SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Edin H. »

leet wrote:Jel' samo meni ova slika čudna ?
Smrsao jadan u muriji :(
kokuz_sa

#227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by kokuz_sa »

Black swan wrote:danas gledam na semaforu
gdje je onaj smrsko c3

slovenacke registracije
neka zena vozi... krntiju od auta
i lagano kroz crveno prodje a pjesaci s obje strane krenuli
trepnula nije... vozi onako 50-60

tek kad je skoro prosla pozoriste poceli se sa strane uključivati auti
:shock:
onaj lik je ispade na pol crvenog prošao :?
prije 5-6 dana ista lokacija..ljubljana table..karavan neki bio..proslo je auto jedno 70-80 na crveno..
Ko to smat

#228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Ko to smat »

Ako je haro po Alipasinu i neka je nema goreg naselja u drzavi sve sami sitni lopovcic i fol zajebani.Svrakino je zakon.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

kinoŠvra konza. :lol: :mrgreen:
emko1234

#230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by emko1234 »

Ko to smat wrote:Ako je haro po Alipasinu i neka je nema goreg naselja u drzavi sve sami sitni lopovcic i fol zajebani.Svrakino je zakon.
a svi na zutom, jebali bi se za cvaju.
dottore

#231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by dottore »

Ko to smat wrote:Ako je haro po Alipasinu i neka je nema goreg naselja u drzavi sve sami sitni lopovcic i fol zajebani.Svrakino je zakon.
Navrni u Anex... :mrgreen: :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by sabina1 »

Sarajevo1946 wrote: Ja u promjene više ne vjerujem. Naš problem je puno dublji i kompleksniji i od kriminalaca i od sudske, izvršne i zakonodavne vlasti. I od politike, pozicije i opozicije, nacionalnih i nenacionalnih stranaka. I od OHR-a, Srbije, Hrvatske, Turske, viza, Evropske unije...

Naš problem smo mi, cijeli jedan narod zavaljen na marginu i totalno onemogućen da razluči razliku između dobra i zla. Dobro živimo kakvi smo. Ja sam vjerovao u izbore, više ne vjerujem u njih. Vjerovao sam da će narodu dojaditi, da će ustati, napraviti revoluciju i radikalne promjene koje spominješ. Priželjkivao sam to do par mjeseci unazad. A onda sam zaključio da ovdje promjene nema. Molim Boga da ne dođe do revolucije, samo mi može neka budaletina glavu razbiti. I da otjeramo kompletnu postojeću političku garnituru, koga instalirati? Kako je moguće da te progresivne snage ove zemlje ne dobiše šansu od 1995. na ovamo? One ne postoje u ovom narodu. Ako i postoje, totalno su marginalizirane i narod im ne vjeruje, jer da im se vjeruje, počele bi se neke stvari mijenjati. A ako ih narod ne može prepoznati, čemu onda sve ovo? To je tačno ono što zaslužujemo.

Meni je žao normalnog svijeta, ali bojim se da je danas on manjina. Ne bavimo se svi dilanjem droge, niti se pucamo na svakom ćošku, ali kad vidim koliko se polemizira oko stvari oko kojih ne bi trebalo biti dileme, prosto pomislim da sam rođen na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Najbanalniji primjer, ako kažem da nikad na ispite ne dolazim sa đonovima i ne prepisujem, već se uzdam u svoje znanje, veći je broj onih koji mi kažu da sam budala nego onih koji me podrže. A ovo je kap u moru, morala nigdje nema, a jedina razlika između onih koji sjede gore i ovih dole je to što su oni gore došli u priliku da više grabe i tlače. A garantujem da bi se velika većina naroda ponašala upravo kako se ponašaju svi oni o kojima mi ovdje raspravljamo, samo da imaju priliku.

Tako da, kad vidim koliko je apsurda u ovom društvu, zaista poželim da odem negdje daleko.
Post Vam je za čistu desetku. Sjajno. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ne osjećate se samo vi tako , osjećaju se brojni.
Svi bi mi otišli negdje samo da možemo a ovu zemlju bi nažalost morali ostaviti vladajućim da je unište do kraja. Jer će je uništiti. Jednog dana ova zemlja neće imati niti jedno preduzeće koje plaća porez. O svim ostalim aktivnostima (nauka,istraživanje,obrazovanje,kultura,sport) uopšte neću trošiti riječi - nepotrebno je.
Već sam napisala - sve ove štele,veze,korupcija..to smo mi. To smo jednostavno MI. Takvi smo.
O revoluciji nwma govora jer nema ideje promjene. Šta promijeniti ? Politički sistem (pola zemlje za , pola protiv) i šta dobijamo? Nefunkcionalnu državu. Ideologiju? Nemoguće. Više religije ili manje religije? Irelevantno.
I sl...dakle nemamo "ideju" za revoluciju niti imamo podršku 100 % u narodu . Pa djeca ove zemlje SE MRZE a da se nikada nisu srela. Zato se ne treba čuditi ovolikom kriminalu...prema našoj zemlji se političari odnose kriminalno...
anonimnaosoba

