (odjednom) pristaju da SDP-u iz hrvatske kvote pripadne jedna ministarska pozicija na entitetskom nivou. Željko ako osnuje stranku pomešće ih sve a ta se vrata moralo nekako otvoriti. Nogom, nogom.
Skijaš

#229 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

Stickypond wrote:
Skijaš wrote: Negdje se mora ući u konflikt s nacionalistima, ako ti je ustvari cilj integracija društva.
Zašto ne početi od foruma?
Svi u okviru svojih mogućnosti.
vatrogasac

#230 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

Skijaš wrote:
Pogrešno. Gdje bi se ti na traci vremena zaustavio i odlučio osporiti HDZ-ovo tumačenje po kojem nema multietničkih stranaka ? Po tvojim riječima, to ti uopšte ne bi ni radio jer zaboga, naljutiće se Čović. I gdje je tu napredak društva ? SDA dobije svoj tal, HDZ svoj, društvo podijeljeno i svima super ?

Ne možemo tako u Evropu :) Negdje se mora ući u konflikt s nacionalistima, ako ti je ustvari cilj integracija društva. Ako nije, onda ništa.
Ja ne govorim o dobrim namjerama nego o vrlo vidljivim posljedicama. U tom računu neko je negdje nešto pogrešno ili sabirao ili dijelio. Šteta postoji.
Skijaš

#231 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

vatrogasac wrote:
Skijaš wrote:

Ja ne govorim o dobrim namjerama nego o vrlo vidljivim posljedicama. U tom računu neko je negdje nešto pogrešno ili sabirao ili dijelio. Šteta postoji.
To je diskutabilno. I bilo bi dobro da se vratimo na bitniju stvar, kad je po tvom mišljenju trebalo odbaciti HDZ-ovo tumačenje ustava ? I da li je uopšte trebalo, pošto bi se svakako Čović ljutio zbog tog ?
Corto Maltese

#232 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Corto Maltese »

vatrogasac wrote: Ja ne govorim o dobrim namjerama nego o vrlo vidljivim posljedicama. U tom računu neko je negdje nešto pogrešno ili sabirao ili dijelio. Šteta postoji.
Kako god, nedavni Komšićevi potezi imaju moju punu podršku. Prva ostavka, pa druga ostavka, kao i svaka naredna.
vatrogasac

#233 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

Skijaš wrote:
vatrogasac wrote:
Skijaš wrote:

To je diskutabilno. I bilo bi dobro da se vratimo na bitniju stvar, kad je po tvom mišljenju trebalo odbaciti HDZ-ovo tumačenje ustava ? I da li je uopšte trebalo, pošto bi se svakako Čović ljutio zbog tog ?
A prije toga, šta smo dobili Komšićem? Da li to u Predsjedništvu nema više blokada? Ipak je veća šteta od koristi kako god prevrtao.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#234 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

hoce li neko reci sta je to Komsic dobro uradio?
za 300.000 glasaca
ili za Hrvate
vatrogasac

#235 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

Corto Maltese wrote:
vatrogasac wrote: Ja ne govorim o dobrim namjerama nego o vrlo vidljivim posljedicama. U tom računu neko je negdje nešto pogrešno ili sabirao ili dijelio. Šteta postoji.
Kako god, nedavni Komšićevi potezi imaju moju punu podršku. Prva ostavka, pa druga ostavka, kao i svaka naredna.
Ima i moju podršku. :mrgreen:
Skijaš

#236 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

vatrogasac wrote:
Skijaš wrote:
vatrogasac wrote:

A prije toga, šta smo dobili Komšićem? Da li to u Predsjedništvu nema više blokada? Ipak je veća šteta od koristi kako god prevrtao.
Nepotrebno je govoriti o igraču ako ti osporavaš pravila igre i tvrdiš da su pogrešna. Dakle, ako hoćeš kritikovati Komšića jer je uradio ili nije uradio nešto, to poštujem. Ako kritikuješ Komšića jer se izborom kandidata koji nije HDZ-ov navodno destabilizovalo društvo, to je neprihvatljivo. Dakle, šta ti ovdje kritikuješ, odbijanje ultimatuma HDZ-a jer tražiš da se igra po pravilima koja definiše HDZ, ili samog Komšića kao kadrovsko rješenje, jer je po tvom mišljenju neko drugi iz SDP-a (bez obzira na etničku pripadnost) mogao uraditi bolji posao ?
vatrogasac

