otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#226 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by -LIBERO- »

i_ja_na_forumu wrote:Image

Otprilike. Upravo ono sto nasem shvatanju kafe i tog vida izlaska i druzenja odgovara :D ;-)

A ponuda za PP i strucni prijedlog vazi i dalje..no dobro :D :D :D :D
Kladara

#228 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kladara »

Not My Idea wrote:
sheilak wrote: ili. visoke stolice u pojedinim kaficima, koje ne znam cemu sluze).
Nema gluplje stvari na dunjaluku nego visoke stolice, a posebno one na kojima nema naslonjac.
Proslo je vrijeme kad su ljudi bili zdravi i ispravnih ledja. :mrgreen: Al fakat, pa na onom se ne moze sjedit duze od pola sata, i to se uskomesham ko na iglama.
A ti inace sjedis 6 sati na kafi jel? :-)
Not My Idea

#229 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

Na kafi ne. Na kafi znam sjedit sat, sat i pol pa nekad i dva...A to na ovim stolicama ne mogu.

Sto, jel to ti pijes kafu pola sata?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#230 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by -LIBERO- »

Not My Idea wrote:Na kafi ne. Na kafi znam sjedit sat, sat i pol pa nekad i dva...A to na ovim stolicama ne mogu.

Sto, jel to ti pijes kafu pola sata?

To onda mora da bude dupla produzena :D
Not My Idea

#231 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

Jok, kracha s mlijekom :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#232 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by -LIBERO- »

Not My Idea wrote:Jok, kracha s mlijekom :mrgreen:
Pa kakav ti je to slab srk pa da kracu sa mlijekom pijes skoro dva sata :run:

:D
Not My Idea

#233 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

Napijem se kod kuce dovoljno da mogu poslije gushtat :mrgreen:
pakica_

#234 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by pakica_ »

LoveHurts wrote:
Ma moglo bi se za jeftine pare uraditi...Recimo okreciti u neku smedju boju sa nekim crnim detaljima, da izgleda ko prljavo, napraviti burad stolove i neke fine stolice (obavezno da svi stolovi i stolice budu iste, bar je meni bezveze kad u kaficu vidim 8 razlicitih stolica i stolova), par fenjera ubaciti zbog osvjetljenja, par nekih detalja od drveta na zidovima, šank niposto da izgleda siromasno, sto vise flasa od alkohola okaciti da vise, tocionik za pivu, fin frizider za sokove..

Nikakve plazme, televizore unutra..po mogucnosti WiFi, I WC da bude NOV! :D

EDIT: Kafa da bude 1KM, isto tako iza 20h nema kafe i caja.Ulaz zabranjen balavurdiji, tj mladjim od 18 pa makar hoce i cedevitu da popije.
ovo bi ti ga bio korner- od do! ok, do hale :D haha
Kladara

#235 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kladara »

Not My Idea wrote: Sto, jel to ti pijes kafu pola sata?
Ja kafu ne pijem duze od 5 minuta.Ne valja kad se ohladi. :razz:
Anticelulitna krema

#236 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Anticelulitna krema »

Najbolje ti je imati jedan fin, miran kafic za kaficu i laganu pricu gdje ne bi imao problema sa klosarima...
Cijene bi trebale biti nesto manje, recimo obicna kafa marka, sve ostale 1.5 ; Nes kafe i cappucino 2 , sokovi po 2.5. Trebas imati neku promociju na pocetku kako bi privukao raju...Recimo sok po izboru + kafa 3 marke ili cedevita + kafa 2 KM a jednom sam u jednom kaficu bas uzeo toplu cokoladu na promociji za 1.50 tako da bi i ti mogao isto to uraditi jer to bi ti islo ko halva... Ja bih ti preporucio da uopste ne sluzis alkohol, tu nije halal para. A samim tim ces izbjeci klosare i reketase. A na kraju krajeva, nije ti ni potreban jer tvoja zarada je 80% u kafe aparatu i mozda 20% u sokovima..
Ex yu muzika, lagane strane i to je to...
fiza

#237 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by fiza »

Anticelulitna krema wrote:Najbolje ti je imati jedan fin, miran kafic za kaficu i laganu pricu gdje ne bi imao problema sa klosarima...
Cijene bi trebale biti nesto manje, recimo obicna kafa marka, sve ostale 1.5 ; Nes kafe i cappucino 2 , sokovi po 2.5. Trebas imati neku promociju na pocetku kako bi privukao raju...Recimo sok po izboru + kafa 3 marke ili cedevita + kafa 2 KM a jednom sam u jednom kaficu bas uzeo toplu cokoladu na promociji za 1.50 tako da bi i ti mogao isto to uraditi jer to bi ti islo ko halva... Ja bih ti preporucio da uopste ne sluzis alkohol, tu nije halal para. A samim tim ces izbjeci klosare i reketase. A na kraju krajeva, nije ti ni potreban jer tvoja zarada je 80% u kafe aparatu i mozda 20% u sokovima..
Slazem se :)
Ime:
Merak :) ( merak kahvu popit, merak doci)

