Sex bez obaveze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
kimiBXL

#226 Re: Sex bez obaveze

Post by kimiBXL »

MedenoSrce wrote:A romantika?
Nema romantike u sexu bez obaveza, romantika se praktikuje s' nekim do koga ti je stalo zar ne?
alchak.ba

#227 Re: Sex bez obaveze

Post by alchak.ba »

kimiBXL wrote:
MedenoSrce wrote:A romantika?
Nema romantike u sexu bez obaveza, romantika se praktikuje s' nekim do koga ti je stalo zar ne?
ne
MedenoSrce

#228 Re: Sex bez obaveze

Post by MedenoSrce »

Razmjenjujes tjelesne tekucine majka mu stara, mora biti "nesto"?
Razumijem to za izlaske, smaranja, gdje si bio, sta si radio al ne vjerujem ko god da kaze da nema emocija.
kokuz_sa

#229 Re: Sex bez obaveze

Post by kokuz_sa »

MedenoSrce wrote:Razmjenjujes tjelesne tekucine majka mu stara, mora biti "nesto"?
Razumijem to za izlaske, smaranja, gdje si bio, sta si radio al ne vjerujem ko god da kaze da nema emocija.
sto bi ih bilo :roll:
pogotovo s zenske strane..
kimiBXL

#230 Re: Sex bez obaveze

Post by kimiBXL »

MedenoSrce wrote:Razmjenjujes tjelesne tekucine majka mu stara, mora biti "nesto"?

Nema te vrste "emocije" na koje ti aludiras, ima nesto sto ti kazes, ali to nesto je cista strast, neopisivo dobar osjecaj dok traje, kasnije je druga prica ali nije emocija.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#231 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:
nego, do koliko imas izlaz? :D
Do pola 12 sucur Allahu. :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#232 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
plain vanilla wrote:
nego, do koliko imas izlaz? :D
Do pola 12 sucur Allahu. :oops:
samo nek nije do 11 :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#233 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote: samo nek nije do 11 :lol:
Da kucnem u drvo.
breviar

#234 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

juce se srecem sa osobom koja je vec neko vrijeme 'veza bez obaveze', iliti ga - neko vrijeme smo praktikovali
taj sex. medjutim vec polako se osjetilo da s druge strane dolazi malo vise, dublje... jako je interesantna
osoba, obrazovana i prilicno nadarena u umjetnosti. dakle, nije bilo bas sve isprazno u spomenutom odnosu.
imalo bismo pomalo konstruktivne razgovore, i na kraju bi dosao taj sexualni cin.
medjutim u takvim odnosima teze bi mi se bilo opustiti uopste, jer odnos, jasno je!, nije definisan na neki
ljudski nacin. Milan Kundera bi ovo bolje mogao reci, i bolje bi mogao ismijati likove koji su kao 'open-minded'
i tako bezglavo sexualno aktivni. meni je osobno sex bez obaveze bezglav cin. bezglavo srljanje.
tako da, jucer se razgovor izmedju nas jucer zavrsio u nekoj diskusiji, i uspjeli smo to na ljudski nacin
rijesiti iako je bilo njakanja. znam da ce nekada uslijediti pozivi. mada mi je laknulo da smo definisali
da se necemo vise vidjati. neka se vidja sa drugima, ali mene obaveze stiscu. da pojasnim, nikoga ne varam,
ali znam da druga strana nekoga vara. pa sada, ne bi mi bil drago da znam da je mene u mojim proslim vezama
tako varao... meni je to licno stres. bez obzira koliko imam sa strane ispusni ventil, ali stres je.

primjer drugi:
imam jako dobrog prijatelja koji ima zenu (koja ga obozava), ali on ima taj obicaj da obozava druge zene.
njoj se vrati, nju postuje - ali meni sa odusevljenjem prica da je jedna umjetnica, druga profesorica, treca
sportasica i sto ja znam. obzirom da ga znam dugo vremena, znam da ima mnogo cesce svoja duhovna nezadovoljstva
i moglo bi se reci da nije potpuno sretan.
ovakvih primjera imam jos mnogo. neki nesvjesno srljaju, a to meni vise lici na neku histeriju, prazninu...
iz takvih osoba je oduvijek nesto vristalo.
iz mojeg ugla gledanja, sto vise covjek praktikuje ovaj sex, a i sto vise ide u godine pocinje se osjecati izgubljenim (osim, ako nema svijest, i ako mu je inteligencija na razini fetusa), onda u tom "limbu" ide iz krajnosti u krajnost.

