SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#22426 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

kike-tike wrote:
Ma jooooook

Sve je to samo od sebe, bez ikakvih aktivnosti SDA. :mrgreen:[/quote]

Nisi mi nista odgovorio kada sam te pitao za aktivnosti, ali konkretne, daj brate reci tim i tim se toliko i toliko napravilo. Zar na sastancima ne pricate o tome ili samo ublehe onako prosipate ( tipa aktivna politika pasivno ovo , hampo pipa i ostala ekipa ). :D[/quote]

Evo redom:

Sarajevo Business forum, kao generator razvoja, uvjek pod visokim pokroviteljstvom člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, već godinama se gradi uska saradnja na pokretanju proizvodnih pogona ali i izvozu proizvoda u inozemstvo, kao i na razvoju u oblasti nekretnina. Između ostaloga, bitno je napomenuti programske aktivnosti člana predsjedništva na polju vanjske politike u oblasti saradnje sa državama iz Islamskog kulturnog kruga, posebno na beskamatnim privrednim kreditnim aranžmanima za poljoprivrednike i povratnike, a sve te aktivnosti u konačnici imaju za rezultat povećanje broja zaposlenih u svim sektorima.

Sufinansiranje zapošljavanja u industrijskim granama (auto i tekstilna industrija) je vrijedna pomoć Vlade Federacije na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, te jedan od generatora zapošljavanja...

Aktivnosti na uvezivanju namjenske industrije se provode u cilju jačanja kapaciteta namjenske industrije, a što je takođe aktivnost Vlade na čelu sa gdinom Novalićem. Samtram takođe bitnim spomenuti i važne infrastrukturne projekte EP, od kojih je jedan Hidroelektrana Vranduk.

Sa druge strane premijer Zvizdić (predsjedavajući VM), njeguje čvrste veze sa tržištem Azije iz koje se očekuje investiranje u objekt Termoelektrane u vrijednosti od 1,5 milijardi EUR, a nedavno je dodatno dogovoren i poslovni forum radi razvoja poslovne saradnje sa tržištem azije, prevashodno na polju povoljnijeg uvoza, a kao rezultat tog uvoza, očekuje se i porast izvoza.

Na unutrašnjem planu provode se pojačane aktivnosti na naplati državnih potraživanja kako na unutrašnjem planu tako i na vanjskom planu, te eventualnog prebijanja potraživanja a sve u cilju omogućavanja funkije društvenog administrativnog aparata bez podrške MMF-a. Dalje aktivnosti iz oblasti cestogradnje su već predviđene i trase izgradnje koja se očekuje u skorom roku su već poznate.

Bitno je takođe ukazati i na stabilizaciju unutrašnjih političkih prilika, ali i povećanu nestabilnost u oblasti unutrašnje sigurnosti prouzrokovane vanjskim faktorom što se slobodno može tumačiti kao extrerni negativan uticaj na izrazito pozitivne aktivnosti unutar BiH.

Gospoda Izetbegović, Zvizdić i Novalić bi to i detaljnije objasnili ali trenutno nisu logovani na forum, pa sam ja to upriličio u kratkim crtama.

NAdam se da si zadovoljan.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22427 Re: SDA-All about

Post by pici »

HM 2011 wrote:
Ja koliko vidim svi ovi što su primali donacije, neki 2 neki i po tri puta, sumnjam da će iko od njih dobiti više iti jednu......

A Nesiba je otišla u posjetu sestri,
kaže drugi - nije u pojetu sestri nego se udaje za svabu radi državljanstva i ostaje tamo.... i ona je dobila donaciju, a dobili su je i sinovi koji su već 2 -3 godine u americi, dobio ovaj, dobio onaj, barem se nadam da su im kuće svima napravljene...... A ako je ko krao i zloupotrebljavao kao što je očito da se i živi od toga - pa ima brate policija da rasčisti ko je kakav.... Posebno uzimajući u obzir alternative postavljene u svemu tome, sumnjam da bi došlo do pozitivnih promjena, lokalno mangupisanje pa onda i lokalno snimanje i pravljenje problema........
Profili za SDA
http://imovinapoliticara.cin.ba/prikaz.php?stranka=12

U QurCu je snaga na svim nivoJima :bih:
kike-tike

#22428 Re: SDA-All about

Post by kike-tike »

