Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Warashii

#22401 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ci-Nick wrote:Držim se one da je demokratija sloboda koja ne ugrožava druge.
Nikog ne ugrožavam i ne mogu se složiti s tim da nije bitno to što drugi ugrožavaju "mene".
To što se obraćam u prvom licu nije znak egoizma nego odgovornosti.
Voljan sam platiti više poreza, više takse,.. spreman da mi država zavuče ruku u džep i da onom kome je potrebno ali ne mogu se složiti s tim da je OK da ljudi lože ugalj sve dok im standard ne bude značajnije bolji.
Trenutno niko ne radi ništa da se situacija popravi, i neće raditi jako dugo. Nisam rekao da je ok ali da drugog izlaza neki jednostavno nemaju.
Ja lično bih volio kad bi država subvencionirala postavljanje toplotnih izolacija/fasada, postavljanje solarnih panela, izgradnju eko kuća ali u nekoj budućnosti, barem za naših života, neće.
c_g

#22402 Re: Zeničani

Post by c_g »

Ovo oko grijanja se nikad neće popraviti, samo nas kljukaju sa riječima biće biće, isto sa vodom u Sarajevu.
Koliko vam otprilike dođe struje sa konvektorima? Koliko ih držite upaljenim? Zadovoljni?
avenija

#22403 Re: Zeničani

Post by avenija »

c_g wrote:Ovo oko grijanja se nikad neće popraviti, samo nas kljukaju sa riječima biće biće, isto sa vodom u Sarajevu.
Koliko vam otprilike dođe struje sa konvektorima? Koliko ih držite upaljenim? Zadovoljni?
Ako si u stanu preporucujem ti klima uredjaj, dobijem 40-50 KM vise na racun kada klima radi 70-80 % mjeseca.
Bukvalno za 50 KM se grijes kao hadzija.

a za ugalj se u potpunosti slazem sa @ci-nick
kakavdanakneiskustvu

#22404 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

c_g wrote:Ovo oko grijanja se nikad neće popraviti, samo nas kljukaju sa riječima biće biće, isto sa vodom u Sarajevu.

ja zadovoljan,stan od 60 kvadrata zagrijavam sa dva konvektora od 2 kilowata i jedan od kilovat i po,uz novu izolaciju,najveci racun prošle zime za struju bio 120 km
Shmeker

#22405 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Izgleda u ovom gradu jedino navijaci imaju muda rec politici sta misle o njoj. Lijepo nalijepise Fudu na ovoj diskusiji o Celiku.
Casual's

#22406 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Shmeker wrote:Izgleda u ovom gradu jedino navijaci imaju muda rec politici sta misle o njoj. Lijepo nalijepise Fudu na ovoj diskusiji o Celiku.
Kamo sreće da svi tako rade, a ne da prvom prilikum poližu njegov šupak.
smartXL

#22407 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Jahh, na kraju mu muda olizase kad je doslo do onoga, daj nam odmah nesto para da prezivimo...mi nismo protiv vas i tako dalje...
enkoo83

#22408 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

Ci-Nick wrote:
Casual's wrote:Meni se čini ili je na ulici sve više i više lutalica ?!
Da,.... opet neki novi trkači za gumama automobila,..
Nema nama države bez kazne.
Evo ne može se disati zbog loženja uglja.
Treba ga zabraniti i tačka.
Ko nema za drva, pelet, struju,.. nek se mrzne, šta ću mu ja.
Nek traži subvenciju od grada, države,..
Ja ničije zdravlje ne ugrožavam i ne vidim zašto bi tolerisao drugima da mi truju djecu.
U tom slucaju koji ce nam.kurac uopce JP Grijanje.iskljucicemo citav grad bolnicu i sva domaca lozista i cist zrak svima
Casual's

#22409 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:Jahh, na kraju mu muda olizase kad je doslo do onoga, daj nam odmah nesto para da prezivimo...mi nismo protiv vas i tako dalje...
Ko mu oliza ? Omić ? :) :)
Olizaše mu i sa onim da je Čelik bio u minusu 1.400.000 KM za vrijeme njegove vladavine (fin. policija izvor).
smartXL

#22410 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote:Ko mu oliza ? Omić ? :) :)
Olizaše mu i sa onim da je Čelik bio u minusu 1.400.000 KM za vrijeme njegove vladavine (fin. policija izvor).
Olizase mu svi redom, jos mu aplaudirase na izlazu.

