IRAN

Post Reply
elcaliente

#22476 Re: IRAN

Post by elcaliente »

Dzaba diskutujete i jedi i drugi igraju onako kako im Ameri kazu da igraju. Samo u svojim glavama umisljaju i Iranci i Saudijci da kao oni nesto odlucuju. Upravlja se sa njima kao sa djecom u obdanistu budu nekada uobrazeni ali nista previse sto jedan dobar americki bitch slap nemoze rijesiti, backhand naravno.
salik79

#22477 Re: IRAN

Post by salik79 »

elcaliente wrote:Dzaba diskutujete i jedi i drugi igraju onako kako im Ameri kazu da igraju. Samo u svojim glavama umisljaju i Iranci i Saudijci da kao oni nesto odlucuju. Upravlja se sa njima kao sa djecom u obdanistu budu nekada uobrazeni ali nista previse sto jedan dobar americki bitch slap nemoze rijesiti, backhand naravno.

A, da nam navedes jedan jedini primjer kada su Iranci igrali kako im Ameri kazu?! Mislim, nakon Saha.
times12

#22478 Re: IRAN

Post by times12 »

Ljuci wrote:
jeza u ledja wrote:Sjoo kako su mi gadni ovi Saudijci. Na slici kad ih vidis dosta. :-x
Meni su slatki. :)
Jesi li ti Mingo III sa Krstarice ili ga imitiraš? Ovde si imao nalog, pa su te bezveze banovali. Dobro se vratio i skokni na Krstaricu. Bez tebe nema dobre zajebancije. Slatki pozdrav, pa da, akobogda, uvodimo grijanje u sirijske džamije :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22479 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
elcaliente wrote:Dzaba diskutujete i jedi i drugi igraju onako kako im Ameri kazu da igraju. Samo u svojim glavama umisljaju i Iranci i Saudijci da kao oni nesto odlucuju. Upravlja se sa njima kao sa djecom u obdanistu budu nekada uobrazeni ali nista previse sto jedan dobar americki bitch slap nemoze rijesiti, backhand naravno.

A, da nam navedes jedan jedini primjer kada su Iranci igrali kako im Ameri kazu?! Mislim, nakon Saha.
pa eto npr. skinuli su šaha mata sa vlasti
elcaliente

#22480 Re: IRAN

Post by elcaliente »

salik79 wrote:

Non stop sto svjesno sto ne svjesno.
Kada god im Ameri opale sankcije ono moraju igrati po tome, Iranci bjeze iz svoje zemlje i traze azil po drugim zemljama pa cak eto i kod nas. Toliko im je dobra drzava.
Edin H.

#22481 Re: IRAN

Post by Edin H. »

elcaliente wrote:
salik79 wrote:

Kada god im Ameri opale sankcije ono moraju igrati po tome, Iranci bjeze iz svoje zemlje i traze azil po drugim zemljama pa cak eto i kod nas. Toliko im je dobra drzava.
Neka ih, kako bi drugacije dosli do Iranki, a ima ih dobrih pravo :D
salik79

#22482 Re: IRAN

Post by salik79 »

elcaliente wrote:
salik79 wrote:

Po cemu moraju igrati?! Zato sto imaju kicmu i ne zele igrati po tudjem, zato i trpe sankcije hegemona. I to trpe indirektno, jer Ameri uglavnom upravljaju bankama i finansijskim tokovima (citaj, otezano placanje), a, s druge strane ucjenjuju druge drzave i firme da ne saradjuju s Iranom, inace ce pistati i same meta sankcija...Kad-tad ce im se to obiti o glavu.

Procentualno, daleko vise stanovnika je napustilo BiH i zemlje regiona, nego Iranaca Iran. I pored 40-godisnjih sankcija.

Pokusajmo zamisliti Njemacku, nakon 2. Svj. rata, da su joj uvedene ovakve sankcije, koje bi potrajale 40 godina. A onda pogledajmo Iran i sta su sve ostvarili i pored toga.

