Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#22451 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Haris.ba wrote: Cosa Nostra propjeva, a pitari sada imaju omertu? Smiješno.
Cosa Nostra mala maca za nas. 8-)
mali_milojica wrote: Drazi ti je supak sa tribine koji pravi sranja od tebe normalnog navijaca? Super.
Svih 1100 narednih 10god nece moci uci na Grbavicu. Pa cuvajte jedan drugom ledja u kaficu gledajuci derbije preko TV
Da se razumijemo,isto bi uradio navijacima sa nase strane.
Normalni navijač ne bi otkrio, jer bi na sebe navukao belaj. Čuvaju se leđa zbog drugarstva, zbog straha, itd.
avetinja

#22452 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

mali_milojica wrote:Pa pise da samo clanovi mogu kupiti karte i sa nase strane,znaci tefterit ce i nase.
Za komociju se slazem i govorio sam o tome. Tacan broj karata,tacan broj ljudi na stadionu,tacan broj na karti,tacno mjesto na tribini i svi cemo uzivati. :thumbup:
Ma to za članove je malo mutno, jer mislim da će članovi moći kupiti više ulaznica. Neće biti 5 milja na stadionu, da tako urade.
Haris.ba

#22453 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

last mohicans wrote:A zakon o zaštiti i zloupotrebi ličnih podataka. Po njemu ti ne moze svak kome se ceifne traziti podatke, jos ih evidentirati. Policija, granična, opcinske sluzbe i bankari prilikom evidentiranja lica koji posjeduju racune mogu, ako se ne varam. Pri tome, svaki evidentirani bi morao opet biti legitimisan na ulazu i morao bi se uporediti njegov evidentirani broj karte sa onom koju ima. Ko sprečava svakog tog sto kupi kartu i da je dadne nekom drugom. Na koji način ce povezati te osobe. Osoba xy napravi problem i uhvate ge uz pomoc kamera. Zatraze mu kartu, pitaju na koji način je ušao, kaze bacio kartu, nema je, našao je, ispala nekome. Hiljadu zašto, hiljadu zato. Ako ga na osnovu imena ne pronađu na spisku onih koji su kupili kartu, onda moze imati problem. I tada moze reci provuko se, pustili ga bez karte.To je sve pod uslovom da ga otkriju kao nekog ko je napravio neko sranje.
Prijavi policiju, ili ako ti je lakše prodavače karata Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

I ne sekiraj se šta će policiji identifikacija.

Kome smeta davanje podataka - ne mora ih ni dati.

I nije daleko numerisanje stolica. Nije daleko ni prodaja karata sa imenom. Nadam se samo da to krene prije mrtve glave na stadionu.
Last edited by Haris.ba on 12/04/2017 16:10, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22454 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Haris.ba wrote:
last mohicans wrote:A zakon o zaštiti i zloupotrebi ličnih podataka. Po njemu ti ne moze svak kome se ceifne traziti podatke, jos ih evidentirati. Policija, granična, opcinske sluzbe i bankari prilikom evidentiranja lica koji posjeduju racune mogu, ako se ne varam. Pri tome, svaki evidentirani bi morao opet biti legitimisan na ulazu i morao bi se uporediti njegov evidentirani broj karte sa onom koju ima. Ko sprečava svakog tog sto kupi kartu i da je dadne nekom drugom. Na koji način ce povezati te osobe. Osoba xy napravi problem i uhvate ge uz pomoc kamera. Zatraze mu kartu, pitaju na koji način je ušao, kaze bacio kartu, nema je, našao je, ispala nekome. Hiljadu zašto, hiljadu zato. Ako ga na osnovu imena ne pronađu na spisku onih koji su kupili kartu, onda moze imati problem. I tada moze reci provuko se, pustili ga bez karte.To je sve pod uslovom da ga otkriju kao nekog ko je napravio neko sranje.
Prijavi policiju, ili ako ti je lakše prodavače karata Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

I ne sekiraj se šta će policiji identifikacija.

Kome smeta davanje podataka - ne mora ih ni dati.
ali nema ni karte :lol: :lol: :lol:
kudrilo

#22455 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Rješenje: postaviš kamere na tribine, pri ulasku mora biti otkriveno lice, i onda pratiš.