#237 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

Skijaš wrote:
Nepotrebno je govoriti o igraču ako ti osporavaš pravila igre i tvrdiš da su pogrešna. Dakle, ako hoćeš kritikovati Komšića jer je uradio ili nije uradio nešto, to poštujem. Ako kritikuješ Komšića jer se izborom kandidata koji nije HDZ-ov navodno destabilizovalo društvo, to je neprihvatljivo. Dakle, šta ti ovdje kritikuješ, odbijanje ultimatuma HDZ-a jer tražiš da se igra po pravilima koja definiše HDZ, ili samog Komšića kao kadrovsko rješenje, jer je po tvom mišljenju neko drugi iz SDP-a (bez obzira na etničku pripadnost) mogao uraditi bolji posao ?
Ja sam se gore osvrnuo na ovo.
Time je SDP do kraja ismijao način izbora člana Predsjedništva koji je alfa-debilan i svojstven samo zaostalim plemenima koja obitavaju na ovim prostorima.
Da li je?

Tahta

#238 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Tahta »

šta mislite boje li se komšića ostale stranke ili njihovi lideri, mislim prvenstveno na nacionaliste i ove druge u vlasti ? boje li se zaštitnici torova, entiteta, kantona ... ? boje li se profiteri vlasnici ogromnih imanja, firmi i bogatstva a nema šanse da dokažu odakle im ?
Na kraju boje li čovjeka koji bi jedini ali baš jedini po mom mišljenju trenutno mogao mobilisati 200 000 vojnika ????
u slučaju jbg da "pukne" ko bi krenuo u rat sa Izetbegovicem, Fahrom R. Zlajom L. Ili Čovićem, Božom LJ. Dodikom, Bosicem
:-)
Skijaš

#239 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

vatrogasac wrote:
Skijaš wrote:
Ja sam se gore osvrnuo na ovo.
Da mi je jasno, ne bih pitao za pojašnjenje. Treba li ispunjavati zahtjeve HDZ-a da se Čović ne bi ljutio ili ne treba ?

Jer to je sasvim druga priča od ove o Komšićevim kvalitetima, ako se zbog Čovića pljuje Komšića, pljuvaće se Peđu Kojovića zbog Dodika i tako unedogled
plain vanilla

#240 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

skijas bolan, de nam reci sta je to Komsic uradio dobroga kao clan Predsjednistva???

ako je njegov jedini uspjeh sto pomocu njega nije izabran niko iz HDZ, onda stvarno...
vatrogasac

#241 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

Skijaš wrote:
Da mi je jasno, ne bih pitao za pojašnjenje. Treba li ispunjavati zahtjeve HDZ-a da se Čović ne bi ljutio ili ne treba ?

Jer to je sasvim druga priča od ove o Komšićevim kvalitetima, ako se zbog Čovića pljuje Komšića, pljuvaće se Peđu Kojovića zbog Dodika i tako unedogled
Na kraju se opet išlo na kompenzacije kada je propalo 18 mjeseci.

O tome i ja govorim da je pokušano nešto za šta se znalo unaprijed da je osuđeno na neuspjehi i ne samo to nego i gore od toga, a o tome ćemo u ponedjeljak.
Skijaš

#242 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

plain vanilla wrote:skijas bolan, de nam reci sta je to Komsic uradio dobroga kao clan Predsjednistva???
Možda bih ja da sam na njegovom mjestu više vremena proveo u zapadnoj Hercegovini i manjem entitetu, jednostavno se nametnuo recimo radnim ručkom s lokalnim privrednicima ili sponzorisanjem nekog kulturnog događaja. I tako svaki treći dan na teren. Ali i ovakav je Komšić puno kvalitetniji od Lagumdžije, Tihića i pogotovo Dodika od kojih nas sve u ovoj državi može samo glava zaboliti. Dakle, ako ti možeš naći primjedbu na Komšićeve rezultate, to je OK. Ali ako je Čovićeva ljutnja zbog izbora Komšića nešto što ubuduće treba izbjegavati, to je ustvari samo poziv na kapitulaciju pred Čovićem.