Usput, ja jos nijednog azilanta iz Irana nisam upoznao.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#22483 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Goyim Zion dušice. Istina je u lovi, ba, a ne u istini i pravdi.
Ljuci

#22484 Re: IRAN

Post by Ljuci »

times12 wrote:
Ljuci wrote:
jeza u ledja wrote:Sjoo kako su mi gadni ovi Saudijci. Na slici kad ih vidis dosta. :-x
Meni su slatki. :)
Jesi li ti Mingo III sa Krstarice ili ga imitiraš? Ovde si imao nalog, pa su te bezveze banovali. Dobro se vratio i skokni na Krstaricu. Bez tebe nema dobre zajebancije. Slatki pozdrav, pa da, akobogda, uvodimo grijanje u sirijske džamije :lol:
Pokusao sam se vratiti na krstaricu barem jedno pet sest puta ali mi nisu odobrili. Istjerali su me prije tri godine i ne daju mi pristup. :)
salik79

#22485 Re: IRAN

Post by salik79 »

Major GeneralSayyed Abdul Rahim Musavi, Commander-in-Chief of the Army of the Islamic Republic of Iran:
The Americans asked us to allow them for strike an empty place in Iran just to save face !

"We told them if you commit any crap, we'll open the hell gates to you"
:mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#22486 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

salik79 wrote:
Major GeneralSayyed Abdul Rahim Musavi, Commander-in-Chief of the Army of the Islamic Republic of Iran:
The Americans asked us to allow them for strike an empty place in Iran just to save face !

Jesu stipse. Trebali su im dozvoliti par raketa pa da likuju Đeneral, Kiki i Slavjanin.
славянин

#22487 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:

Jesu stipse. Trebali su im dozvoliti par raketa pa da likuju Đeneral, Kiki i Slavjanin.
:lol: u ovo samo moze povjerovati totalna budala :D srecom takvih u propagandnim redovima mula ne fali :D
insomnia78

#22488 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote: Usput, ja jos nijednog azilanta iz Irana nisam upoznao.
Onda gledaj lafcinu
https://www.google.fr/url?sa=i&source=w ... 7948899980
славянин

#22489 Re: IRAN

Post by славянин »

insomnia78 wrote:
Onda gledaj lafcinu
"Najveći broj migranata prijavljenih Službi za poslove sa strancima BiH su i dalje državljani Pakistana koji čine 36,3 posto svih prijavljenih migranata u navedenom periodu 2019. godine. Slijede državljani Bangladeša (9,2 posto), Iraka (8,8 posto), Sirije (8,7 posto) i Afganistana (7,5 posto). Među ostalim, koji čine 29,5 posto od ukupnog broja prijavljenih migranata, najzastupljeniji su državljani Alžira, Irana, Maroka, Indije i Palestine", piše u Informaciji Ministarstva sigurnosti BiH.
Bjeze is zemlje meda i mlijeka - a salik samo ceka momenat i ide pravac qom , kada ce taj momenat doci ne zna se :D
Matzan

#22490 Re: IRAN

Post by Matzan »

Kad se jednom formira Veliki Kurdistan ovo će im biti zvanična valuta

Image

mirsek

#22491 Re: IRAN

Post by mirsek »

славянин wrote:
insomnia78 wrote:
Onda gledaj lafcinu
"Najveći broj migranata prijavljenih Službi za poslove sa strancima BiH su i dalje državljani Pakistana koji čine 36,3 posto svih prijavljenih migranata u navedenom periodu 2019. godine. Slijede državljani Bangladeša (9,2 posto), Iraka (8,8 posto), Sirije (8,7 posto) i Afganistana (7,5 posto). Među ostalim, koji čine 29,5 posto od ukupnog broja prijavljenih migranata, najzastupljeniji su državljani Alžira, Irana, Maroka, Indije i Palestine", piše u Informaciji Ministarstva sigurnosti BiH.
Bjeze is zemlje meda i mlijeka - a salik samo ceka momenat i ide pravac qom , kada ce taj momenat doci ne zna se :D
Medju ostalih 29.5 % ima i Iranaca, vauuu, stampedo iz Irana.
jeza u ledja