imati sex nije nikada bio problem. on je sada toliko dostupan. i zbog te dostupnosti postao je jeftin.
nego da li stvarno uzivamo u takvim ispusnim ventilima? odgovor na ovo pitanje me vise zanima.
onako

#235 Re: Sex bez obaveze

Post by onako »

mikogoago wrote:Da, a sta ako se to ipak dogodi kada je osoba ozenjena ili udana.To su situacije koje se jednostavno dogode.Zasto se stiskati? Vidi ako je supruga/suprug zadovolj(e)na( u svakom pogledu),djeca imaju svu paznju i ljubav i sve stima kako treba,zasto ne iskoristiti to sto nam se nudi? Upamti ni jedan susret u zivotu nije slucajan i sve ima svoje zasto.To ti govorim sa najvecom odgovornoscu iz svoga bogatog zivotnog iskustva.Da li ce to biti jednodnevna avantura ili nesto vise to je nesto drugo.U svakom slucaju treba biti zahvalan za te divne trenutke,ako ih covjek dozivi.
Ja sam u braku 15 godina i nista manje ne volim svoju suprugu nego prije,ako cak i vise sada nego prije. To je jednostavno sex bez obaveze i svako nastavlja svojim zivotnim putem dalje,bogatiji za jedno ljepo iskustvo.Zato je tako sladak.
Ekstra korektno, istinito i osvjezavajuce otvoreno...jer znam prijatelja u braku i prijateljica isto, koji apsolutno i cine i dijele tvoje misljenje...I nazivali mi to moralnim ili nemoralnim to se upraznjava i dio je nase svakodnevnice...neki dan sam imao lijepo drustvo raznoliko i bila je tema prevara...Je li teza emotivna ili fizicka...i redom su se svi slozili da je mnogo teza opasnija i redovno sa konsekvancama emotivna prevara...Dopala mi se otvorenost tvog komentara...Pozdrav
natascha

#236 Re: Sex bez obaveze

Post by natascha »

Za jarana Dr.Mr.Fr:

Haj dobro, nisam se izjasnila kako treba, ali tvoj komentar je navodio na to da ja nakon komentara dobijam privatne poruke odnosno ponude i sad ja kao happy zbog toga, jer bože moj, mogu to super iskoristiti s obzirom da sam za sex bez obaveza. Tebi na znanje, nema pp-a :-D
mikogoago

#237 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

onako wrote:
mikogoago wrote:Da, a sta ako se to ipak dogodi kada je osoba ozenjena ili udana.To su situacije koje se jednostavno dogode.Zasto se stiskati? Vidi ako je supruga/suprug zadovolj(e)na( u svakom pogledu),djeca imaju svu paznju i ljubav i sve stima kako treba,zasto ne iskoristiti to sto nam se nudi? Upamti ni jedan susret u zivotu nije slucajan i sve ima svoje zasto.To ti govorim sa najvecom odgovornoscu iz svoga bogatog zivotnog iskustva.Da li ce to biti jednodnevna avantura ili nesto vise to je nesto drugo.U svakom slucaju treba biti zahvalan za te divne trenutke,ako ih covjek dozivi.
Ja sam u braku 15 godina i nista manje ne volim svoju suprugu nego prije,ako cak i vise sada nego prije. To je jednostavno sex bez obaveze i svako nastavlja svojim zivotnim putem dalje,bogatiji za jedno ljepo iskustvo.Zato je tako sladak.
Ekstra korektno, istinito i osvjezavajuce otvoreno...jer znam prijatelja u braku i prijateljica isto, koji apsolutno i cine i dijele tvoje misljenje...I nazivali mi to moralnim ili nemoralnim to se upraznjava i dio je nase svakodnevnice...neki dan sam imao lijepo drustvo raznoliko i bila je tema prevara...Je li teza emotivna ili fizicka...i redom su se svi slozili da je mnogo teza opasnija i redovno sa konsekvancama emotivna prevara...Dopala mi se otvorenost tvog komentara...Pozdrav
Hvala,samo bih jos dodao ovo:
Najbitnije je da je covjek otvoren i posten prema sebi samome.To mu je najveca obaveza,da zna tacno sta zeli kako zeli i dokle zeli nesto da radi (ovo se odnosi na sve sfere zivota).Da prepoznaje i naziva stvari pravim imenima da nelaze samoga sebe,jer tim automatski laze i druge pa samim tim i one najdraze.
Kada je rjec o sexu bez obaveza uvjek slusati unutarnji glas sta ti kaze i obavezna diskrecija sa obadvije strane ili ti kako bi se po naski reklo: "ono sto se ne zna nije se ni dogodilo" :wink:
Pozdrav :thumbup:
natascha

