Moze li rock preziviti kod nas ?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
LSD

#226 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by LSD »

Ma nebitno totalno ... moja subjektivna stvar, percepcija, doživljaj, rezon...uglavnom, yebat ga ;-)
So What!

#227 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

LSD wrote:Ma nebitno totalno ... moja subjektivna stvar, percepcija, doživljaj, rezon...uglavnom, yebat ga ;-)

Ovdje mi djeluje k'o fino čovo, poziva nas na koncert u Sarajevo. Pozivao zapravo, koncert je bio, a koliko vidim po snimcima naroda nešto i nije bilo.

Uglavnom njihova pjesma Gotta Go je apsolutna himna HC žanra.
Verocious

#228 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Verocious »

shin wrote:Ja se popiškim na sav rock koji se komentariše ovdje,

nije ni čudo što umire, kada je karina teška.

Real shit:

Moze, moze... nije lose nesto slicno

ili meni vrlo dragi:

Ali samo da su se i oni piskili na sav rock o kojemu se ovdje prica kurac bi oni ovo svirali :mrgreen:
chengaba

#229 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by chengaba »

So What! wrote:
LSD wrote:Ma nebitno totalno ... moja subjektivna stvar, percepcija, doživljaj, rezon...uglavnom, yebat ga ;-)

Ovdje mi djeluje k'o fino čovo, poziva nas na koncert u Sarajevo. Pozivao zapravo, koncert je bio, a koliko vidim po snimcima naroda nešto i nije bilo.

Uglavnom njihova pjesma Gotta Go je apsolutna himna HC žanra.
Pa normalno da će pozivati, moraju se majice prodati... ;-)
ultima_palabra

#230 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by ultima_palabra »

So What! wrote:Bruce Dickinson je u ratu 1994. u Sarajevu održao koncert, a nakon što je vidio logo radija ZID, žena koja glavom gura zid), odlučio je napisati pjesmu Inertia posvećenu Sarajevu:
Mojne zezat? :shock: To mi je vrlo draga pjesma, sa vrlo dragog albuma Skunkworks... strašno potcjenjen album, kad je Bruce počeo eksperimentisati sa prog rockom i konceptualnim albumima.
radostan dan

#231 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by radostan dan »

jel ti ovo na avataru kakav propovjednik iz onih američkih -mamipare- crkvi, ili je onaj parplov rahmetlija?
Nivri

#232 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Nivri »

So What! wrote:A kada spomenemo malo odmaće grupe, kakav je vaš stav o našim domaćim bendovima poput Letu Štuka, Skroza, Erogene Zone, Zona Isključenja, Zostera, No Rules, Zabranjeno Pušenje i eto dodajte bendove.

Meni je lično bend Zona Isključenja iz Goražda izvrstan, jedna od najljepših pjesama u nas nakon rata, sigurno.

Zona je dobra. Svojevremeno mi je Irina i VI sa onim baladama i jakim vokalom bila super. Zabranjeno pusenje je okej, Letu Stuke imaju par odlicnih soc angazovanih pjesmica.
Erogene, Zoster, Skroz,... nije neki moj fol...

Tuzlanski metal je bio u picku materinu jak. Southern Storm mi je i dalje jedan od najmetal bendova ovoh prostora.

Gotivi li ko Alter Bridge?
ultima_palabra

#233 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:jel ti ovo na avataru kakav propovjednik iz onih američkih -mamipare- crkvi, ili je onaj parplov rahmetlija?
Lord Allmighty :) Ovdje više liči na one što tuše one proizvode preko top-shopova, džirlo kuraca-palaca 8-)
Verocious

#234 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Verocious »

Nivri wrote:
Zona je dobra. Svojevremeno mi je Irina i VI sa onim baladama i jakim vokalom bila super. Zabranjeno pusenje je okej, Letu Stuke imaju par odlicnih soc angazovanih pjesmica.
Erogene, Zoster, Skroz,... nije neki moj fol...

Tuzlanski metal je bio u picku materinu jak. Southern Storm mi je i dalje jedan od najmetal bendova ovoh prostora.