Sto se tice tog izvjestaja finansijske policije, kako to nikad nama nije predoceno, bio je tu i NGG, nikad to nisu pokazali, zasto?

PS Uclanil se ti ikad, hljebati, il i dalje preljevas iz supljeg u prazno?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22411 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kežuals sad kad se oduzmu nadleznosti gradonacelniku, hoce li Celik procvjetati?
smartXL

#22412 Re: Zeničani

Post by smartXL »

_BataZiv_0809 wrote:Kežuals sad kad se oduzmu nadleznosti gradonacelniku, hoce li Celik procvjetati?
Tad ce bit ugasen i NK bas kao sto su ugasili KK (jedino ako dodju ovi pa uloze sta...)
Casual's

#22413 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote: Olizase mu svi redom, jos mu aplaudirase na izlazu.

Sto se tice tog izvjestaja finansijske policije, kako to nikad nama nije predoceno, bio je tu i NGG, nikad to nisu pokazali, zasto?

PS Uclanil se ti ikad, hljebati, il i dalje preljevas iz supljeg u prazno?
Nismo očigledno gledali istu "panel diskusiju". Baš su mu olizali..čovjek od prve do zadnje minute govorio da će otić, ali kurko.

Zbog čega ti nisi pokazao taj izvještaj ? Isti je javno dostupan.

Kakvi, što bi se učlanio?

@Bata

Nisam ja Džazira..
smartXL

#22414 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote:Nismo očigledno gledali istu "panel diskusiju". Baš su mu olizali..čovjek od prve do zadnje minute govorio da će otić, ali kurko.

Zbog čega ti nisi pokazao taj izvještaj ? Isti je javno dostupan.

Kakvi, što bi se učlanio?

@Bata

Nisam ja Džazira..
De mi pokazi taj, da ga vidim.

Zbog cega bi se uclanio...Porodica iz tz se uclanila, a ti kao robijas nisi, i dodjes i pametujes o Celiku. Celiku ne trebaju takvi koji ce rijecima pomagat, nego djelima, pa makar i simbolicno
Casual's

#22415 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:
De mi pokazi taj, da ga vidim.

Zbog cega bi se uclanio...Porodica iz tz se uclanila, a ti kao robijas nisi, i dodjes i pametujes o Celiku. Celiku ne trebaju takvi koji ce rijecima pomagat, nego djelima, pa makar i simbolicno
Nisam ja Robijaš uopšte, Robijaši su danas kmetu svašta sasuli u facu, ja nisam niti bio prisutan, niti bi sasuo na način na koji su oni.
Gdje ti vidiš pametovanje ?

Ja nisam vidio tvoju člansku jebem ga..ono što si slikao, nije tvoje. ;) ;) ;)
Shmeker

#22416 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

smartXL wrote:Jahh, na kraju mu muda olizase kad je doslo do onoga, daj nam odmah nesto para da prezivimo...mi nismo protiv vas i tako dalje...

Nego smatCe kako se zove ova ekonomija dok je Fudo s SDA pajdasima za vrijeme mandata u Celiku imao na strani prihoda milion a napravio rashoda 2,4 miliona? To neki novi pravac koji mi ne razumijemo?

Fudo je varalica kao i ovo SDA smece a ti ces kad se ovi smecari ponovo udruze da hizmetis plavom supku Duvnjaku i megastrucnjaku Pivicu. Mada kako je s ovim SDA govnima do sada bilo nemoj se iznenaditi i ako ti sef bude brko Kelestura.

Sto se tice lizanja muda ja ne znam sta si ti gledao? Ovdje je ljudima pet do 12 i ako se nesto ubrzo ne desi s klubom vidjet cemo ko ce lizati kome muda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22417 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A sta se vise hoce od grada pobogu?
smartXL

#22418 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote:Nisam ja Robijaš uopšte, Robijaši su danas kmetu svašta sasuli u facu, ja nisam niti bio prisutan, niti bi sasuo na način na koji su oni.

