Mi zenske znamo kako svaka od nas razmisljaamphora wrote:Znate se?samina_swe wrote: Ona ,seceru,ima drugog,nadji i ti drugu
Svašta ovdje čovjek može pročitat.
Sve je pocelo ovako...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
samina_swe
#226 Re: Sve je pocelo ovako...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#227 Re: Sve je pocelo ovako...
Na ureklo se.samina_swe wrote:
Mi zenske znamo kako svaka od nas razmislja
- MedenoSrce
#228 Re: Sve je pocelo ovako...
Jes, jer su sve žene istesamina_swe wrote:Mi zenske znamo kako svaka od nas razmisljaamphora wrote:Znate se?samina_swe wrote: Ona ,seceru,ima drugog,nadji i ti drugu
Svašta ovdje čovjek može pročitat.
- zateznistub
#229 Re: Sve je pocelo ovako...
Sve su one isti kurs zavrsile...MedenoSrce wrote: Jes, jer su sve žene iste
-
cindrlimindrli
#230 Re: Sve je pocelo ovako...
Pa nije stara, ali je za bosanskohercegovacko podneblje teski metuzalem, bar kad je u pitanju vodanje za ruciculadyblue18 wrote:Tebi jarane treba prvo da shvatis da djevojku od 29 ne mozes zvati starom djevojkom i ganjat nekakav sevap na njoj.
i sl. budalastine.
To svakako nije preporucljivo, kako zbog zdravlja zene tako i bebe.ladyblue18 wrote:zene radjaju u 40im a ti pricas kako djevojci sa 29 kuca bioloski
-
Kumberlator
#231 Re: Sve je pocelo ovako...
Bilo kako bilo, odlucio sam da odustanem. I da je vratim, sta sam dobio, dokle ce to da traje? Da se bojim hoceli isto da uradi za mjesec, dva, u braku nakon god, dvije, pet? Bolje sad da pece nego da zivot provedem nesiguran u tu osobu. Cemu to vodi? Toliko ljubavi imam za tu zenu, ratove bi vodio, ali opet kazem cemu to ako je ona tu nesretna. Tesko srcu pada ali ici se dalje mora. Zelim joj sve najbolje, od srca, dobar zivot, sretan zivot, nafaku, ljubav, apsolutno sve. Sad joj ne mogu halalit, ali jednog dana hocu sigurno, nek malo vremena prodje. Otici cu na tu jos jednu kafu, mada nesto nisam za to. Tesko je stat pred nekog ko je tako krut prema meni ispao, tesko u ovom trenutku. Moje problem u svemu ovome je bio to sto sam se zaljubio i to pokazao, a neko to prema meni lose upotrijebio, ali sta ces takav je zivot. Na kraju sto bi braca ameri rekli "DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME".
Hvala svima na sudjelovanju, i odgovorima kako pozitivnim tako i negativnim.
-
samina_swe
#232 Re: Sve je pocelo ovako...
Sve to sto si nama rekao,reci njoj.Okreni list i nikada vise ne poduzimaj ni jedan korak(prvi).Ako joj je stalo vratit ce se i borit ce se za tebe,a ti odluci hoces li joj halaliti...ne mora da znaci da ce ovako nestabilna biti u buducnosti,mozda se cura zaista osjeca lose..jer ja znam da ja bi...da je sve pocelo tako kako je vama pocelo,osjecala bi da sam ja ta koja osjeca vise,a ti ono manje viseKumberlator wrote:Bilo kako bilo, odlucio sam da odustanem. I da je vratim, sta sam dobio, dokle ce to da traje? Da se bojim hoceli isto da uradi za mjesec, dva, u braku nakon god, dvije, pet? Bolje sad da pece nego da zivot provedem nesiguran u tu osobu. Cemu to vodi? Toliko ljubavi imam za tu zenu, ratove bi vodio, ali opet kazem cemu to ako je ona tu nesretna. Tesko srcu pada ali ici se dalje mora. Zelim joj sve najbolje, od srca, dobar zivot, sretan zivot, nafaku, ljubav, apsolutno sve. Sad joj ne mogu halalit, ali jednog dana hocu sigurno, nek malo vremena prodje. Otici cu na tu jos jednu kafu, mada nesto nisam za to. Tesko je stat pred nekog ko je tako krut prema meni ispao, tesko u ovom trenutku. Moje problem u svemu ovome je bio to sto sam se zaljubio i to pokazao, a neko to prema meni lose upotrijebio, ali sta ces takav je zivot. Na kraju sto bi braca ameri rekli "DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME".
