IRAN

Post Reply
славянин

#22401 Re: IRAN

Post by славянин »

MMM1977 wrote:Neko baci par granata na neke pustare u Izraelu, ovi odgovore sa masovnim zračnim udarima.

Palestinci bace par kamenica na izraelske policajce, ovi uzvate višednevnim granatiranjem civilnih ciljeva.

Kako bi izgledao izraelski odgovor na par hiljada granata ili raketa? Siguran sam da bi iskoristili sve što imaju, uključujući i nuklearne glave. Ne jebu živu silu niti kome polažu račune za svoja nedjela.

USA su mala maca za ove zlikovce.
Samo tako sa arapima se moze.
Salih1984

#22402 Re: IRAN

Post by Salih1984 »

Saudijci se samo ukopavaju sve dublje, pokazuju iranske dronove tvrdeći da je to dokaz da je napad izveden iz Irana.

Međutim, da su dronovi iranski, znali smo i prije nego su ih pokazali jer je poznato da Iran opskrbljuje Jemen bespilotnim letjelicama.

Ključnu stvar, dokaz da su letjelice doletjele iz Irana - nitko nije pokazao, a vjerojatno niti neće. Da imaju snimke, radarsku arhivu ili što god slično, već bi odavno mahali tim.

Međutim, ono što me frapiralo jest koliko je ta iranska tehnologija učinkovita, da je desetak bespilotnih letjelica uspjelo prepoloviti Saudijsku proizvodnju nafte i da najskuplji američki obrambeni sustavi to nisu uspjeli zaustavit.

To je jasan znak da bi u slučaju američke intervencije protiv Irana, Saudijci tog istog dana ostali i bez preostale polovine kapaciteta za proizvodnju i preradu nafte.

U svakom slučaju, radi se o odličnoj reklami za iransku vojnu industriju.

Bizarnu pressicu glasnogovornika Saudijske vojske možete vidjeti ovdje >> https://youtu.be/BjSpFGb_5uE
Ivan pernar stavio na fb...
GandalfSivi

#22403 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

Salih1984 wrote:
Ključnu stvar, dokaz da su letjelice doletjele iz Irana - nitko nije pokazao, a vjerojatno niti neće. Da imaju snimke, radarsku arhivu ili što god slično, već bi odavno mahali tim.
Imaju cipovi sa zapisom odakle su poletili i koja im je ruta bila. Sada je vadiona da se cipovi pokusavaju daljinski obrisati, vidjet cemo sta ce od toga biti...

Nego, meni nije jasno sljedece. Kaze Pompeo da je ovo objava rata od strane Irana. I svi americki mediji ulaze u tu pricu. Objava rata kome? Americi ili Saudiji? I ako je Saudija cak i bombardovana iz Irana, kakve to veze ima sa Amerikom? Jer su saveznici? Pa nisu clanica NATO pakta da ih se mora braniti.

Kaze nakav general danas na FOX-u da Amerika ima duznost braniti svjetske zalihe nafte, kao svjetsku ekonomiju. Pa zasto onda tako ne brinu i o iranskim rezervama.

Sve u svemu, kompletna prica je losa skroz, a dole ako pukne, otici ce sve u pm. Izgleda da jedina dobra stvar u svemu ovome je sto je Trump cupi, pa ne smije...
jeza u ledja

#22404 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Objava rata kome? Americi ili Saudiji? I ako je Saudija cak i bombardovana iz Irana, kakve to veze ima sa Amerikom? Jer su saveznici? Pa nisu clanica NATO pakta da ih se mora braniti.
...
:?

Haveru Saudijska Arabija je najveci americki strateski interes. Milijarde americkih ekonomskih interesa su ukljucene tamo. I naravno da postoji obaveza branit ih, pa sta mislis cemu sluze onolike baze tamo? :-)
Cijela americka ekonomija, infrastruktura, transportacija, je ovisna o tom saveznistvu.

Mislim volio bih ja da je drukcije, ali nije.
Benjo34

#22405 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote:Objava rata kome? Americi ili Saudiji? I ako je Saudija cak i bombardovana iz Irana, kakve to veze ima sa Amerikom? Jer su saveznici? Pa nisu clanica NATO pakta da ih se mora braniti.
...

Haveru Saudijska Arabija je najveci americki strateski interes. Milijarde americkih ekonomskih interesa su ukljucene tamo. I naravno da postoji obaveza branit ih, pa sta mislis cemu sluze onolike baze tamo? :-)
Cijela americka ekonomija, infrastruktura, transportacija, je ovisna o tom saveznistvu.

