Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#22476 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Evo da i ovako preformulisemo:

zasto citav istok, sa tampon zonama na toj tribini prema sjeveru i jugu (dakle oko 3000 mjesta), niste nama dali, ako vam je fol stalo do derbija?

Eto, ono 10% stvarnih vlasnika desetogodisnjih koji bi dosli dislocirate samo tu tekmu negdje drugo, pocastite zastavicom, necim, razumjece... nama date 3000 karata, vama osta citav stadion - koji do jucer nije imao tu tribinu. dakle 15 milja vas moze doci slobodno :wink:

eto, vrlo jednostavo
kudrilo

#22477 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Ma mora neke evidencije biti, mora se stati u kraj tome da su tribine mjesto ispuhavanja i idiotisanja svakojakih narkomana i klošara. Sjećam se kad sam u Maribor išao, na karti je pisalo moje ime i prezime, ako ne i još neki podatak (ne mogu se sjetiti).
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22478 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

omega369 wrote:Evo da i ovako preformulisemo:

zasto citav istok, sa tampon zonama na toj tribini prema sjeveru i jugu (dakle oko 3000 mjesta), niste nama dali, ako vam je fol stalo do derbija?

Eto, ono 10% stvarnih vlasnika desetogodisnjih koji bi dosli dislocirate samo tu tekmu negdje drugo, pocastite zastavicom, necim, razumjece... nama date 3000 karata, vama osta citav stadion - koji do jucer nije imao tu tribinu. dakle 15 milja vas moze doci slobodno :wink:

eto, vrlo jednostavo
Ne moze to proci.
Realnije je da se vlasnici godisnjih Sjever pomaknu na Istok a da dobijete cca 3000 mjesta na sjeveru,ali to je daleko
Šibicar

#22479 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

eto, vrlo jednostavo
A i ti ideš sa besmislenošću iz krajnosti u krajnost. :-)
DonaldDuck

#22480 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Daj ne zajebaji, ljudi hiljade davali na kraju krajeva i izgradili tu tribinu a ti bi ih sad vozao negdje i dao im zastavicu. Budi realan ...
BlueBlood

#22481 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

Šibicar wrote:
BlueBlood wrote:moras kartu kupiti dva dana ranije
moras licne podatke dati
moras na stadion uci dva sata ranije
onaj jos spominje kamere :roll:

kakav je ovo teror nad navijacima ?!

sta ce jos traziti mirovni sporazum izraela i palestine :twisted:

Bolesno je sve ovo,da smo k'o što nismo trebali bi svi zajedno bojkotovati ovu smijuriju od organizacije,sad se većina naših sprda i provocira pitare,a budite sigurni da kad ovo jednom krene niko neće biti poštedjen,doći će red i na nas.Nebitno je to što pitari nisu cvjećke,ovo treba gledati iz skroz drugog ugla.

https://www.youtube.com/watch?v=JH_J0H4_RgQ
omega369

#22482 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Šibicar wrote:
BlueBlood wrote:moras kartu kupiti dva dana ranije
moras licne podatke dati
moras na stadion uci dva sata ranije
onaj jos spominje kamere :roll:

kakav je ovo teror nad navijacima ?!

sta ce jos traziti mirovni sporazum izraela i palestine :twisted:

Bolesno je sve ovo,da smo k'o što nismo trebali bi svi zajedno bojkotovati ovu smijuriju od organizacije,sad se većina naših sprda i provocira pitare,a budite sigurni da kad ovo jednom krene niko neće biti poštedjen,doći će red i na nas.Nebitno je to što pitari nisu cvjećke,ovo treba gledati iz skroz drugog ugla.
Bas tako :thumbup:

p.s. milojica - tesko. vjerovatno ce ici varijanta rentanja videonadzora :wink: a sve i da bude stacionarni videonadzor, za zatvoren sistem u kojem ce svaka stolica biti numerisana i prema njoj stampana karta, trebaju potpuno drugaciji skeneri, biometrijski . itd... u prevodu, tesko za jos 10 godina :wink:
Ultras46

#22483 Re: Sarajevski derbi

Post by Ultras46 »

eto, vrlo jednostavo
Da vam je lakše polupati sve i porušiti ? aha, dobit cete ;-)
kudrilo

#22484 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Ljudi davali 1000 maraka da sjede tu narednih 10 godina, i u sklopu toga i gledaju derbije, a neko bi ih pomjerio i dao zastavicu. :lol:
Hajmo malo realnosti. A i realno, šta bi ostalo od te tribine nakon par posjeta...
Haris.ba

#22485 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

eto, vrlo jednostavo
Problem su godišnje - kao i na sjeveru. Neće niko da se zamjeri pretplatnicima. A i ljudi su platili dobre pare.
A i tek se našarafale stolice na istoku, pa da se opet skidaju. Nemoj me pogrešno shvatiti - ali ja bih smatrao ludim onoga ko bi preuzeo odgovornost za sigurnost ako bi na istoku počeli kakvi problemi.

