Nemoj tako dZimi...ima ih i finih...Jimmy McNulty wrote:Nit bi biciklo prislonio na njih nit bi ih užarenom elektrodom dirn'o.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Norm
#22476 Re: Zeničani
-
kakavdanakneiskustvu
- commendatore
#22478 Re: Zeničani
šta kae mahala?kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenit.ba/pucnjava-na-mokusn ... dna-osoba/
-
kakavdanakneiskustvu
#22479 Re: Zeničani
commendatore wrote:šta kae mahala?kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.zenit.ba/pucnjava-na-mokusn ... dna-osoba/
neki eldin p. ranjen
-
clio_dci120
#22480 Re: Zeničani
Evo ovako, jedno malo pitanjce...recimo da radite u nekome drugome gradu (npr. Sarajevo), zadovoljni poslom i dobijete priliku vratiti se nazad u Zenicu...sta bi ste uradili? Znam da treba ukljuciti jos mnogo faktora u ovu pricu (npr. primanja i sl., ali ne bih sada analizirao ovo sa tog aspekta). Imate nekretnine i u jednom i u drugomg gradu, znaci nemate trosak kirija.
Cisto me interesuje da dobijete mogucnost povratka koja podrazumjeva dobar posao na budzetu, da li bi ste se vratili u Zenicu,pored svih mana koje Zenica ima? Da li se isplati vratiti u Zenicu?
Recimo licno sam sve htio da se vratim, stalno govorio, kada se navjerovatnije polahko otvara mogucnost krenem sve vise analizirati, ne mogu objasniti osjecaj...Srce kaze jedno, pa i razum, a nesto me cudno sto ne mogu objasniti odvraca i govori da bi to bio korak unazad (ne sa aspekta posla, nego generalno povratak da zivis za stalno u Ze).
Da li je iko licno ima tu dilemu?
Zbrlja ja svasta nesto, znaci da li bi posmatrali kao promasaj vratiti se iz grada koji nudi vise mogucnosti u Zenicu?
Cisto me interesuje da dobijete mogucnost povratka koja podrazumjeva dobar posao na budzetu, da li bi ste se vratili u Zenicu,pored svih mana koje Zenica ima? Da li se isplati vratiti u Zenicu?
Recimo licno sam sve htio da se vratim, stalno govorio, kada se navjerovatnije polahko otvara mogucnost krenem sve vise analizirati, ne mogu objasniti osjecaj...Srce kaze jedno, pa i razum, a nesto me cudno sto ne mogu objasniti odvraca i govori da bi to bio korak unazad (ne sa aspekta posla, nego generalno povratak da zivis za stalno u Ze).
Zbrlja ja svasta nesto, znaci da li bi posmatrali kao promasaj vratiti se iz grada koji nudi vise mogucnosti u Zenicu?
-
kakavdanakneiskustvu
#22481 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Evo ovako, jedno malo pitanjce...recimo da radite u nekome drugome gradu (npr. Sarajevo), zadovoljni poslom i dobijete priliku vratiti se nazad u Zenicu...sta bi ste uradili? Znam da treba ukljuciti jos mnogo faktora u ovu pricu (npr. primanja i sl., ali ne bih sada analizirao ovo sa tog aspekta). Imate nekretnine i u jednom i u drugomg gradu, znaci nemate trosak kirija.
ne,ako imam u npr. sarajevu od cega normalno zivjeti ne bi se vratio u zenicu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22482 Re: Zeničani
Zanimljivo pitanje. Bliska mi je ta dilema jer sam prije par godina bio u slicnoj situaciji.clio_dci120 wrote:Evo ovako, jedno malo pitanjce...recimo da radite u nekome drugome gradu (npr. Sarajevo), zadovoljni poslom i dobijete priliku vratiti se nazad u Zenicu...sta bi ste uradili? Znam da treba ukljuciti jos mnogo faktora u ovu pricu (npr. primanja i sl., ali ne bih sada analizirao ovo sa tog aspekta). Imate nekretnine i u jednom i u drugomg gradu, znaci nemate trosak kirija.