Vidio sam kako Saban potapsa Fudu, nismo mi protiv vas :izet: Zadnji aplauz je sve reko. Ako nisi robijas, sta se onda ti zauzimas, pomozi na nacin na koji pomazu navijaci, simpatizeri. Mojne tudjim kurcem koprive mlatit.

Sto se tice moje clanske...Bog mi je svejedok... i halalio sam, i opet cu za koji mjesec ;-)

I daj mi taj izvjestaj, ako je vec javan. Birvaktile se spominjalo da je haman 2x bila finansijska, al nikad izvjestaj nije objelodanjen, barem ga ja nikad nisam vidio, a pratim ovu agoniju poprilicno dugo

Shmeker wrote:Nego smatCe kako se zove ova ekonomija dok je Fudo s SDA pajdasima za vrijeme mandata u Celiku imao na strani prihoda milion a napravio rashoda 2,4 miliona? To neki novi pravac koji mi ne razumijemo?

Fudo je varalica kao i ovo SDA smece a ti ces kad se ovi smecari ponovo udruze da hizmetis plavom supku Duvnjaku i megastrucnjaku Pivicu. Mada kako je s ovim SDA govnima do sada bilo nemoj se iznenaditi i ako ti sef bude brko Kelestura.

Sto se tice lizanja muda ja ne znam sta si ti gledao? Ovdje je ljudima pet do 12 i ako se nesto ubrzo ne desi s klubom vidjet cemo ko ce lizati kome muda.
Ja sam rekao da su mu na kraju muda polizali. Ako si gledao do kraja, vidio bi i zasto sam to rekao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22419 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Evo snimka, pa cemo vidjeti ko laze koza ili rog :wink:

https://www.zenit.ba/fuad-kasumovic-za- ... nk-celiku/
Casual's

#22420 Re: Zeničani

Post by Casual's »

smartXL wrote:
Casual's wrote:Nisam ja Robijaš uopšte, Robijaši su danas kmetu svašta sasuli u facu, ja nisam niti bio prisutan, niti bi sasuo na način na koji su oni.

Vidio sam kako Saban potapsa Fudu, nismo mi protiv vas :izet: Zadnji aplauz je sve reko. Ako nisi robijas, sta se onda ti zauzimas, pomozi na nacin na koji pomazu navijaci, simpatizeri. Mojne tudjim kurcem koprive mlatit.

Sto se tice moje clanske...Bog mi je svejedok... i halalio sam, i opet cu za koji mjesec ;-)

I daj mi taj izvjestaj, ako je vec javan. Birvaktile se spominjalo da je haman 2x bila finansijska, al nikad izvjestaj nije objelodanjen, barem ga ja nikad nisam vidio, a pratim ovu agoniju poprilicno dugo

.
Koji bolan aplauz? Aj na Zenit i gledaj opet. Šaban potapš'o čovjeka kojeg je ranije posro po žvaljama kao ni SDA za vrijeme kampanje i liže mu šupak?

Jebuga jaro, ona uslikana nije tvoja, to znamo i ti, i ja, a i Big kojeg miješaš u ovo.

Zadnji izvještaj je tu (onaj iz novembra gdje su 2 mj. rovili po knjigama kluba) i predat je tužilaštvu da reaguje.
Pronašao bi ti da sam za kompom, sad sam na mobu pa sam potraži. Ima na FTPu fin. policije.
Shmeker

#22421 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

_BataZiv_0809 wrote:A sta se vise hoce od grada pobogu?
Pa pogledaj diskusiju i vidi sta se hoce. Ukratko da se rijesi taj reprogram, otpis prema javnim preduzecima, ostave prostori klubu i da grad nema vise nista s Celikom sto se tice finansija. Kurcimo se da nismo Kakanj kako nacelnik kaze a taj grad izdvoji za jedan klub koliko grad Zenica za sve.

Ili da kazemo da stvarno nismo Kakanj i da im priznamo da su nivo u svemu za nas. Al libo racku nacelnika za sport on bi da gradi dvore jer mu je bivsi kolega u Kaknju sagradio slicno zdanje.