- CaneBos
#233 Re: Sve je pocelo ovako...
Pomjeranje starosne granice za radjanje djece je stvar o kojoj ne treba pricati kao o pozitivnom trendu, cak stavise. Nazalost vise je faktora, a najvise ekonomskih koji uticu na taj "strah" i "nesigurnost" od zapocinjanja porodice. Daj prvo posao i to jbg mora biti ono da je sigurica, pa daj onda stan, pa daj onda da nam krene bolje jer smo u kreditima..pa ako bracni par i uspije rijesiti ovo prvo, okrenu se oko sebe i eto ih kasne 30-te.cindrlimindrli wrote:Pa nije stara, ali je za bosanskohercegovacko podneblje teski metuzalem, bar kad je u pitanju vodanje za ruciculadyblue18 wrote:Tebi jarane treba prvo da shvatis da djevojku od 29 ne mozes zvati starom djevojkom i ganjat nekakav sevap na njoj.
i sl. budalastine.
To svakako nije preporucljivo, kako zbog zdravlja zene tako i bebe.ladyblue18 wrote:zene radjaju u 40im a ti pricas kako djevojci sa 29 kuca bioloski
Cula sam tako glupih konstatacija da ih treba stalno razglasavati ne bil' se razbio taj mit o moranju necega prije rodjenja djeteta. Kaze jedna: "Necu da mi se dijete rodi u tudjem "podstanar" stanu". Dakle, prvo ja moram imati svoj stan pa cu onda roditi dijete!
Dajte ljudi, pa vratimo se 40 godina unazad kad su nam roditelji nasih roditelja imali po jedan dobar par obuce, zivjeli od jedne "skromne" plate, zivjeli u malenim stanovima i hranili i odgojili po troje, cetvoro djece. Nama sada svega malo i sve bi da je "nasigurno" od silnog straha od zivota. Pa bice sta bude, ne treba biti bezobziran i kamarati djecu bez ikakve odgovornosti i obzira, ali kako jedete vi, jesce i vase dijete, kako se vi obucete, obuci ce se i ono..jedino ako nemate nikakva primanja i nemate kakav takav krov nad glavom uz to, eh pa onda ga i ne radjajte, patnja mu ne treba.
- vesela_sveska
#234 Re: Sve je pocelo ovako...
Da vi samo znate kako je tesko taj kurs procizateznistub wrote:Sve su one isti kurs zavrsile...MedenoSrce wrote: Jes, jer su sve žene iste
-
Mr.Penguin
#235 Re: Sve je pocelo ovako...
Nauci nesta od ovoga, drugi put budi i ti 50% odgovoran za neku buducu zajednicku odluku, a ne 0% kao ovaj put, i odluku koji ce te vas dvoje donijeti a ne njeni roditelji. I donesi sigurnu odluku prije kafe da ne promijenis misljenje poslije.Kumberlator wrote:Bilo kako bilo, odlucio sam da odustanem. I da je vratim, sta sam dobio, dokle ce to da traje? Da se bojim hoceli isto da uradi za mjesec, dva, u braku nakon god, dvije, pet? Bolje sad da pece nego da zivot provedem nesiguran u tu osobu. Cemu to vodi? Toliko ljubavi imam za tu zenu, ratove bi vodio, ali opet kazem cemu to ako je ona tu nesretna. Tesko srcu pada ali ici se dalje mora. Zelim joj sve najbolje, od srca, dobar zivot, sretan zivot, nafaku, ljubav, apsolutno sve. Sad joj ne mogu halalit, ali jednog dana hocu sigurno, nek malo vremena prodje. Otici cu na tu jos jednu kafu, mada nesto nisam za to. Tesko je stat pred nekog ko je tako krut prema meni ispao, tesko u ovom trenutku. Moje problem u svemu ovome je bio to sto sam se zaljubio i to pokazao, a neko to prema meni lose upotrijebio, ali sta ces takav je zivot. Na kraju sto bi braca ameri rekli "DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME".
- zateznistub
#236 Re: Sve je pocelo ovako...
Znam,vesela_sveska wrote:Da vi samo znate kako je tesko taj kurs procizateznistub wrote:Sve su one isti kurs zavrsile...MedenoSrce wrote: Jes, jer su sve žene iste
znam po svojoj...
-
hanady
#237 Re: Sve je pocelo ovako...