Sve je to individualno. Svjestan si da se sa budzetskom platom, bez podstanarstva i pinkom od kirije koju bi ubirao od nekretnine u Sarajevu moze zivjeti ko bubreg u loju. Sigurno bolje od 50% ljudi u gradu. A Sarajevo ti 40 minuta udaljeno. Povezano najboljom saobracajnicom u drzavi. Mozes otic i vratit se kad ti puhne.
Dakle gledajuci cisto finansijski, uz sve gore navedeno, bolje je u Zenici.
Sa druge strane ako si navikao, a jesi, u Sarajevu, tu imas izgradjene socijalne kontakte, imas dobar posao, tesko se vratiti u Zenicu. Glupo je reci da je to korak nazad. Ti mi djelujes kao pametan decko, a razmisljanje o povratku u Zenicu kao koraku nazad mi je svojstveno za iskompleksirane pokondirene tikve.
Ima tu puno faktora i varijabli od kojih zavisi odgovor na tvoje pitanje, koji su samo tebi poznati...Kako god sretno
- Casual's
#22483 Re: Zeničani
Zavisi od osobe do osobe.
Lično sam prestao raditi u Sa i počeo raditi u Ze za nešto manju platu, nisam se lijepo osjećao tamo i gotovo. Da sada nudi mnogo više mogučnosti nego Ze, ne nudi.
Lično sam prestao raditi u Sa i počeo raditi u Ze za nešto manju platu, nisam se lijepo osjećao tamo i gotovo. Da sada nudi mnogo više mogučnosti nego Ze, ne nudi.
- avenija
#22484 Re: Zeničani
Ista situacija samo iz Mostara back to Zenica.Casual's wrote:Zavisi od osobe do osobe.
Sve je od osobe do osobe..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#22485 Re: Zeničani
Kakve su to štele kad se našao budžetski posao u Zenici
?Ma jok nije štela, ja expert
, ti su mi najbolji
.
- Norm
#22486 Re: Zeničani
Kako se dobije dobar posao 'na budjetu' ???...i mene fakat interesuje, da konkurisem...clio_dci120 wrote:Evo ovako, jedno malo pitanjce...recimo da radite u nekome drugome gradu (npr. Sarajevo), zadovoljni poslom i dobijete priliku vratiti se nazad u Zenicu...sta bi ste uradili? Znam da treba ukljuciti jos mnogo faktora u ovu pricu (npr. primanja i sl., ali ne bih sada analizirao ovo sa tog aspekta). Imate nekretnine i u jednom i u drugomg gradu, znaci nemate trosak kirija.
- Norm
#22487 Re: Zeničani
http://avaz.ba/lokalne-vijesti/zenicko- ... isnja-beba
'On se već dva i po mjeseca pokušava izliječiti od bruceloze. Zbog četvero djece i supruge, primoran je na kućno liječenje. Osim toga, svaki dan nosi lijekove roditeljima u bolnici.
- Veliki je problem što ne možemo naći tablete za liječenje. Čekam da mi donese čovjek iz Istočnog Sarajeva, da bih mogao uzeti sebi, ali i odnijeti roditeljima – kaže on.'
...al Yebo oto, sta ima sa Celikom???
'On se već dva i po mjeseca pokušava izliječiti od bruceloze. Zbog četvero djece i supruge, primoran je na kućno liječenje. Osim toga, svaki dan nosi lijekove roditeljima u bolnici.
- Veliki je problem što ne možemo naći tablete za liječenje. Čekam da mi donese čovjek iz Istočnog Sarajeva, da bih mogao uzeti sebi, ali i odnijeti roditeljima – kaže on.'
...al Yebo oto, sta ima sa Celikom???