Gotivi li ko Alter Bridge?
Slusao sam ponesto, dobar vokal ima Kennedy i dobar album je uradio s Slashom :thumbup:
sumirprimus

#235 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by sumirprimus »

o ukusima se neda reaspravljat,sto ljudi sto cudi... i svi su u pravu :D
sto sam bio mladji to sam vise sluso zesce stvari...sto sam straiji vise ganjam laganije stvari,balade i tako...
uz mene,i novi narastaji slusaju i tako se to prenosi... :D
naravno da neces maloj djeci pustat blekend,osim u autu kad je ono bas bas gušt :lol: :D
radostan dan

#236 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by radostan dan »

to ja zovem - smirivanje životnih sokova...od ted nugenta preko c. santane do šobića.
Heller

#237 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Heller »

Niko ne spominje Emir & Frozen Camels meni super bend
Verocious

#238 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Verocious »

Heller wrote:Niko ne spominje Emir & Frozen Camels meni super bend
Uhh :-)
malsal

#239 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by malsal »

dale cooper wrote:
So What! wrote:OK, možda bi i ova tema mogla malo ohladiti, stvar je utome da nikada nećemo jedne druge uvjeriti u suprotne, ali ipak je dobro pokupiti i nekoliko tuđih mišljenja.

Može evo jedno pitanje od mene:

Da li smatrate Nickelback pozerajom? I ako smatrate, obrazložite to.
Ne smatram ih pozerajom, več čistim sranjem. Zašto? Ljiigava kopija, kopija, kopija,
kopije drugog vala grungea. Pjesme pune izlizanih rock'n'roll klišea, recikliranih rifova,
banalnih tekstova. Također spadaju u istu kategoriju: Creed. Sa Creedom dodaj još
malo kršćanskih uvjerenja i dobijaš još jedan bend za top 100 listu najgorih svih vremema.

WORST SHIT EVER :x
----------------------------------------

Skoro sav NU metal (gdje nickel i creed spadaju) je jedno veliko sranje. Mislim da je to danasnja verzija nekadasnjeg hair-metala ili glam metala.Sta's, svaki vremenski period i pravac imaju svoju crnu, ili mozda u kontekstu metala bjelu ovcu.
Obskurni

#240 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Obskurni »

Šta smo se ovo poceli zajebavati sa nu metalom, sad ko fole Nickelback i Creed tu :D
Verocious

#241 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Verocious »

Ni meni nije drag glam - rock/metal, zapravo prezirem taj pozeraj ali ne moze se sporiti da su tadasnji bendovi bili poprilicno kvalitetni, sami su sebi "pisali" stvari, i odlicno ih svirali.
Scena i taj njihov pozeraj je bljak ali muzika tog doba nije uopste losa i nekvalitetna bila. Prelako se ovdje govori da su glameri cisto sranje.
So What!

#242 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

ultima_palabra wrote:
So What! wrote:Bruce Dickinson je u ratu 1994. u Sarajevu održao koncert, a nakon što je vidio logo radija ZID, žena koja glavom gura zid), odlučio je napisati pjesmu Inertia posvećenu Sarajevu:
Mojne zezat? :shock: To mi je vrlo draga pjesma, sa vrlo dragog albuma Skunkworks... strašno potcjenjen album, kad je Bruce počeo eksperimentisati sa prog rockom i konceptualnim albumima.
Prva strofa ove pjesme jasno upućuje na isto, inače meni se pjesma pravo sviđa:
These are the pictures these are the feelin's from the frontline
Living in silence feeling the deafness like heavy smoke
Smiling with strangers counting the days like a spring coiled up inside
Welcome to your future welcome to your book of life
Fingers crawl through pages nothing changes living here
Evo i ovdje kaže da je nastala na jednom iskustvu.

Heller wrote:Niko ne spominje Emir & Frozen Camels meni super bend
Meni lično ova bend ne sjeda. Emir se pojavio tamo neke 2001. godine ovdje u našoj javnosti i odmah je na početku glumio nekog rockstara govoreći kako ima jendu postavu ove grupe u BiH, a jednu u Americi. Čovjek je dugo na našoj sceni, ali da je našao nekog malo boljeg vokala možda bi i uspio.
dezurni_ucenik

#243 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Vala Creed I Nickelback nisu nu metal.