E sto se iznervirah na sabahu!!! Koliko su samo ljudi stereotipni, pa to je strasno.Kakvo pomjeranje dobne granice radjanja?! Pa ako cemo tako hajmo onda sve mjenjati, neka samo muzevi rade a mi cemo biti mahom domacice i "gojiti" djecu.Onda ce ih biti po cetvero-i.petero ko u stara dobra vremena.Samo sto taj muz danas mora imati 3.000 platu da bi smo normalno zivjeli. Promjenila su se vremena, standard....zene puno rade, ljudi nemaju vremena nizasta, ne mogu obezbjediti osnovnu egzistenciju a ne da radjaju djecu.Djeci se treba posvetiti, a ne samo donijeti ih na svijet......a gdje je vrijeme za to, kad ljudi nemaju radnog vremena.Ovdje vise nema sredine ili crncis ili nista ne radis-......
A sto se tice godina u kojima treba radjati....dijete radjas kad upoznas covjeka sa kojim pozelis imati dijete, kojeg zavolis i koji je na istu stvar spreman...kakve godine, nismo na normi?!
A sto se tice godina u kojima treba radjati....dijete radjas kad upoznas covjeka sa kojim pozelis imati dijete, kojeg zavolis i koji je na istu stvar spreman...kakve godine, nismo na normi?!
-
hanady
#238 Re: Sve je pocelo ovako...
ˇ@canebos....vrati se ti 40 godina unazad, vidi ima li te

- saibaba
#239 Re: Sve je pocelo ovako...
Dobro si postupio 100 % ... pobjedio je razum ... Nemoj ici ni na tu kafu samo da se ocrnjacis jos vise ..Kumberlator wrote:Bilo kako bilo, odlucio sam da odustanem. I da je vratim, sta sam dobio, dokle ce to da traje? Da se bojim hoceli isto da uradi za mjesec, dva, u braku nakon god, dvije, pet? Bolje sad da pece nego da zivot provedem nesiguran u tu osobu. Cemu to vodi? Toliko ljubavi imam za tu zenu, ratove bi vodio, ali opet kazem cemu to ako je ona tu nesretna. Tesko srcu pada ali ici se dalje mora. Zelim joj sve najbolje, od srca, dobar zivot, sretan zivot, nafaku, ljubav, apsolutno sve. Sad joj ne mogu halalit, ali jednog dana hocu sigurno, nek malo vremena prodje. Otici cu na tu jos jednu kafu, mada nesto nisam za to. Tesko je stat pred nekog ko je tako krut prema meni ispao, tesko u ovom trenutku. Moje problem u svemu ovome je bio to sto sam se zaljubio i to pokazao, a neko to prema meni lose upotrijebio, ali sta ces takav je zivot. Na kraju sto bi braca ameri rekli "DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME".
- CaneBos
#240 Re: Sve je pocelo ovako...
Sunce moje, okusi pa savjetujhanady wrote:ˇ@canebos....vrati se ti 40 godina unazad, vidi ima li te![]()
![]()
Kakve stereotipe spominjes, to nema veze s vezom. Vremena se nisu promijenila, promijenili su se ljudi, njihove aspiracije, nacin na koji smatraju da moraju i trebaju zivjeti zivot i kako imati porodicu, sta se mora, sta se ne mora, sta se treba, sta se ne treba.
Imas li djecu? Imas li muza? Imas li porodicu? Od cega zivite i gdje zivite pa vam treba 3000KM mjesecno da prezivite
Evo ti jedan "stereotip"..ja radim duso, muz ne radi. Imam dvoje krasne djece i trece na putu. Podstanar sam, muz ne radi jer smo tako odlucili, moj posao je stalan i ja ostajem raditi, njegov bi bio kod privatnika i samim tim nesiguran i slabije placen, pa bi radio od ponedeljka do subote za 700-800KM kod privatnika, ta lova ce otici uglavnom da neko cuva djecu ili da su u skoli/vrticu, dok cemo mi imati razapetu, nervoznu porodicu, djeca majku i oca koji nikad nece imati vremena da im se posvete od "silnih obaveza". Ovako, zivimo skromnije, rahatnije, mirnije, djeca su uvijek zbrinuta, uvijek sa jednim roditeljem, sa silnim osjecajem sigurnosti u nas i u nasu ljubav u ovim krucijalnim godinama u njihovom zivotu. A tih par stoja vise koje bi zaradili od danasnjeg "stereotipa" moranja zaposlenosti oba roditelja, od moranja da se kupi stan, napravi kuca, kupi auto itd. Moj "stereotip" je da ulazem u svoju djecu, a bez kuce mogu, bez auta mogu. Tako odlucih prije 10 godina i vidi cuda..danas imam dobro auto, fin krov nad glavom doduse placag ga, ali zamisli pravim i kucu pa necu ni podstanar biti.
