TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#22426 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Mislim da je Kohli izgubio 10-tak istih meceva od Federera kao ovaj danas... kroz tijesne tajbrejkove, propustene set lopte itd.
Jedan od onih dobrih i kvalitetnih igrača, koji vrlo često protiv velikana odigraju izuzetno mečeve, možda čak budu bolji, dođu do vode i ne napiju se.
Znao je on koliko se sjećam u pojedinim trenutcima otpuhati i Nadala s terena (ne tako davno 6:0 prvi set) i onda nekako tijesno izgubi meč.
Ovako je isto gubio često u Halleu od RF.
Iako je Kohli zlatna sredina tenisa, uvijek tu, dobar na svim podlogama, neugodan protivnik ali uvijek malo kratak za nešto više.

Idemoooo RF.
zikamu

#22427 Re: TENIS

Post by zikamu »

Image
The BEN10

#22428 Re: TENIS

Post by The BEN10 »

zikamu wrote:Image
Kralj!!! :-D :bih:
Leopold_IV

#22429 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Nema dalje....5 i kusur godina iščekivanja, najstariji ikad koji je ovo postigao.
Dok su njegovi vršnjaci već par godina u zasluženoj penziji, čarobnjak je broj 1 na svijetu.
Ne znam šta reći više, vjerovatno jedno od najnevjerovatnijih sportskih dostignuća koje sam vidio.
Sjetimo se samo nekad tamo 2016 godine, Djokovic osvaja 4 GS u nizu a mjesec i kusur poslije Fed gubi meč od Raonića u SF Wimbledona i objavljuje kraj...hm sezone, a 90% ih je mislilo i kraj karijere.

I onda nakon pola godine neigranja, osvoji 3/4 GS na kojim je igrao i vrati se na broj 1...pa ovo bi i za film bilo previše.
Smatram se privilegiranim i sretnikom da uživam u tenisu dok ga igra Federer i ovih 1.000+ pogledanih mečeva, sva nerviranja, neprospavane noći...i evo ga, vrijedilo je.

Baš me zanima kakav motiv dalje RF može naći da gura, trenira, natječe se s klincima...ovo je GAME OVER.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
smijesni_ste

#22430 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Patetika ala Baha :D
mistek

#22431 Re: TENIS

Post by mistek »

Svakako jedan od najvećih sportaša svih vremena.
Better Man

#22432 Re: TENIS

Post by Better Man »

Leopold_IV wrote:Nema dalje....5 i kusur godina iščekivanja, najstariji ikad koji je ovo postigao.
Dok su njegovi vršnjaci već par godina u zasluženoj penziji, čarobnjak je broj 1 na svijetu.
Ne znam šta reći više, vjerovatno jedno od najnevjerovatnijih sportskih dostignuća koje sam vidio.
Sjetimo se samo nekad tamo 2016 godine, Djokovic osvaja 4 GS u nizu a mjesec i kusur poslije Fed gubi meč od Raonića u SF Wimbledona i objavljuje kraj...hm sezone, a 90% ih je mislilo i kraj karijere.

I onda nakon pola godine neigranja, osvoji 3/4 GS na kojim je igrao i vrati se na broj 1...pa ovo bi i za film bilo previše.
Smatram se privilegiranim i sretnikom da uživam u tenisu dok ga igra Federer i ovih 1.000+ pogledanih mečeva, sva nerviranja, neprospavane noći...i evo ga, vrijedilo je.

Baš me zanima kakav motiv dalje RF može naći da gura, trenira, natječe se s klincima...ovo je GAME OVER.
Jednostavno. Lik je smanjio broj turnira na kojima igra, ima dobrog ternera i ostatak tima koji ga prati, a nove generacije nisu ni blizu pokazale kvalitet koji bi im garantovao da će danas sutra biti novi šampioni. Kad se Federer, Nadal i Novak penzionišu, dugo će proći vremena da se pojave takvi majstori i šampioni.
zikamu

#22433 Re: TENIS

Post by zikamu »

Leopold_IV wrote:Nema dalje....5 i kusur godina iščekivanja, najstariji ikad koji je ovo postigao.

