Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Melami

#226 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Melami »

pa ne znam ko to moze vise uzivati u nekom francuzu ili koreancu nego u golfu :S
johntra

#227 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Gost1515 wrote:
Inače u golfu je nemoguće uživati, dok u ostalim autima vozači imaju 3,2 orgazma / 100 km ... :-)
ja sam pokušao uživati, ali ne ide...jes on lagan za vožnju, jes da ti sjedne ko rukavica na prste, ali nije to to...koliko god se trudio, opet ostaje činjenica da je to samo Golf i ništa više... :D

btw...u Italiji je najpopularnije auto iz uvoza Ford Fiesta...
Gost1515

#228 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

johntra wrote:
Gost1515 wrote:
Inače u golfu je nemoguće uživati, dok u ostalim autima vozači imaju 3,2 orgazma / 100 km ... :-)
ja sam pokušao uživati, ali ne ide...jes on lagan za vožnju, jes da ti sjedne ko rukavica na prste, ali nije to to...koliko god se trudio, opet ostaje činjenica da je to samo Golf i ništa više... :D

btw...u Italiji je najpopularnije auto iz uvoza Ford Fiesta...

Pa pošto ti nisi mogao, eto ne može niko.

hvala na ispravci jeste fiesta prva u IT, golf je drugi. S druge strane u svojoj klasi je prvi čak i kad uračunamo domaće aute ... valjda Talijani ne vole uživati u kompakt klasi pa se pate u golfovima ...
johntra

#229 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Gost1515 wrote:
Pa pošto ti nisi mogao, eto ne može niko.

hvala na ispravci jeste fiesta prva u IT, golf je drugi. S druge strane u svojoj klasi je prvi čak i kad uračunamo domaće aute ... valjda Talijani ne vole uživati u kompakt klasi pa se pate u golfovima ...
ma znam da ih ima još kao ja, ali eto...

Da, Golf je u kompakt klasi prvi jer Italijani nemaju pravog kompakta od Brava koji je već zastario, a po svemu sudeći neće ni imati još, dok su Giulietta i Delta ipak skuplje od Golfa...ali, za razliku od nekih brandova koji su pod kapom VW-a, kojima je tek prije nekoliko godina uspjelo da budu prvi po prodaji u svojoj zemlji, FIAT-u to u Italiji ide jako dobro decenijama...
Jay Gatsby

#230 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Jay Gatsby »

johntra wrote:
Jay Gatsby wrote: To znači da su i Corolla i Golf dobri automobili. Za prosječnog korisnika. I za proizvođače jer im se dobro prodaju. U principu je to sve velikoserijska konfekcija.

Ako je Golf toliko precijenjen, a slabiji od konkurencije, nije mi jasno zašto konkurencija ne podigne cijene (ako već imaju bolji proizvod) i ne namlate pare vrećama. Ili će biti da je konkurencija toliko dobrodušna da nam prodaje automobile koji su bolji od Golfa po manjoj cijeni.
u tom grmu leži zec...nauči da postoje i ljudi koji nisu prosječni korisnici i koji ne kupuju automobil radi toga što će ga lakše prodati, nego da uživaju u njemu, pa taman da im svaki dan stoji kod majstora na kanalu...
Da naučim :lol: Prosječnih korisnika s prosječnim potreba s prosječnim primanjima je najviše. Valja zaraditi novac i platiti radnike. Megane ili C4 s 1.4 motorom su prosjek kao što je prosjek i Golf s 1.4 motorom. Možeš ga filovati opremom do sutra - to je auto za vozačke patnje, ko god da ga pravi.