A djeca..mashallah troje!
E jebo mene budale, sta cu u ovom vaktu, haman se trebam vratiti tih 40 godina unazad, nije mi mjesto ovde
-
Kumberlator
#241 Re: Sve je pocelo ovako...
Znam nisam nesto za tu kafu nikako, ali imam joj vratit neke stvari, a ne zelim da guzicom zatvaram vrata. Dvoumim se.saibaba wrote:Dobro si postupio 100 % ... pobjedio je razum ... Nemoj ici ni na tu kafu samo da se ocrnjacis jos vise ..Kumberlator wrote:Bilo kako bilo, odlucio sam da odustanem. I da je vratim, sta sam dobio, dokle ce to da traje? Da se bojim hoceli isto da uradi za mjesec, dva, u braku nakon god, dvije, pet? Bolje sad da pece nego da zivot provedem nesiguran u tu osobu. Cemu to vodi? Toliko ljubavi imam za tu zenu, ratove bi vodio, ali opet kazem cemu to ako je ona tu nesretna. Tesko srcu pada ali ici se dalje mora. Zelim joj sve najbolje, od srca, dobar zivot, sretan zivot, nafaku, ljubav, apsolutno sve. Sad joj ne mogu halalit, ali jednog dana hocu sigurno, nek malo vremena prodje. Otici cu na tu jos jednu kafu, mada nesto nisam za to. Tesko je stat pred nekog ko je tako krut prema meni ispao, tesko u ovom trenutku. Moje problem u svemu ovome je bio to sto sam se zaljubio i to pokazao, a neko to prema meni lose upotrijebio, ali sta ces takav je zivot. Na kraju sto bi braca ameri rekli "DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME".
- Mad_Max
#242 Re: Sve je pocelo ovako...
Nemoj jarane na kafu
... pošalji joj stvari DHL-om... 
-
Kumberlator
#243 Re: Sve je pocelo ovako...
Dala mi je doznanja da je ovo zavrseno, nikakvu nadu nece da mi da, ja onako opet da ispitam reakciju, kazem borit cu se za tebe, ja ne odustajem (fakat vise onako da vidim reakciju) ona kaze da nema nikakve nade, da je pustim. Dali je covjek samo budala zato sto u sebi ima nade pa zeli da pokusa, ili zbog emocije jednostavno ne vidi da je to gotovo. Nekad imam takvu snagu da je vratim, nekad nemam nikako. Ono sto znam veceras cu da izadjem, opustim, tovarim svakoj koju vidim, da vratim samopouzdanje.
- magi87
#244 Re: Sve je pocelo ovako...
iskreno, od tako labilnih osoba mozes ocekivat uvijek isto..i da sad rijesite problem, kroz neko virjeme, opet cete se naci u slicnoj situaciji. nema tu buducnosti nikakve! nego, je li ona rekla tebi razlog, zasto je odjednom odustala od svega? barem, toliko bi trebala bit postena pa reci u cemu je problem.Kumberlator wrote:Dala mi je doznanja da je ovo zavrseno, nikakvu nadu nece da mi da, ja onako opet da ispitam reakciju, kazem borit cu se za tebe, ja ne odustajem (fakat vise onako da vidim reakciju) ona kaze da nema nikakve nade, da je pustim. Dali je covjek samo budala zato sto u sebi ima nade pa zeli da pokusa, ili zbog emocije jednostavno ne vidi da je to gotovo. Nekad imam takvu snagu da je vratim, nekad nemam nikako. Ono sto znam veceras cu da izadjem, opustim, tovarim svakoj koju vidim, da vratim samopouzdanje.
-
TheGodfather001
#245 Re: Sve je pocelo ovako...