Sve gore navedeno apsolutno stoji... I ja ga pratim od momenta kad sam u sebi pomislio :"Mozda bi od ovoga momka moglo bit' nesto..." :D ... ali posto sam po prirodi skeptik I umjereni pesimista, a u ovom slucaju vjerovatno tvrdi realista, debelo sam sjeban, jer znam da ovako nesto, ili barem blizu necemu ovakvom, u tenisu niti u bilo kojem drugom sportu necu definitivno dozivjeti do kraja zivota... Mogu samo reci hvala za sve sto se desilo u ovom razdoblju gdje sam imao srecu da budem svjedok svemu sto se desavalo tokom njegove karijere a kao dugogodisnji obizavaoc I navijac nisam mogao pozeljeti vece zadovoljstvo od ovoga. Nestvarno! Sto god se desi u njegovoj karijeri pocevsi od ovog momenta apsolutno je nebitno, jer buduce generacije tenisera su dobile zadatak koji spada u domen naucne fantastike: oboriti Rogerove rekorde, ukljucujuci biti No1 sa 37+.... Bojim se da bi to mogao biti I jedan od razloga zbog kojih bi tenis u buducnisti mogao ispastati I gdje bi interesovanje za ovaj sport migao opasti, jer jednostavno ljudi nece nikada vise imati priliku biti svjedoci ovakvoj sportskoj bajci...
:thumbup:

(PS: ...I nije patetika, vec bas onako od srca :D )
shake69

#22434 Re: TENIS

Post by shake69 »

Cestitke Rogeru na nevidjenom sportskom poduhvatu.
Malo sam pogledao listu igraca s najduzim stazom na poziciji No.1. Djovak teoretski jedini uz Nadala ima sansu jos da ugrozi Fedexa, ali za to bi mu trebalo vise od godinu i po neprestanog boravka na vrhu. Kako je sada u bedaku, da bi se vratio na prvu poziciju treba mu godina kopanja po ATP tour-u ko zenicki rudar u Raspotocju, dakle u totalu dvije i po godine dominacije minimalno. Je li to realno?
Rafi treba otprilike duplo kao Srbijancu.
I sto je jos bitnije, ove godine Roger tu razliku ce povecati. Za sada minimalno cetiri hefte a odbrani li bar titulu u IW ponovo ce to poceti ciniti do Wimbledona.
lakilaka

#22435 Re: TENIS

Post by lakilaka »

zikamu wrote:Image
jednostavno the best.
pitanje je samo da li je najbolji sportista svijeta, jer teniser sigurno to jeste.
zikamu

#22436 Re: TENIS

Post by zikamu »

Amidza Idriz - 97. put! :hajmooo:
ultima_palabra

#22437 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ja Grigora smijurije.
Leopold_IV

#22438 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Može Griša dosta bolje od ovoga to je sigurno, ali kad Fed igra ovako, s ovoliko samopouzdanja u dvorani, praktički je svejedno ko je s druge strane...
Igrao je Seppi možda i jedan od najboljih svojih mečeva (uz onaj na RG protiv Djokovica) pa opet nije došao ni do seta...
Bosanski_kralj

#22439 Re: TENIS

Post by Bosanski_kralj »

97. titula u karijeri. Još 12 i prestiže Džimija. Može li on to stići??
Edin H.

#22440 Re: TENIS

Post by Edin H. »

Ne moze. :zzzz:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22441 Re: TENIS

Post by konektovan »

Bosanski_kralj wrote:97. titula u karijeri. Još 12 i prestiže Džimija. Može li on to stići??
Mislim da bi to bilo previše, zaista.
Better Man

#22442 Re: TENIS

Post by Better Man »

Obzirom da je dozirao nastupe teško, jer bi još par godina morao igrati.
zikamu

#22443 Re: TENIS

Post by zikamu »

A sto ne bi mog'o? Pa tek mu je 37. :lol:

