Sirija vol. 2

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22476 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Image
Maystor

#22477 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Japine, impresionirao si nas !

A zašto si danas zaboravio napisati krajnju apstrakciju svih tvojih razmišljanja, "dobro je pa nije ko u libiji"?
husein_kapetan

#22478 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Novak20 wrote:Eh...sljepilo i nebiranje sredstava u nastojanju da se po svaku cijenu unište "diktatori" u Libiji, Iraku i Siriji obiće se mnogima o glavu.
Eh...
husein_kapetan

#22479 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Maystor wrote:Japine, impresionirao si nas !

A zašto si danas zaboravio napisati krajnju apstrakciju svih tvojih razmišljanja, "dobro je pa nije ko u libiji"?
Vala mene nije..standardan..a zna on i bolje..
General War

#22480 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Novak20 wrote:Eh...sljepilo i nebiranje sredstava u nastojanju da se po svaku cijenu unište "diktatori" u Libiji, Iraku i Siriji obiće se mnogima o glavu.
Zivo zaboli sve za "diktatore" koji djeluju samo na lokalnom planu...nego kad apetiti porastu pa se malo bace preko granice...sasvim je svejedno kada se boris sa zemljama koje vode ti dikatatori a koje sponzorisu terorizam ili indoktrinirani idioti na svoju ruku...potpuno pogresna cinjenica.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22481 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

trenutno živim u zgradi koja je bila na srpskoj teritoriji za vrijeme okupacije
u susjednoj zgradi je ženi razvaljen mozak u granatiranju
u zgradi do je civil poginuo totalno razbucan ( zgrada je kurac od betona pa je mogla proči granata kroz plafon)

imam kuću kod srba u IS
prva komšinica oštećen vid od granate s igmana kao djevojčica
drugoj komšinici poginuo muž vojnik...
malo dalje kuća civilna žrtva rata
kuća do dezerter :D
husein_kapetan

#22482 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Vidovit sigurno nije.. stoga mu se odredjeni kapaciteti trebaju priznati.. Assad je ovaj scenario na tlu evrope ima fine tri godine predvidio i sve tada na ovo zlo upozorio..

.
japin_mutapi

#22483 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

husein_kapetan wrote:Vidovit sigurno nije.. stoga mu se odredjeni kapaciteti trebaju priznati.. Assad je ovaj scenario na tlu evrope ima fine tri godine predvidio i sve tada na ovo zlo upozorio..

.
predvidio, taman u vrijeme kada je pustio teroriste iz svojih zatvora
Maystor

#22484 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

husein_kapetan wrote:Vidovit sigurno nije.. stoga mu se odredjeni kapaciteti trebaju priznati.. Assad je ovaj scenario na tlu evrope ima fine tri godine predvidio i sve tada na ovo zlo upozorio..

.
Ma dobro, jeste, ali šta će ti ova tačka na dnu posta, sve mislim crko mi piksel na mobitelu
Maystor

#22485 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

japin_mutapi wrote:

.
Zar nije Erdogan neki dan rekao, "danas u Ankari, sutra eksplozija može biti u Briselu"?
japin_mutapi

#22486 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

može biti, a i ne mora da znači
husein_kapetan

#22487 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Maystor wrote:

.
Ma dobro, jeste, ali šta će ti ova tačka na dnu posta, sve mislim crko mi piksel na mobitelu
Ma znas da ove tacke rabim bez mjere.. ponekad mi se koja vise omakne..a sa mobitela tipkam.. ama ni primjetio nisam..
husein_kapetan

#22488 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

japin_mutapi wrote:

.
To.. po tebi..baghdadi i njegova svita u sirijskim zatvorima prebivase.. pa ih on (Assad) nauci i posla diljem svijeta da nered prave..prvo sebi..ha ja.. pa onda cijelom svijetu..
U anale ovog foruma ovaj tvoj post staviti molim.. kolicina nesvakidasnje mudrosti.. jednostavno bez rijeci ostavlja..
japin_mutapi

#22489 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

čudi me, kapetane, da ne znaš za to
gugl je tvoj prijatelj
husein_kapetan

#22490 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

I .. povrh svega mozak siluje ovaj kontekst devijantni.. ali za ovo talenat treba imati..
japin_mutapi

#22491 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

četiri noge dobre, dvije noge loše ...
Čitalac

#22492 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Gareth Porter, američki istoričar i novinar, analizira izveštavanje medija o odnosima između Vašingtona, "umerenih" pobunjenika i Nusre.
The Obama administration has long portrayed the opposition groups it has been arming with anti-tank weapons as independent of Nusra Front. In reality, the administration has been relying on the close cooperation of these “moderate” groups with Nusra Front to put pressure on the Syrian government.
It had been well-documented that those “moderate” groups had been thoroughly integrated into the military campaigns directed by Nusra Front and Ahrar al Sham in the main battlefront of the war in northwestern Syria’s Idlib and Aleppo provinces.
The image in the media of the US-supported armed opposition as operating independently from Nusra Front, and as victims of Russian attacks, persisted into early 2016. But in February, the first cracks in that image appeared in the Washington Post and New York Times.
http://fair.org/home/reporting-or-not-t ... affiliate/
Novak20