A "natprosječne" modele prave mnogi - među njima i VW. To svi znaju napraviti, ali valja to prodati.
goran16v

#231 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: Stvari koje sam nabrojao, a koje idu uz Golfa, važe i za ostala tržišta, jer je VW svuda tražena roba za krađu, valjda je i to još jedan dokaz da su dobra auta... :D
što se tiče ostalih tržišta, o kojim tržištima pričamo? pričamo li samo o Evropi, gdje je Golf i VW bez premca, naravno, ali nije valjda da sve počinje i završava u Njemačkoj i okolnim zemljama? Šta je sa ostatkom svijeta? Ako izuzmemo Kinu, gdje je VW prvi probio led sa investicijama i gdje vodi od stranih kompanija, šta je sa ostalim dijelovima svijeta? Šta je sa Afrikom? (možda samo Južna Afrika gdje ima VW masovno) Šta je sa Južnom Amerikom (u vrhu su, ali nisu nigdje prvi) Šta je sa Sjevernom Amerikom (isto ko i sa Južnom) Naravno, tu se vraćamo na priču oko globalne prodaje i promjena na prvom mjestu, za kojim VW jako žudi...
VW je sad od evropskih proizvođača bez premca, tu nema priče, ali, po meni, još je daleko od nekog vrhunskog i uber kvalitetnog proizvoda...
Ne mijenja stvar, sve da to sto si nabrojao sto dobijes "gratis" u Golfa ovdje dobijes i na drugim trzistima, a nema veze sa nasim mentalitetom, opet ostaje neobjasnjiva misterija zasto se jos uvijek tako dobro prodaje!
Za pocetak mozemo pricati o nasem trzistu i trzistu Europe. Ajd nase trziste si objasnio nasim mentalitetom, cime objasnjavas prodaju Golfa u Europi? Gledajuci globalnu prodaju VW je br. u svijetu 2011. godine - i to je fakt, a ti sad mozes razlagati koliko zelis jel i prvi ili je pri vrhu u S. ili J. Americi, Kini, Aziji itd, u globalu su prodali najvise. Opet grijesis, broj prodatih ne odrzava ikljucivo kvalitet, da bi proizvod nuzno uberkvalitetan, nego odnos ulozeno - dobiveno.
Gost1515

#232 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

johntra wrote: ma znam da ih ima još kao ja, ali eto...

Da, Golf je u kompakt klasi prvi jer Italijani nemaju pravog kompakta od Brava koji je već zastario, a po svemu sudeći neće ni imati još, dok su Giulietta i Delta ipak skuplje od Golfa...ali, za razliku od nekih brandova koji su pod kapom VW-a, kojima je tek prije nekoliko godina uspjelo da budu prvi po prodaji u svojoj zemlji, FIAT-u to u Italiji ide jako dobro decenijama...
Ma ide FIATu dobro na lokalnom tržištu sa malim autima, nema sumnje ...malo ih jebe što je to tržiše kompletno otišlo u kuac ove godine, ali dobro ... meni samo nekako žao tih silnih talijana u golfovima ... kupili da bolje poslije prodaju a u međuvremenu nigdje užitka u vožnji, teška situacija ... :D
johntra

