Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#22451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Kakaljin zakuha momački :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#22452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

vjeshalica wrote: Ne mogu sada lajati nisam sama dok pisem :run:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#22453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

drug_profi wrote: kako ba dobiješ?
Jesam ja lud ili šta?
I jel ti zakon poštuješ samo u dijelu koji ima sankcije?

Znači:
Član 39

(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.

(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti.

(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.

(4) Odredba stava (3) ovog člana ne odnosi se na vozača autobusa, vozača teretnog vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg, vozača vozila koje na ravnom putu ne može da razvije brzinu kretanja veću od 40 km na čas i na vozača vozila koje se ne smatra motornim vozilom, osim na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće ulijevo.
Član 66

(1) Na putu na kojem postoje najmanje dvije saobraćajne trake namijenjene za saobraćaj vozila u istom smjeru i na kojoj su kolone vozila vozač može da napusti traku na kojoj se nalazi samo radi skretanja ulijevo ili udesno, ili radi parkiranja vozila.

(2) Na putevima i pod uslovom iz stava (1) ovog člana brže kretanje vozila na jednoj traci od kretanja na drugoj traci ne smatra se preticanjem.

(3) Ne smatra se preticanjem ni prolaženje sa desne strane vozila koje prema odredbi člana 39. stav (3) ovog zakona za svoje kretanje ne koristi saobraćajnu traku uz desnu ivicu kolovoza.

:thumbup:
kokuz_sa

#22454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Travnički Noćni Šetač wrote:
vjeshalica wrote: Ne mogu sada lajati nisam sama dok pisem :run:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Posto si ti sa onog kraja SBK..
Sta ono uradise od Viteza?
Jel ono full gotova cesta?
Samo da ocrtaju linije..
Nekako mi plica sada cesta jedno 5cm nego prije sanacije
Travnički Noćni Šetač

#22455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Ja nocas sa godisnjeg pa ne znam sta se desavalo u zadnjih deset dana dole...
kokuz_sa

#22456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ja nocas sa godisnjeg pa ne znam sta se desavalo u zadnjih deset dana dole...
E bas znas kad cea na godisnji

Ukratko.. stavljanje novog asfalta..
Guzve od semafora do Fehre..
Novi put 5cm plici od starog :run:
Travnički Noćni Šetač

#22457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Pa to sve znam...znaci da nisu nista ni dirnuli deset dana... ja sam vec opisivao taj asfalt i jedino logicno mi je bilo da treba ici i treci sloj asfalta... ali je to nevjerovatno s obzirom kako se kod nas radi....
...
undefined007

#22458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by undefined007 »

Idioti koji drže upaljena duga svjetla na magistralnim putevima i kojima ne pada napamet da ih ugase kada te uoče i idu ti u susret.
Travnički Noćni Šetač

#22459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

i na autoputu isto..
...
Doduse ako su bas nevaspitani, moji bixenoni u kombinaciji sa Osram Cool Blue intense H1 ih veoma brzo uvjere da griješe....
holowey

#22460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

i onda umjesto jednog koji ne vidi cestu, imas dvojicu koji ne vide cestu a idu jedan drugom u susret :-)
Bakir1

#22461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

a inace je bolje da samo ti ne vidis a onaj ko te jebe treba da vidi?
holowey

#22462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

pogled u desni kraj ceste dok ga ne prodjem
Bakir1

#22463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

ja sam se referisao na autoput, a na magistralnim cestama, ako vozi pod dugim, meni ne igra ulogu to sto on nece vidjeti, blicnem mozda je reko zaboravio, kada vidim da je bezobrazluk palim i ja duga da bolje ne vidim, i ne znam sto je to za osudu?
inace ne znam koliko se vama cesto desava ali meni recimo pocesto da navecer prestignem neki auto na autoputu koji vozi pod dugim svjetlima, to vise smeta od dugih iz suprotnog pravca.
kada imam vremena ukoliko se nista ne desi na paljenje maglenki, zamjenimo mjesta pa onda ja malo vozim njemu u ledja pod dugim svjetlima :D
JavierBosnia

#22464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Samo uzvrstiti istom mjerom
Ali gore od toga su oni kojima crkne sijalica pa voze pod dugim
I oni sto kupe ledove za 10$

Ja ne znam kad se vozi iza mene kako ne vidi da mi osvjetljava citavu kabinu, jel budala il sta
Travnički Noćni Šetač

#22465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

holowey wrote:i onda umjesto jednog koji ne vidi cestu, imas dvojicu koji ne vide cestu a idu jedan drugom u susret :-)
uglavnom ne..
jer se brzo uvjeri da treba spustiti na oborena svjetla...
holowey wrote:pogled u desni kraj ceste dok ga ne prodjem
Da... u vecini slucajeva je to rjesenje.... mada sam par puta susretao i vozila koja vuku malo sire prikolice i gaze preko linije a nema sansi da ih vidis od njegovih farova....
Travnički Noćni Šetač