-
Bobi
- Forum administrator
#22488 Re: Zeničani
Joj, ne vezano za dci120 renault, ne znam čovjeka pa da se ne nadje uvrijedjen, ali dobar posao na budžetu dobiješ ako si expert( na kraju ispadne ublehaš) ili si u vladajucoj stranci, trece nema
.
- Norm
#22489 Re: Zeničani
...sad ce te proglasiti hejterom...Bobi wrote:Joj, ne vezano za dci120 renault, ne znam čovjeka pa da se ne nadje uvrijedjen, ali dobar posao na budžetu dobiješ ako si expert( na kraju ispadne ublehaš) ili si u vladajucoj stranci, trece nema.
-
clio_dci120
#22490 Re: Zeničani
Hvala svima na odgovorima, a Bata ti si nekako najvise pogodio moja razmisljanja, "ubo si" sto se kaze...Sarajevo jeste blizu, zacas, a mogao bi sebi prisutiti da odem kad zazelim._BataZiv_0809 wrote:Zanimljivo pitanje. Bliska mi je ta dilema jer sam prije par godina bio u slicnoj situaciji.clio_dci120 wrote:Evo ovako, jedno malo pitanjce...recimo da radite u nekome drugome gradu (npr. Sarajevo), zadovoljni poslom i dobijete priliku vratiti se nazad u Zenicu...sta bi ste uradili? Znam da treba ukljuciti jos mnogo faktora u ovu pricu (npr. primanja i sl., ali ne bih sada analizirao ovo sa tog aspekta). Imate nekretnine i u jednom i u drugomg gradu, znaci nemate trosak kirija.
Sve je to individualno. Svjestan si da se sa budzetskom platom, bez podstanarstva i pinkom od kirije koju bi ubirao od nekretnine u Sarajevu moze zivjeti ko bubreg u loju. Sigurno bolje od 50% ljudi u gradu. A Sarajevo ti 40 minuta udaljeno. Povezano najboljom saobracajnicom u drzavi. Mozes otic i vratit se kad ti puhne.
Sa druge strane ako si navikao, a jesi, u Sarajevu, tu imas izgradjene socijalne kontakte, imas dobar posao, tesko se vratiti u Zenicu. Glupo je reci da je to korak nazad. Ti mi djelujes kao pametan decko, a razmisljanje o povratku u Zenicu kao koraku nazad mi je svojstveno za iskompleksirane pokondirene tikve.
Ima tu puno faktora i varijabli od kojih zavisi odgovor na tvoje pitanje, koji su samo tebi poznati...Kako god sretno
Da se ne lazemo, ni u Sarajevu nije sjajno, ko zivi i ko je zivio zna na sta mislim. Licno radim u jednoj od novijih skupljih zgrada, poslije cenife ruke brisemo vlaznim maramicama...tako da svakako i Zenica i Sarajevo imaju svoje prednosti i mane.
Meni licno prednosti Zenice sto zacas dodjes kuci sa posla, uglavnom sve mozes po gradu obaviti bez auta, u 10 minuta hoda manje vise sve bitnije ustanove u gradu.
Sta je kod tebe presudilo, sto se nisi vratio?
P.S. Norm, Bobi,na forumu mogu napisati istinu, nije svaka stela "stela"...recimo da neki ljudi trebaju tvoje vjestine, znanja koja si stekao radeci u privatnoj praksi i odradjenim drugim sektorima, kako bi to iskoristili za politicko djelovanje. Eto ukratko
-
Bobi
- Forum administrator
#22491 Re: Zeničani
OFF modeNorm wrote:...sad ce te proglasiti hejterom...Bobi wrote:Joj, ne vezano za dci120 renault, ne znam čovjeka pa da se ne nadje uvrijedjen, ali dobar posao na budžetu dobiješ ako si expert( na kraju ispadne ublehaš) ili si u vladajucoj stranci, trece nema.