#238 Re: Sex bez obaveze

Post by natascha »

Svaka čast mikogoago, slažem se u potpunosti. Istina, malo mi je strašno kad to rade osobe koje su u braku, ali na kraju krajeva, sve dok neko nije tužan i povrijeđen time, i nije toliko strašno. Život je jedan, zašto ga trošiti uzalud. Sve dok je čovjek svjestan onoga što radi, dok zna šta želi i dokle želi da ide, to mi je u redu.....Priuštiti sebi trenutke koji te čine sretnim je ono što bi svi trebali praktikovati i ako mi to pričinjava zadovoljstvo, zašto ne......
plain vanilla

#239 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

breviar wrote: primjer drugi:
imam jako dobrog prijatelja koji ima zenu (koja ga obozava), ali on ima taj obicaj da obozava druge zene.
njoj se vrati, nju postuje - ali meni sa odusevljenjem prica da je jedna umjetnica, druga profesorica, treca
sportasica i sto ja znam. obzirom da ga znam dugo vremena, znam da ima mnogo cesce svoja duhovna nezadovoljstva
ovakvih primjera imam jos mnogo. neki nesvjesno srljaju, a to meni vise lici na neku histeriju, prazninu...
iz mojeg ugla gledanja, sto vise covjek praktikuje ovaj sex, a i sto vise ide u godine pocinje se osjecati izgubljenim (osim, ako nema svijest, i ako mu je inteligencija na razini fetusa), onda u tom "limbu" ide iz krajnosti u krajnost.

imati sex nije nikada bio problem. on je sada toliko dostupan. i zbog te dostupnosti postao je jeftin.
nego da li stvarno uzivamo u takvim ispusnim ventilima? odgovor na ovo pitanje me vise zanima.
vrlo zanimljiv nacin pokazivanja postovanja prema zeni koju obozava

sta god radilo dvoje slobodnih ljudi, dokle god je to njihova slobodna volja, nikoga ne treba da se tice
ali ovo o cemu ti pricas je prevara..i uplice i povrjedjuje druge ljude
Dr.Mr.Fr.

#240 Re: Sex bez obaveze

Post by Dr.Mr.Fr. »

Eh *ebeš vakvu' temu ako ne pršte pp-ovi... Whats the point then :lol:
breviar

#241 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

plain vanilla wrote:
breviar wrote: primjer drugi:

vrlo zanimljiv nacin pokazivanja postovanja prema zeni koju obozava

sta god radilo dvoje slobodnih ljudi, dokle god je to njihova slobodna volja, nikoga ne treba da se tice
ali ovo o cemu ti pricas je prevara..i uplice i povrjedjuje druge ljude
o tome i govorim svo vrijeme. upravo kroz taj odnos 'bez obaveze' i jedna i druga strana povrijedjuju,
ili ponizavaju svojeg zivotnog partnera, ili osobu za koju tvrde da vole jer su u nekoj stabilnoj vezi.
spomenuti prijatelj i ja smo mnogo puta vodili diskusiju o tome, i zna da sam upravu, ali njegova zena
mu predstavlja neku sigurnost, neko mjesto gdje se osjeca spokojnim... kao...
dok ovo muvanje je cista razonoda, zabava, da se osjeca zivim. ne znam da li se jasno izrazavam, pa cu reci jednostavnim rijecima. ne podrzavam to sto radi.
ne podrzavam odnos 'bez obaveze' dok se vrijedja dostojanstvo druge strane. ali cinjenica je
da je to zaista rasporstranjeno i onda se pitam kolika je sansa da i ja ne naletim na osobu, koja
ce mene varati - onako cisto iz razonode ce se zabavljati sa drugima.
kako to ovodasnja filozofija pokusava objasniti: to srljanje ama bas nikakve veze sa odnosom koji mi imamo. mi se volimo. ali bez obavezno srljanje je kao otici na pivo sa nekim. nema ljutis.
mislim da ova rasprostranjena pojava postaje strasna. ma strasna.
Last edited by breviar on 01/08/2012 19:27, edited 1 time in total.
mikogoago

