Ma jooooookkike-tike wrote:
Sve je to samo od sebe, bez ikakvih aktivnosti SDA.
Nisi mi nista odgovorio kada sam te pitao za aktivnosti, ali konkretne, daj brate reci tim i tim se toliko i toliko napravilo. Zar na sastancima ne pricate o tome ili samo ublehe onako prosipate ( tipa aktivna politika pasivno ovo , hampo pipa i ostala ekipa ).
Evo redom:
Sarajevo Business forum, kao generator razvoja, uvjek pod visokim pokroviteljstvom člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, već godinama se gradi uska saradnja na pokretanju proizvodnih pogona ali i izvozu proizvoda u inozemstvo, kao i na razvoju u oblasti nekretnina. Između ostaloga, bitno je napomenuti programske aktivnosti člana predsjedništva na polju vanjske politike u oblasti saradnje sa državama iz Islamskog kulturnog kruga, posebno na beskamatnim privrednim kreditnim aranžmanima za poljoprivrednike i povratnike, a sve te aktivnosti u konačnici imaju za rezultat povećanje broja zaposlenih u svim sektorima.
Sufinansiranje zapošljavanja u industrijskim granama (auto i tekstilna industrija) je vrijedna pomoć Vlade Federacije na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, te jedan od generatora zapošljavanja...
Aktivnosti na uvezivanju namjenske industrije se provode u cilju jačanja kapaciteta namjenske industrije, a što je takođe aktivnost Vlade na čelu sa gdinom Novalićem. Samtram takođe bitnim spomenuti i važne infrastrukturne projekte EP, od kojih je jedan Hidroelektrana Vranduk.
Sa druge strane premijer Zvizdić (predsjedavajući VM), njeguje čvrste veze sa tržištem Azije iz koje se očekuje investiranje u objekt Termoelektrane u vrijednosti od 1,5 milijardi EUR, a nedavno je dodatno dogovoren i poslovni forum radi razvoja poslovne saradnje sa tržištem azije, prevashodno na polju povoljnijeg uvoza, a kao rezultat tog uvoza, očekuje se i porast izvoza.
Na unutrašnjem planu provode se pojačane aktivnosti na naplati državnih potraživanja kako na unutrašnjem planu tako i na vanjskom planu, te eventualnog prebijanja potraživanja a sve u cilju omogućavanja funkije društvenog administrativnog aparata bez podrške MMF-a. Dalje aktivnosti iz oblasti cestogradnje su već predviđene i trase izgradnje koja se očekuje u skorom roku su već poznate.
Bitno je takođe ukazati i na stabilizaciju unutrašnjih političkih prilika, ali i povećanu nestabilnost u oblasti unutrašnje sigurnosti prouzrokovane vanjskim faktorom što se slobodno može tumačiti kao extrerni negativan uticaj na izrazito pozitivne aktivnosti unutar BiH.
Gospoda Izetbegović, Zvizdić i Novalić bi to i detaljnije objasnili ali trenutno nisu logovani na forum, pa sam ja to upriličio u kratkim crtama.
NAdam se da si zadovoljan.