Ono sto je meni uvijek specificno za tu vrstu,je koliko danas ga pljuju a u vrijeme popularnosti svi bandovi manje vise gledali kako da se prodaju po nu-metal. Machine Head na Supercharger i Burning Red,Slipknot su krenuli kao nu metalci,Metallica na I Dissapear,pa cak i Slayer su neki optuzivali da su pali pod uticaj na God Hates Us All.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#244 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Entropio »

akibhf

#245 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by akibhf »

ja znam da ima jako loših muzičara među narodnjacima sa lošim i idioitskim tekstovima(koje nažalost mnogi vole), al brate ima i ljudi sa finim glasom i tekstom. sad da su rokeri nešto bolji, isto piju i drogiraju se i jedni i drugi. na kraju krajeva, šta ste vi očekivali od zemlje u kojoj je više od pola ljudi funkcionalno nepismeno i u velikom siromaštvu.
honky tonk

#246 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by honky tonk »

@entropio :thumbup:

nek se neko sjetio gunse pomenuti :D
Obskurni

#247 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Obskurni »

Baš su oni epitom neceg kreativnog i zestokog :-)
So What!

#248 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

Obskurni wrote:Baš su oni epitom neceg kreativnog i zestokog :-)
Dobro stvarno nemam nešto protiv tebe, ali po tebi nije normalno slušati Gunse (koje ne slušam lično), ali je normalno slušati Sun O))) ili neki drugi eksperimental metal bend. Nemam ništa protiv takivh bendova naravno. Bez uvrede, ali to što ti slušaš neki underground na kvadrat bendove ne mora značiti da ih fura sva rock i metal raja.
dale cooper

#249 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dale cooper »

malsal wrote:
dale cooper wrote:
So What! wrote:OK, možda bi i ova tema mogla malo ohladiti, stvar je utome da nikada nećemo jedne druge uvjeriti u suprotne, ali ipak je dobro pokupiti i nekoliko tuđih mišljenja.

Može evo jedno pitanje od mene:

Da li smatrate Nickelback pozerajom? I ako smatrate, obrazložite to.
Ne smatram ih pozerajom, več čistim sranjem. Zašto? Ljiigava kopija, kopija, kopija,
kopije drugog vala grungea. Pjesme pune izlizanih rock'n'roll klišea, recikliranih rifova,
banalnih tekstova. Također spadaju u istu kategoriju: Creed. Sa Creedom dodaj još
malo kršćanskih uvjerenja i dobijaš još jedan bend za top 100 listu najgorih svih vremema.

WORST SHIT EVER :x
----------------------------------------

Skoro sav NU metal (gdje nickel i creed spadaju) je jedno veliko sranje. Mislim da je to danasnja verzija nekadasnjeg hair-metala ili glam metala.Sta's, svaki vremenski period i pravac imaju svoju crnu, ili mozda u kontekstu metala bjelu ovcu.
Da, nu metal se u suštini pretvorio u moderniju i nešto žešću verziju hair metala. Samo što si umjesto
pjesama o seksu i partijima imao ovu teen angst kuknjavu i morbidnost koju je nu metal naslijedio
od grungea. Iako je na početku izgledalo kako bi taj novi talas metala mogao i ponuditi nešto novo
ubrzo se to sa potpisivanjem masnih diskografskih ugovora pretvorilo još u jednu priču o prodavanju
buntovništva u lijepo upakovanoj šarenoj laži za bijele klince iz predgrađa. I dobio si masu bendova
koji zvuče isto. Od svih bendova iz tog talasa jedini su Deftones koliko toliko uspjeli da izađu sa
netaknutom reputacijom prvenstveno zato što se nisu plašili da eksperimentišu, iako je to možda
i jedan od razloga što nisu dosegli popularnost Korna koji su iz albuma u album snimali jedne te
iste pjesme. Malo mi je tragikomično gledati danas sredovječnog Jonathana Davisa kako pjeva
o istim stvarima kao i prije 15-tak godina. Čovjek bi pomislio da je makar jedan dio od novca što
je zaradio platio kakvom dobrom psihijatru da mu pomogne da se riješi trauma iz djetinstva. :D
dezurni_ucenik

#250 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Izgleda da je isfurao teen stvarke,otisao je u dubstepere,sad je JDevil. :D

A Deftonesi su prva liga.Pa svaki put kad cujem Change imam onaj isti osjecaj ko kad sam je prvi put cuo u ljeto 2000.godine.Samo sto trnci ne pocnu prolaziti kroz mene :-).Zadnji album vrlo dobar narocito You ve seen the butcher i Diamond eye....Chi Chenga nema,covjek je vec par godina u komi nakon saobracajne nesrece.
Post Reply