#22492 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: Po cemu moraju igrati?! Zato sto imaju kicmu i ne zele igrati po tudjem, zato i trpe sankcije hegemona. I to trpe indirektno, jer Ameri uglavnom upravljaju bankama i finansijskim tokovima (citaj, otezano placanje), a, s druge strane ucjenjuju druge drzave i firme da ne saradjuju s Iranom, inace ce pistati i same meta sankcija...Kad-tad ce im se to obiti o glavu.

Procentualno, daleko vise stanovnika je napustilo BiH i zemlje regiona, nego Iranaca Iran. I pored 40-godisnjih sankcija.

Pokusajmo zamisliti Njemacku, nakon 2. Svj. rata, da su joj uvedene ovakve sankcije, koje bi potrajale 40 godina. A onda pogledajmo Iran i sta su sve ostvarili i pored toga.

Usput, ja jos nijednog azilanta iz Irana nisam upoznao.
Svi igraju kako drugi kazu ukljucujuci i Ameriku, Kinu, Rusiju, i tvoj omiljeni Izrael. Ali ne, Iran misli da je specijalan, kome ce se oni prilagodjavati? :oops:
Imaju strasan nacionalni kompleks, nevezano za teokratiju, pa ih jebeno drma. Nece da igraju po pravilima velikih? Bujrum , furajte svoj klerikalno-nacionalisticki-socijalizam. Ostaje nejasno cemu kuknjava oko sankcija kad je Iran sam udario sankcije Zapadu?

Ne znam statistike emigracije, ali je iznenadjujuce veliki broj Iranaca. Zasto Balkanaca ima vise? Pa zato sto je mnogo lakse otici sa Balkana. Irance, pogotovo ovamo, gledaju ko najgore “teroriste”, sto se tice zvanicne imigracije, na istom su nivou kao Somalija.
Zalosno, ali to je tako kad te vode ublehe.

I sta kazes odbice se o glavu? Aha, evo cekamo jos da se odbije. Do tad, karavani prodjose, cijele generacije odrasle i umrijece. Al lako je tudjim kurcem... :thumbup:
salik79

#22493 Re: IRAN

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :roll:
General War

#22494 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:

Naoruzavanje >ABiH ?
General War

#22495 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger_ wrote:
salik79 wrote:

:lol: :-)
Jeste se upeli se ko Hamin jarac :mrgreen:
salik79

#22496 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:

Naoruzavanje >ABiH ?
:?:
General War

#22497 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote: A, da nam navedes jedan jedini primjer kada su Iranci igrali kako im Ameri kazu?! Mislim, nakon Saha.
Naoruzavanje >ABiH ?
:?:
Image
salik79

#22498 Re: IRAN

Post by salik79 »

A, da malo objasnis tu nejednacinu?!
General War

#22499 Re: IRAN

Post by General War »

Zar je bas potrebno?
salik79

#22500 Re: IRAN

Post by salik79 »

Da Bogdo nikad nismo snimili ovaj sramni film!

Francuske novine Le Monde pišu da je napad na dvije saudijske refinerije nafte, za koje Rijad optužuje Teheran, bio ponižavanje prijestolonasljednika princa Muhammeda bin Selmana.
Francuski novinar Benjamin Barthe u reportaži za spomenute novine piše da se saudijska kraljevina našla u velikoj neugodnosti priželjkujući da nikada nije snimila propagandni film 2017. godine, pod nazivom Ubitačni kontraudar Teheranu, koji je imao preko milion i po pregleda!

https://www.lemonde.fr/international/ar ... _3210.html

Post Reply