Silajdzija Murat je bivsi robijas zajedno sa onim arapom koji je drzao Palmu u Travniku. Taj isti Murat za svojih 40-ak godina nema nijedan konkretan posao iza sebe i on je kanditat za nacelnika. Da nije smijesno bilo bi zalosno.FOČANSKI PROPISI wrote:Za one koji pameti imaju!
kandidati za načelnika BNS-a:
1.Silajdžić Murat---------------------------------N.Travnik
2.Dervišbegović DŽenana-----------------------Visoko
3.Kereš Jasmir------------------------------------Ilidža
4.Gojak Eniz---------------------------------------N.Grad Sarajevo
5.Subašić Hajro------------------------------------Vogošća
6.Rapa Avdo----------------------------------------Centar Sarajevo
7.Šabanović Sabahudin----------------------------Stari Grad Sarajevo
8.Čelik Bahrija--------------------------------------N.Sarajevo
9.Sijerčić AbduselAM-------------------------------Goražde
10.Pervan Milan-------------------------------------Čapljina
Edhem Bičakćić i BNS All About
- hordash
#226 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
- jazzer
#227 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Jedino za boldirano znamo odgovor, nije sposoban. Za ostalo je potrebna sira diskusija.FOČANSKI PROPISI wrote:Tu sam.
Sve što bih mogao reći je to da je tužilaštvo, potpomognuto zlim ljudima iz SDA, prevrnulo svaki kamen, kako bi našlo valjan dokaz da je EDO kriminalac.Kako u tome nije uspjelo onda se valjaju priče tipa. eto kriminalac je ali ima veze i štele u sudu.
Kako vas nije sramota o tome pisati.
Pitaću vas jedno:
Ko vas je informisao,jeste li prisustvoli suđenju,koji su dokazi prezentirani?
Je li Edo mogao sam donositi odluke,pisati nevaljale zakone?
I još nešto,
Da li je Edo,uopšte,bio sposoban voditi vladu federacije BiH?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#228 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
jazzer wrote:Jedino za boldirano znamo odgovor, nije sposoban. Za ostalo je potrebna sira diskusija.FOČANSKI PROPISI wrote:Tu sam.
Sve što bih mogao reći je to da je tužilaštvo, potpomognuto zlim ljudima iz SDA, prevrnulo svaki kamen, kako bi našlo valjan dokaz da je EDO kriminalac.Kako u tome nije uspjelo onda se valjaju priče tipa. eto kriminalac je ali ima veze i štele u sudu.
Kako vas nije sramota o tome pisati.
Pitaću vas jedno:
Ko vas je informisao,jeste li prisustvoli suđenju,koji su dokazi prezentirani?
Je li Edo mogao sam donositi odluke,pisati nevaljale zakone?
I još nešto,
Da li je Edo,uopšte,bio sposoban voditi vladu federacije BiH?
- madner
#229 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Edo je napravio najbolji autoput u regionu. 
- FOČANSKI PROPISI
#230 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Valjda je red da vi prvi otvorite karte (nabroji te, hronološki,lopovluke).Intimus wrote:Ko je rekao da je lopov?? Subhanallah!!FOČANSKI PROPISI wrote:Kako to da ti se čini?Intimus wrote:Čini mi se da se radilo od dva stana, koja su kasnije spojena u jedan, petosoban.
Sve po zakonu.
Šućur Allahu, petosoban..!!
Zar nije lopov?
Evo da uzmemo da su to sve laži i podvale medija, zlobnika, neinformisanih forumaša...
Nema dokaza, sudskih presuda.. ništa nema.
Ali, obzirom na zvučne funkcije koje je pomenuti g-din obavljao, bilo bi dobro da nam navedeš
konkretne projekte, poslove i uspjehe dotičnog u proteklih dvadesetak godina?
- FOČANSKI PROPISI
#231 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Tačno onako kako sam i mislio.Superhik_ wrote: je li i kereš poput bićakćića (prvo, drugo i treće mehko ć)
Kereš je veći lopov i od Ede.
- FOČANSKI PROPISI
#232 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Zašto ga se ,onda,bojite?jazzer wrote: Jedino za boldirano znamo odgovor, nije sposoban. Za ostalo je potrebna sira diskusija.
