Ukrajina

skrbavi-admin

#224301 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

video wrote: 03/06/2026 12:24 Svaka njima cast :thumbup:
Postali su vojna sila ako ne i vodeca u EU bar u nekim stvarima 100%
Ovo je dobar hit...... i jaka poruka..... Al nista ovo ne bi moglo bez nesmetane telco podrske i satelitskih kanala.....
snimak je malte ne full hd :D
detroit-mercy

#224302 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

skrbavi-admin wrote: 03/06/2026 07:37
detroit-mercy wrote: 02/06/2026 22:41
skrbavi-admin wrote: 02/06/2026 11:15

samo da te pitam dje je Zora Sarabon Standard Dalekovodi Hidrogradnja i tako dalje uvazeni otvaracu ociju :lol: :lol: :lol:
Hoces reci da je Zora Sarabon bila konkurencija americkim kompanijama :-).
It gets better and better, by the day :mrgreen:
jarane znam i ja engleski alahami.... :) al dzaba ti engleski ako mozak slabo radi da shvatis da sam u ovoj situaciji mislio na "jaci da kontrolise slabije, podjeljenije".... krupni kapital sitniji kapital, srozavanje konkurencije? - does it ring a bell Monsieur :lol: ?
slabo redom poznajete hronologiju stvari.... do Ante Markovica je bio ekonomski slobodan pad koji je dobio warp pogon u aferi Agrokomerc, cekovi bez pokrica i tako dalje - citaj pljacka, Ante Markovic spasava stvar reformama i stabilizuje u manirima ekomonskog virtuoza ekonomiju SFRJ (za koju BTW kazu da se raspala zbog prezaduzenosti a imala je vise desetina milijardi deviznih rezervi - no to nije tema)...

stavljate mi u usta a nisam nigdje tvrdio da je USA organizovala raspad SFRJ, a nije ni prvi ni zadnji put da americka politika radi jedno za svjetla a drugo iza scene..... a SFRJ tesko naoruzana i vrlo respektabilne vojne moci je bila trn u oku i Italiji i Austriji.... SFRJ je mogla imati prosperitet da se pitao Mehaga iz Celjigovica uz neke ozbiljnije reforme a moglo je. Srbocetnicka hegemonija i zelja za supremacijom i lebenraum-om po vlastitoj mjeri "svi Srbi u jednoj drzavi" je to sve pokopala.... za takav jedan projekt organizaciju egzekuciju i planiranje je CIA morala znati.... nije zaustavila, dakle - let it go bro :izet: :wink:

jos cu jednom reci, USA je nekad hapsila jugo-imigrante (citaj ustaskocetnicku eminenciju) kada bi se priprijetilo interesima SFRJ, sto nije 80ih
tj krajem 80ih i pocetkom 90ih - to samo oni znaju.....

meni je izuzetno tesko da objasnjavam trivijalne stvari uzevsi u obzir da je trenutno u toku nevidjen pritisak americke administracije prema FBIH za juznu interkonekciju :mrgreen: za aerodrom Sarajevo, te ostale znane i neznane .....
Znas ono kad je stao komarac da guzi kravu a ona zamuce, a on sta muces dok te baja dere :mrgreen:. E tako i o eknomiji exYU. Bila trn u oku cijelom svijetu :-). Kao sto je i JNA bila 4 sila.
Al u kurcu, al hajde, ako vam je lakse progutati tu pricu, ko sam ja da vam kvarim djir.
Btw, dogovori se sa Sanjarkom, cijoj smo ekonimiji vise smetali, ruskoj ili americkoj :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#224303 Re: Ukrajina

Post by pici »

Napisao sam na samom pocetkuda ukrajinci ce izrasti u super silu poslije ove neuspjesne invazije rusije i njezinog debakla. Ja bi sada na mjestu ruskih celnika i stratega okrenuo se unutrasnjem pitanju same opstojnosti rusije. rusija je ogromna zemlja i imperija to je nedvojbeno, medjutim, svakoj imperiji dodje kraj. Istorijske cinjenice su neumoljive. Kada dozivi imperija debakl, stubovi njene moci se pocinju urusavati ali ne kroz invaziju drugih drzava nego kroz unutrasnju samodestrukciju. Kada dozivis poraz od daleko slabijeg, pocnes preispitivati ne neprijateljevu genijalnost uspjeha vec svoju slabost a slabost je domino efekat, padaju glave, smjenjuju se pogodni ubacuju podobni itd. Stanovnistvo nema vise povjerenje u imperatora i tu ide ono neizbjezno a rusi neprastaju gubitnicke ratove svojih vladara. Nista napamet, istorijske cinjenice a istorija se ponavlja zato sto su ljudi od vlasti, pohlepni, zli, glupi.
zigzag

#224304 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

I dalje stoji opcija da ruski tenkovi bombarduju Kremlj.

Ali je sad problem što više nemaju tenkova :lol:
Last edited by zigzag on 03/06/2026 18:48, edited 1 time in total.
zigzag

#224305 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Crvene_brigade wrote: 03/06/2026 10:44

Stari koministički fazon. Jedan radi, trojica gledaju to jest snimaju.
:lol:
Crvene_brigade

#224306 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Kakav let i pogodak…

Crvene_brigade

#224307 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Dogovor Mađarske i Ukrajine...

Point.

#224308 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Još jedan dokaz koja je ruska kujica utovljeni Orban bio.
Crvene_brigade

#224309 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Vatrene ulice na Krimu i Donjecku…

Edin H.

#224310 Re: Ukrajina

Post by Edin H. »

Pogodiše dronovima i rafineriju u Lenjnigradu i to kada se očekuje dvadesetak hiljada gostiju na ekonomskom forumu.

https://aje.news/3luh5c

Post Reply