p.s. da dodam, ja jesam za izmjenu načina izbora članova Predsjedništva, ali se ne može pričati o multietničkom društvu forsirajući tezu kako odbijanje HDZ-ovih ultimatuma vodi destabilizaciji. Ne vodi, HDZ treba disciplinovati i mislim da je SDP na tom polju napravio veliki pomak.
plain vanilla

#243 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by plain vanilla »

Skijaš wrote:
plain vanilla wrote:skijas bolan, de nam reci sta je to Komsic uradio dobroga kao clan Predsjednistva???
Možda bih ja da sam na njegovom mjestu više vremena proveo u zapadnoj Hercegovini i manjem entitetu, jednostavno se nametnuo recimo radnim ručkom s lokalnim privrednicima ili sponzorisanjem nekog kulturnog događaja. I tako svaki treći dan na teren. Ali i ovakav je Komšić puno kvalitetniji od Lagumdžije, Tihića i pogotovo Dodika od kojih nas sve u ovoj državi može samo glava zaboliti. Dakle, ako ti možeš naći primjedbu na Komšićeve rezultate, to je OK. Ali ako je Čovićeva ljutnja zbog izbora Komšića nešto što ubuduće treba izbjegavati, to je ustvari samo poziv na kapitulaciju pred Čovićem.

p.s. da dodam, ja jesam za izmjenu načina izbora članova Predsjedništva, ali se ne može pričati o multietničkom društvu forsirajući tezu kako odbijanje HDZ-ovih ultimatuma vodi destabilizaciji. Ne vodi, HDZ treba disciplinovati i mislim da je SDP na tom polju napravio veliki pomak.
eto, nisi napisao da je ista dobro uradio, osim sto je naljutio Covica

mozda on jeste kvalitetan, ali mogu ti reci da to dobro skriva
Skijaš

#244 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

vatrogasac wrote:
Skijaš wrote:

Na kraju se opet išlo na kompenzacije kada je propalo 18 mjeseci.
Na kraju je HDZ ipak prihvatio to da SDP-u može pripasti hrvatska ministarska pozicija u entitetskoj vlasti. Tako treba tumačiti i dizanje ruku HDZ-ovaca za imenovanje Tome Vidovića. Morali su se pomiriti s tim da multietničkim strankama ima mjesta u vlasti, a to ne bi bilo moguće da je prihvaćeno HDZ-ovo tumačenje ustava na čemu ti insistiraš.
Corto Maltese

#245 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Corto Maltese »

vatrogasac wrote:Na kraju se opet išlo na kompenzacije kada je propalo 18 mjeseci.

O tome i ja govorim da je pokušano nešto za šta se znalo unaprijed da je osuđeno na neuspjehi i ne samo to nego i gore od toga, a o tome ćemo u ponedjeljak.
Taj dio mu možeš halalit, jer on to sigurno nije znao. "Znati unaprijed" je daleko van njegovog dometa.
Last edited by Corto Maltese on 03/10/2012 12:09, edited 1 time in total.
kanocale

#246 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by kanocale »

Skijaš wrote:Možda bih ja da sam na njegovom mjestu više vremena proveo u zapadnoj Hercegovini i manjem entitetu, jednostavno se nametnuo recimo radnim ručkom s lokalnim privrednicima ili sponzorisanjem nekog kulturnog događaja. I tako svaki treći dan na teren. Ali i ovakav je Komšić puno kvalitetniji od Lagumdžije, Tihića i pogotovo Dodika od kojih nas sve u ovoj državi može samo glava zaboliti. Dakle, ako ti možeš naći primjedbu na Komšićeve rezultate, to je OK. Ali ako je Čovićeva ljutnja zbog izbora Komšića nešto što ubuduće treba izbjegavati, to je ustvari samo poziv na kapitulaciju pred Čovićem.