- FOČANSKI PROPISI
#233 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
"Nezadovoljstvo je kao zvijer:
nemoćna kad se rodi,strašna kad ojača."
Meša Selimović
nemoćna kad se rodi,strašna kad ojača."
Meša Selimović
- Intimus
#234 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Ja jedno, ti nešto sasvim drugo?! Nađi negdje na ovoj i drugim temama da sam ja rekao da je lopov?FOČANSKI PROPISI wrote:Valjda je red da vi prvi otvorite karte (nabroji te, hronološki,lopovluke).Intimus wrote:
Ko je rekao da je lopov?? Subhanallah!!
Evo da uzmemo da su to sve laži i podvale medija, zlobnika, neinformisanih forumaša...
Ali, obzirom na zvučne funkcije koje je pomenuti g-din obavljao, bilo bi dobro da nam navedeš
Dakle, NIJE lopov!!
Pitao sam, i molim da mi daš konkretan odgovor u vezi uspješno realizovanih projekata g-dina Bičakčića;
dakle, neke konkretne rezultate koje će me ubijediti da se radi o zaista sposobnom čovjeku za koga
ćemo sutra glasati.
U suprotnom, svi tvoji postovi su bez ikakve težine i značaja, što bi se reklo obično trolanje...
- Klikeraš
#235 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
A nastaviše ovi što ga naslijedišemadner wrote:Edo je napravio najbolji autoput u regionu.
- FOČANSKI PROPISI
#236 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Ovdje se radi o zamjeni teza.Intimus wrote:Ja jedno, ti nešto sasvim drugo?! Nađi negdje na ovoj i drugim temama da sam ja rekao da je lopov?FOČANSKI PROPISI wrote:Valjda je red da vi prvi otvorite karte (nabroji te, hronološki,lopovluke).Intimus wrote:
Dakle, NIJE lopov!!
Pitao sam, i molim da mi daš konkretan odgovor u vezi uspješno realizovanih projekata g-dina Bičakčića;
dakle, neke konkretne rezultate koje će me ubijediti da se radi o zaista sposobnom čovjeku za koga
ćemo sutra glasati.
U suprotnom, svi tvoji postovi su bez ikakve težine i značaja, što bi se reklo obično trolanje...
90% onih koji su, na temi, nešto napisali tvrde da je,Edo, lopov,kriminalac,hoštapler,prevarant,...
Sad bih ja trebao dokazivati suprotno.
Haje,molim vas!
p.s.
Valjda bi vi trebali dokazati svoje tvrdnje.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#237 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Hehehehehe Fočanski, braneći Edu ti ga pravo zavali.FOČANSKI PROPISI wrote: Ovdje se radi o zamjeni teza.
90% onih koji su, na temi, nešto napisali tvrde da je,Edo, lopov,kriminalac,hoštapler,prevarant,...
Haje,molim vas!
p.s.
Valjda bi vi trebali dokazati svoje tvrdnje.
Vidi se da ne poznaješ uopće Edu koji je sam na televiziji pošteno rekao da se od plate ne može steći bogatstvo koje imaju tako da je čovjek transparentan.
Vezano za njegov odnos sa Brankovićem, Edo je bio dobar sa babom od Nedžada i mislio je da je i ovaj pošten kao što mu je bio babo ali je kasnije shvatio da je mali je obični kokošar i kriminalac , tako da je stotinu puta zažalio što mu je pomogao.
Vezano za Edu razlika između njega i ostalih jeste, što on dijeli sirotinji šakom kapom za razliku od ovih, recimo, psihopata iz Stranke za BiH koji bi mogli gledati ljude na ulicama kako umiru od gladi mirno hodajući sa rukama u džepovima.
E, vidiš Edo nije takav, čovjek je pravo merhametli, ima para i dijeli ih na sve strane i to baš sirotinji.
Eto Fočanski, nema potrebe da ti braniš Edu iz Beća jer njega svi znaju bar mi koji živimo u Sarajevu i sigurno da ćemo glasati za njega, zato nema potrebe da se trudiš i uopće braniš Edu.
- FOČANSKI PROPISI
#238 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Ti si totalno ne informisan!antimobbing wrote:Hehehehehe Fočanski, braneći Edu ti ga pravo zavali.FOČANSKI PROPISI wrote: Ovdje se radi o zamjeni teza.