#233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by anonimnaosoba »

leet wrote:kinoŠvra konza. :lol: :mrgreen:
ma Bistrik rulZ :lol: :lol: :mrgreen:
Dasi

#234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dasi »

Zna li neko lika u kasnim dvadesetim ide gradom psuje i dobacuje prolaznicima? Kratno osisan, oko 1.70 cm srednje gradje izgleda da nije sav svoj. Juce se trzno za pojas kao ima pistolj pa me interesuje jel fakat nosa utoku ili ne.
burek_in_space

#235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by burek_in_space »

Obrisacu ovu bezveznu prepisku ko je hrabar a ko nije, samo da se ne bi zatvarala i ova tema.
Naredni put necu biti merhametli po tom pitanju.
dezurni_ucenik

#236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by dezurni_ucenik »

Dasi wrote:Zna li neko lika u kasnim dvadesetim ide gradom psuje i dobacuje prolaznicima? Kratno osisan, oko 1.70 cm srednje gradje izgleda da nije sav svoj. Juce se trzno za pojas kao ima pistolj pa me interesuje jel fakat nosa utoku ili ne.
Slicnog jednog lika ja cesto vidim u tramvaju.Stalno trepce ocima.Ako mislimo na istu osobu,drugu rekao na tram.stanici prije godinu-dvije,citiram: ".Ja bih najradije sad uzeo pusku i pobio 100 ljudi na ulici i hladno otici u policiju i predati se.Mene zaboli za sve,jer znam da nisam normalan"...

Eto da znate kakvi potencijalni Brejvici hodaju gradom....
dezurni_ucenik

#237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by dezurni_ucenik »

masmavi wrote:
Dasi wrote:Zna li neko lika u kasnim dvadesetim ide gradom psuje i dobacuje prolaznicima? Kratno osisan, oko 1.70 cm srednje gradje izgleda da nije sav svoj. Juce se trzno za pojas kao ima pistolj pa me interesuje jel fakat nosa utoku ili ne.
Nevezano za ovog tvog, imas nekog idiota oko 2m visok, mrsav, u vojnom odijelu hoda, cesto s flasom pive u ruci. Ako na nekoga krene pazite, jer uvijek ima sarafciger ili noz pored sebe. Jednom sam ga uhvatio i uzeo mu nozeve, policija dosla, preuzela nozeve i pustili ga da ode :-)

Jel duza kosa?Lici malo na Senada Basica.Ako je taj,cesto bude ispred 3.gimnazije.Suta loptu po citav dan i to sam.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/07/2012 16:47, edited 1 time in total.
brant_bjork

#238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by brant_bjork »

Znam ga ja, totalno je bezazlen.
Dasi

#239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dasi »

brant_bjork wrote:
Znam ga ja, totalno je bezazlen.
Ne znam jel bezazlen ili ne juce se trzno za pojas kao "citav dan trazim nekog da ubijem". Sreca ili njegova ili moja sto sam bio sa djevojkom i njenom sestrom.
bull21

#240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by bull21 »

Đes' opasni.
Dasi

#241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dasi »

bull21 wrote:Đes' opasni.
Đes' debeli. :-)
emko1234

#242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by emko1234 »

grad je pun hodajucih mina koje samo cekaju da budu aktivirane. sta uradit liku koji ima papire da je lud, a nesto tebi uradi nazao?
murija mu nece nista, mogu ga jedino u ludaru nazad poslat i to je to. ti nesto uradis, ide odmah prijava i cao. cesto odem do dezurnog na kosevsko navecer kad se vracam iz grada da uzmem sok i cigare. ispred, desno od prozora gdje narucujes navecer uvijek sjedi jedan dedo i pije pivu dvoguzu, a s njim cesto bude lik koji narkoman glavni na kosevskom, mislim da se toni zove. cuo sam da zna bit agresivan prema zenama i curama navecer. meni je jednom izletio pred auto. i kako sam naglo zakocio, on poce psovat, ja izadjem iza auta i on se samo okrene i produzi.
da ne spominjem one malce, klosare sto sjede ispred one trafike na taksi standu svaku vecer i cekaju potencijalne ovce da nalete.
jebo majku nema normalnog kvarta u gradu.
Dasi

#243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dasi »