Evo redom:

Sarajevo Business forum, kao generator razvoja, uvjek pod visokim pokroviteljstvom člana predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, već godinama se gradi uska saradnja na pokretanju proizvodnih pogona ali i izvozu proizvoda u inozemstvo, kao i na razvoju u oblasti nekretnina. Između ostaloga, bitno je napomenuti programske aktivnosti člana predsjedništva na polju vanjske politike u oblasti saradnje sa državama iz Islamskog kulturnog kruga, posebno na beskamatnim privrednim kreditnim aranžmanima za poljoprivrednike i povratnike, a sve te aktivnosti u konačnici imaju za rezultat povećanje broja zaposlenih u svim sektorima.

Sufinansiranje zapošljavanja u industrijskim granama (auto i tekstilna industrija) je vrijedna pomoć Vlade Federacije na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, te jedan od generatora zapošljavanja...

Aktivnosti na uvezivanju namjenske industrije se provode u cilju jačanja kapaciteta namjenske industrije, a što je takođe aktivnost Vlade na čelu sa gdinom Novalićem. Samtram takođe bitnim spomenuti i važne infrastrukturne projekte EP, od kojih je jedan Hidroelektrana Vranduk.

Sa druge strane premijer Zvizdić (predsjedavajući VM), njeguje čvrste veze sa tržištem Azije iz koje se očekuje investiranje u objekt Termoelektrane u vrijednosti od 1,5 milijardi EUR, a nedavno je dodatno dogovoren i poslovni forum radi razvoja poslovne saradnje sa tržištem azije, prevashodno na polju povoljnijeg uvoza, a kao rezultat tog uvoza, očekuje se i porast izvoza.

Na unutrašnjem planu provode se pojačane aktivnosti na naplati državnih potraživanja kako na unutrašnjem planu tako i na vanjskom planu, te eventualnog prebijanja potraživanja a sve u cilju omogućavanja funkije društvenog administrativnog aparata bez podrške MMF-a. Dalje aktivnosti iz oblasti cestogradnje su već predviđene i trase izgradnje koja se očekuje u skorom roku su već poznate.

Bitno je takođe ukazati i na stabilizaciju unutrašnjih političkih prilika, ali i povećanu nestabilnost u oblasti unutrašnje sigurnosti prouzrokovane vanjskim faktorom što se slobodno može tumačiti kao extrerni negativan uticaj na izrazito pozitivne aktivnosti unutar BiH.

Gospoda Izetbegović, Zvizdić i Novalić bi to i detaljnije objasnili ali trenutno nisu logovani na forum, pa sam ja to upriličio u kratkim crtama.

NAdam se da si zadovoljan.[/quote]

1. Sa SBF-a, ni jedan projekat jos nije realizovan, znaci ZERO, Nula, s druge strane taj projekat je vecinski finansiran od strane BBI banke. (ako sam u krivu navedi jedan projekat)
2 Bio sam u nekim firmama namjenske industrije, propadaju Zrak, Binas = Propast jedini pristojniji je Unis Ginex koji je gle cuda polu privatizovan ( americki+ radnici dionicari+ vlada fbih)
3. Kakve naplate potrazivanja dusice, potrazivanja ino su nenaplativa ko ce u Libiji naplatiti potrazivanje i od koga ? Kakvi napori, daaaj. UBLEHA.
4. Nemam komentara, nista konkretno nisi napisao.
5. Sufinansiranje zaposljavanja je aktivna politika Zavoda za zaposljavanje koja se sporovdi svake godine.

Rezime: NISTA, ZEROO.
HM 2011

#22429 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

kike-tike wrote:Evo redom:

NAdam se da si zadovoljan.
1. Sa SBF-a, ni jedan projekat jos nije realizovan, znaci ZERO, Nula, s druge strane taj projekat je vecinski finansiran od strane BBI banke. (ako sam u krivu navedi jedan projekat)
ITC Constructor group d.o.o. Sarajevo, the company whose founder
ITCKuwait in the ownership of Mr. Alfaresi invested 7.500.000 KM in
the project titled “Educational hostel for male & female” in Ilidža near
Sarajevo. He also invested in “Investment in Bosnadrvo d.o.o.”, wood
processing business located in Kakanj. In addition, this Kuwaiti businessman
invested in “ITC Sarajevo Resort”, and “Butmir – Building of
Mala Aleja, Sarajevo, Ilidža”, worth 6. 200.000 KM.
LATIVA Company invested in projects “Investment
in specialized beekeeping cooperative
“APIMED” and “Poultry production
investment in BiH”, poultry industry to be
developed in several municipalities across
Bosnia and Herzegovina.
Shakeb Elahi, general manager of the Ardent
Trading Company from Dubai signed MoU
which officiated the beginning of his company’s
business collaboration with one of the
pharmaceutical companies in B&H. Ardent
Trading established this business relationship
thanks to his attendance at the Sarajevo Business
Forum 2010.
SBF 2010 served as a platform for the establishment of one of the most
significant multimillion dollar media projects in the Balkans, that of
Al Jazeera Balkan, which is being set up in Sarajevo. Al Jazeera studios
and its administration offices will be based in BBI Center.
Since one of the objectives of SBF is to facilitate the promotion of
regional companies on the international markets, SBF facilitated the
business deal for the Euro-Asfalt company in Abu Dhabi (UAE). This
business project is estimated at tens of millions of Euros. - to su samo iz 2010. godine.

U jedinstvu, u jedinstvu je snaga...
http://www.sarajevobusinessforum.com/fi ... report.pdf

2 Bio sam u nekim firmama namjenske industrije, propadaju Zrak, Binas = Propast jedini pristojniji je Unis Ginex koji je gle cuda polu privatizovan ( americki+ radnici dionicari+ vlada fbih)
Igman, Pretis ? Premrežavanje, povezivanje ?

3. Kakve naplate potrazivanja dusice, potrazivanja ino su nenaplativa ko ce u Libiji naplatiti potrazivanje i od koga ? Kakvi napori, daaaj. UBLEHA. - Ponavljam pojačane aktivnosti, koje već donose rezultate, masa njih je dio puta prema EU.

4. Nemam komentara, nista konkretno nisi napisao.
NA šta nekonkretno si viljao, Ništa niti nije po tačkama napisano ?

5. Sufinansiranje zaposljavanja je aktivna politika Zavoda za zaposljavanje koja se sporovdi svake godine.

Uvjek bila ali kako sada daje rezultate za 6000 zaposlenih više nego u istom periodu prošle godine a bez javnih radova ?

Rezime: NISTA, ZEROO.[/quote]

Ja rep podvio nisam, a iza teksta koji sam napisao stoje djela jedne ozbiljne političke partije. To što ti, čak i kada ti neko podastre rezultate negiraš iste, to je prijatelju tvoj problem.

U jedinstvu je snaga, U jedinstvu. Samo SDA na svim nivoima.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#22430 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
sabina1 wrote:
pici wrote: jebiga došHo tobe :mrgreen:
Imaš kuću , imaš stan - vrati stan :lol:
Kolegice, mala ispravka. :D

Imas kucu, imas stan, imas sator - vrati sator. :lol: :zzzz: ;-)
:lol:

Sjeti se da je u Kamiondzijama 2 , Paja Vujisic vratio stan.....
Bilo je to neko drugo vrijeme... bez Poplašena i njegovih koalicionih jarana....
nemampojma0

#22431 Re: SDA-All about

Post by nemampojma0 »

nosara

#22432 Re: SDA-All about

Post by nosara »

HM 2011 wrote: Ja rep podvio nisam, a iza teksta koji sam napisao stoje djela jedne ozbiljne političke partije.
:lol:
U jedinstvu je snaga, U jedinstvu. Samo SDA na svim nivoima.
...dok ne ostanu samo dugmici... :D
sabina1

#22433 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote: Ja rep podvio nisam, a iza teksta koji sam napisao stoje djela jedne ozbiljne političke partije.
Da li će stranka kojoj politicki pripada čovjek koji je glasao za cetničkog vojvodu i kojoj pripadaju druga dvojica koji "su bili suzdrzani" uputiti bilo kakvu vrstu izvinjenja Bošnjacima pa makar to bilo i u Dnevnom Avazu ?