#22493 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

General War wrote:
Zivo zaboli sve za "diktatore" koji djeluju samo na lokalnom planu...nego kad apetiti porastu pa se malo bace preko granice...sasvim je svejedno kada se boris sa zemljama koje vode ti dikatatori a koje sponzorisu terorizam ili indoktrinirani idioti na svoju ruku...potpuno pogresna cinjenica.
Ne znam da činjenica može biti potpuno pogrešna al' eto... kako ti kažeš. Ovde se preko granice trenutno baca ideologija stvorena i izrasla u KSA a evoluirala u državama pravnog i društvenog rasula poput onih koje sam nabrojao uz izdašnu pomoć zainteresovanih koji izvana, novcima i drugim resursima upravljaju procesima. To su po meni KSA, Katar, SAD, Izrael, Turska i EU na jednoj strani i Iran+Rusija na drugoj. Svako od njih ima svoje razloge i interese da pravi haos što dalje od sebe. Assad, Gadafi i Sadam nisu stvorili ni alkaidu ni nusru ni talibane ni kalifat. Njihova podrška eventualnom terorizmu bila je smiješna u odnosu na ovo što imamo danas. Hej ba...podržavati ne jednu nego dvije ili više terorističkih organizacija globalnog karaktera u stvaranju država na tlu Sirije i Iraka čiji se pripadnici sada razilaze po bijelom svijetu a podrivati armije koje se bore protiv njih... ima li smisla?

Onu šaku jada od "pobunjenika" neki dan nusra razbi ko beba zvečku i uze im oružje. Isti likovi sa tri zvijezde na zastavi za par dana opet kmeče da ih neko naoruža jer su protiv režima ....

Mi u BiH, kao uostalom i narod Avganistana, Libije, Iraka, Sirije i ko zna ko još u budućnosti, možemo biti samo žrtve ove nakarade od vanjske politike svjetskih silnika odnosno siledžija što je možda i primjerenija riječ za "moćne" države i njihove političke elite koje su prestale da koriste pamet pa se oslanjaju isključivo na mišiće.
Pojedinci su pojedinci ali da moramo svi biti oprezni...moramo jer pojedinci imaju bolesnu ideologiju, ambiciju i ne biraju sredstva da svoje nakane pretvore u stvarnost. Kad rokne bomba zbog ludosti ili niskog IQ pojedinca na aerodromu u BiH ili drugdje, ko zna koje od naše djece može da strada.

U startu se ograđujem od pomisli i u malom mozgu da poredim sve muslimane ili gluho bilo Bošnjake sa ovim što se dešava u našem globalnom selu. Treba se na vrijeme ograditi od extrema, bilo kojih i to je to...

U međuvremenu SAA se primiče Palmiri sa juga.

Image

Image

https://www.almasdarnews.com/article/fi ... e-palmyra/

Navodno uspostavljena kontrola nad električnom stanicom jugozapadno od Palmire.

Image

Napad isisovaca na plinska polja Al-Shaer u Hami.
Image

http://electronicresistance.net/2016/03 ... east-homs/

Isis i dalje gubi teritorije u Deir ezZoru.
https://www.almasdarnews.com/article/sy ... eir-ezzor/
Last edited by Novak20 on 22/03/2016 21:17, edited 1 time in total.
General War

#22494 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Novak20 wrote:
General War wrote:
Ne znam da činjenica može biti potpuno pogrešna al' eto... kako ti kažeš.

U startu se ograđujem od pomisli i u malom mozgu da poredim sve muslimane ili gluho bilo Bošnjake sa ovim što se dešava u našem globalnom selu. Treba se na vrijeme ograditi od extrema, bilo kojih i to je to...
Cinjenica je u tome, sto recimo Gadafi obaranjem Boeinga iznad Lokerbija roknuo par stoja stranaca u po evrope odjedamput, sto ove blentovine stovaoce isila stavlja na mjesto obicnih diletanata sa ucinkom od par desetina neduznih civila.
walter kurtz

#22495 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

General dominira
Kikibombona

#22496 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Hezbolah osudio napad u Briselu i pozvao Evropu da stane uz Basara Asada u borbi protiv 'tekfirijskih skupina'!
walter kurtz

#22497 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Kikibombona wrote:Hezbolah osudio napad u Briselu i pozvao Evropu da stane uz Basara Asada u borbi protiv 'tekfirijskih skupina'!
I separatistickih :skoljka: :mrgreen:
Kikibombona

#22498 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

walter kurtz wrote:
Kikibombona wrote:Hezbolah osudio napad u Briselu i pozvao Evropu da stane uz Basara Asada u borbi protiv 'tekfirijskih skupina'!
Osim ISILa ne znam da iko drugi zagovara cijepanje Sirije.
walter kurtz

#22499 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Kikibombona wrote:
walter kurtz wrote:
Osim ISILa ne znam da iko drugi zagovara cijepanje Sirije.
Ima ih na sjeveru :mrgreen:
Kikibombona

#22500 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

walter kurtz wrote: Ima ih na sjeveru :mrgreen:
Ti si nesto pobrkao. Ti sa sjevera se zalazu za jedinstvenu Siriju koju ce tvoriti federalne jedinice.
Locked