kako mislis stranku disciplinovati? batinom ili nametanjem tvog nacina misljenja?a da ih jednostavno izbrisemo gumicom? :lol: meni je to izgleda jednostavnije. :roll:
odakle ti pomisao da bi komsic bilo sta u hercegovini izmjenio? nije tito za 50 godina a komsic bi sa par dolazaka? :shock: ma nemoj mi suplje ovde prosipati.komsic je los kadar,moze on povuci jedan broj sugradjana ali dalje on ne moze dobaciti.komsic je zavrsena prica,margina.
Skijaš

#247 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

kanocale wrote:
Skijaš wrote:Možda bih ja da sam na njegovom mjestu više vremena proveo u zapadnoj Hercegovini i manjem entitetu, jednostavno se nametnuo recimo radnim ručkom s lokalnim privrednicima ili sponzorisanjem nekog kulturnog događaja. I tako svaki treći dan na teren. Ali i ovakav je Komšić puno kvalitetniji od Lagumdžije, Tihića i pogotovo Dodika od kojih nas sve u ovoj državi može samo glava zaboliti. Dakle, ako ti možeš naći primjedbu na Komšićeve rezultate, to je OK. Ali ako je Čovićeva ljutnja zbog izbora Komšića nešto što ubuduće treba izbjegavati, to je ustvari samo poziv na kapitulaciju pred Čovićem.

kako mislis stranku disciplinovati?
Uskraćivanjem pristupa lovi iz budžeta. I uspjelo je, HDZ je prije nekoliko mjeseci ipak s SDP-om postigao dogovor o raspodjeli hrvatskih pozicija i zato će možda :) ući u entitetsku vlast. A prije nešto više od dvije godine se zbog takvih prijedloga prijetilo ratom.
vatrogasac

#248 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by vatrogasac »

Skijaš wrote: Na kraju je HDZ ipak prihvatio to da SDP-u može pripasti hrvatska ministarska pozicija u entitetskoj vlasti. Tako treba tumačiti i dizanje ruku HDZ-ovaca za imenovanje Tome Vidovića. Morali su se pomiriti s tim da multietničkim strankama ima mjesta u vlasti, a to ne bi bilo moguće da je prihvaćeno HDZ-ovo tumačenje ustava na čemu ti insistiraš.
To je u trenutnom odnosu snaga bila nužda HDZ-u. Da li sutra ako se taj odnos promijeni (a vrlo je vjerovatno ako odeš na hrvatske forume) sve se vraća na staro? Da li je taj trenutni pomak i suštinski? A pored toga šta je Dragana približilo Dodiku?
kanocale

#249 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by kanocale »

Skijaš wrote:Uskraćivanjem pristupa lovi iz budžeta. I uspjelo je, HDZ je prije nekoliko mjeseci ipak s SDP-om postigao dogovor o raspodjeli hrvatskih pozicija i zato će možda :) ući u entitetsku vlast. A prije nešto više od dvije godine se zbog takvih prijedloga prijetilo ratom.
pa to su staljinisticke metode...i ko bi po tebi o pristupu lovi iz budzeta odlucivao?svi ga punimo a samo jedan odlucuje i dijeli?stvarno te ne razumijem. :-) bez ravnopravnosti i dogovora nema nama napretka.od nameta nema selameta. :lol:
Skijaš

#250 Re: Podrska Zeljku Komsicu

Post by Skijaš »

vatrogasac wrote:
Skijaš wrote: Na kraju je HDZ ipak prihvatio to da SDP-u može pripasti hrvatska ministarska pozicija u entitetskoj vlasti. Tako treba tumačiti i dizanje ruku HDZ-ovaca za imenovanje Tome Vidovića. Morali su se pomiriti s tim da multietničkim strankama ima mjesta u vlasti, a to ne bi bilo moguće da je prihvaćeno HDZ-ovo tumačenje ustava na čemu ti insistiraš.
To je u trenutnom odnosu snaga bila nužda HDZ-u. Da li sutra ako se taj odnos promijeni (a vrlo je vjerovatno ako odeš na hrvatske forume) sve se vraća na staro? Da li je taj trenutni pomak i suštinski? A pored toga šta je Dragana približilo Dodiku?
Dragan je oduvijek bio Miletov cuko, jedini način da ga osvijestiš jeste da mu pokažeš šta su posljedice takve politike.
Locked