-
Bobi
- Forum administrator
#22492 Re: Zeničani
Ne znam, kad te vise ne budu trebali ima da te frknu ko vlažnu maramicu poslije ćenifeclio_dci120 wrote:Hvala svima na odgovorima, a Bata ti si nekako najvise pogodio moja razmisljanja, "ubo si" sto se kaze...Sarajevo jeste blizu, zacas, a mogao bi sebi prisutiti da odem kad zazelim._BataZiv_0809 wrote:Zanimljivo pitanje. Bliska mi je ta dilema jer sam prije par godina bio u slicnoj situaciji.clio_dci120 wrote:Evo ovako, jedno malo pitanjce...recimo da radite u nekome drugome gradu (npr. Sarajevo), zadovoljni poslom i dobijete priliku vratiti se nazad u Zenicu...sta bi ste uradili? Znam da treba ukljuciti jos mnogo faktora u ovu pricu (npr. primanja i sl., ali ne bih sada analizirao ovo sa tog aspekta). Imate nekretnine i u jednom i u drugomg gradu, znaci nemate trosak kirija.
Da se ne lazemo, ni u Sarajevu nije sjajno, ko zivi i ko je zivio zna na sta mislim. Licno radim u jednoj od novijih skupljih zgrada, poslije cenife ruke brisemo vlaznim maramicama...tako da svakako i Zenica i Sarajevo imaju svoje prednosti i mane.
Meni licno prednosti Zenice sto zacas dodjes kuci sa posla, uglavnom sve mozes po gradu obaviti bez auta, u 10 minuta hoda manje vise sve bitnije ustanove u gradu.
P.S. Norm, Bobi,na forumu mogu napisati istinu, nije svaka stela "stela"...recimo da neki ljudi trebaju tvoje vjestine, znanja koja si stekao radeci u privatnoj praksi i odradjenim drugim sektorima, kako bi to iskoristili za politicko djelovanje. Eto ukratkoNisi poslusnik, nego cisto interes, ti njima nesto das, oni tebi nesto daju zauzvrat. Iskreno.
- avenija
#22493 Re: Zeničani
@clio vjeruj mi da ti je bolje da sam sa sobom odlucis bez ikakvih savjeta.
Sam sebe najbolje znas.
Sam sebe najbolje znas.
-
clio_dci120
#22494 Re: Zeničani
Ma bolje da ostanem tu gdje sam, kako bi pored smarta trpili jos jednog novog smarta na forumu?
Haha, morao sam
Haha, morao sam
- avenija
#22495 Re: Zeničani
Otvorimo vam novu temu uhljebi, PR i ostalo i opletite 
-
clio_dci120
#22496 Re: Zeničani
Rauzmijem.avenija wrote:@clio vjeruj mi da ti je bolje da sam sa sobom odlucis bez ikakvih savjeta.
Sam sebe najbolje znas.
Ma nije ovo deifitivno, odvija se u tom pravcu, pa hocu da znam kad dodje taj momenat sta raditi. Ne volim se dovoditi pred svrsen cin.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#22497 Re: Zeničani
Ja sam radio 7 godina u SA, od tog zivio tamo nesto manje od 2 ostalo putovao svakodnevno.. i nikad niti sam htio niti me zanimao socialni zivot tamo (iako sam znao dosta ljudi i prije ikakvog kontakta sa SA) i jedva sam cekao da se petkom/svaki dan vratim u ZE. Iako nisam ni iz ZE nego sam "izbjeglica"
Doduse, dobio sam dosta,dosta bolji posao u ZE od tih predhodnih (iako radim u IT-u i nije budzet
). U SA nikad ne bih mogao da zivim i to nema veze sa fudbalom i pitarima nego sa cinjenicom da je SA mnogo vece selo od ZE u svakom pogledu.. Ako u rijetkim trenutcima treba da idem u U McD, BBI i SCC to i uradim i vratim se za manje od 1h. Za sve drugo shopingujem u USA i UK
Jedina stvar koja covjeka sa godinama tjera iz ZE su neko sazrijevanje i cinjenica da zelis da tvoje djete dise cist zrak. Za tako nesto bih najradije preselio u Mostre.. imaju dobru i plodnu zemlju za obradu
Doduse, dobio sam dosta,dosta bolji posao u ZE od tih predhodnih (iako radim u IT-u i nije budzet
Jedina stvar koja covjeka sa godinama tjera iz ZE su neko sazrijevanje i cinjenica da zelis da tvoje djete dise cist zrak. Za tako nesto bih najradije preselio u Mostre.. imaju dobru i plodnu zemlju za obradu
- Casual's
#22498 Re: Zeničani
To je to 
-
clio_dci120
#22499 Re: Zeničani
Prava ste raja, hvala svima na odgovorima.