Haje,molim vas!
p.s.
Valjda bi vi trebali dokazati svoje tvrdnje.![]()
Vidi se da ne poznaješ uopće Edu koji je sam na televiziji pošteno rekao da se od plate ne može steći bogatstvo koje imaju tako da je čovjek transparentan.
Vezano za njegov odnos sa Brankovićem, Edo je bio dobar sa babom od Nedžada i mislio je da je i ovaj pošten kao što mu je bio babo ali je kasnije shvatio da je mali je obični kokošar i kriminalac , tako da je stotinu puta zažalio što mu je pomogao.
Vezano za Edu razlika između njega i ostalih jeste, što on dijeli sirotinji šakom kapom za razliku od ovih, recimo, psihopata iz Stranke za BiH koji bi mogli gledati ljude na ulicama kako umiru od gladi mirno hodajući sa rukama u džepovima.
E, vidiš Edo nije takav, čovjek je pravo merhametli, ima para i dijeli ih na sve strane i to baš sirotinji.
Eto Fočanski, nema potrebe da ti braniš Edu iz Beća jer njega svi znaju bar mi koji živimo u Sarajevu i sigurno da ćemo glasati za njega, zato nema potrebe da se trudiš i uopće braniš Edu.
Za Edu,nažalost,nećeš glasati,jer nije ni na jednoj listi.
- Klikeraš
#239 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
A jesi se upalio ko kutnjak......svi korumpirani, svi ovakvi, svi onakvi.Superhik_ wrote:Sarajmen wrote:Da, govori da sam legalista i da poštujem institucije ove države, kao što su kantonalni Sud u Sarajevu i Centralna izborna komisija. I sve što ti nije jasno, pokušaj od njih dobiti ''konkretnije odgovore''. Javi i meni molim te, da eventualno revidiram trenutni stav. Do tada, idi popij malo soka od rajčica i ufati se metle ...![]()
![]()
sad bi ti rekao šta to govori, no iz pristojnosti ću se suzdržati.
Nekome trebaš dati glas, a ako misliš da u politici ima bezgrešnih, e onda stvarno imaš problem.
Baš bih volio znati ime osobe koju podržavaš na predstojećim izborima.
Konkretno, ime i prezime, može i stranka!
- FOČANSKI PROPISI
#240 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Znači ,Edo je i mjesečar! (noću se šunja i krade važne odluke)Superhik_ wrote:kupovina stana našim parama se zove krađa, a ne pomoć. ako je htio da mu pomogne trebao mu je svojim parama kupiti stan. uostalo, zašto je sakrio odluku o kupovini stana koju je sam potpisao?antimobbing wrote:[q
- jazzer
#241 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Ne znam cemu ovolika rasprava oko lika zbog koga stranka ima vise postova na ovoj temi
nego sto ce dobiti glasova. Doduse, ovo je njihovih 5 minuta, makar to bilo i u virtuelnom svijetu
.
nego sto ce dobiti glasova. Doduse, ovo je njihovih 5 minuta, makar to bilo i u virtuelnom svijetu
- FOČANSKI PROPISI
#242 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Hvala ti,što si realan.cetmi wrote:Edo je kralj.
On je vjerovatno najantipatičniji političar koji je bio na visokoj poziciji u ovoj zemlji.
Mediji su jednostavno uživali da ga razapinju, nekad sa razlogom nekad bez ikakvog razloga.
Najbolji primjer je njegova vikendica tamo prema Ilijašu. Sjećam se da se pričalo kako vrijedi nekoliko miliona, kako je ograđena sa svih strana, čak su se prikazivale nekakve ograde.
I onda ja jednom slučajno prođem kraj te vikendice i skontaš da je ograda o kojoj se priča ustvari ona zelena šupljikasta tkanina koja posjed čuva od prašine i pogleda i ništa više. Kompletna ograda vrijedi nekih 300 marki, a čitav posjed oko 50 hiljada. Taj posjed je imao i prije rata, a meni se čini da ga je nekako naslijedio.
Ovo ne znači da ću ja glasati za ovu stranku, ali eto da pomognem ovom Fočaku kolko mogu da brani ovu njegovu stranku.