Saudijska Arabija je žila kucavica za dolar, lakše bi ameri halalili napad na neku bazu u eu nego na saudijsku naftu. Sreća po svijet i po Iran je ta da je Trump na vlasti, da je Hilary..ne smijem ni pomislit
Ljuci

#22406 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Kad tad ce Iran morati da prestane sa agresivnom politikom protiv sunnija. Amerika ce morati da intervenise i da unisti iransku namjeru za izradom nuklearne bombe. Saudijska Arabija je najbolji model islamske drzave i u njoj se samo klanja i moli Allahu. Muslimani moraju biti jedinstveni protiv agresivne politike Irana.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#22407 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ljuci wrote:Kad tad ce Iran morati da prestane sa agresivnom politikom protiv sunnija. Amerika ce morati da intervenise i da unisti iransku namjeru za izradom nuklearne bombe. Saudijska Arabija je najbolji model islamske drzave i u njoj se samo klanja i moli Allahu. Muslimani moraju biti jedinstveni protiv agresivne politike Irana.
Kad češ ti prestati da lupaš gluposti i iznosiš laži? Saudijska arabija je kvazi država u kojoj se ne poštuje islam, klanja se i moli debelguzim šeicima a Allahovo časno ime se izgovara da se zavaraju maloumni debili koji im vjeruju. Muslimani moraju biti jedinstveni i suprostaviti se pošasti zvanoj vehabizam(sektaštvo) i osloboditi Meku i Medinu okupacije od strane nevjernika koje zovu "saudi".
Mislim da si običan trol, a malo listam stare postove i nalazim sličnosti sa stilom pisanja člana "merkava" . Pomenuti član je veličao izrael i na ovom forumu je spinovao.
salik79

#22408 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sunitska i siitska ulema i predstavnici iz Iraka su jucer bili u posjeti Iranu, gdje su se sastali sa Ajetullahom Alijem Hamenijem (Allah ga pozivio i zastitio) :

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
pirpa

#22409 Re: IRAN

Post by pirpa »

славянин wrote:
MMM1977 wrote:Neko baci par granata na neke pustare u Izraelu, ovi odgovore sa masovnim zračnim udarima.

Palestinci bace par kamenica na izraelske policajce, ovi uzvate višednevnim granatiranjem civilnih ciljeva.

Kako bi izgledao izraelski odgovor na par hiljada granata ili raketa? Siguran sam da bi iskoristili sve što imaju, uključujući i nuklearne glave. Ne jebu živu silu niti kome polažu račune za svoja nedjela.

:thumbup: :thumbup:

Isto tako treba i sa Srbima i Hrvatima jer u svima njima ima genocidni, zločinački gen...je li to tvoje razmišljanje :roll:
Point.

#22410 Re: IRAN

Post by Point. »

Sausage party.
славянин

#22411 Re: IRAN

Post by славянин »

pirpa wrote:
славянин wrote:

:thumbup: :thumbup:

Isto tako treba i sa Srbima i Hrvatima jer u svima njima ima genocidni, zločinački gen...je li to tvoje razmišljanje :roll:
Bez tog dijela sa genom apsolutno ali sa politikom i kulturom arogancije i sile se samo silom moze.Samo za takav reciprotitet treba imati pameti i uzdati se u sebe ne u letece magarcel,pomoc’ce Bog i “medjunarodno pravo”
CPT

#22412 Re: IRAN

Post by CPT »

славянин wrote:te]Bez tog dijela sa genom apsolutno ali sa politikom i kulturom arogancije i sile se samo silom moze.Samo za takav reciprotitet treba imati pameti i uzdati se u sebe ne u letece magarcel,pomoc’ce Bog i “medjunarodno pravo”
La(h)ko je tudjim gloginje mlatiti :wink: Da o fasizmu "Samo tako sa Arapima se moze" i ne govorimo. Bice da "Arapi" kradu/okupiraju tudji teritorij...
King Theoden

#22413 Re: IRAN

Post by King Theoden »

salik79 wrote:Sunitska i siitska ulema i predstavnici iz Iraka su jucer bili u posjeti Iranu, gdje su se sastali sa Ajetullahom Alijem Hamenijem (Allah ga pozivio i zastitio) :

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tako se dočekuje poslanikov unuk :thumbup: :thumbup:

Dvojica safeta(tvoj, mr. posveta :mrgreen: i kuduzović) na aparatima :mrgreen:
General War

#22414 Re: IRAN

Post by General War »

Salih1984 wrote:Saudijci se samo ukopavaju sve dublje, pokazuju iranske dronove tvrdeći da je to dokaz da je napad izveden iz Irana.

Međutim, da su dronovi iranski, znali smo i prije nego su ih pokazali jer je poznato da Iran opskrbljuje Jemen bespilotnim letjelicama.

Međutim, ono što me frapiralo jest koliko je ta iranska tehnologija učinkovita, da je desetak bespilotnih letjelica uspjelo prepoloviti Saudijsku proizvodnju nafte i da najskuplji američki obrambeni sustavi to nisu uspjeli zaustavit.

To je jasan znak da bi u slučaju američke intervencije protiv Irana, Saudijci tog istog dana ostali i bez preostale polovine kapaciteta za proizvodnju i preradu nafte.

