A-ha. Traži li se to svakom ministru ili samo Srbima?madner wrote:Govorim za DF.Banksy wrote:Taj uslov se odavno ne traži, nikome, šta više, može biti otegotna okolnost.madner wrote:Najlakse ti je kao Milan da si u ratu ostao tu.
Za početak, mora iz Istočnog preći u Grad ...
Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#22451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#22452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo Srbima, kakvo je to pitanje? 
-
klixo
#22453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To cemo da vidimo ,ali ispade da Bošnjaci nemaju obrazovanih i poduzetnih ljudi.pemanapemani wrote:Iako ne podržavam koaliranje DF-a sa SDA, a posebno ne sa HDZ-om, ali šta je problem sa ljudima koji su probosanski orjentisani, a nisu Bošnjaci? Hoće li oni naštetiti BiH? Hoće li nanijeti štetu Bošnjacima?
Svaki put mi moramo ispasti "dobricine", eto mi ne gledamo nacionalnost.
Kako naivno
Ima i katolika i pravoslavaca probosanski nastrojenih ,ali shvatite da se to kod njih smatra izdajom i znamo kako zavrsavaju.
Gdje je kod nas opasna ekipa koja ce snajperom sa treceg sprata "koknut" veleizdajnika tipa Mirsada Kebe ?
Kod njih bi nakon 2 dana u sanduku zavrsio.
- Banksy
#22454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Logičnomadner wrote:Samo Srbima, kakvo je to pitanje?
- kamen spoticanja
#22455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
darko brkan trazi stan u banovicimamadner wrote:One Reuf to rule them all.
- dustaban
#22456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja mislim da ga je neko ovom mladcu Reufu dobro shukno!
To dijete je bolesno ambiciozno i umisljenjo, ali ce ga ministarska pozicija koju je konacno dobio...dobro otrijezniti. Rijec je o najzajebanijem ministarstvu koje u sebi nosi teret pola vlade!
Rijec je dakle o eksperimentu koji se zove - kako efikasno spustiti na zemlju umisljenog mladca. Rezultat tog eksperimenta se unaprijed zna ali je zalosna cinjenica da su dva najvaznija privredna sektora, postali teren za privatno eksperimentisanje!
To dijete je bolesno ambiciozno i umisljenjo, ali ce ga ministarska pozicija koju je konacno dobio...dobro otrijezniti. Rijec je o najzajebanijem ministarstvu koje u sebi nosi teret pola vlade!
Rijec je dakle o eksperimentu koji se zove - kako efikasno spustiti na zemlju umisljenog mladca. Rezultat tog eksperimenta se unaprijed zna ali je zalosna cinjenica da su dva najvaznija privredna sektora, postali teren za privatno eksperimentisanje!
- Banksy
#22457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://tuzlalive.ba/tema/aleksandar-remetic/kamen spoticanja wrote:nepoznat mi?Banksy wrote:A i ovaj Remetić, živopisan lik ...
- Zavatoni
#22458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reuf je politolog koji zna nešto o ljudskim pravima i evropskim integracija...to mu je biografija.
- ultima_palabra
#22459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ako je Reuf mladac, onda je onaj Kurz embrion 
- kamen spoticanja
#22460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:http://tuzlalive.ba/tema/aleksandar-remetic/kamen spoticanja wrote:nepoznat mi?Banksy wrote:A i ovaj Remetić, živopisan lik ...
koliko je komsicu trebalo da iz izbaci u eter,mislio sam da ce biti 4 kissingera..a ono sadik ahmetovic profil
- Banksy
#22461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sreća da im je Semiha u Vijeću ministara.kamen spoticanja wrote:darko brkan trazi stan u banovicimamadner wrote:
One Reuf to rule them all.
Što ti je život, ''skineš'' je samo da bi se sutra ugurao u fotelju do njene.
Gdje je onaj Corto, da mu uhvatimo muštuluk ...
-
Salonski Kriticar
#22462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto se mene tice, DF je ovim imenovanjima izgubio i ono malo postovanja sto sam imao za njih! Sva njihova prica o promjenama, postenju i strucnjacima pada u vodu. I sve sto prica Zeljko Komsic je prazna prica. Na djelu je supalj, kao i svi ostali, iako se pravi fin. I nije puno bolji od Zlatka&Co. Uostalom, ispod njegovog sinjela je i izasao.
Ovo baziram na njegovim prijedlozima za ministre. U Vijece ministara BiH salje covjeka koji je prebio vlastitu zenu. Prethodno mu je isti covjek bio kandidat za clana Predsjednistva BiH.
Sad za ministra energetike i rudarstva predlaze Reufa Bajrovica! Evo Reufove biografije i volio bih da mi Zeljko K. i Reuf B. pojasne sta ga u karijeri kvalifikuje da bude ministar energetike i rudarstva?! I kako su zakljucili da je Reuf najbolji strucnjak za energetiku i rudarstvo.