#233 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote: Ne mijenja stvar, sve da to sto si nabrojao sto dobijes "gratis" u Golfa ovdje dobijes i na drugim trzistima, a nema veze sa nasim mentalitetom, opet ostaje neobjasnjiva misterija zasto se jos uvijek tako dobro prodaje!
Za pocetak mozemo pricati o nasem trzistu i trzistu Europe. Ajd nase trziste si objasnio nasim mentalitetom, cime objasnjavas prodaju Golfa u Europi? Gledajuci globalnu prodaju VW je br. u svijetu 2011. godine - i to je fakt, a ti sad mozes razlagati koliko zelis jel i prvi ili je pri vrhu u S. ili J. Americi, Kini, Aziji itd, u globalu su prodali najvise. Opet grijesis, broj prodatih ne odrzava ikljucivo kvalitet, da bi proizvod nuzno uberkvalitetan, nego odnos ulozeno - dobiveno.
GM je bio prvi prošle godine po prodaji i to je jedini fakt...To što je lafo GM lažirao podatke je šuplja priča, jer su ljudi ubrojili i podatke svojih joint-venture kompanija u Kini, ustvari jedne koja je i donijela prevagu...ništa neuobičajeno, jer se zna kako se otvaraju firme u Kini i kakav omjer vlasništva može biti za strane kompanije, pa tako i za VW...
znači, VW nije bio prvi...dalje, evropsko tržište još malo pa postaje najmanje na svijetu, sva druga tržišta gutaju više auta, od kojih je na nekim VW pri vrhu, a ne prvi...rekao sam već, od novih rastućih tržišta, VW može samo uzeti pobjedu na kineskom tržištu...na svim ostalim tržištima se smjenjuju GM, Toyota, Renault-Nissan alijansa, vrlo lako dokazivo, što potvrđuje i vijest da je Toyota opet preuzela No1 u svijetu...
slažemo da kvalitetu ne određuje broj prodatih vozila, ali ovo što sam napisao potvrđuje da VW nije ni najbolji u odnosu uloženo-dobijeno...
johntra

#234 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Gost1515 wrote: Ma ide FIATu dobro na lokalnom tržištu sa malim autima, nema sumnje ...malo ih jebe što je to tržiše kompletno otišlo u kuac ove godine, ali dobro ... meni samo nekako žao tih silnih talijana u golfovima ... kupili da bolje poslije prodaju a u međuvremenu nigdje užitka u vožnji, teška situacija ... :D
zato ga skuplja Giulietta prati u stopu po prodaji...to su ovi što znaju šta je užitak u vožnji... :D
Gost1515

#235 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

johntra wrote:
Gost1515 wrote: Ma ide FIATu dobro na lokalnom tržištu sa malim autima, nema sumnje ...malo ih jebe što je to tržiše kompletno otišlo u kuac ove godine, ali dobro ... meni samo nekako žao tih silnih talijana u golfovima ... kupili da bolje poslije prodaju a u međuvremenu nigdje užitka u vožnji, teška situacija ... :D
zato ga skuplja Giulietta prati u stopu po prodaji...to su ovi što znaju šta je užitak u vožnji... :D
to su ovi što bare trebe :D

a dobra je giulietta eto i meni se sviđa, ali ona je relatvno nov model dok je golf 6 evo na izmaku, kad sad dođe novi mislim da će se promijeniti odnos ...
johntra

#236 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Ma dobro, Giulietti je ionako ciljni konkurent Audi A3, silom prilika mora braniti čast italijanske kompaktne klase... :D
goran16v

#237 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote: GM je bio prvi prošle godine po prodaji i to je jedini fakt...To što je lafo GM lažirao podatke je šuplja priča, jer su ljudi ubrojili i podatke svojih joint-venture kompanija u Kini, ustvari jedne koja je i donijela prevagu...ništa neuobičajeno, jer se zna kako se otvaraju firme u Kini i kakav omjer vlasništva može biti za strane kompanije, pa tako i za VW...
znači, VW nije bio prvi...dalje, evropsko tržište još malo pa postaje najmanje na svijetu, sva druga tržišta gutaju više auta, od kojih je na nekim VW pri vrhu, a ne prvi...rekao sam već, od novih rastućih tržišta, VW može samo uzeti pobjedu na kineskom tržištu...na svim ostalim tržištima se smjenjuju GM, Toyota, Renault-Nissan alijansa, vrlo lako dokazivo, što potvrđuje i vijest da je Toyota opet preuzela No1 u svijetu...
slažemo da kvalitetu ne određuje broj prodatih vozila, ali ovo što sam napisao potvrđuje da VW nije ni najbolji u odnosu uloženo-dobijeno...
Davno smo apsolvirali da tvoja nagadjanja i gatanja sta ce se desiti u buducnosti ne mogu biti argument za ono sta se desava sada i da se o tome moze razgovarati tek kad se desi. Da te ne napominjem sta si sve najavljivao sta ce se sve desiti na drugim temama i da se tanko sta od svega toga desilo. Ta prica o malom europskom trzistu, u nemaju nikakvih argumenata, je totalno deplasirana. Uglavnom, nemas argument, kao ni drugi, za tvrdnju da na trzistima gdje VW ima primat, a to je prije svega europsko koje diktira uslove domaceg trzista (a Kina i Amerike) odnosno gdje se Golf bolje prodaje od konkurencije razlog zato nije bolji odnos ulozeno - dobiveno, jer je faktor bosanski mentalitet iskljucen. Znaci, po tebi razlog za prodajne rezultate je po tebi je - misterija...
johntra