Bizarnu pressicu glasnogovornika Saudijske vojske možete vidjeti ovdje >> https://youtu.be/BjSpFGb_5uE
...a mene jos vise frapira tvoje neznanje :lol:
General War

#22415 Re: IRAN

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
Salih1984 wrote:
Imaju cipovi sa zapisom odakle su poletili i koja im je ruta bila. Sada je vadiona da se cipovi pokusavaju daljinski obrisati, vidjet cemo sta ce od toga biti...

Nego, meni nije jasno sljedece. Kaze Pompeo da je ovo objava rata od strane Irana. I svi americki mediji ulaze u tu pricu. Objava rata kome? Americi ili Saudiji? I ako je Saudija cak i bombardovana iz Irana, kakve to veze ima sa Amerikom? Jer su saveznici? Pa nisu clanica NATO pakta da ih se mora braniti.

Kaze nakav general danas na FOX-u da Amerika ima duznost braniti svjetske zalihe nafte, kao svjetsku ekonomiju. Pa zasto onda tako ne brinu i o iranskim rezervama.

Sve u svemu, kompletna prica je losa skroz, a dole ako pukne, otici ce sve u pm. Izgleda da jedina dobra stvar u svemu ovome je sto je Trump cupi, pa ne smije...
Pa Trump je i zamjesio ovo, kao o sve drugo od odnosa sa kanadom, kinom i EU...sto je u totalnoj suprotnosti sa interesima USA...vise mi sve ovo lici da se USA maximalno iskomompromituje nego nekakav cilj da se zavrsi sa iranom...a iran se ponasa kako se ponasa i rusija...
Salih1984

#22416 Re: IRAN

Post by Salih1984 »

General War wrote:
Salih1984 wrote:Saudijci se samo ukopavaju sve dublje, pokazuju iranske dronove tvrdeći da je to dokaz da je napad izveden iz Irana.

Ovo je ivan pernar stavio na facebook a ja samo copy paste.
To sam i napisao u zadnjoj recenici
General War

#22417 Re: IRAN

Post by General War »

Salih1984 wrote:
General War wrote:

Ovo je ivan pernar stavio na facebook a ja samo copy paste.
To sam i napisao u zadnjoj recenici
Izvinjavam se :thumbup:
GandalfSivi

#22418 Re: IRAN

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
...

Znam ba sve to, nego me zanima formalna pretpostavka, na osnovu kojeg ugovora se ovakav nastup ima...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22419 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

GandalfSivi wrote:
jeza u ledja wrote:
...

Znam ba sve to, nego me zanima formalna pretpostavka, na osnovu kojeg ugovora se ovakav nastup ima...
to savezništvo datira još od same uspostave KSA, kada su Ameri zamjenili Brite i Turke u tom dijelu svijeta
Nadzornik

#22420 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

salik79 wrote:
Nadzornik wrote:
salik79 wrote:
SaliČe,ti meni neodgovori,je li ovo farsi jezik...???

Pise ti, veseo bio, "Afghan power songs". :D
Zvanicni jezik u Iranu je farsi pa reko da je ovo Afgana samo fake.

Vise puta sam pogledao ovaj video i mogu ti reci da je farsi jezik milozvucan i melodican... :thumbup:

Sad cu jos jednom pogledati ovaj video samo da bih uzivao u ovom prekrasnom jeziku.
Nadzornik

#22421 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Pompeo o neuspjehu saudijske protivvazdusne odbrane:
Videli smo da sistemi protivvazdusne odbrane sirom svjeta rade sa razlicitim uspjehom.
Cak ni neki od najboljih sistema na svijetu ne ruse uvijek (ciljevi) ,rekao je Pompeo novinarima koji su ga pratili... :D

Image
General War

#22422 Re: IRAN

Post by General War »

JoseMujica wrote:
to savezništvo datira još od same uspostave KSA, kada su Ameri zamjenili Brite i Turke u tom dijelu svijeta
...uz jednu napomenu, isti takav pakt je potpisan i sa kraljevinom Iranom, KSA je mogla samo sanjat o odnosima koje su imali USA i Iran.
General War

#22423 Re: IRAN

Post by General War »

Nadzornik wrote:Pompeo o neuspjehu saudijske protivvazdusne odbrane:
Videli smo da sistemi protivvazdusne odbrane sirom svjeta rade sa razlicitim uspjehom.
Cak ni neki od najboljih sistema na svijetu ne ruse uvijek (ciljevi) ,rekao je Pompeo novinarima koji su ga pratili... :D

Image
...ma sta zna Pompeo, eno ruski Buk obara i sto treba i sto netreba po ukrajini :mrgreen:
jeza u ledja

#22424 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: Znam ba sve to, nego me zanima formalna pretpostavka, na osnovu kojeg ugovora se ovakav nastup ima...
Zove se Mutual Defense Assistance Agreement, potpisan jos 1951-e.
espn

#22425 Re: IRAN

Post by espn »

.
Post Reply