#22466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

JavierBosnia wrote: Ali gore od toga su oni kojima crkne sijalica pa voze pod dugim
To je posebna kategorija... ali je stvarno nevjerovatna kolicina likova koji voze pod dugim svjetlima radi crknute sijalice u oborenim a da to policija tolerise.... jer broj takvih pokazuje razmjere epidemije....
....
I jos nisam vidio takvog "strucnjaka" koji ce , ako vec vozi pod dugim, iskoristiti nivelator i spustiti svjetla da ne smeta redom svima....
drug_profi

#22467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja se sjećam vakta kada je policija sklanjala sa ceste svakog sa neispravnim svjetlima i zadnjim pozicijama. kad je pri svakoj rutinskoj kontroli pregledala da li ti rade štopke.
To su redovni policijski poslovi i za to primaju platu. Neko (njihov šef) teba da ih natjera da to rade, a neko prvo treba njihovog šefa da to natjera.
E tu se negdje pojavljujemo i mi sa takvim zahtjevom od izabranih političara, a naš dužnost je da ne tražimo milost za prekršaj, ili nudimo mito, već da prekršaje ne pravimo, počev od pojasa i telefona, pa na dalje.
escobar__

#22468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Ko sve biva zaposlen u policiji ne bih se iznenadio ni da ne znaju da svjetla na automobilu moraju bit ispravna. :D
shape of despair

#22469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shape of despair »

Sarajevo - Goražde, preko Romanije,
pa kad se prođe Rogatica pa zaredaju tuneli, e ima onaj jedan najduži a najmračniji, mora se 30 voziti.
Ja lagano 30, jedva i tako vidim išta (jebem ti državu) kad frajko pored mene profura, pretiče me.
Ode on,ja mu majku psujem, kad za koji sekund dolazi mi auto u susret(još sam u tunelu), ablenduje ko mahnit, ja samnjim radio
da vidim da mi šta ne kvrči, da mi šta nije otpalo, kad jok braco, na izlazu iz tunela otpao odnekud veliki komad
lima savijenog u luk, brat bratu 5×3m, i tako se to klati nasred ceste, da ko naleti gotov bi bio.
beni-bu-man

#22470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

shape of despair wrote:Sarajevo - Goražde, preko Romanije,
pa kad se prođe Rogatica pa zaredaju tuneli, e ima onaj jedan najduži a najmračniji, mora se 30 voziti.
Ja lagano 30, jedva i tako vidim išta (jebem ti državu) kad frajko pored mene profura, pretiče me.
Ode on,ja mu majku psujem, kad za koji sekund dolazi mi auto u susret(još sam u tunelu), ablenduje ko mahnit, ja samnjim radio
da vidim da mi šta ne kvrči, da mi šta nije otpalo, kad jok braco, na izlazu iz tunela otpao odnekud veliki komad
lima savijenog u luk, brat bratu 5×3m, i tako se to klati nasred ceste, da ko naleti gotov bi bio.

Jes svaratio u Ragatici na kifle ?
adodbr

#22471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adodbr »

Sta 30 babe mi kifla u ustima i 80 ko s picke tu se moze
drug_profi

#22472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Joj idem ja neki dan prema Goraždu preko Romanije, vozim smotan lim da isporučim kupcu.
Kad u onom tunelu nakav bez farova haman stoji jedva da i 30 ide.
Jedva ga fulih da ga ne raznesem.

I što je najgore, kad sam došao u Goražde, vidim fali mi jedan lim....
beni-bu-man

#22473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

adodbr wrote:Sta 30 babe mi kifla u ustima i 80 ko s picke tu se moze
more sad, al prije si moro usporiti radi rupetine na izlazu tunela il ako nema nikog iz suprotnog onda normala u ljevu i 80 banki nastavis
Throttle

#22474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

JavierBosnia wrote:Samo uzvrstiti istom mjerom

Ja ne znam kad se vozi iza mene kako ne vidi da mi osvjetljava citavu kabinu, jel budala il sta
Ja sam neki dan imao zadovoljstvo da sretnem cetvorku sa jednim crknutim xenonom u kratkom i dugim upaljenim :lol: ne znas jel vise kolje ono jedno kratko il duga :lol:
Optimist

#22475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

JavierBosnia wrote:Samo uzvrstiti istom mjerom

Evo jednog specijalca kojem je skoro sve naprijed pocrkalo. Ostalo mu jedno dugo i jedno kratko u zivotu.

Image

Podavno, idem kraj FIS-a, smijer prema Lasvi. Iza mene Focus sa rastimanim dugim svjetlima ubi. Sto ti rece dan u kabini. Usporim na 20, on me pretekne i onda uzvratim istom mjerom. Prvo je pokusao da pobjegne, ali kad mu nije poslo za rukom, onda je poceo da grana rukama kroz prozor i pokazuje srednji prst, i on i neka suvozacica lakog morala, vjerovatno istog mentalnog stanja kao i vozac. Nedugo zatim je skrenuo na neki sporedni put.
Post Reply