#242 Re: Sex bez obaveze

Post by mikogoago »

natascha wrote:Svaka čast mikogoago, slažem se u potpunosti. Istina, malo mi je strašno kad to rade osobe koje su u braku, ali na kraju krajeva, sve dok neko nije tužan i povrijeđen time, i nije toliko strašno. Život je jedan, zašto ga trošiti uzalud. Sve dok je čovjek svjestan onoga što radi, dok zna šta želi i dokle želi da ide, to mi je u redu.....Priuštiti sebi trenutke koji te čine sretnim je ono što bi svi trebali praktikovati i ako mi to pričinjava zadovoljstvo, zašto ne......
Upravo tako natascha! Vjeruj mi nije to tako strasno kako Ti se cini,mnogo je ugodnije. Evo ovako,sta mislis koja grupa ljudi je najvise u sexu bez obaveza? Pa upravo ozenjeni i udani.jer im je to najprihvatljivija forma.Svaki drugi odnos donosi obaveze i dovodi u opasnost njihov brak.dakle najsigurnija varijanta sex na ex ili ti sex bez obaveza.To je ventil gdje se ispusu od svakodnevnih problema i frustracija,bude im ljepo i hajmo dalje.Nekada se desi i nesto vise,ali to je rijetko.Sljedeca kategorija su slobodni i to oni mladji i oni preko 35 god. i dalje kojima je do sticanja iskustva i uzitka,a koji nisu spremni da se vezuju. Kao sto kazes zivot je jedan i uzivaj ga punim plucima i cijelim svojim bicem! Nema nove sanse,dok ovo citas vec je i ovo proslost.
Pozdrav odoh se sada posvetiti mojima pa do sutra ili neki drugi put.
plain vanilla

#243 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

breviar wrote:
o tome i govorim svo vrijeme. upravo kroz taj odnos 'bez obaveze' i jedna i druga strana povrijedjuju,
ili ponizavaju svojeg zivotnog partnera, ili osobu za koju tvrde da vole jer su u nekoj stabilnoj vezi.
spomenuti prijatelj i ja smo mnogo puta vodili diskusiju o tome, i zna da sam upravu, ali njegova zena
dok ovo muvanje je cista razonoda, zabava, da se osjeca zivim. ne znam da li se jasno izrazavam, pa cu reci jednostavnim rijecima. ne podrzavam to sto radi.
ne podrzavam odnos 'bez obaveze' dok se vrijedja dostojanstvo druge strane. ali cinjenica je
da je to zaista rasporstranjeno i onda se pitam kolika je sansa da i ja ne naletim na osobu, koja
kako to ovodasnja filozofija pokusava objasniti: to srljanje ama bas nikakve veze sa odnosom koji mi imamo. mi se volimo. ali bez obavezno srljanje je kao otici na pivo sa nekim. nema ljutis.
pa nije "seks bez obaveze" rezervisan samo za ozenjene/udate
ako su ucesnici tog seksa bez obaveza zauzeti, onda se to zove preljub

a ako su slobodni, onda nije nase da sudimo..svakome njegovo zadovoljstvo
burek_in_space

#244 Re: Sex bez obaveze

Post by burek_in_space »

Samo bi se jebavali, ccc...
In love with Bosnia

#245 Re: Sex bez obaveze

Post by In love with Bosnia »

breviar wrote: upravo kroz taj odnos 'bez obaveze' i jedna i druga strana povrijedjuju,

apsolutno ne znači da si u pravu. kako je čovek u stanju da podjednako voli svako od svoje dece i svakom od njih da upravo ono što mu je potrebno (dečije potrebe mogu biti potpuno različite) tako može čak i da voli više od jedne osobe istovremeno, svakoj od njih da daje ono što joj je potrebno i od svake da uzima ono što njemu (ili njoj, svejedno) treba. brak je prilično jednostavna institucija ako je sami, u svojoj glavi, ne iskomplikujemo.
postojanje "seksa bez obaveza" van veze ili braka apsolutno ne znači ponižavanje druge strane, osim u slučaju da druga strana sazna i bude povredjena tim saznanjem.
Great Cornholio

