"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#22401 Re: "Majstori" parkiranja
Sarkazam dobar dan 
-
kakaljin
#22402 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo na slici je zabranjeno raditi jer iz Ljubljanske se ne moze na most Vrbanja jer je puna linija, iz LJubljanske imaju dvije trake i obadvije trake idu prema skenderiji. I ja svaki put moram svirati jer hajvan iz desne hoce na vrbanju i sasjece mi traku a ne gleda, a isto tako nekad iz lijeve krenu prema vrbanja mostu i naprave guzvu i ne mogu auta proc na zeleno.Control panel wrote:Zbog takvih kao ti ujutro ne mogu sa vrbanje skrenuti lijevo prema skenderiji jer vi silazite sa brda i krsite propise, a kao ja te moram pustiti jer mi dolazis sa desne strane a meni uveliko ukljceno zeleno. Nekad zbog vas sa brda prodje samo jedan auto jer vi dolazite sa desne strane.славянин wrote:Evo ovo sam uradio - posle prolazim ima jedno 3 metra vjerovatno namjerno isprekidane da mozes preci....tempuser wrote:
Da bi se odozgo spustio na most moras skrenuti u Trnovsku pa na Grbavicku i tek onda lijevo na most jer je izmedju desne i srednje trake imas punu koju si presao.
Tu sa brda ne mozes preko mosta i tacka. Idi okolo ili placaj kazne.
Ovdje treba na vrbanja mostu da policija stalno stoji i da zaustavlja i pise kazne.
Koliko znam ovdje se racunaju 4 pune jer ima jedna dupla puna tu, pa je kazna 300 KM i mjesec vozacke, ali se ne primjenjuje.
- drug_profi
#22403 Re: "Majstori" parkiranja
Ma kalibracija senzora za sarkazam treba svakodnevno da se radi. Ujutro prvo to pa onda forum.Bakir1 wrote:Sarkazam dobar dan
-
kakaljin
#22404 Re: "Majstori" parkiranja
azdralovic wrote:
po ovome ne bi trebalo da mozes na most
Evo slika fino pokazuje da se iz Ljubljanske ne moze na Most Vrbanja
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22405 Re: "Majstori" parkiranja
onda je to sasvim druga pricazateznistub wrote: Pouzdano znam da Telemachovi tehničari to nemaju, čisto sumnjam da i ovi kurajberi to imaju
-
shandrprcSA
#22406 Re: "Majstori" parkiranja
eee sad je uvrsteno u ta odobrenja i trotoar, da se moze na njemu parkiratibitanga_sa_otesa wrote:odobrenje za prolazak i zaustavljanje u zabranama,mozes stat gdje god trebas i niko ti ne smije nista ,ja imao to odobrenje i sarene branike na tamiću i niko mi nikad nije pravio problem.xamp wrote: Kakvo odobrenje da mozes stajat na pjesackom? Pa ni pod rotacijom to ne bi smjeli radit.
-
kakavdanakneiskustvu
#22407 Re: "Majstori" parkiranja
tacnoxamp wrote:Kakvo odobrenje da mozes stajat na pjesackom? Pa ni pod rotacijom to ne bi smjeli radit.bitanga_sa_otesa wrote:u takvim firmama skoro sva auta imaju odobrenja,jer je posao uvijek na ulici i nepristupacnim mjestima.ne branim ih ali vjerovatno je tako..commendatore wrote:
odobrenje je dobio krvnom linijom kao i poso
- bitanga_sa_otesa
#22408 Re: "Majstori" parkiranja
koliko se sjecam meni je u rjesenju pisalo ,sve pjesacke zone i zabrane prolaza i parkiranja radi izvodjenja radova ,napomena vozac mora biti uz vozilo .shandrprcSA wrote: eee sad je uvrsteno u ta odobrenja i trotoar, da se moze na njemu parkirati
-
shandrprcSA
#22409 Re: "Majstori" parkiranja
decidno trotoar nikad nije bio u rjesenjubitanga_sa_otesa wrote:koliko se sjecam meni je u rjesenju pisalo ,sve pjesacke zone i zabrane prolaza i parkiranja radi izvodjenja radova ,napomena vozac mora biti uz vozilo .shandrprcSA wrote: eee sad je uvrsteno u ta odobrenja i trotoar, da se moze na njemu parkirati
- bitanga_sa_otesa
#22410 Re: "Majstori" parkiranja
ma ne sjecam se,davno mi je rjesenje bilo u rukama,ima i 15 godina...a nije mi niko od policije nikad pravio problem ,uvijek smo radili u blizini ,mislim nisam ja ostavljao svuda auto da se qrcim ili slicno ,kao ovi sada...shandrprcSA wrote:
decidno trotoar nikad nije bio u rjesenjue od nedavno i to ima
-
shandrprcSA
#22411 Re: "Majstori" parkiranja
bhtelekom i jos par firmi su uspjele izlobirati takvu promjenu 
-
tempuser
#22412 Re: "Majstori" parkiranja
Za ovakve stvari se uvijek mogu koristiti prednosti XXI vijeka.