- FOČANSKI PROPISI
#243 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
I ja sam iznenađen,koliko nas se boje.jazzer wrote:Ne znam cemu ovolika rasprava oko lika zbog koga stranka ima vise postova na ovoj temi
nego sto ce dobiti glasova. Doduse, ovo je njihovih 5 minuta, makar to bilo i u virtuelnom svijetu.
- stochar
#244 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
joj, vidio sam mu dana plakat:
- FOČANSKI PROPISI
#245 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Počeli smo se i u božije miješati.stochar wrote:joj, vidio sam mu dana plakat:
-
neZnamIme
#246 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Pise se svasta i po forumima i medijima naravno ne samo za Bicakcica ali ispade nakon svih ovih godinaIntimus wrote:Ja jedno, ti nešto sasvim drugo?! Nađi negdje na ovoj i drugim temama da sam ja rekao da je lopov?FOČANSKI PROPISI wrote:Valjda je red da vi prvi otvorite karte (nabroji te, hronološki,lopovluke).Intimus wrote:
Dakle, NIJE lopov!!
ćemo sutra glasati.
da je Bosna bila vise Bosna za Edinog vakta nego danas.
Da li nam je bilo bolje tad???
hmm...Pa jeste sigurno danas svakako citav svijet vrvi od raznih kriza!
Ali izgleda najteza je moralna!
Stranaka u BiH kazu preko 190 - jel neko malo za-ima skupi potpise i osnuje stranku
(ne bi li to sto ima umnozio,zastitio- pa makar drzavna pipa)
Kandidata raznih profila -za opc. vijece,gradsko,kanton itd. (jos malo pa cemo ih morati uvoziti)
Stranke poput SDP,SDA,HDZ,SNSD-a itd. izgledaju kao u zivom blatu kako god se maknemo tonemo.
Skoro pa da nista ne nude!Za nas oni tesko da imaju rijesenje!
Mozda je stvarno vrijeme za neku P O L I T I C K U I N T E R V E N C I J U
- Intimus
#247 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
@neZnamIme, hvala za konkretan i korektan post; barem imamo o čemu diskutovati.neZnamIme wrote: Pise se svasta i po forumima i medijima naravno ne samo za Bicakcica ali ispade nakon svih ovih godina
da je Bosna bila vise Bosna za Edinog vakta nego danas.
Da li nam je bilo bolje tad???
hmm...Pa jeste sigurno danas svakako citav svijet vrvi od raznih kriza!
Ali izgleda najteza je moralna!
Stranaka u BiH kazu preko 190 - jel neko malo za-ima skupi potpise i osnuje stranku
(ne bi li to sto ima umnozio,zastitio- pa makar drzavna pipa)
Kandidata raznih profila -za opc. vijece,gradsko,kanton itd. (jos malo pa cemo ih morati uvoziti)
Stranke poput SDP,SDA,HDZ,SNSD-a itd. izgledaju kao u zivom blatu kako god se maknemo tonemo.
Skoro pa da nista ne nude!Za nas oni tesko da imaju rijesenje!
Mozda je stvarno vrijeme za neku P O L I T I C K U I N T E R V E N C I J U
Onaj nick @FOČANSKI PROPISI, ako se iza istog kojim slučajem ne krije sam E. Bičakčić pa mu sujeta ne da da drugačije odgovara i upušta se u raspravu, onda je u pitanju neko ko, najblaže rečeno trola, nije upućen ni kompetentan da promoviše stranku (BNS) i njenog predsjednika, ukratko vodi antikampanju.
Ako na temu svrati neko iz rukovodstva stranke, bilo bi dobro da ga zamoli da ih više "ne brani"!
Da se vratimo na temu.
Mogu se složiti s tobom da je nekih 5-6 godina poslije rata bilo više i morala i moralnosti. Moral se još uvijek crpio i po inerciji održavao iz rata, a moralnost, kod većine ljudi, naslijeđen i naučen davno prije rata.
Predstavljati E. Bičakčića kao neku "novu snagu", "spasioca", "nove ideje" ili neznamtištaviše ne samo da vrijeđa umne sposobnosti onih kojima se takva (dez)informacija nudi, već je poprilično i degutantna.
