Ovo je dobar hit...... i jaka poruka..... Al nista ovo ne bi moglo bez nesmetane telco podrske i satelitskih kanala.....
snimak je malte ne full hd
Znas ono kad je stao komarac da guzi kravu a ona zamuce, a on sta muces dok te baja dereskrbavi-admin wrote: ↑03/06/2026 07:37jarane znam i ja engleski alahami....detroit-mercy wrote: ↑02/06/2026 22:41Hoces reci da je Zora Sarabon bila konkurencija americkim kompanijamaskrbavi-admin wrote: ↑02/06/2026 11:15
samo da te pitam dje je Zora Sarabon Standard Dalekovodi Hidrogradnja i tako dalje uvazeni otvaracu ociju![]()
![]()
![]()
.
It gets better and better, by the day![]()
al dzaba ti engleski ako mozak slabo radi da shvatis da sam u ovoj situaciji mislio na "jaci da kontrolise slabije, podjeljenije".... krupni kapital sitniji kapital, srozavanje konkurencije? - does it ring a bell Monsieur
?
slabo redom poznajete hronologiju stvari.... do Ante Markovica je bio ekonomski slobodan pad koji je dobio warp pogon u aferi Agrokomerc, cekovi bez pokrica i tako dalje - citaj pljacka, Ante Markovic spasava stvar reformama i stabilizuje u manirima ekomonskog virtuoza ekonomiju SFRJ (za koju BTW kazu da se raspala zbog prezaduzenosti a imala je vise desetina milijardi deviznih rezervi - no to nije tema)...
stavljate mi u usta a nisam nigdje tvrdio da je USA organizovala raspad SFRJ, a nije ni prvi ni zadnji put da americka politika radi jedno za svjetla a drugo iza scene..... a SFRJ tesko naoruzana i vrlo respektabilne vojne moci je bila trn u oku i Italiji i Austriji.... SFRJ je mogla imati prosperitet da se pitao Mehaga iz Celjigovica uz neke ozbiljnije reforme a moglo je. Srbocetnicka hegemonija i zelja za supremacijom i lebenraum-om po vlastitoj mjeri "svi Srbi u jednoj drzavi" je to sve pokopala.... za takav jedan projekt organizaciju egzekuciju i planiranje je CIA morala znati.... nije zaustavila, dakle - let it go bro![]()
![]()
jos cu jednom reci, USA je nekad hapsila jugo-imigrante (citaj ustaskocetnicku eminenciju) kada bi se priprijetilo interesima SFRJ, sto nije 80ih
tj krajem 80ih i pocetkom 90ih - to samo oni znaju.....
meni je izuzetno tesko da objasnjavam trivijalne stvari uzevsi u obzir da je trenutno u toku nevidjen pritisak americke administracije prema FBIH za juznu interkonekcijuza aerodrom Sarajevo, te ostale znane i neznane .....
Stari koministički fazon. Jedan radi, trojica gledaju to jest snimaju.