Imas spisak adresa:
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7324#01
Proberes npr ljudske resurse ili direkciju Sa i posaljes fotografiju sa kratim objasnjenjem, mjestom i vremenom, nista ne kosta, a moze biti samo korisno.
Ja sam to prije nekoliko godina uradio nekom papku iz EUPM-a koji se navadio da parkira na trotoar na Atmedjanu. Dobio odgovor u kojem mi se zahvaljuju i obavjestavaju da se korisnik biti sankcionisan. Vise ga nije bilo tu.
Imas spisak adresa:
Proberes npr ljudske resurse ili direkciju Sa i posaljes fotografiju sa kratim objasnjenjem, mjestom i vremenom, nista ne kosta, a moze biti samo korisno.
Ja sam to prije nekoliko godina uradio nekom papku iz EUPM-a koji se navadio da parkira na trotoar na Atmedjanu. Dobio odgovor u kojem mi se zahvaljuju i obavjestavaju da se korisnik biti sankcionisan. Vise ga nije bilo tu.
- bitanga_sa_otesa
#22413 Re: "Majstori" parkiranja
pa moraju,recimo elektrodistribucija i vodovod ne mogu prici vecini objekata...nije kameno doba da se na ledjima ili konjima nosi alat i materijalshandrprcSA wrote:bhtelekom i jos par firmi su uspjele izlobirati takvu promjenu
- _Reds_
#22414 Re: "Majstori" parkiranja
Nema to veze za BHT, ima i kod mene firma to za 2 vozila.shandrprcSA wrote:bhtelekom i jos par firmi su uspjele izlobirati takvu promjenu
Ministarsto saobraćaja to izdaje, i to košta finu sumu novca, to odobrenje.
Ma nema ništa džabe, sve se to plaća, uz to moraš imati valjan razlog da uopće može dobiti.bitanga_sa_otesa wrote:pa moraju,recimo elektrodistribucija i vodovod ne mogu prici vecini objekata...nije kameno doba da se na ledjima ili konjima nosi alat i materijalshandrprcSA wrote:bhtelekom i jos par firmi su uspjele izlobirati takvu promjenu
Ali sada da smiješ na pješakom parkirati, nisam siguran.
Platiš pa ćeš dobiti.zateznistub wrote: Pouzdano znam da Telemachovi tehničari to nemaju, čisto sumnjam da i ovi kurajberi to imaju
- bitanga_sa_otesa
#22415 Re: "Majstori" parkiranja
u starom gradu i centru ima sigurno 100 trafostanica do koji je prilaz zabranama onemogucen.i sta sad kad se desi kvar ja parkiram tamica na skenderiji i pjeske sa kistrom alata i dijelovima na popravak?kad crkne kabl neki isto tako ekipa kablova natovari na ledja i nosi? ne moze to bas tako..._Reds_ wrote:
Ma nema ništa džabe, sve se to plaća, uz to moraš imati valjan razlog da uopće može dobiti.
Ali sada da smiješ na pješakom parkirati, nisam siguran.
- Norm
#22416 Re: "Majstori" parkiranja
...upravo...drug_profi wrote:Ma kalibracija senzora za sarkazam treba svakodnevno da se radi. Ujutro prvo to pa onda forum.Bakir1 wrote:Sarkazam dobar dan
- Norm
#22417 Re: "Majstori" parkiranja
...nisu...shandrprcSA wrote:bhtelekom i jos par firmi su uspjele izlobirati takvu promjenu
- zateznistub
#22418 Re: "Majstori" parkiranja
Ma znam_Reds_ wrote: Platiš pa ćeš dobiti.
- zateznistub
#22419 Re: "Majstori" parkiranja
De bgt, znaš da tamo svako svakome nesto dođe. Zar misliš da će svoj svoga kazniti?tempuser wrote:Za ovakve stvari se uvijek mogu koristiti prednosti XXI vijeka.
Imas spisak adresa:
- zateznistub
#22420 Re: "Majstori" parkiranja
Šta sve seljak nije u stanju 

- bitanga_sa_otesa
#22421 Re: "Majstori" parkiranja
takvi su od sarajeva napravili kasabu...zateznistub wrote:Šta sve seljak nije u stanju
- zateznistub
#22422 Re: "Majstori" parkiranja
Nekad sam se ljutio kad neko kaze tamni vilajet...bitanga_sa_otesa wrote:takvi su od sarajeva napravili kasabu...zateznistub wrote:Šta sve seljak nije u stanju
U pravu ljudi
- Logovan
#22423 Re: "Majstori" parkiranja
Prije bih rekao seljačina, a ne seljak.
-
kakaljin
#22424 Re: "Majstori" parkiranja
Ovdje treba baciti neutronsku bombu i da se ocisti ova lijepa zemlja od ovog jada i cemera.zateznistub wrote:Nekad sam se ljutio kad neko kaze tamni vilajet...bitanga_sa_otesa wrote:takvi su od sarajeva napravili kasabu...zateznistub wrote:Šta sve seljak nije u stanju
U pravu ljudi
- zateznistub
#22425 Re: "Majstori" parkiranja
Više njihLogovan wrote:Prije bih rekao seljačina, a ne seljak.