To bi bio kraj debilizma na našim tribinama. Eto mi jedino pametan narod, svi ostali glupi. Fazon je što neće nikada biti prihvaćeno od navijačkih grupa, s obzirom da su one postale leglo svega i svačega.
BlueBlood

#22456 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

lakse ljudi u Siriju odu nego na derbi

jel to ok ?
Haris.ba

#22457 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

kudrilo wrote:Rješenje: postaviš kamere na tribine, pri ulasku mora biti otkriveno lice, i onda pratiš.

To bi bio kraj debilizma na našim tribinama. Eto mi jedino pametan narod, svi ostali glupi. Fazon je što neće nikada biti prihvaćeno od navijačkih grupa, s obzirom da su one postale leglo svega i svačega
Ma navijačke grupe nemaju veze sa tim. Stvar je para. Kad se krenu vrtiti veće pare u fudbalu, pritisnuti će biti i ovi iz vlasti da donesu zakone, i da iste sprovode.
hrasno38 wrote:
Haris.ba wrote: Kome smeta davanje podataka - ne mora ih ni dati.
ali nema ni karte :lol: :lol: :lol:
Naravno. Nije ljudsko pravo biti na derbiju. To su pravila postavljena od MUP -a. Zato što ima puno hajvana na utakmicama. Sa hajvanima - hajvanski.

Kakvi sve likovi su se oholili - pa danas utakmice gledaju preko televizora. Samo kada država odluči riješiti se hajvana. I što je interesantno - tada još više gledalaca krene na utakmice.
BlueBlood wrote:lakse ljudi u Siriju odu nego na derbi

jel to ok ?
Jeste. Zato što kad se vrate iz Sirije idu u zatvor. :D
kudrilo

#22458 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Pa evo, ne mora lična, može i kamere, pa ko zasere nek najebe.

Ta priča o "otežanom" odlasku na derbi smeta onima što bi vjerovatno nešto krimogeno radili odlaskom na isti. Zbog razmišljanja da se na tribini možeš ponašati kako hoćeš i raditi šta hoćeš, a da ništa nikom ne odgovaraš nas je i dovela do situacije gdje je pola tribine tampon zona.
avetinja

#22459 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Ništa se ne brinite. Koga god policija privede, Haris će ga braniti. :lol: :lol:
omega369

#22460 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

hrasno38 wrote:
omega369 wrote: Ne mislim. samo pitam, jer me zanimaju motivi svega ovoga.

da se razumijemo, nisam protiv legitimisanja cak i evidencije LK prilikom kupovine karte ali samo pod uslovima da:

- to vazi za sve navijace na stadionu (kako za domace tako i za goste)
- da imam odgovarajuce numerisano mjesto ( da znam tacno gdje sjedim)
- naravno, imam ostalu komociju kako bi me tretirali kao covjeka

a to da ti samo mene i jos grupu zavedes u nekakvu evidenciju, da me smjestis i nabijes u nekakav tor sa siljcima, da mi uz to mozes kad hoces prisiti prijavu a da ostali na stadionu landaraju, e to nece moci majstore. Ja tu vidim cistu namjeru da se provocira, vidim motiv da se "protivniku" naudi na bilo koji nacin :wink: to je nekim ljudima u krvi. vase uprave zadnjih 15 godina hrane se time, da se ne lazemo
Pa imao bi numerisano mjesto da ti drugovi sa tribine nisu zadnji put izvalili mjesta i natakarili na ogradu!
De bolan, tebi ocito treba neko samo za raspravu...
Zar je tesko shvatiti sta sam napisao? Kad se uvede jedna stolica, jedno elektronski numerisano mjesto (nece na grbavici ni za 10 godina) jedna karta za sve, nadzorni centri, OK. ja cu dati licnu da upisu prilikom kupovine. Zasto bih to sad uradio, kad niko drugi nece? Da mi neko lakse moze prisiti nesto sto nisam uradio??
i dalje stoji pitanje, zasto se to uvijek na grbavici izmislja "topla voda", uvijek pred utakmicu koja nesto odlucuje
Logovan

#22461 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

kudrilo wrote:Pa evo, ne mora lična, može i kamere, pa ko zasere nek najebe.