Burazere, citao sam samo par ovih odgovora na prvi post, ako si tako dobrostojeci, obezbijedio si se (kupio stan, imas posao, fino zaradjujes), ona je bila samo jedna prepreka sa takvim ponasanjem. Sada kada si "corpus delicti" sa njom, nema vise povratka, uzmi odmor, uplati sebi neko putovanje, jedno 14 dana all inclusive, nadji neku djevojku sumnjivog morala, provedi se, i onda se vrati ovdje, pa kontaj sta i kako dalje. Dosad, po mom misljenju, potrosio i previse vremena u razmisljanju sta je problem, i iz moje perspektive proizilazi da je ona sve zajebala i da te ne zeli (brutalno ali istinito). Okreni list i idi negdje!Kumberlator wrote:Dala mi je doznanja da je ovo zavrseno, nikakvu nadu nece da mi da, ja onako opet da ispitam reakciju, kazem borit cu se za tebe, ja ne odustajem (fakat vise onako da vidim reakciju) ona kaze da nema nikakve nade, da je pustim. Dali je covjek samo budala zato sto u sebi ima nade pa zeli da pokusa, ili zbog emocije jednostavno ne vidi da je to gotovo. Nekad imam takvu snagu da je vratim, nekad nemam nikako. Ono sto znam veceras cu da izadjem, opustim, tovarim svakoj koju vidim, da vratim samopouzdanje.
- Mad_Max
#246 Re: Sve je pocelo ovako...
TheGodfather001 wrote:Burazere, citao sam samo par ovih odgovora na prvi post, ako si tako dobrostojeci, obezbijedio si se (kupio stan, imas posao, fino zaradjujes), ona je bila samo jedna prepreka sa takvim ponasanjem. Sada kada si "corpus delicti" sa njom, nema vise povratka, uzmi odmor, uplati sebi neko putovanje, jedno 14 dana all inclusive, nadji neku djevojku sumnjivog morala, provedi se, i onda se vrati ovdje, pa kontaj sta i kako dalje. Dosad, po mom misljenju, potrosio i previse vremena u razmisljanju sta je problem, i iz moje perspektive proizilazi da je ona sve zajebala i da te ne zeli (brutalno ali istinito). Okreni list i idi negdje!Kumberlator wrote:Dala mi je doznanja da je ovo zavrseno, nikakvu nadu nece da mi da, ja onako opet da ispitam reakciju, kazem borit cu se za tebe, ja ne odustajem (fakat vise onako da vidim reakciju) ona kaze da nema nikakve nade, da je pustim. Dali je covjek samo budala zato sto u sebi ima nade pa zeli da pokusa, ili zbog emocije jednostavno ne vidi da je to gotovo. Nekad imam takvu snagu da je vratim, nekad nemam nikako. Ono sto znam veceras cu da izadjem, opustim, tovarim svakoj koju vidim, da vratim samopouzdanje.
-
Kumberlator
#247 Re: Sve je pocelo ovako...
Tesko je ici naprijed to je najteze, planiram sebi dan, izlaz, poslijepodne, nekad tako nisko padnem, da se borim samo deset minuta da idem naprijed, samo 10 minuta. Nekad dobijem neku snagu mozda zato sto je volim i nadam se, pa se onda realnost nastupi pa padnem. Tesko se dici, zaista tesko. Svatio sam da je kraj, odusto sam, od nje, ali jos je volim, ako zeli da je pustim kao sto je rekla, uzalud je nadat se bilo cemu. Tako mi je tesko pustit je, reko sam joj da ne mogu, ne zelim, necu, borit cu se da je osvojim, na sve to ona samo kaze ja ti nikakvu nadu ne dajem.
Izlazim svaku noc, druzim se, salim, nekad i nasmijem samo malo, ali bol je jos uvjek tu. Po golavi se motaju neka dobra vremena skupa, tesko je sve to zaboravit. Neznam koliko dugo ce da traje, neznam zaista zasto "pizdim" ovako.
Izlazim svaku noc, druzim se, salim, nekad i nasmijem samo malo, ali bol je jos uvjek tu. Po golavi se motaju neka dobra vremena skupa, tesko je sve to zaboravit. Neznam koliko dugo ce da traje, neznam zaista zasto "pizdim" ovako.
-
Lounge Act
#248 Re: Sve je pocelo ovako...
pa sta rece ona, zbog cega te ostavlja?
-
Kumberlator
#249 Re: Sve je pocelo ovako...
Ma neznam ni ja, to cu da saznam u ponedeljak, valjda. Onako do sad je govorila da nije sigurna da je zaista volim i gledam kao najljepsu najbolju zenu na svijetu. MOzda nisam to pokazo, ali to zaista nije istina. iskren sam. Joj ljudi nekad bi zaustavio bilo koga i trazio pomoc, trazio da mi pomogne, mislio sam i da odem do nje/njenih, ma neznam, svasta nesta mi se po glavi mota.
- Ghost_Rider_XXX
#250 Re: Sve je pocelo ovako...
Lave čitujući ovo sve, meni se u konačnici čini da si ti ovdje kriv.