Nadam se kad se završi krov na istoku da će na njega preći sve godišnje, i sjever u cijelosti postati gostujuća tribina. Ovako je uprava odlučila da ispoštuje ove sa godišnjom na sjeveru. Nije idealno, ali tako je.
Šibicar

#22486 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

DonaldDuck wrote:Meni je gora ograda i mreža ispred istočne tribine, ima li to igdje osim kod nas? Mirniji smo od susjeda ali oni ih nemaju a mi imamo. Pitam se da li je ovaj koji ih je zahtjevao ikad bio na utakmici i gdje ih je još ranije vidio? Od stadiona kojeg pokušavamo napraviti baš da se zove stadion oni napraviše trening centar. :-)

I to sam sad vidio,još malo pa će zahtjevati da budemo svezani lancem na tribini k'o kerovi,na šta ćemo samo sleći ramenima jer je to MUP zahtjevao.
BlueBlood

#22487 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

evo na sta je spao bio hrvatski derbi

https://www.youtube.com/watch?v=JH_J0H4_RgQ
gold'n'brown

#22488 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

Mislim da upravi Zelje odgovara ovaj bojkot jer su po pitanju stadiona kao dijete koje cuva novu igracku. Sto je OK, ali nosi odredjene konsekvence sa sobom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22489 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

omega369 wrote:
hrasno38 wrote:
omega369 wrote: Ne mislim. samo pitam, jer me zanimaju motivi svega ovoga.

da se razumijemo, nisam protiv legitimisanja cak i evidencije LK prilikom kupovine karte ali samo pod uslovima da:

- to vazi za sve navijace na stadionu (kako za domace tako i za goste)
- da imam odgovarajuce numerisano mjesto ( da znam tacno gdje sjedim)
- naravno, imam ostalu komociju kako bi me tretirali kao covjeka

a to da ti samo mene i jos grupu zavedes u nekakvu evidenciju, da me smjestis i nabijes u nekakav tor sa siljcima, da mi uz to mozes kad hoces prisiti prijavu a da ostali na stadionu landaraju, e to nece moci majstore. Ja tu vidim cistu namjeru da se provocira, vidim motiv da se "protivniku" naudi na bilo koji nacin :wink: to je nekim ljudima u krvi. vase uprave zadnjih 15 godina hrane se time, da se ne lazemo
Pa imao bi numerisano mjesto da ti drugovi sa tribine nisu zadnji put izvalili mjesta i natakarili na ogradu!
De bolan, tebi ocito treba neko samo za raspravu...
Zar je tesko shvatiti sta sam napisao? Kad se uvede jedna stolica, jedno elektronski numerisano mjesto (nece na grbavici ni za 10 godina) jedna karta za sve, nadzorni centri, OK. ja cu dati licnu da upisu prilikom kupovine. Zasto bih to sad uradio, kad niko drugi nece? Da mi neko lakse moze prisiti nesto sto nisam uradio??
i dalje stoji pitanje, zasto se to uvijek na grbavici izmislja "topla voda", uvijek pred utakmicu koja nesto odlucuje
Pitaj MUP KS!!!!
Melbourne_Australia

#22490 Re: Sarajevski derbi

Post by Melbourne_Australia »

Pa jeli moguce da ovde postoje maleni koji pisu da bi trebali njima istok dati :D :D pa jeli moguce da neko i pomislja na tu ideju :-) Svasta sam cuo u svom zivotu ali ovako glupu ideju nikad nisam...
Grean

#22491 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

Fudbalski klub Zeljeznicar se preserava vec godinama kad je u pitanju derbi i navijaci Sarajeva.

Greska je bila sto se sutilo, sto nije nikad bilo protumjera.

Ja licno bih volio da se to svede na podjednak procent na oba stadiona i da se ta prica zavrsi. Manje nas na Grbavici, manje njih na Kosevu, manje problema. Vjerujem da je to makar za naredna dva do cetiri derbija definitivno.
Last edited by Grean on 12/04/2017 16:55, edited 1 time in total.
DonaldDuck

#22492 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Treba charugu pitati kakav je sa zastavicama, je su li mu omiljene i da li bi zbog jedne ustupio mjesto komšijama za derbi. :D
hostapler

#22493 Re: Sarajevski derbi

Post by hostapler »

Mirso :izet:
Ne pristaj na budalastine. Oni se ne pitaju nista u svom klubu,a ovakve ucjene postavljaju.
Vidim jos dvije ograde ostale na Sjeveru,jos malo i nema tampon zona nikako
:izet:
Torpedista071

#22494 Re: Sarajevski derbi

Post by Torpedista071 »

NK Željezničar 1:2 FK Sarajevo
MOSALJOZE

#22495 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Napisa torpedista :-)
Torpedista071

#22496 Re: Sarajevski derbi

Post by Torpedista071 »

:thumbup:
MOSALJOZE wrote:Napisa torpedista :-)
Pa da se nešto pametno napiše na temi "Sarajevski derbi"
Charuga
Globalni moderator

#22497 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

DonaldDuck wrote:Treba charugu pitati kakav je sa zastavicama, je su li mu omiljene i da li bi zbog jedne ustupio mjesto komšijama za derbi. :D
Nas 30 iz firme dali po 1.000, da bi sjedili i gledali utakmicu sa sredine istoka, i onda da nas neko pomjera radi derbija. Ma hajte molim vas ... 8-)
Haris.ba

#22498 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

Charuga wrote:
DonaldDuck wrote:Treba charugu pitati kakav je sa zastavicama, je su li mu omiljene i da li bi zbog jedne ustupio mjesto komšijama za derbi. :D
Nas 30 iz firme dali po 1.000, da bi sjedili i gledali utakmicu sa sredine istoka, i onda da nas neko pomjera radi derbija. Ma hajte molim vas ... 8-)
Ali, dobio bi zastavicu. :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22499 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Haris.ba wrote:
Charuga wrote:
Ali, dobio bi zastavicu. :D
A omega bi mu mahao nj stolicom da vidi da je u sigurnim rukama :D
last mohicans

#22500 Re: Sarajevski derbi

Post by last mohicans »

Charuga, provaljen si s ovim hajte molim vas. Ti si Zeljko Komsic,lično. A ti iz firme su DF ovci kao i ti,malo zajebancije. :lol: :lol:
Post Reply