Ta priča o "otežanom" odlasku na derbi smeta onima što bi vjerovatno nešto krimogeno radili odlaskom na isti. Zbog razmišljanja da se na tribini možeš ponašati kako hoćeš i raditi šta hoćeš, a da ništa nikom ne odgovaraš nas je i dovela do situacije gdje je pola tribine tampon zona.
Pa dobro sad, nećemo pretjerivati. :D
Haris.ba

#22462 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

avetinja wrote:Ništa se ne brinite. Koga god policija privede, Haris će ga braniti. :lol: :lol:
Sumnjam da ću stići od Omara. :D
Šibicar

#22463 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Što usraše derbi malo je reći,dobro neko reče,k'o da igraju Izrael i Palestina jebote,čuj do 18:30 se mora ući na stadion :roll: ,ko samo smišlja ova pravila da mi je znati,bolesno svega mi,našu ligu prati jedva šaka bolesnika a oni nastoje da još više otežaju i ogade praćenje i onako negledljivog fudbala.Tampon zona od 150 metara za 1000 ljudi :-) ,ma smiješno je sve ovo.Umjesto da se klubovi dogovore i da zajedničkim snagama potpomognuti sportskim portalima i novinarima izvrše pritisak na MUP da rade svoj posao,oni samo bezmudo slegnu ramenima.Razumijem ja da se samo njihova pika ali ako se ne slažeš sa nekim odlukama i ako smatraš da nešto nije u redu,trebaš učiniti sve da se to promijeni,valjda se fudbal igra zbog navijača a ne zbog murije i njihovih nakaradnih pravila,pa ja nigdje u svijetu nisam vidio debilniju organizaciju neke utakmice.Tačno su me skroz ohladili od derbija a mogao je biti spektakl za pamćenje.
kudrilo

#22464 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Zašto bi ikome smetalo da postoje kamere na tribini i ako nešto zasereš da odgovaraš za to?
BlueBlood

#22465 Re: Sarajevski derbi

Post by BlueBlood »

moras kartu kupiti dva dana ranije
moras licne podatke dati
moras na stadion uci dva sata ranije
onaj jos spominje kamere :roll:

kakav je ovo teror nad navijacima ?!

sta ce jos traziti mirovni sporazum izraela i palestine :twisted:
LSD

#22466 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Za sve je kriva Sabina koja pokazuje muda.
gold'n'brown

#22467 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: Vrlo jednostavno jer postoji jednostavno uhodano pravilo da to uvijek rade vise manje isti budalasi. Kad je registrovano ko je kupio kartu policija odlicno zna ko su ti fitilji kao i kad se opljacka neka prodavnica oni vec imaju listu potencijalnih donatora bubrega:) Ne brini mozemo mi misliti svasta o policiji i naravno kao i svi imaju dobrih i losih stvari ali isto tako imaju i te kako kvalitetnu zbirku imena. Da ti to uradis to bi bilo van sablona jer vjerovao ili ne iskusan policajac kad te pogleda otprilike moze da prosudi da li si dosao da gledac utakmicu ili da pravis sranja.
Znači ja odem sad ovaj derbi na Grbavicu i sa petoricom drugova razvalim 25 stolica i 3 ograde i skupim sve ovo na jedno mjesto i zapalim. Hoće li potražiti ko je uradio ili će automatski optužiti osobe koji su im poznati? Nepravedno je da njih optuže kad nisu to uradili, logično.

Naravno, veće su šanse da će ovako nešto uraditi neko ko je problematičan, ali opet se mora istražiti ko je rušio i palio.
Imaju kamere, puno je lakse identifikovati one koji su napravili belaj kada imas neki zapis o njima. S druge strane postoji i taj psiholoski efekat da si legtimisan i da ce se teze usuditi na neku glupost (ne kazem da je ovo pravilo za svaku budalu).
MOSALJOZE

#22468 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Ovim oko ulaska na stadion ubili su i posljednju nadu da ću stići na utakmicu..
DonaldDuck

#22469 Re: Sarajevski derbi

Post by DonaldDuck »

Meni je gora ograda i mreža ispred istočne tribine, ima li to igdje osim kod nas? Mirniji smo od susjeda ali oni ih nemaju a mi imamo. Pitam se da li je ovaj koji ih je zahtjevao ikad bio na utakmici i gdje ih je još ranije vidio? Od stadiona kojeg pokušavamo napraviti baš da se zove stadion oni napraviše trening centar. :-)
Šibicar

#22470 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

BlueBlood wrote:moras kartu kupiti dva dana ranije
moras licne podatke dati
moras na stadion uci dva sata ranije
onaj jos spominje kamere :roll:

kakav je ovo teror nad navijacima ?!

sta ce jos traziti mirovni sporazum izraela i palestine :twisted:

Bolesno je sve ovo,da smo k'o što nismo trebali bi svi zajedno bojkotovati ovu smijuriju od organizacije,sad se većina naših sprda i provocira pitare,a budite sigurni da kad ovo jednom krene niko neće biti poštedjen,doći će red i na nas.Nebitno je to što pitari nisu cvjećke,ovo treba gledati iz skroz drugog ugla.
avetinja

#22471 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

BlueBlood wrote:moras na stadion uci dva sata ranije
Ovo samo za istok važi, je li tako?

