IRAN

Post Reply
Kikibombona

#22426 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Koga zanimaju vijesti sa BI, narocito Irana, moze pratiti ovu novinarku. Nepristrasno iznosenje informacija.

https://mobile.twitter.com/Joyce_Karam

Saudi izgleda odgovorili Iranu

Saudi fighter jets strike pro-Iran militias in eastern Syria: Independent Arabia

https://english.alarabiya.net/en/News/m ... rabia.html#
Kikibombona

#22427 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Sasvim je moguce da su ovi ljudi neuracunljivi, na celu sa ajatolahom :roll:

https://mobile.twitter.com/MEMRIReports ... 4065613825
1Dante1

#22428 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

Kikibombona wrote:Sasvim je moguce da su ovi ljudi neuracunljivi, na celu sa ajatolahom :roll:

Sta bi trebali, naguzit se amerikancima? :D
dragma
Vozim: Pješe

#22429 Re: IRAN

Post by dragma »

General War wrote:
Nadzornik wrote:Pompeo o neuspjehu saudijske protivvazdusne odbrane:
Videli smo da sistemi protivvazdusne odbrane sirom svjeta rade sa razlicitim uspjehom.
Cak ni neki od najboljih sistema na svijetu ne ruse uvijek (ciljevi) ,rekao je Pompeo novinarima koji su ga pratili... :D

Image
...ma sta zna Pompeo, eno ruski Buk obara i sto treba i sto netreba po ukrajini :mrgreen:
:thumbup:

Pobiše i vrabce po granama... :lol:
joe_black

#22430 Re: IRAN

Post by joe_black »

1Dante1 wrote:
Kikibombona wrote:Sasvim je moguce da su ovi ljudi neuracunljivi, na celu sa ajatolahom :roll:

Sta bi trebali, naguzit se amerikancima? :D
Ma malo je amerikancima, trebali bi tzv kurdima da se naguze:)
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#22431 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:Ako Donald imenuje Douglasa Macgregora umjesto Boltona, hladno možemo zatvarati temu. Antiintervencionist.
Image

Optirao je Roberta O'Briena, karijernog diplomatu angažovanog u slučajevima oslobađanja talaca, medijski neeksponiranu ličnost. Mislim da je ličnost na "pola puta između Macgregora i Boltona" i da će biti kudikamo lojalniji Trumpu nego smjenjeni prethodnik.
Challenger_

#22432 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Vidim da se svašta nešto izdešavalo u zadnja 24 sata. Idemo redom...

- Saudijska Arabija TRAŽILA POZAJMICU 20 MILIONA BARELA U NAFTI od Iraka.

- Pompeo tvrdi da je "napad na Saudijsku Arabiju objava rata" a Trump kaže da "postoje i druge opcije osim rata, vidjećemo".

- Iran: "Dokazi? Jedino što su dokazali je da ne znaju ništa - ni gdje je oružje proizvedeno ni od kuda je napad izveden".

- Huti prijete nastavkom paljevine naftnih polja u KSA i udare na "tornjeve od stakla" u Emiratima i KSA ako se ne obustavi agresija na Jemen

- Putin komunicirao sa MBS-om, "oštro osudio napad", te "ponudio pomoć u istrazi", što sugeriše da dosadašnje tvrdnje, jelte, nisu relevantne.

_____

Povrh svega, Iran zakazuje gigantsku vojnu vježbu:
Iran u nedjelju pokreće velike vojne vježbe u Perzijskom zaljevu s oko 200 fregata i drugih brodova

I tako to... :oops:
espn

#22433 Re: IRAN

Post by espn »

:mrgreen:
славянин

#22434 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Vidim da se svašta nešto izdešavalo u zadnja 24 sata. Idemo redom...

- Saudijska Arabija TRAŽILA POZAJMICU 20 MILIONA BARELA U NAFTI od Iraka.

- Pompeo tvrdi da je "napad na Saudijsku Arabiju objava rata" a Trump kaže da "postoje i druge opcije osim rata, vidjećemo".

- Iran: "Dokazi? Jedino što su dokazali je da ne znaju ništa - ni gdje je oružje proizvedeno ni od kuda je napad izveden".

- Huti prijete nastavkom paljevine naftnih polja u KSA i udare na "tornjeve od stakla" u Emiratima i KSA ako se ne obustavi agresija na Jemen

- Putin komunicirao sa MBS-om, "oštro osudio napad", te "ponudio pomoć u istrazi", što sugeriše da dosadašnje tvrdnje, jelte, nisu relevantne.

_____

Povrh svega, Iran zakazuje gigantsku vojnu vježbu:
Iran u nedjelju pokreće velike vojne vježbe u Perzijskom zaljevu s oko 200 fregata i drugih brodova

I tako to... :oops:
Iran ima 200 fregata kao sto i ti imas iq 200 :D :lol:
Challenger_

#22435 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Bože sačuvaj. Disleksija, 1/1.
славянин

#22436 Re: IRAN

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Bože sačuvaj. Disleksija, 1/1.
Ako mislis na druge brodove u lose formuliranoj recenici kompletna iranska mornarica sve sa zahrdjalim krntijama od brodova nema preko 70 :D
Ljuci

#22437 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Saudijska Arabija zeli da se smiri agresija Irana i oni smatraju da Amerika treba izvrsiti vojnu intervenciju na Iran. Iranci trebaju prestati da podrzavaju jemenske teroriste i da se moraju smiriti jer Jemen je sunnijska zemlja.
славянин

#22438 Re: IRAN

Post by славянин »