#246 Re: Sex bez obaveze

Post by Great Cornholio »

Sex bez obaveze je spuštanje čovjeka na nivo životinje.
plain vanilla

#247 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

burek_in_space wrote:Samo bi se jebavali, ccc...
ma to samo ovi tek registrovani :lol:
In love with Bosnia

#248 Re: Sex bez obaveze

Post by In love with Bosnia »

Great Cornholio wrote:Sex bez obaveze je spuštanje čovjeka na nivo životinje.
bazični instinkti čoveka i životinje se veoma malo razlikuju. inače, poredjenje sa čovekom trebalo bi da bude uvreda za mnoge životinje. :)

@ plain vanilla:
imaš neku preporuku, da ne bodemo naslepo? ;)
onako

#249 Re: Sex bez obaveze

Post by onako »

Ekstra korektno, istinito i osvjezavajuce otvoreno...jer znam prijatelja u braku i prijateljica isto, koji apsolutno i cine i dijele tvoje misljenje...I nazivali mi to moralnim ili nemoralnim to se upraznjava i dio je nase svakodnevnice...neki dan sam imao lijepo drustvo raznoliko i bila je tema prevara...Je li teza emotivna ili fizicka...i redom su se svi slozili da je mnogo teza opasnija i redovno sa konsekvancama emotivna prevara...Dopala mi se otvorenost tvog komentara...Pozdrav[/quote]
Hvala,samo bih jos dodao ovo:

Najbitnije je da je covjek otvoren i posten prema sebi samome.To mu je najveca obaveza,da zna tacno sta zeli kako zeli i dokle zeli nesto da radi (ovo se odnosi na sve sfere zivota).Da prepoznaje i naziva stvari pravim imenima da nelaze samoga sebe,jer tim automatski laze i druge pa samim tim i one najdraze.
Kada je rjec o sexu bez obaveza uvjek slusati unutarnji glas sta ti kaze i obavezna diskrecija sa obadvije strane ili ti kako bi se po naski reklo: "ono sto se ne zna nije se ni dogodilo" :wink:
Pozdrav :thumbup:[/quote]

Znas kako ja nazivam otvorenost i postenje...Kulturom odnosa...I odavno mislim da nama kolektivno nedostaje kultura odnosa u kojem ma kakav on bio ponasas se po dogovorenim pravilima otvoreno od samog pocetka odnosa bio on prijateljske, flertovske, romanticne ili intimne prirode...I tada dani ni mjeseci ne prolaze ni u cemu drugom nego u ljepoti odnosa, neopterecenog laznim moralom, gardovima da se bude bolji nego sto jesi, opreznim potezima malih koraka, naprosto u cistom odnosu je dobar i osjecaj, jer je nepatvoren, otvoren i neopterecen bojenjem sta ce misliti druga osoba. Diskrecija je po meni nesto s cim se muskarac treba roditi, pa cak i na stetu bilo cega svog, diskrecija mora biti prva i posljednja...Ne samo iz razloga da bi se sacuvao odnos, vec zato sto intima i jeste intima samo onoliko i samo dotle dok je medu dvoje, jer oni su dijelili ono najljepse medu njima i jedno drugo natapali onim sto ja volim nazivati ljubavnim valcerom...Zato se i zobe intima...I naravno, ono sto se ne zna i ne boli i cesto sam se smijao kada sam slusao muskarca i zenu kako olaksava svoju nutrinu govoreci da je on ili ona prevarila, i on umjesto da nosi svoj teret, svoju ljepotu ili svoje kajanje, kaze i sebi olaksa jel;))) i zauvijek unesreci osobu kojoj je rekao...Ali eto on je rekao;))) nejse, rijetko se ukljucujem, ali sada sam zelio jer si ostavio nadasve ikren, otvoren i posten komentar, o onome sto je svakodnevnica i zato pozeljeh da ti ostavim svoju impresiju onoga sto si napisao...Pozdrav i kvalitet otvorenosti i nazivanja stvari pravih imenom znam da su ti zasigurno dali najljepsu dimenziju zivota ono s pocetka szo nazvah kulturom i ljepotom odnosa...Pozdrav... :thumbup:
Last edited by onako on 01/08/2012 19:53, edited 1 time in total.
plain vanilla

#250 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

da se hoce osushiti svakome ko prevari muza/zenu :evil:
Post Reply