Jos bi bilo bolje kutak za muskarce kutak za zene, ono po izboru, a i da moze mjesano.. ja licno nikad ni kad sam otkrivena bila nisam voljela da me neko bulji dok pijem kahvu tj.od muskih.. pa te snimaju, pa namignu.,.. kako offff :shock:
barem je to hit ovdje...
Logovan

#238 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

fiza wrote:
Anticelulitna krema wrote:Najbolje ti je imati jedan fin, miran kafic za kaficu i laganu pricu gdje ne bi imao problema sa klosarima...
Slazem se :)
Ime:
Merak :) ( merak kahvu popit, merak doci)
Mogao bi se kafić zvati i ćejf. :D Gdje idemo na kafu? Idemo u ćejf. :mrgreen: :lol:
Kladara

#239 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kladara »

Nebi bilo lose ni qrac krasni.Gdje cemo? u qrac krasni :razz:
Last edited by Kladara on 15/10/2012 13:10, edited 1 time in total.
madner

#240 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by madner »

Ovo dvoje ne ide skupa :D
Logovan

#241 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

Kladara wrote:Nebi bilo lose ni qrac krasni.Gdje cemo? u qrac krasni :razz:
:lol: :lol: Jesi neozbiljan. :mrgreen:
respo

#242 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by respo »

moze onda i PM se zvati
gdje cemo? u pi*ku materinu
Zatamnjena stakla

#243 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Zatamnjena stakla »

Ma ti se moraš skontat šta hoćeš.
Ako hoćeš kafić bez alkohola, to će ti teško proć'. Još ako nije na nekoj ekstra lokaciji onda ga j*bi :D
Lokacija ti je najbitnija. Evo neko ti je dao prijedlog neki prostor kod MC Donaldsa. Jbg-a, moraš dosta para uložit i riskirat. Otvorenje tad i tad i oglasi raji. Neće ništa samo doć'. Bitno ti je nać prostor i da počneš, ostalo samo dolazi.
Ima belaja oko sitnica al to se sve sredi.

Na alkoholu ti je najveća zarada. Napravi da je ugodno i za kafu i za pijanku :D To ti je najbolja kombinacija.
Ništa barske stolove i to. Nabavi si neke sečije da su udobne i ono fensy :D Različitih boja. Nemoj pretjerivati.
Meni je pravo gotiva u Cheersu onaj separe.

Reci nam kakvu viziju imaš :D
Mr.Penguin

#244 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Mr.Penguin »

Moze onda i EU. Gdje cemo? Idemo u EU.
nino90

#245 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by nino90 »

nesto ko meclerenc kod how i met your mother, tu bi ja vazda izlazio, samo gledaj negdje na malti da bude :D
fiza

#246 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by fiza »

Sorel wrote:
Ako hoćeš kafić bez alkohola, to će ti teško proć'.
Pa da, pogotovo sto je ovom narodu u krvi da loce! Zar ne... :roll:
Micaha

#247 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Micaha »

bez_suplje wrote:uskoro tj ove godine imam namjeru u sarajevu otvoriti kafic negdje na lokaciji od cengic vile pa prema gradu,,dvoumim se i razmisljam vec dugo kakav kafic nam fali u sarajevu dajte mi prjedloge jer jos nisam odlucio kojeg zipa ce biti,
Jedne prilike sam mislio neki sport caffe otvoriti u kojem cemo svi skupa pratiti utakmice ili neki kafic tipa fan caffe npr barcelone u kojem ce sve biti u znaku barce i njenih igraca ili ipak neki kafic za caskanje kulturno mjesto tipa torte i to,

u svakom slucaju uvazavam misljenje raje pa vas molim da mi date prijedloge sta po vama fali u ovom gradu
Otvori kafic za nepusace, nema pusenja...
blesava

#248 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by blesava »

Orijentalni stil kafica sa nargilom mi je odavno isfuran, recimo sad mi se jako dopada nesto kao sto su "Cetiri sobe gospođe Safije". Vintage retro stil. MOzda nesto na tu ideju.
Zatamnjena stakla

#249 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Zatamnjena stakla »

fiza wrote:
Sorel wrote:
Kako kome.
Ja mu kažem šta je bolje za biznis :D
fiza

#250 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by fiza »

Sorel wrote:
fiza wrote:
Sorel wrote:
Kako kome.
Ja mu kažem šta je bolje za biznis :D
pa nebi bilo dobro da nije locenje u krvi :D
Post Reply