#238 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:
Davno smo apsolvirali da tvoja nagadjanja i gatanja sta ce se desiti u buducnosti ne mogu biti argument za ono sta se desava sada i da se o tome moze razgovarati tek kad se desi. Da te ne napominjem sta si sve najavljivao sta ce se sve desiti na drugim temama i da se tanko sta od svega toga desilo. Ta prica o malom europskom trzistu, u nemaju nikakvih argumenata, je totalno deplasirana. Uglavnom, nemas argument, kao ni drugi, za tvrdnju da na trzistima gdje VW ima primat, a to je prije svega europsko koje diktira uslove domaceg trzista (a Kina i Amerike) odnosno gdje se Golf bolje prodaje od konkurencije razlog zato nije bolji odnos ulozeno - dobiveno, jer je faktor bosanski mentalitet iskljucen. Znaci, po tebi razlog za prodajne rezultate je po tebi je - misterija...
jbga, valjda samo ti ne vidiš da je evropsko tržište u nekoj stvari i da ima najveći pad prodaje u svijetu, pa i čak i ta famozna Njemačka, gdje dileri i proizvođači registruju automobile samo na jedan dan, kako se ne bi prikazao pad prodaje...
po meni, a vjerujem da je to i logično, VW ima tradicionalne kupce i u tome leži sav uspjeh njihove prodaje...zato i mogu sebi dozvoliti ove dizajnerske izlete sa čestim izmjenama generacija modela, jer kod njihovih kupaca to prolazi...daleko je VW od nekadašnje kvalitete i omjera uloženo-dobijeno...
Better Man

#239 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

Melami wrote:Joj sad auto koje je prodato u 20 mil primjeraka ne valja.
Ono bas citroen i peugeot sad bolji od vw-a. bas vidim na putu bruku citroena i peugeota iz 90tih, toliko su kvalitetni.
Auto koje je u voznom stanju i nakon 20-30 godina i sa predjenih 500.000km na bosanskim putevima je sve samo ne lose auto.Mislim smijesno je pricati da je vw u rangu francuza i da cijene trebaju biti jednake ili nize nego kod francuza.
I na kraju, nemam vw-a niti sam kad imao, al ovo su cinjenice.
70% do 80% tih Golfova za koje kažeš da su u voznom stanju nakon 20 do 30 godina ne bi nikad mogli dobti dozvolu za saobraćaj kad bi se tehnički pregled sproveo u skladu sa zakonom. Ovako svakavi krševi svih marki se nalaze u saobraćaju!
citroen xm

#240 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote: A da li si se ti ikao zapitao sato je omjer uvoza toliki...? Pusti pricu kocija, korozija, dimni signali, losi majstori i ostale zajedljive komentare, Citroeni su se zbog svoje uberkvalitete, svemirske tehnologije odavno raspali, a ucestalost primjeraka koje vidjas je svedena na izuzetnu rijetkost.