Koliko vidim ovdje se haman svi vratili u Zenicu, jedino jos ne znamo za Batu.
Nego, covjek o ovim stvarima ako razmislja, barem ja, uvijek sam ono razmisljao sta bi bilo kad bi bilo,a kada postoje izvjesne mogucnosti da se nesto i realizuje, zaista sam krenuo "lomiti" u glavi neke stvari. Vidim dosta vas je isto proslo, pa sigurno razumijete.
Koliko vidim ovdje se haman svi vratili u Zenicu, jedino jos ne znamo za Batu.
Nego, covjek o ovim stvarima ako razmislja, barem ja, uvijek sam ono razmisljao sta bi bilo kad bi bilo,a kada postoje izvjesne mogucnosti da se nesto i realizuje, zaista sam krenuo "lomiti" u glavi neke stvari. Vidim dosta vas je isto proslo, pa sigurno razumijete.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22500 Re: Zeničani
Najbolje te razumije neko ko je hodao u tvojim cipelamaclio_dci120 wrote:
Hvala svima na odgovorima, a Bata ti si nekako najvise pogodio moja razmisljanja, "ubo si" sto se kaze...Sarajevo jeste blizu, zacas, a mogao bi sebi prisutiti da odem kad zazelim.
P.S. Norm, Bobi,na forumu mogu napisati istinu, nije svaka stela "stela"...recimo da neki ljudi trebaju tvoje vjestine, znanja koja si stekao radeci u privatnoj praksi i odradjenim drugim sektorima, kako bi to iskoristili za politicko djelovanje. Eto ukratkoNisi poslusnik, nego cisto interes, ti njima nesto das, oni tebi nesto daju zauzvrat. Iskreno.
Oba grada imaju svojih prednosti i mana. U Zenici generalno gledajuci van budzeta i javnih preduzeca ima vrlo malo radnih mjesta sa korektnim platama. Opet s obzirom na cijene, bolje je u Zenici imati platu od 1200 nego u Sarajevu milju i po. Ako ti je raja tu, roditelji, imas rijeseno stambeno pitanje, normalno je da te vuce. Plus sto i sam kazes brzo dodjes s posla, ne treba ti auto u tolikoj mjeri, lakse se zivi u pogledu nekih stvari.
Sa druge strane u Sarajevu je bolja situacija sto se tice posla i lakse je naci posao mimo politickih i drugih stela. Grad ima vise sadrzaja, to svakako stoji. Sad kako je kome do toga. Nekome je ova gungula super, drugi od nje bjeze. Da imas vise mjesta za popit, pojest, obuc se...imas... Opet kad nemas dovoljno para, svi ti sadrzaji te vise deprimiraju, jer ne ih mozes priustit.
Meni licno to i ne igra neku pretjerano veliku ulogu. Ja u petak u 16:30 sam sebi biram i kreiram sadrzaj, kresnem auto i idem dje pozelim. Ne moraju mi biti pod nosom da bih ih koristio...ali to sam samo ja.
Sto se nisam vratio? Dobro pitanje
Imao sam samo jednu izglednu sansu i tad sam se zapitao da li stvarno to zelim, bas kao i ti sad