Hvala.
HM 2011

#22434 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

sabina1 wrote:
Da li će stranka kojoj politicki pripada čovjek koji je glasao za cetničkog vojvodu i kojoj pripadaju druga dvojica koji "su bili suzdrzani" uputiti bilo kakvu vrstu izvinjenja Bošnjacima pa makar to bilo i u Dnevnom Avazu ?

Hvala.
covjek koji je glasao za lostu od 4 kandidata a kiji je clan SDA je pruzio pismeno izvinjenje......
saja_dj

#22435 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

Koji je ublehas onaj Bake, onaj zahtjev za neustavnost je klasicno mazanje ociju ovaca i HM-ova, absolutno nikakva prakticna korist za narod izuzev "hljeba i igara", mada i hljeba je sve manje, pogotovu zato sto nema sanse da Dodik dozvoli, a Bake to zna.

Klasicni cetnicko-izetbegovicki tal.
palermo

#22436 Re: SDA-All about

Post by palermo »

saja_dj wrote:Koji je ublehas onaj Bake, onaj zahtjev za neustavnost je klasicno mazanje ociju ovaca i HM-ova, absolutno nikakva prakticna korist za narod izuzev "hljeba i igara", mada i hljeba je sve manje, pogotovu zato sto nema sanse da Dodik dozvoli, a Bake to zna.

I onda se čude što SDA pobjeđuje......jedino smisleno objašnjenje ovakvog posta je da te SDA plaća da nagoniš vodu na njegov mlin...
VjecitiStudent

#22437 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
saja_dj wrote:Koji je ublehas onaj Bake, onaj zahtjev za neustavnost je klasicno mazanje ociju ovaca i HM-ova, absolutno nikakva prakticna korist za narod izuzev "hljeba i igara", mada i hljeba je sve manje, pogotovu zato sto nema sanse da Dodik dozvoli, a Bake to zna.

I onda se čude što SDA pobjeđuje......jedino smisleno objašnjenje ovakvog posta je da te SDA plaća da nagoniš vodu na njegov mlin...
Đes Palermo, kako nam je Fahro, vaš stari drug, ovih dana?
palermo

#22438 Re: SDA-All about

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
O Vječiti, pomalo se devera, vi'š Fahre magupa......čim ga vidim odmah se sjetim Željka i njegove ublehe....šta misliš ti, jel osigurao besplatan ručak kod Fahre do kraja života.....

Nego, ozbiljno da te pitam, jel i ti misliš da je ovo sa Ustavnim sudom i 9 januarom, klasični četničko-izetbegovićevski tal ????
VjecitiStudent

#22439 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

palermo wrote:
VjecitiStudent wrote:
O Vječiti, pomalo se devera, vi'š Fahre magupa......čim ga vidim odmah se sjetim Željka i njegove ublehe....šta misliš ti, jel osigurao besplatan ručak kod Fahre do kraja života.....

Nego, ozbiljno da te pitam, jel i ti misliš da je ovo sa Ustavnim sudom i 9 januarom, klasični četničko-izetbegovićevski tal ????
Nije, previše je tu koraka za uglazbiti za takvo nešto, nadilazi to njihove organizacijske sposobnosti, no beskrajna šuplja jeste.
Inače bi se ovi, koji su ko fol iskreno zainteresovani za ravnopravnost sva tri bh. naroda na svakom pedlju teritorije, žestoko borili da tu ravnopravnost ostvare svugdje gdje mogu.
saja_dj

#22440 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

palermo wrote:

Nisam kurava kao neki drugi na ovoj temi da bi za SDA bio placenik :D
palermo

#22441 Re: SDA-All about

Post by palermo »

VjecitiStudent wrote:
Nije, previše je tu koraka za uglazbiti za takvo nešto, nadilazi to njihove organizacijske sposobnosti, no beskrajna šuplja jeste.
Inače bi se ovi, koji su ko fol iskreno zainteresovani za ravnopravnost sva tri bh. naroda na svakom pedlju teritorije, žestoko borili da tu ravnopravnost ostvare svugdje gdje mogu.
Ha, šuplja, zašto bi bila šuplja. Nažalost, mi smo naučili živjeti i raditi u sistemu u kojem je previše šupljina i u kojem je način života pronalaziti šuplje iliti učeno govoreći praznine. Ali nije tako, odluka Ustavnog suda jeste odluka koja ima svioju legitimnost i legalitet i svako njeno nepoštivanje te svrstava na drugu stranu zakona.Dugoročno govoreći,naprosto bezveze je govoriti o tome da je ovo neka šuplja.