Da se razumijemo, nije on jedini... to mijenjanje dresova i pljuvanje po bivšoj partiji, kolegama i na kraju krajeva pišanje po biračima koji su istima dali svoj glas, već je poprimilo razmjere epidemije. Sva imena i sve face su odavno memorisane, samo je prava lutrija pogoditi u kojoj se stranci dotični/a trenutno nalazi.
Mogu prihvatiti da SDA, a samim tim i E. Bičakčić kao jedan od osnivača stranke i njen potpredsjednik, u ratu, zbog niza objektivnih i subjektivnih faktora, možda nije puno više mogla ni uraditi, ali NIKAD i NIKOME od njih ne treba halaliti (oprostiti) propuštene prilike, nakaradne odluke, uništavanje firmi, bogaćenje odabranih, pljačkašku privatizaciju-otimačinu, odsustvo bilo kakvih projekata za razvoj i zapošljavanje, amnestija kriminalaca, pranje novca ("nije bitno kako je novac zarađen, već da se ulaže u BiH" ) u prvih 5-6 godina poslije rata...
Sve su to naši građani, borci, radnici, navikli da vjeruju svom političkom vođstvu, nijemo posmatrali nadajući se boljem sutra...koje je došlo malo sutra!
Eto, tu je taj naš moral, elan, zanos, moralnost, poštovanje, ljubav za državu (često se država izjednačava sa funkcionerima-dužnosnicima, pa je to razlog što se ljudi tako nonšalantno, grubo i sa psovkama odnose i izražavaju o njoj), otišao u nepovrat.
Toliko o propuštenim istorijskim prilikama i novim-starim "zvijezdama"...
Last edited by Intimus on 08/09/2012 13:54, edited 1 time in total.
- Klikeraš
#248 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Slažem se u većini.
Gledajući ove ranije postove ispade da je čovjek kriv 100%, lopov, nisu ga osudili zato što je "jak ko NATO", ima veze i vezice, nije ga bilo tu 10-ak godina a u to vrijeme nama je bilo bolje jer su se tada pojavili "poštenije" persone.....
Da razmišljamo svi, a ne razmišljamo, ne bi se vrtile jedne te iste osobe/stranke od rata na ovamo. Znači TREBA ih mijenjati svakoh izbora, a mi to ne radimo, pa onda ispada da oni zaslužuju da budu tu gdje jesu

Gledajući ove ranije postove ispade da je čovjek kriv 100%, lopov, nisu ga osudili zato što je "jak ko NATO", ima veze i vezice, nije ga bilo tu 10-ak godina a u to vrijeme nama je bilo bolje jer su se tada pojavili "poštenije" persone.....
Da razmišljamo svi, a ne razmišljamo, ne bi se vrtile jedne te iste osobe/stranke od rata na ovamo. Znači TREBA ih mijenjati svakoh izbora, a mi to ne radimo, pa onda ispada da oni zaslužuju da budu tu gdje jesu
- FOČANSKI PROPISI
#249 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Kvalitet je uvijek kvalitet,ne budali te:Klikeraš wrote:Slažem se u većini.
Da razmišljamo svi, a ne razmišljamo, ne bi se vrtile jedne te iste osobe/stranke od rata na ovamo. Znači TREBA ih mijenjati svakoh izbora, a mi to ne radimo, pa onda ispada da oni zaslužuju da budu tu gdje jesu![]()
![]()
![]()
stari, novi?
-
korisnik_ca
#250 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About
Ne budalite, ali jebeš gramatiku, kvalitet je bitan.
Stvarno me interesuje koliko će Edhem i BNS imati glasova nakon izbora. Imate neke projekcije?
Povratak starih asova nam ne gine. Slogan bi trebao da bude: Jednom smo vas hebali, ali nestalo nam je para, pa sad hoćemo opet!! Nastavite glasati qrcem, pardon, srcem!!!
Stvarno me interesuje koliko će Edhem i BNS imati glasova nakon izbora. Imate neke projekcije?
Povratak starih asova nam ne gine. Slogan bi trebao da bude: Jednom smo vas hebali, ali nestalo nam je para, pa sad hoćemo opet!! Nastavite glasati qrcem, pardon, srcem!!!