Druže ti si smiješan do bola. Svako normalan će ti lako odgovoriti na tvoje besmisleno pitanje zašto je Golfova 2 u BiH najviše uvezeno. Zato care što su prije rata svi vozali Zastave, Lade i ponešto ostatka. Malo ljudi je imalo pare za Golfa, a proizvodio im se pred nosom. Mi(moja porodica) smo ptije rata promjenili 4 nova golfa i par Zastava. A onda posle rata fukara je skontala da za male pare može jeftino doći do Golfa iz uvoza i ostvariti san koji je bio nemoguć prije rata, a posle rata su papci i dalje znali samo za G2 i ništa drugo.

Nađi mi nekog Citroena ili Pežoa iz 90-ih i uporedi ga sa jednako održavanim Golfom iz 90-ih. Znači isti kvalitet održavanja i ista kilometraža. Ako francuzi ne budu bolji ja ti neću dati 1000 KM već ću život dati. Antikorozivna zaštita kod francuza bolja duplo, motori bolji duplo, amortizacija bolja duplo......

Vidim u drugim postovima kopiraš mene pa kažeš nekom tamo da nema argumenata i da se koprca. A ja cijelo vrijeme od kada sam na forumu tražim samo da mi iznesete argumente zašto je Golf bolji. ŽAŠTO? Alo nema argumenata jer i ne postoje.

Neki lik ovde iznosi lažne podatke o najpopularnijim uvoznim autima po zemljama. E nije care u italiji najpopularniji uvozni auto Golf već Fiesta. Nije u Japanu Golf već je najbolji uvozni auto P207. Ajmo dalje.

Zaovoga smiješnog čipsa i njegove linkove o testovima sigurnosti nemam riječi. Care smiješan si do bola. Zašto ne spomeneš da je jedan od najskupljih kompakta Audi A3 tek u ovoj najnovijoj generaciji koja sada startuje prvi put dobio 5 zvjezdica. Prije to nije ostvarivao za razliku od raznih francuza i italijana koji suduplo jeftiniji.
Mr.Fundamental

#241 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

Image

Image

Slike iz zadnjeg broja "Auto kluba".Po mom mišljenu ovaj izgled je sasvim OK. Da malo ova beskorisna prepucavanje razbijem sa konkretnim informacijama. Napomena: samo prenosim detalje iz tri različita autočasopisa, da me ko ne razapne kako sam VAGoljubac :D Ovo je ono što se do sada zna:

-novi Golf je u odnosu na prethodnika veći, ali u prosjeku i 100 kg lakši.
-prvi VW na MQB platformi ima 59 mm veći međuosovinski razmak, u dužinu je narastao 56 mm, širinu 13 mm, a visina je smanjena 28 mm.
-samoblokirajući diferencijal XDS koji služi za bolje prolaske kroz zavoje na sedmici će biti standard u svim modelima dok je ranije bio rezervisan samo za najjače verzije.
-osnovna verzija će biti teška samo 1050 kg, što će ga učinit uvjerljivo najlakšim modelom u klasi, a to će se odrazit na vozne osobine i potrošnju.
-lakša karoserija se dobila naprednijim sustavom proizvodnje i upotrebom novih legura čelika uz obilnije korištenje aluminija. Masa karoserije je smanjena za 23 kg, dok su uštede ostvarene novim ovjesom (-23 kg), klimom (-2,7 kg), sjedalima (-7 kg)...
-prtljažnik je povećan za 30 litara (ukupno 380), a rub petih vrata spušten je niže, čime je nestao nepraktični prag na rubu prtljažnika
-u unutrašnjosti će biti više mjesta ne samo zbog povećanih dimenzija, nego i zbog nove platforme koja omogućava da tehnika zauzima manje mjesta, što ostavlja više prostora za smještaj putnika i prtljage.
-što se tiče motorizacije, Golf će imati najširu ponudu motora u klasi. Atmosferski benzinci će biti izbačeni iz upotrebe, a ponudu će činiti savremeni turbobenzinci sa rasponom snage od 85 do 300 KS. Dizelaže će činiti TDI motori, od 1.6 TDI sa 90 KS, do 2.0 TDI sa 220 KS i 450 Nm.
-tehnologija Bluemotion, koja podrazumjeva sustav Start-Stop, regenerativno kočenje, bolju aerodinamiku...bit će dostupna u svim modelima.
-od mjenjača će biti ručni ili tri varijante DSG mjenjača. varijante se razlikuju po tome što su prilagođene motorima sa okretnim momentom do 200, 250 i 500 Nm.
-najlakša karoserija sa unaprijeđenim motorima i Bluemotion tehnologijom treba bi Golfa učiniti najštedljivijim modelom u klasi.
-u planu je i hibridni model.
red izlaska: Golf kompakt septembar 2012, Variant januar 2013, Golf Plus februar 2013, Touran decembar 2013, Scirocco april 2014, Tiguan august 2014, Golf Cabrio novembar 2014 godine.
goran16v