Zar nije do 18:15?
Haris.ba wrote:Sumnjam da ću stići od Omara. :D
Otvori fast food da pariraš Karkinu. :lol: :lol:

Kakav Mjesečar. :mrgreen:
Haris.ba

#22472 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

Šibicar wrote:Što usraše derbi malo je reći,dobro neko reče,k'o da igraju Izrael i Palestina jebote,čuj do 18:30 se mora ući na stadion :roll: ,ko samo smišlja ova pravila da mi je znati,bolesno svega mi,našu ligu prati jedva šaka bolesnika a oni nastoje da još više otežaju i ogade praćenje i onako negledljivog fudbala.Tampon zona od 150 metara za 1000 ljudi :-) ,ma smiješno je sve ovo.Umjesto da se klubovi dogovore i da zajedničkim snagama potpomognuti sportskim portalima i novinarima izvrše pritisak na MUP da rade svoj posao,oni samo bezmudo slegnu ramenima.Razumijem ja da se samo njihova pika ali ako se ne slažeš sa nekim odlukama i ako smatraš da nešto nije u redu,trebaš učiniti sve da se to promijeni,valjda se fudbal igra zbog navijača a ne zbog murije i njihovih nakaradnih pravila,pa ja nigdje u svijetu nisam vidio debilniju organizaciju neke utakmice.Tačno su me skroz ohladili od derbija a mogao je biti spektakl za pamćenje.
Fudbal se igra zbog - para.

To ne znači da tu nema ljubavi prema klubu i navijača. Ali, navijači donose - pare. Huligani ih odnose.

Zbog huligana su mnogi navijači prestali ići na utakmice.
:D
Nije tampon zona zbog 1000 ljudi. Tampon zone su zbog hajvana na koje zbog niza razloga ovo društvo još nije našlo rješenje.

Znači li da su svi huligani koji dođu na derbi? Ne. Ali, huligani dolaze među tih 1000. Kako ih prepoznati? Za početak - smeta im legitimisanje. :D
Haris.ba

#22473 Re: Sarajevski derbi

Post by Haris.ba »

avetinja wrote:
Tim prehrambenim djelatnostima nek se bave pitari. To podvaljivanje konjetine u faširano za burek, okisli sir u sirnicu, smokvica po kojoj su pišale mace u zeljanicu su tradicijska djelanja pitara.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22474 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

omega369 wrote: De bolan, tebi ocito treba neko samo za raspravu...
Zar je tesko shvatiti sta sam napisao? Kad se uvede jedna stolica, jedno elektronski numerisano mjesto (nece na grbavici ni za 10 godina) jedna karta za sve, nadzorni centri, OK. ja cu dati licnu da upisu prilikom kupovine. Zasto bih to sad uradio, kad niko drugi nece? Da mi neko lakse moze prisiti nesto sto nisam uradio??
i dalje stoji pitanje, zasto se to uvijek na grbavici izmislja "topla voda", uvijek pred utakmicu koja nesto odlucuje
Veoma blizu je dan vjeruj mi ;-)
Max za godinu dana. Vjerovatno i prije. Zivi bili pa vidjeli.
Iz kluba su najavili,a to im treba i zbog kategorizacije stadiona,da ide video nadzor i el. zatvoreni sistem ulaza.
avetinja

#22475 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Haris.ba wrote:
avetinja wrote:
Tim prehrambenim djelatnostima nek se bave pitari. To podvaljivanje konjetine u faširano za burek, okisli sir u sirnicu, smokvica po kojoj su pišale mace u zeljanicu su tradicijska djelanja pitara.
Nema pite u Karkina, ali hajde. Zaradit ćeš, kako god. Samo dok prođe derbi. :mrgreen:
Post Reply