Reuf Bajrović je rođen 13.07.1977. Završio je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Louisville-u u Sjedinjenim Američkim Državama. 2001 godine. je magistrirao na Univerzitetima u Sarajevu i Bolonji na regionalnom programu ljudskih prava i demokratije. Tokom 2002 godine. drugi put je magistrirao na Univerzitetu u Bolonji na programu iz Upravljanja i politike europskih integracija. Od tada je radio na procjeni i razvoju zasnovanom na ljudskim pravima na opštinskom nivou. Također jer član Upravnog odbora ACIPS-a. Trenutačno je zaposlen kao nezavisni konsultant na projektima vezanim za EU integracije i upravu.
Reuf Bajrovic is the founder and president of the Emerging Democracies Institute.
Previously, Mr. Bajrovic advised a number of foreign and domestic nongovernmental and political actors, including the largest multiethnic party in Bosnia. He is also a co-founder of the leading Bosnian think tank ACIPS. Mr. Bajrovic’s articles appeared in Die Zeit, El Pais, Yemen Times, Tampa Bay Times, and Today’s Zaman. He has been quoted in major print media, such as The New York Times, Financial Times, Wall Street Journal, The Guardian and TIME Magazine, and has made television appearances on Al Jazeera English, Voice of America, and numerous Balkan media. Mr. Bajrovic holds two M.A. degrees, from University of Bologna and University of Sarajevo, and a B.A. from University of Louisville.
Ovo baziram na njegovim prijedlozima za ministre. U Vijece ministara BiH salje covjeka koji je prebio vlastitu zenu. Prethodno mu je isti covjek bio kandidat za clana Predsjednistva BiH.
Sad za ministra energetike i rudarstva predlaze Reufa Bajrovica! Evo Reufove biografije i volio bih da mi Zeljko K. i Reuf B. pojasne sta ga u karijeri kvalifikuje da bude ministar energetike i rudarstva?! I kako su zakljucili da je Reuf najbolji strucnjak za energetiku i rudarstvo.
Reuf Bajrović je rođen 13.07.1977. Završio je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Louisville-u u Sjedinjenim Američkim Državama. 2001 godine. je magistrirao na Univerzitetima u Sarajevu i Bolonji na regionalnom programu ljudskih prava i demokratije. Tokom 2002 godine. drugi put je magistrirao na Univerzitetu u Bolonji na programu iz Upravljanja i politike europskih integracija. Od tada je radio na procjeni i razvoju zasnovanom na ljudskim pravima na opštinskom nivou. Također jer član Upravnog odbora ACIPS-a. Trenutačno je zaposlen kao nezavisni konsultant na projektima vezanim za EU integracije i upravu.
Reuf Bajrovic is the founder and president of the Emerging Democracies Institute.
Previously, Mr. Bajrovic advised a number of foreign and domestic nongovernmental and political actors, including the largest multiethnic party in Bosnia. He is also a co-founder of the leading Bosnian think tank ACIPS. Mr. Bajrovic’s articles appeared in Die Zeit, El Pais, Yemen Times, Tampa Bay Times, and Today’s Zaman. He has been quoted in major print media, such as The New York Times, Financial Times, Wall Street Journal, The Guardian and TIME Magazine, and has made television appearances on Al Jazeera English, Voice of America, and numerous Balkan media. Mr. Bajrovic holds two M.A. degrees, from University of Bologna and University of Sarajevo, and a B.A. from University of Louisville.
-
pemanapemani
#22463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa onda, ugledajte se na njih, pušku u ruke i kokajte izdajnike i ubačene elemente.klixo wrote:To cemo da vidimo ,ali ispade da Bošnjaci nemaju obrazovanih i poduzetnih ljudi.pemanapemani wrote:Iako ne podržavam koaliranje DF-a sa SDA, a posebno ne sa HDZ-om, ali šta je problem sa ljudima koji su probosanski orjentisani, a nisu Bošnjaci? Hoće li oni naštetiti BiH? Hoće li nanijeti štetu Bošnjacima?
Svaki put mi moramo ispasti "dobricine", eto mi ne gledamo nacionalnost.
Kako naivno![]()
Ima i katolika i pravoslavaca probosanski nastrojenih ,ali shvatite da se to kod njih smatra izdajom i znamo kako zavrsavaju.
Gdje je kod nas opasna ekipa koja ce snajperom sa treceg sprata "koknut" veleizdajnika tipa Mirsada Kebe ?
Kod njih bi nakon 2 dana u sanduku zavrsio.
Samo onda nemojte prosipati šuplju o "jednoj jedinoj", "BiH iznad svega" i sl.
Kada je trebalo uzeti pušku u ruke i braniti BiH, onda su bili dobri, a sada su "anamo oni" i podvala Bošnjacima.
Jednostavno, skontaj šta želiš.
- GandalfSivi
#22464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni pravo smiješno kada nekoga zovu mladićem (mladcom u ovom slučaju), a liku haman četiri banke. Mislim ono, kada se prestaje biti mlad, sa 60?