Salu na stranu al' kontam nesto, bas frajer sjeba temu... kako je nekad bilo interesantno citati komentare I prepucavanja... Volio bih cuti misljenja i onih sto su nekad redovno grijesili dusu kad je kralj tenisa bio u pitanju... Ljudski je grijesiti, jos ljudskije priznati greske... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#22444 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ne bi bilo loše da završi karijeru u velikom stilu, uzeti W i USO i otići kao broj 1.
Ali, opet s druge strane, grehota je da ovi teniski anonimusi, nadolazeće nade, uzimaju GS-ove, nek zasluže :)
A i Rogera ovo sve drži, ko i svaki veliki sportista, fanatik je i ne bi me čudilo da on to produži još koju sezonu.
shake69

#22445 Re: TENIS

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:Ne bi bilo loše da završi karijeru u velikom stilu, uzeti W i USO i otići kao broj 1.
Ali, opet s druge strane, grehota je da ovi teniski anonimusi, nadolazeće nade, uzimaju GS-ove, nek zasluže :)
A i Rogera ovo sve drži, ko i svaki veliki sportista, fanatik je i ne bi me čudilo da on to produži još koju sezonu.
Nego sta! Evo jos razmislja da ipak igra Dubai jer ako i to osvoji malo mu treba s americke turneje da cementira No.1 do Wimbledona.
Djovak po rijecima njegovog oca ne pocinje prije clay u maju a i ostatak konkurencije Rogera ne tjera da se sekira. Red je bar do stotke s peharima a poslije mozda se i Jimmy srusi. Sve je moguce.
cevapcinica

#22446 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

zikamu wrote:A sto ne bi mog'o? Pa tek mu je 37. :lol:

Salu na stranu al' kontam nesto, bas frajer sjeba temu... kako je nekad bilo interesantno citati komentare I prepucavanja... Volio bih cuti misljenja i onih sto su nekad redovno grijesili dusu kad je kralj tenisa bio u pitanju... Ljudski je grijesiti, jos ljudskije priznati greske... :D
Sta ces, prvo godine nisu bitne a onda odjednom su bitne kada ga je bio stigao umor u finalu protiv Cilica. Kakve ce se sada teorije stvarati? Jel opet ATP taj koji "poklanja" turnire Federeru ili ce to biti Nike?
Leopold_IV

#22447 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Tomahawk11 wrote:Ne bi bilo loše da završi karijeru u velikom stilu, uzeti W i USO i otići kao broj 1.
I nekad 2016 su ljudi govorili, bolje se povuci kao najveći, a ne se vraćati poslije operacije koljena da te kojekakvi anonimusi šamaraju kao što su šamarali Agassija pred kraj...pa svi vidimo šta se desilo poslije...

A sad vezano za još 2 preostala rekorda u broju pobjeda i broju titula, to ipak ne vjerujem da može jer su to još 2 jako kvalitetne sezone.
A i struktura tih turnira kojih se naosvajao Connors je poprilično diskutabilna. Maltene ih je bilo ispod nivoa današnjih challengera 125K.
BHF_Manijak

#22448 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Ma da je pametan, ako mu ostane 5-6 titula da skine Jimmya, da na kraju pocne igrati celendzere. :mrgreen:
jarobot

#22449 Re: TENIS

Post by jarobot »

BHF_Manijak wrote:Ma da je pametan, ako mu ostane 5-6 titula da skine Jimmya, da na kraju pocne igrati celendzere. :mrgreen:
Ma ne mora svaki 250 može uzeti
Leopold_IV

#22450 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Evo jedan interesantan podatak.

02.02.2004 kada je RF prvi put zasjeo na #1, ovo je bila lista top 10:
Ime Godine
1. Roger Federer - 22
2. Juan Carlos Ferrero - 23
3 Andy Roddick - 21
4. Guillermo Coria - 22
5. Andre Agassi - 33
6. Rainer Schuettler - 27
7. Carlos Moya - 27
8. David Nalbandian - 22
9. Mark Philippoussis - 27
10. Paradorn Srichaphan - 24

Svi su već odaaaavno u penziji. a njih 5 su tu negdje s godinama kao RF.
A u top 32 tada 2004 godine, od trenutno aktivnih igrača je ostao samo još Tommy Robredo (i njegova aktivnost je upitna).

To samo dodatno podcrtava koliko je nevjerovatno ovo što je RF napravio.
Post Reply