Kreno da pomogne jaranu da se obrije , omace se ovom i krenu padat i tako noz hop i i eto to tako.
trebali bi im frizerske djaba da se sisaju jer mi smo im duzni da damo sta traze.
Bilo i na avazu prvo prica da su strance napali nozem. Posto je migica nozem povredu zadobio moze biti samo medjusobno. Sumnjam da stranci nozevima po BiH hodaju izuzev vrbasove brace.smijesni_ste wrote: ↑22/01/2021 21:06 Sad ispada da nisu napali 'strane državljane' već se medjusobno bockali?
Jede i ovaj kix da ne kažem šta sa 'nezvaničnim informacijama'
E sad koliko je Dodiku na ovoj njegovoj izjavi za povjerovati - kad svi znamo da ga on drugima (osim njegovom pobratimu Covicu) voli suknuti i sa njegovim laznim tovarenjem zakuhati. On nas je poducio da njegove izjave ne uzimamo (ono sto kazu) Jovo za gotovo.Sigma90 wrote: ↑22/01/2021 21:20 Gledaj ti komsica i njegovog prijedloga.
https://usn1.net/bih/dodik-culi-smo-da- ... ti/178766/
Pa migranti napali druge migrante. Logično je da su obe grupe strani državljani tako da klix nije slagao ništa ali čitaocima se servira tekst u tome obliku da se pomisli da su napali neke turiste.Sigma90 wrote: ↑22/01/2021 21:09Bilo i na avazu prvo prica da su strance napali nozem. Posto je migica nozem povredu zadobio moze biti samo medjusobno. Sumnjam da stranci nozevima po BiH hodaju izuzev vrbasove brace.smijesni_ste wrote: ↑22/01/2021 21:06 Sad ispada da nisu napali 'strane državljane' već se medjusobno bockali?
Jede i ovaj kix da ne kažem šta sa 'nezvaničnim informacijama'
Sve sto se dešava ide na štetu BiH. Mi gledamo samo posljedice dok EU i svijet gleda uzroke.neko_sa_strane wrote: ↑22/01/2021 19:46Nadam se da će strani državljani dići frku i tužiti ovu jebenu nesposobnu državu i tražiti debelu odštetu. I da se konačno rašire informacije o agresivnim divljacima i teroristima iz azijsko-afričkih pizdi materina.Sigma90 wrote: ↑22/01/2021 19:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210122127
Sve ce manje turista dolaziti u ovaj grad.![]()
Aha. Znači jer im EU ne da s pravom dalje oni iz revolta napadaju lokalno stanovništvo u BiH i mi smo kao odgovorni da pazimo na ponašanje da se migice ne bi naljutili na nas i izboli nekog. Nije tebi lako s takvim razmišljanjem. Umjesto trolanja uradi nešto. Pokupi ih nekoliko i vodi ih sebi kući.Chloe wrote: ↑23/01/2021 09:25Sve sto se dešava ide na štetu BiH. Mi gledamo samo posljedice dok EU i svijet gleda uzroke.neko_sa_strane wrote: ↑22/01/2021 19:46Nadam se da će strani državljani dići frku i tužiti ovu jebenu nesposobnu državu i tražiti debelu odštetu. I da se konačno rašire informacije o agresivnim divljacima i teroristima iz azijsko-afričkih pizdi materina.Sigma90 wrote: ↑22/01/2021 19:01 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210122127
Sve ce manje turista dolaziti u ovaj grad.![]()
Obzirom na (ne)uslove u kojima se migranti nalaze, njihovo psihičko stanje, sve veću netrpeljivost građana, neuspjela rješenja njihovog smještaja od strane Ministarstva sigurnosti, za očekivati je svakodnevno neugodne scenarije. Nažalost!
Meni je sasvim lako, prstom upirem u one koji su krivi za situaciju.neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 09:45Aha. Znači jer im EU ne da s pravom dalje oni iz revolta napadaju lokalno stanovništvo u BiH i mi smo kao odgovorni da pazimo na ponašanje da se migice ne bi naljutili na nas i izboli nekog. Nije tebi lako s takvim razmišljanjem. Umjesto trolanja uradi nešto. Pokupi ih nekoliko i vodi ih sebi kući.Chloe wrote: ↑23/01/2021 09:25Sve sto se dešava ide na štetu BiH. Mi gledamo samo posljedice dok EU i svijet gleda uzroke.neko_sa_strane wrote: ↑22/01/2021 19:46
Nadam se da će strani državljani dići frku i tužiti ovu jebenu nesposobnu državu i tražiti debelu odštetu. I da se konačno rašire informacije o agresivnim divljacima i teroristima iz azijsko-afričkih pizdi materina.
Obzirom na (ne)uslove u kojima se migranti nalaze, njihovo psihičko stanje, sve veću netrpeljivost građana, neuspjela rješenja njihovog smještaja od strane Ministarstva sigurnosti, za očekivati je svakodnevno neugodne scenarije. Nažalost!