Što se Reufa tiče, jeste zajebano ministarstvo, ali je i on jako pametan lik. Sve su ministarske pozicije prvenstveno političke, pa tek onda tehničke. Anyhow, vidjet ćemo, što neko napisa, vrijeme je i njemu a i nekim drugima da izađu iz sjene...
Što se Reufa tiče, jeste zajebano ministarstvo, ali je i on jako pametan lik. Sve su ministarske pozicije prvenstveno političke, pa tek onda tehničke. Anyhow, vidjet ćemo, što neko napisa, vrijeme je i njemu a i nekim drugima da izađu iz sjene...
-
radostan dan
#22465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a ruke koju bosnu hrane i te stvari? što baš na meni nađe da šiljiš kriterije pored živog dina i ostalih?madner wrote:Najlakse ti je kao Milan da si u ratu ostao tu.
Banksy wrote:
Za početak, mora iz Istočnog preći u Grad ...
ihhh napretka, iz sela u kasabu...pa nisam spreman na toliku žrtvu.
znači, i taj uslov nije problem, ne bih stizao iz istočnog, ni bliže, ni dalje, ni šire.
- Banksy
#22466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reuf je kreator DF-a, a preko energetike će se uzeti najveći novac - sasvim logičan i očekivan izbor.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ministar je prvenstveno politcka, pa tek onda strucna pozicija. Da je iskljucivo strucna, biralo bi ga se na javnom konkursu.
-
VjecitiStudent
#22468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Reuf i energetika, taman ko u nadrealistima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
od Prošnjačkih glasova jedino žive Izmetbegovići i to već dvaesipet najtežih godinagidra wrote:Vazda su Bošnjaci merhametli narod bili i vazda se podvala tipa bratstva, jedinstva i ostalih lomila preko njihovih leđa.JoseMujica wrote:gidra wrote:Nešto analiziram i gledam koja podvala se desila nama Bošnjacima u konsituisanju Vlade FBiH.
Od 16 ministarstava samo je 7 bošnjačkih. (6 SDA i 1 DF)
300 hiljada glasova SDA - 99.9% su glasovi Bošnjaka.
140 hiljada glasova DF - 110 hiljada je minimum bošnjačkih glasova.
SDA+DF+HDZ= 550k od čega je 400k minimum bošnjačkih. Sramota da na osnovu ovakvih brojki imamo samo 7 ministara.
Sramotno je i to da je DF stranka koju su iznijeli glasovi Bošnjaka puno više forsira kroz izvršnu vlast Srbe i Hrvate.
kad tako brojiš junački podigni desnicu i taman moreš s jaranima iz Lištice i s Pala pod ruku![]()
![]()
ono nisu svi fašisti isti......naši su bolji![]()
![]()
![]()
Građani ili lijevo orijentisani, kako god hoćete, pokrenite incijativu iz Širokog ili Banja Luke rado ću vam se pridružiti, lahko je kmečati iz Sarajeva i živjeti čisto na računu bošnjačkih glasova.
- dustaban
#22470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fakat izgleda jos mladje, ne bih mu dao ni tries.ultima_palabra wrote:Pa ako je Reuf mladac, onda je onaj Kurz embrion
To mu moze biti kompliment ali ja veoma dobro znam koliki ce mu to problem sutra biti kad se suoci sa rudarima, energeticarima, radnicima bez posla... na to je trebalo misliti.
Kako bi ste se vi osjecali (pitam starije forumase) da vam sad dodje neko sa bebastom facom, sa snopom bolonjskih diploma (ko biva sama rijec Bolonja, obara s nogu!) i pocne vama, sijedoj glavi, objasnjavati kako je nas problem... sto nismo na vrijeme njega anagazovali da nam napravi SWOT analizu !
Last edited by dustaban on 17/03/2015 12:51, edited 1 time in total.
-
__Phoenix__
#22471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koja bi to razlika bila da je postavljen i Behdžet Mesihović na mjesto ministra, i ono što ljudi uglavnom ne vide, nije samo energetika i rudarstvo, već i industrija, tako da jedan čovjek s vezama i diplomatijom može dosta tog učiniti, ostalo je na odborima i rukovodstvima samih firmi.
-
daddy-kool
#22472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je i meni prvo palo na pamet.VjecitiStudent wrote:![]()
Reuf i energetika, taman ko u nadrealistima.
-
VjecitiStudent
#22473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji crni SWOT, ne zna Reuf ni to.
-
VjecitiStudent
#22474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De ne lupajte više, Tita i Alije vam zajedno.__Phoenix__ wrote:Koja bi to razlika bila da je postavljen i Behdžet Mesihović na mjesto ministra, i ono što ljudi uglavnom ne vide, nije samo energetika i rudarstvo, već i industrija, tako da jedan čovjek s vezama i diplomatijom može dosta tog učiniti, ostalo je na odborima i rukovodstvima samih firmi.
Neće diplomatija rješavati rudarske nevolje.
A Reuf dabogda zna razliku između kw i kwh, površinskog i podzemnog kopa.
-
daddy-kool
#22475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nego kako neko dobro primjeti, šta bi od 5+5+5+1 - ovo je koliko vidim 6+6+4?