#242 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: jbga, valjda samo ti ne vidiš da je evropsko tržište u nekoj stvari i da ima najveći pad prodaje u svijetu, pa i čak i ta famozna Njemačka, gdje dileri i proizvođači registruju automobile samo na jedan dan, kako se ne bi prikazao pad prodaje...
po meni, a vjerujem da je to i logično, VW ima tradicionalne kupce i u tome leži sav uspjeh njihove prodaje...zato i mogu sebi dozvoliti ove dizajnerske izlete sa čestim izmjenama generacija modela, jer kod njihovih kupaca to prolazi...daleko je VW od nekadašnje kvalitete i omjera uloženo-dobijeno...
Sve je to divno - krasno, ali objasnjenja za europu nemas... Tacno je da ne VW od nekadasnje kvalitete i omjera ulozeno - dobiveno, ali prodaja potvrdjuje da je jos uvijek ispred konkurencije.
Gost1515

#243 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

citroen xm wrote: Neki lik ovde iznosi lažne podatke o najpopularnijim uvoznim autima po zemljama. E nije care u italiji najpopularniji uvozni auto Golf već Fiesta. Nije u Japanu Golf već je najbolji uvozni auto P207. Ajmo dalje.
buhahahahaa p207 u japanu :lol:

http://bestsellingcarsblog.com/2012/08/ ... tle-shine/
goran16v

#244 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote: A da li si se ti ikao zapitao sato je omjer uvoza toliki...? Pusti pricu kocija, korozija, dimni signali, losi majstori i ostale zajedljive komentare, Citroeni su se zbog svoje uberkvalitete, svemirske tehnologije odavno raspali, a ucestalost primjeraka koje vidjas je svedena na izuzetnu rijetkost.

Druže ti si smiješan do bola. Svako normalan će ti lako odgovoriti na tvoje besmisleno pitanje zašto je Golfova 2 u BiH najviše uvezeno. Zato care što su prije rata svi vozali Zastave, Lade i ponešto ostatka. Malo ljudi je imalo pare za Golfa, a proizvodio im se pred nosom. Mi(moja porodica) smo ptije rata promjenili 4 nova golfa i par Zastava. A onda posle rata fukara je skontala da za male pare može jeftino doći do Golfa iz uvoza i ostvariti san koji je bio nemoguć prije rata, a posle rata su papci i dalje znali samo za G2 i ništa drugo.

Nađi mi nekog Citroena ili Pežoa iz 90-ih i uporedi ga sa jednako održavanim Golfom iz 90-ih. Znači isti kvalitet održavanja i ista kilometraža. Ako francuzi ne budu bolji ja ti neću dati 1000 KM već ću život dati. Antikorozivna zaštita kod francuza bolja duplo, motori bolji duplo, amortizacija bolja duplo......

Vidim u drugim postovima kopiraš mene pa kažeš nekom tamo da nema argumenata i da se koprca. A ja cijelo vrijeme od kada sam na forumu tražim samo da mi iznesete argumente zašto je Golf bolji. ŽAŠTO? Alo nema argumenata jer i ne postoje.