emko1234 wrote:grad je pun hodajucih mina koje samo cekaju da budu aktivirane. sta uradit liku koji ima papire da je lud, a nesto tebi uradi nazao?
murija mu nece nista, mogu ga jedino u ludaru nazad poslat i to je to. ti nesto uradis, ide odmah prijava i cao. cesto odem do dezurnog na kosevsko navecer kad se vracam iz grada da uzmem sok i cigare. ispred, desno od prozora gdje narucujes navecer uvijek sjedi jedan dedo i pije pivu dvoguzu, a s njim cesto bude lik koji narkoman glavni na kosevskom, mislim da se toni zove. cuo sam da zna bit agresivan prema zenama i curama navecer. meni je jednom izletio pred auto. i kako sam naglo zakocio, on poce psovat, ja izadjem iza auta i on se samo okrene i produzi.
da ne spominjem one malce, klosare sto sjede ispred one trafike na taksi standu svaku vecer i cekaju potencijalne ovce da nalete.
jebo majku nema normalnog kvarta u gradu.
Ma hebeno drug pravo. Mi (moja djevojka, njena sestra i ja) krenuli na izlozbu fotografija "Srebrenica" Tarika Samaraha (zahebali se, otvara se tek od 27. a hebeni sa-x izostavi taj "nebiti" detalj :x ). I u povratku kod centralnog zatvora naletimo na tog kretena. Vjerovatno je puko ili je narkomancina jer je vec nekim momcima ispred nas preko ulice dobacivao. Lik ide prema nama a meni vec u glavi scenario i molim boga da nista ne kaze, kad on put nas i dere se "treba li nekog da *ebem da se razmnozava" reko "probaj dalje, haj razguli" - "da razgulim jel?" - "jeste, razguli!" i krenem prema njemu. A on napravi par koraka unazad i ufati se za nesto iza ledja i promrmlja "hoces da te ubijem, citav dan trazim nekog da ubijem". Djevojka me ufati za ljevu ruku (jedinu slobodnu oko desne mi omotan fotoaparat) i dreknu "nemoj" a njena sestra iza nas vec u panici govori "hajmo, hajmo Adise". Gledao ga jos koju sekundu okrenemo se i odemo prema BBI. Tamo zateknemo dva drota i ispricam im sta je bilo a oni kazu sad cemo javiti. Javiti! A malo brzim hodom bi ga stigli i onda se ja nekad ufatim kako branim drotove. Nadam se da nije naleto jos na nekoga, mozda i strance neke, i isprepadao ih ili mozda i potegao na nekoga to sto je imao za pasom. Ma grad je sranje postao, kad ne mozes na izlozbu otici a ne da odes negdje da se zacugas.
Last edited by Dasi on 15/07/2012 23:26, edited 1 time in total.
ice2cube

#244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by ice2cube »

Pa upravo se nase trebice (95% njih) loze na te klosarcice (citaj wanna be kriminalce) valjda se osjecaju snazno u coporu, a inace je sve i jedan kukavica, koja zna samo da laje ili u nekim slucajevima kada im je adrenalin 100% onda smiju da svi zajedno se potuku sa jednom osobom.

To vam je recept da imate djevojku mojih godina u ovom gradu :lol:
Dasi

#245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dasi »

ice2cube wrote:Pa upravo se nase trebice (95% njih) loze na te klosarcice (citaj wanna be kriminalce) valjda se osjecaju snazno u coporu, a inace je sve i jedan kukavica, koja zna samo da laje ili u nekim slucajevima kada im je adrenalin 100% onda smiju da svi zajedno se potuku sa jednom osobom.

???
Muhamed Đakmić

#246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

ice2cube wrote:Pa upravo se nase trebice (95% njih) loze na te klosarcice (citaj wanna be kriminalce) valjda se osjecaju snazno u coporu, a inace je sve i jedan kukavica, koja zna samo da laje ili u nekim slucajevima kada im je adrenalin 100% onda smiju da svi zajedno se potuku sa jednom osobom.

Ružno je napisati da se 95% cura loži na narkomane. Tebi iz svakog posta izbija nekakav kompleks što nemaš djevojku.

Da, neke cure nažalost danas na kriminalce gledaju kao na uspješne ljude, ali to im je sama sredina nametnula. Argument šta fali, snaš'o se. Samo to i ne uključuje baš narkomane u stanju raspada.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

Kupi BMW x5 na leasing ( more i na pušing ) pa da vidiš pičaka onda..
insomnia78

#248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by insomnia78 »

Hehe

s' moje sokocalo
Dasi

#249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dasi »

Sarajevo1946 wrote:Ružno je napisati da se 95% cura loži na narkomane. Tebi iz svakog posta izbija nekakav kompleks što nemaš djevojku.

Da, neke cure nažalost danas na kriminalce gledaju kao na uspješne ljude, ali to im je sama sredina nametnula. Argument šta fali, snaš'o se. Samo to i ne uključuje baš narkomane u stanju raspada.
Ne znam je li njegov komentar reakcija na moj post. Sad vidim da se moglo i drugacije protumiaciti pa sam editovao post. Ja sam bio sa djevojkom i njenom sestrom a ne narkoman. :)
Muhamed Đakmić

#250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

Dasi wrote:
Sarajevo1946 wrote:Ružno je napisati da se 95% cura loži na narkomane. Tebi iz svakog posta izbija nekakav kompleks što nemaš djevojku.

Ne znam je li njegov komentar reakcija na moj post. Sad vidim da se moglo i drugacije protumiaciti pa sam editovao post. Ja sam bio sa djevojkom i njenom sestrom a ne narkoman. :)
Ma nije ništa tebi direktno rekao, ima on ovako običaj da se dotakne djevojaka i kad treba i kad ne treba :D Samo ga ubi logika, kaže 95% djevojaka se loži na klošare i narkomane, a ni tvoja djevojka ni njena sestra i ne pogledaše tog narkomana što vam je prijetio, dakle, ode mu teorija u vodu :D
Locked