Ljuci wrote:Saudijska Arabija zeli da se smiri agresija Irana i oni smatraju da Amerika treba izvrsiti vojnu intervenciju na Iran. Iranci trebaju prestati da podrzavaju jemenske teroriste i da se moraju smiriti jer Jemen je sunnijska zemlja.
Dobar dobar :D
Ljuci

#22439 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Ja sam sunnija i imam dugacku bradu i volim da klanjam kao moja braca iz Saudijske Arabije. Muslimani moraju biti jedinstveni i da ojacamo anti-shiijski otpor.
славянин

#22440 Re: IRAN

Post by славянин »

Ljuci wrote:Ja sam sunnija i imam dugacku bradu i volim da klanjam kao moja braca iz Saudijske Arabije. Muslimani moraju biti jedinstveni i da ojacamo anti-shiijski otpor.
Masala da te alah sacuva nas cafire je najvise strah vas jer znamo da ste na pravom putu.

:wink: :D
jeza u ledja

#22441 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

:lol:
muhafuca

#22442 Re: IRAN

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:Koga zanimaju vijesti sa BI, narocito Irana, moze pratiti ovu novinarku. Nepristrasno iznosenje informacija.

https://mobile.twitter.com/Joyce_Karam

Saudi izgleda odgovorili Iranu

Saudi fighter jets strike pro-Iran militias in eastern Syria: Independent Arabia

https://english.alarabiya.net/en/News/m ... rabia.html#
"nepristrasna" a The National @TheNationalUAE Adjunct Professor at George Washington University

:D
muhafuca

#22443 Re: IRAN

Post by muhafuca »

General War wrote:
Nadzornik wrote:Pompeo o neuspjehu saudijske protivvazdusne odbrane:
Videli smo da sistemi protivvazdusne odbrane sirom svjeta rade sa razlicitim uspjehom.
Cak ni neki od najboljih sistema na svijetu ne ruse uvijek (ciljevi) ,rekao je Pompeo novinarima koji su ga pratili... :D

Image
...ma sta zna Pompeo, eno ruski Buk obara i sto treba i sto netreba po ukrajini :mrgreen:
pa za protuzracni sistem (ako cemo u tvom duhu nastaviti) bolje je i da ponekad obori i sto ne treba

nego da ne obara sta treba :P
muhafuca

#22444 Re: IRAN

Post by muhafuca »

Ljuci wrote:Ja sam sunnija i imam dugacku bradu i volim da klanjam kao moja braca iz Saudijske Arabije. Muslimani moraju biti jedinstveni i da ojacamo anti-shiijski otpor.
okupili su se ovi tvoji bili u Siriji i Iraku - nisam vidio da si nesto trcao dole da se okupljas i oko cega.
salik79

#22445 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dino34 wrote:
salik79 wrote:Sunitska i siitska ulema i predstavnici iz Iraka su jucer bili u posjeti Iranu, gdje su se sastali sa Ajetullahom Alijem Hamenijem (Allah ga pozivio i zastitio) :

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tako se dočekuje poslanikov unuk :thumbup: :thumbup:

Dvojica safeta(tvoj, mr. posveta :mrgreen: i kuduzović) na aparatima :mrgreen:
:mrgreen: :thumbup: :bih:

Pitaj vrle saffovce - ovo se ne desava. Naprotiv, sije se strunise ubijajuci sunije po Iraku. Neki dan prenesose informaciju kako se Hasd naoruzava najmodernijim protuzracnim oruzjem da bi mogao odgovoriti na cionisticke zracne napade, izvedene na teritoriji Iraka (ali to niko nije nasao shodno da polemizira :oops:), uz zakljucak kako ce to oruzje biti upotrijebljeno protiv sunija :shock: :? :lol:

Eh, ostade nejasno, da li su suniti cionisti, ili cionisti suniti :skoljka:
salik79

#22446 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikijevo, nekada, najdraze stvorenje na planeti, T-Rex:
He called Netanyahu “an extraordinarily skilled” politician and diplomat, albeit “a bit Machiavellian,” who forges good and “useful” relationships with leaders and nations he anticipates he’ll need at a future time.

Tillerson said despite Israel’s closeness with the U.S., “In dealing with Bibi, it’s always useful to carry a healthy amount of skepticism in your discussions with him,” recounting that Israel would share “misinformation” to persuade the U.S. of something if necessary.

“They did that with the president on a couple of occasions, to persuade him that ‘We’re the good guys, they’re the bad guys.’ We later exposed it to the president so he understood, ‘You’ve been played,’” said Tillerson. “It bothers me that an ally that’s that close and important to us would do that to us.”
https://news.harvard.edu/gazette/story/ ... epartment/

A, oni, duse drage, k'o francuske sobarice. :oops:
salik79

#22447 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sve receno :thumbup:

Image
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#22448 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ako iko razbija muslimansko jedinstvo to su uvi gačonje trofteljaši što klanjaju kao i i saudijski uhljubi.
Challenger_

#22449 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Rijad nezadovoljan reakcijom svijeta na posljednja dešavanja:

Image
"Međunarodna zajednica treba biti odgovorna, mora se zaustaviti iransko kriminalno ponašanje - napad na naše naftne instalacije je bio napad na cijeli svijet!", saudijski MVP el-Džubeir
Challenger_

#22450 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

A još juče su žarili i palili po Siriji, još uvijek po Jemenu. O širenju tekfir-ideologije po svijetu da ne govorim. Karma, karma, kme,kme,kme...
Post Reply