Neki lik ovde iznosi lažne podatke o najpopularnijim uvoznim autima po zemljama. E nije care u italiji najpopularniji uvozni auto Golf već Fiesta. Nije u Japanu Golf već je najbolji uvozni auto P207. Ajmo dalje.

Zaovoga smiješnog čipsa i njegove linkove o testovima sigurnosti nemam riječi. Care smiješan si do bola. Zašto ne spomeneš da je jedan od najskupljih kompakta Audi A3 tek u ovoj najnovijoj generaciji koja sada startuje prvi put dobio 5 zvjezdica. Prije to nije ostvarivao za razliku od raznih francuza i italijana koji suduplo jeftiniji.
Ja nisam odavno nisam vidio niakvog Citroena iz 90-ih , a kamo li odrzavanog da bi ga uporedio sa odrzavanim Golfom (koji je btw vec navrtio preko 1/2 miliona) i to je poenta svega..
ChipyChips

#245 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

citroen xm wrote:

Ti ne da si smjesan,vec mi te pravo bude zao...ali bas pravo...Cuj ti da kazes da je motor nekog francuza iz 90-tih bolji od Golfa ,pa eto ako vec hoces uzet cemo tog G2 :lol:

Pa bolan ti na putevima nemas francuskih vozila 90-tih godista jer su svi vec odavno po otpadima.I trazis neke argumente???

Pa daj ti te argumente o kojima pricas toliko,a ne samo da kazes bolji je i to je to...
Nije bolji,i ne moze biti bolji.Pravite plasticna auta? Halooo plasticna auta,pa to je smijesno...zivota mi smijesno :lol:
citroen xm

#246 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ja nisam odavno nisam vidio niakvog Citroena iz 90-ih , a kamo li odrzavanog da bi ga uporedio sa odrzavanim Golfom (koji je btw vec navrtio preko 1/2 miliona) i to je poenta svega..

Ma vidio si ti druže itekako samo teško je to priznati. :roll: Pusti šuplju priču. Eto samo golfovi su navrtili pola miliona, a svaki P405 je prešao manje od 100000 km. :lol: Daj mi opet bar jedan dokaz da je Golf bolji od konkurencije. Samo jedan, al nema ga.
citroen xm

#247 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

ChipyChips wrote:
Ti ne da si smjesan,vec mi te pravo bude zao...ali bas pravo...Cuj ti da kazes da je motor nekog francuza iz 90-tih bolji od Golfa ,pa eto ako vec hoces uzet cemo tog G2 :lol:

Pa bolan ti na putevima nemas francuskih vozila 90-tih godista jer su svi vec odavno po otpadima.I trazis neke argumente???

Pa daj ti te argumente o kojima pricas toliko,a ne samo da kazes bolji je i to je to...
Nije bolji,i ne moze biti bolji.Pravite plasticna auta? Halooo plasticna auta,pa to je smijesno...zivota mi smijesno :lol:
Jesi li siguran da nema? Ko vama slijepcima dade da koristite internet i ovde prosipate svoje idiotluke. Jel ti to komšijin rođak rekao da francuzi prave loša plastična auta pa sada nama ovde prosipaš mudrosti.

1.9 D iz PSA grupe će pokopati 3 dizela iz G2 pa ti sada pametuj koliko hoćeš. Jedna limarija BX-a ili p405 iz 90-ih će sahraniti dvije od G2.
Gost1515

#248 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

citroen xm wrote: Antikorozivna zaštita kod francuza bolja duplo, motori bolji duplo, amortizacija bolja duplo......
:lol: i onda neko treba da te shvati ozbiljno ... nego šta ima kod vas u Japanu :D
ChipyChips

#249 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by ChipyChips »

A šta'š raspravljati s čovjekom koji je izgleda ograničen ko lavor...
drndalo

#250 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Ih, a vi sirokih, otvorenih shvatanja...? :roll:
Post Reply