Ti ne živiš u BiH. Bar si tako pisao. Komunikacija je i dobra kada znaš da postoje ljudi koji zarađuju na ilegalnim migrantima i dovode u opasnost svoje sugrađane i sunarodnike zbog lične koristi.Chloe wrote: ↑23/01/2021 10:00Meni je sasvim lako, prstom upirem u one koji su krivi za situaciju.neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 09:45Aha. Znači jer im EU ne da s pravom dalje oni iz revolta napadaju lokalno stanovništvo u BiH i mi smo kao odgovorni da pazimo na ponašanje da se migice ne bi naljutili na nas i izboli nekog. Nije tebi lako s takvim razmišljanjem. Umjesto trolanja uradi nešto. Pokupi ih nekoliko i vodi ih sebi kući.Chloe wrote: ↑23/01/2021 09:25
Sve sto se dešava ide na štetu BiH. Mi gledamo samo posljedice dok EU i svijet gleda uzroke.
Trolam isto kao i vi.![]()
Napadajte me koliko god hoćete jer vi drugačije ne znate komunicirati.![]()
Istih tih migranata je puna moja čaršija unazad godinama, dok vi po Sa niste ni znali za njih.
A šta ću ja raditi nije vaša briga.![]()
Ja sam iz Krajine, zemlje kestena!neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 10:12
Ti ne živiš u BiH. Bar si tako pisao. Komunikacija je i dobra kada znaš da postoje ljudi koji zarađuju na ilegalnim migrantima i dovode u opasnost svoje sugrađane i sunarodnike zbog lične koristi.
Kada budeš iskusio/la negativno iskustvo drugu ćeš pjesmu pjevati osim ako nisi od onih koji samo okrenu drugi obraz. Ne vjerujem da si imao/la kontakta s migrantima jer je Krajina doslovno okupirana i pod pravom invazijom.Chloe wrote: ↑23/01/2021 10:18Ja sam iz Krajine, zemlje kestena!neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 10:12
Ti ne živiš u BiH. Bar si tako pisao. Komunikacija je i dobra kada znaš da postoje ljudi koji zarađuju na ilegalnim migrantima i dovode u opasnost svoje sugrađane i sunarodnike zbog lične koristi.
Živim u svojoj državi, svojoj Krajini, godinama su ti ljudi dio naših života, a da ne živim nikad slova ukucala ne bih na ovu temu.
Nemam nikakve koristi od migranata.![]()
Ako je Krajina doslovno okupirana migrantima, kako je moguće nemati susret s njima?!neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 10:54Kada budeš iskusio/la negativno iskustvo drugu ćeš pjesmu pjevati osim ako nisi od onih koji samo okrenu drugi obraz. Ne vjerujem da si imao/la kontakta s migrantima jer je Krajina doslovno okupirana i pod pravom invazijom.Chloe wrote: ↑23/01/2021 10:18Ja sam iz Krajine, zemlje kestena!neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 10:12
Živim u svojoj državi, svojoj Krajini, godinama su ti ljudi dio naših života, a da ne živim nikad slova ukucala ne bih na ovu temu.
Nemam nikakve koristi od migranata.![]()
Ti ljudi koji rade za kojekakve organizacije , se ne pitaju ..ama bash nista.. tu su, da zarade koju marku, i nakon radnog vremena bjeze kuci i ne izlaze, od straha istih....neko_sa_strane wrote: ↑23/01/2021 10:12 postoje ljudi koji zarađuju na ilegalnim migrantima i dovode u opasnost svoje sugrađane i sunarodnike zbog lične koristi.
Mora se narod umiriti a po obicaju lazima. BiH NIKOGA i NIJEDNOG migranta ne moze protjerati u zemlju porijekla tog migranta. Moze pokrenuti postupak deportacije sa zemljama sa kojima ima sporazum o readmisiji a NEMA ni sa jednom iz koje dolaze migranti. Ustvari, ima jedan zapoceti sa Pakistanom ali ni on nije verifikovan zvanicno vec se stalo na pola puta. I to sto se uradilo je bila samo predizborna suplja za naivnog bosnju da glasa za SDA. Sto je jos gore mi u BiH osim Pakistana nemamo ni jedno drugo diplomatsko konzulatorno tijelo od drzava iz koje dolaze migranti. Ambasada Afganistana koja pokriva i nasu drzavu je u Sofiji, Alzira u Rimu ..itd...
Postupak readmisije je u suštini samo slovo na papiru koje služi da građanima BiH zamaže oči i da se pokaže da se nešto službeno radi.
Osoba koja je podnijela zahtjev za azil ne moze biti deportovana dok se proces ne okonca„Mehanizam njihovog povratka podrazumijeva pouzdano utvrđivanje njihovog identiteta, što uključuje potrebu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva drzava i vlada tih drzava dobijemo potvrdu njihovog identiteta i da ih prihvata. To neće biti lako, jer praktično njih ogromna vecina nema nikakva identifikaciona dokumenta iz svoje zemlje porijekla
Dobrovoljni povratak je moguc kada osoba ima neki dokaz o stvarnom identitetu p ili kroz program Regionalnog projekta dobrovoljnog povratka AVRR i taj proces je dosta kraci i za sada jedino na taj nacin se vrsi povratak u maticne drzave migranata. Ali taj broj dobrovoljaca je do sada mizeran na broj onih koji se nalaze na prostoru drzave.Iz UNHCR-a objašnjavaju da se Sporazum o readmisiji ne odnosi na ljude koji zatraže azil u BiH.