To što će anamo oni i ove godine slaviti taj Dan, ništa ne znači. Ali recimo dolazak bilo kojeg člana amasadorskog kora na tu proslavu znači i nepriznavanje zakona ove države.
palermo

#22442 Re: SDA-All about

Post by palermo »

saja_dj wrote:
Haj, drago mi je što nisi :thumbup: samo onda mi ostaje nejasno zašto si napisao/la onako glup post ???
Banksy

#22443 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

saja_dj wrote:
onaj zahtjev za neustavnost je klasicno mazanje ociju ovaca i HM-ova, absolutno nikakva prakticna korist za narod izuzev "hljeba i igara", mada i hljeba je sve manje, pogotovu zato sto nema sanse da Dodik dozvoli, a Bake to zna.
Tačno, na usnama ''ustavnost'', na terenu Poplašen.
hizo ramidovic

#22444 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

emoj hamo patisi moro dosad svatit datreba puscat ove zlobnike i dusmane nekumru usvojoj zavisti punhin forum samo traze pocemuce pljuvat aneznaju inece priznat kolkoje ezdea ucinila jerda ni je bilo ezdea mibi morebit dosad bili pod cizmom eu i nato isvak binas handrijo kako hoce avako ni smo nidze nikonas nista nepita alsmo zato svoi nasvom usvom
sabina1

#22445 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

HM 2011 wrote:
sabina1 wrote:

Hvala.
covjek koji je glasao za lostu od 4 kandidata a kiji je clan SDA je pruzio pismeno izvinjenje......
Ali se stranka kao organizacija nije oglasila....ko sisa glasace..
I kada se covjek vec oglasio , za ciji racun ti branis njegov postupak i postupke " suzdrzanih" ?
Hvala.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22446 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Iako se obitelj predsjednika Sabora Islamske zajednice BiH Hasana Čengića ubraja među imućnije, dok se o pravoj vrijednosti imovine glavnog ratnog logističara Armije BiH još uvijek samo nagađa, čini se kako para nikada nije dosta.

Tako se jedna od Čengićeve tri kćerke, uspješna studentica sarajevskog Pravnog fakulteta Halisa Čengić školovala uz pomoć stipendije koju je, još prije tri godine, dobila od Vlade Kantona Sarajevo.

Studentica Halisa Čengić je, jednako tako, bila i stipendistica Fonda „Bošnjaci“, premda u BiH, zasigurno, ima na stotine vrijednih i dobrih studenata kojima je financijska pomoć, ipak, potrebnija.

ko stida nema od selama živi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22447 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

palermo wrote:
saja_dj wrote:
Haj, drago mi je što nisi :thumbup: samo onda mi ostaje nejasno zašto si napisao/la onako glup post ???
Pa pogled sa one strane granice, joj ja tebe :D
starisalko

#22448 Re: SDA-All about

Post by starisalko »

JoseMujica wrote:
Iako se obitelj predsjednika Sabora Islamske zajednice BiH Hasana Čengića ubraja među imućnije, dok se o pravoj vrijednosti imovine glavnog ratnog logističara Armije BiH još uvijek samo nagađa, čini se kako para nikada nije dosta.

Tako se jedna od Čengićeve tri kćerke, uspješna studentica sarajevskog Pravnog fakulteta Halisa Čengić školovala uz pomoć stipendije koju je, još prije tri godine, dobila od Vlade Kantona Sarajevo.

Studentica Halisa Čengić je, jednako tako, bila i stipendistica Fonda „Bošnjaci“, premda u BiH, zasigurno, ima na stotine vrijednih i dobrih studenata kojima je financijska pomoć, ipak, potrebnija.

Valjo ti je Hasan kad ti je slao duhan na treskavicu
Banksy

#22449 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Halid od usta odvajao, a on ovako, nezahvalnik ... :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22450 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

starisalko wrote:
JoseMujica wrote:

Valjo ti je Hasan kad ti je slao duhan na treskavicu
jašta neg valjo....kolko je slao i pretrgo se pa siromah samo sa privatnim avionom iz rata izašao
Post Reply