Ma nije stvar ni Celika vise vec me nervira prica o Fudi covjeku s Marsa koji je proteklih 20 godina bio na drugom planetu. I evo on sada dosao i drzi predavanje SDA gmazovima. Al jebo i to, problem je kad satro carsijska raja u Fudi prepozna borca za pravdu i razvoj grada.
smartXL

#22422 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Casual's wrote: Koji bolan aplauz? Aj na Zenit i gledaj opet. Šaban potapš'o čovjeka kojeg je ranije posro po žvaljama kao ni SDA za vrijeme kampanje i liže mu šupak?

Jebuga jaro, ona uslikana nije tvoja, to znamo i ti, i ja, a i Big kojeg miješaš u ovo.

Zadnji izvještaj je tu (onaj iz novembra gdje su 2 mj. rovili po knjigama kluba) i predat je tužilaštvu da reaguje.
Pronašao bi ti da sam za kompom, sad sam na mobu pa sam potraži. Ima na FTPu fin. policije.
Cuj koji aplauz..Onaj za 15 000KM. Pa Saban na kraju rece, nismo mi protiv vas, de samo ubrzajte to za reprogram :lol: Ostade im haman samo taj zahtjev. Nije im naumpalo da organizuju peticiju, pa da ministrici posalju. Valjda nas se moze skupit, 10-15 hidaljda, jaci smo od jednog.

Doduse, clansku sam od komsije uzeo, pa usliko 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22423 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Shmeker wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A sta se vise hoce od grada pobogu?
Pa pogledaj diskusiju i vidi sta se hoce. Eto da se rijesi taj reprogram, otpis prema javnim preduzecima, ostave prostori klubu i da grad nema vise nista s Celikom sto se tice finansija. Kurcimo se da nismo Kakanj kako nacelnik kaze a taj grad izdvoji za jedan klub koliko grad Zenica za sve.

Ili da kazemo da stvarno nismo Kakanj i da im priznamo da su nivo u svemu za nas. Al libo racku nacelnika za sport on bi da gradi dvore jer mu je bivsi kolega u Kaknju sagradio slicno zdanje.

Ma nije stvar ni Celika vise vec me nervira prica o Fudi covjeku s Marsa koji je proteklih 20 godina bio na drugom planetu. I evo on sada dosao i drzi predavanje SDA gmazovima. Al jebo i to, problem je kad satro carsijska raja u Fudi prepozna borca za pravdu i razvoj grada.
Pa evo gledam. Celik treba da potpise reprogram, ne grad. Sto ne potpisuju?
Shmeker

#22424 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

@bata

Sad ti meni pricas Fudine price :-) Sto Fuad ne oporezuje kladionice? Neda mu SDA? Sto se ne potpise reprogram? Pa kao treba to klub? E sad se treba vratiti pricu o NGG kad su ga mjesecima molili da se donese odluka o reporgramu a on odbijao. Trebao je ic reprogram, otpis dugova JP i da se stadion ostavi na koristenje klubu. Momci su prvu godinu trazili da se grad malo vise angazuje a poslije da to budu manja sredstva, cak mislim da bi kirije sa stadiona rijesile taj iznos. Znaci trazilo se da grad vraca reprogram cca nekih 200 000 km godisnje i da tu prica oko finansiranja prestaje. Ljudi su u takvim okolnostima bili spremni uci u klub i danas ovo nista ne bi gledali.

Medjutim odluka o reprogramu se donosi nakon sto su ljudi iz NGG-a napustili pozicije, dosli drugi bliski njegovom ahbabu Perci i ide prica ta koju ti meni pricas. Svi smo za, nije do nas a ucinio je sve da tamo dodju ljudi koji nece biti u stanju da napisu jebeni dopis.
Last edited by Shmeker on 06/11/2017 23:21, edited 1 time in total.
smartXL

#22425 Re: Zeničani

Post by smartXL »

De bolan, pa ko je izglasao reprogram? Vijece? Ko sve predlaze dnevni red a i usvaja ga? Sto ga ne predlozise ranije ti sto ga izglasase?

Supljirate, al smisljeno
Post Reply