Tako ce i ovi iz Blazuja i svi buduci koji se budu deportovali ili su vec bili deportovani u Srbiju ili Crnu Goru, nakon nekog vremena opet imati mogucnost pojaviti se na nasoj teritoriji.Prema Sporazumu o readmisiji Služba za poslove sa strancima je u 2020. godini u susjedske države deportovala 152 migranta od čega je njih 116 vraćeno u Republiku Srbiju, 32 u Crnu Goru i tri migranta u Hrvatsku
meridiyan wrote: ↑23/01/2021 18:51Mora se narod umiriti a po obicaju lazima. BiH NIKOGA i NIJEDNOG migranta ne moze protjerati u zemlju porijekla tog migranta. Moze pokrenuti postupak deportacije sa zemljama sa kojima ima sporazum o readmisiji a NEMA ni sa jednom iz koje dolaze migranti. Ustvari, ima jedan zapoceti sa Pakistanom ali ni on nije verifikovan zvanicno vec se stalo na pola puta. I to sto se uradilo je bila samo predizborna suplja za naivnog bosnju da glasa za SDA. Sto je jos gore mi u BiH osim Pakistana nemamo ni jedno drugo diplomatsko konzulatorno tijelo od drzava iz koje dolaze migranti. Ambasada Afganistana koja pokriva i nasu drzavu je u Sofiji, Alzira u Rimu ..itd...
https://bs.wikipedia.org/wiki/Spisak_di ... ercegovini
Drugo, BiH MORA ustanoviti stvarni identitet osobe koja je na spisku za deportaciju i te podatke dostaviti drzavi na koju se odnosi da bi oni izvrsili provjeru i odobrili prihvat svog drzavljanina. A to jako, jako dugo traje. Nemoguca misija jer sam naveo da mi nemamo takvu mogucnost.
Postupak readmisije je u suštini samo slovo na papiru koje služi da građanima BiH zamaže oči i da se pokaže da se nešto službeno radi.Osoba koja je podnijela zahtjev za azil ne moze biti deportovana dok se proces ne okonca„Mehanizam njihovog povratka podrazumijeva pouzdano utvrđivanje njihovog identiteta, što uključuje potrebu da preko diplomatsko-konzularnog predstavništva drzava i vlada tih drzava dobijemo potvrdu njihovog identiteta i da ih prihvata. To neće biti lako, jer praktično njih ogromna vecina nema nikakva identifikaciona dokumenta iz svoje zemlje porijekla
Dobrovoljni povratak je moguc kada osoba ima neki dokaz o stvarnom identitetu p ili kroz program Regionalnog projekta dobrovoljnog povratka AVRR i taj proces je dosta kraci i za sada jedino na taj nacin se vrsi povratak u maticne drzave migranata. Ali taj broj dobrovoljaca je do sada mizeran na broj onih koji se nalaze na prostoru drzave.Iz UNHCR-a objašnjavaju da se Sporazum o readmisiji ne odnosi na ljude koji zatraže azil u BiH.
Znaci, iz svega ovoga prilozenog, ostala je jedino jos opcija,( koja se ponekad i provodi) povratka u prve drzave u okruzenju iz koje su ilegalno usli migranti. Znaci, utvrditi da su navedena lica prije dolaska u BiH boravila u Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori i onda se ona po ugovoru o readmisiji protjeruju u te zemlje.
Tako ce i ovi iz Blazuja i svi buduci koji se budu deportovali ili su vec bili deportovani u Srbiju ili Crnu Goru, nakon nekog vremena opet imati mogucnost pojaviti se na nasoj teritoriji.Prema Sporazumu o readmisiji Služba za poslove sa strancima je u 2020. godini u susjedske države deportovala 152 migranta od čega je njih 116 vraćeno u Republiku Srbiju, 32 u Crnu Goru i tri migranta u Hrvatsku
I jedina kazna im moze biti zabrana ulaska u BiH na neko vrijeme i opet deportacija i opet i opet....
Jedino rjesenje je ne dozvoliti im ulazak, odmah, u granicnom pojasu ili napraviti sigurne i dobro obezbjedjene kampove daleko van gradskih sredina cime bi im se onemogucilo kretanje u urbanim sredinama. Svakog, koji se primjeti po gradovima bez odobrenja za napustanje kampa odmah transportirati nazad u kamp.
Kako je ovo tesko ostvarivo,bar u dogledno vrijeme, sudjeno nam je da kao i sa koronom, prihvatimo cinjenicu da su u svakom trenutku tu, negdje oko nas, spremni da napadnu i ugroze nas i fizicki i materijalno.