Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
clio_dci120

#22376 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Neka se sada dokaze pa neka se odrekne potrazivanja...kad vec voli Celik, a i El Capitano je...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22377 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma ja, nek halali 45 hiljada da ih Perčo može u svoj džep strpat.
N.N.

#22378 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Gasi sve pa neka puse qurac svi redom. :izet: :D

Raja, hoce li dole u ex Cavaliju, valjda buducem Avantiju biti neka pivnica ili sta ? :-D
doff

#22379 Re: Zeničani

Post by doff »

Nešto na taj fazon...Kažu da će bit nešto totalno drugačije od ovoga što imamo u Zenici. Gledo sam neke slike...trebalo bi bit lijepo
avenija

#22380 Re: Zeničani

Post by avenija »

doff wrote:Nešto na taj fazon...Kažu da će bit nešto totalno drugačije od ovoga što imamo u Zenici. Gledo sam neke slike...trebalo bi bit lijepo
Koliko sredjuju mislim da ce biti nesto slicno objektima u Dubai-u i LA :mrgreen:
Norm

#22381 Re: Zeničani

Post by Norm »

,,,jel to ona rupa kod KSC-a, gdje je bila Kineska prodavnica?
Djeco draga manite se belaja...
doff

#22382 Re: Zeničani

Post by doff »

avenija wrote:Koliko sredjuju mislim da ce biti nesto slicno objektima u Dubai-u i LA :mrgreen:
Bili su stopirani radovi, al su sad intenzivirani. Najvaljuju najdalje 1.12 da će bit otvorenje

Norm wrote:,,,jel to ona rupa kod KSC-a, gdje je bila Kineska prodavnica?
Djeco draga manite se belaja...
Kakav crni belaj
kamen spoticanja

#22383 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

belaj dole?
nema sanse :zoka:
clio_dci120

#22384 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Shbani iz SC jucer potvrdio ono sto sam nagovijestio jucer na forumu...Koliko sam jos nacuo, valjda kod zelenih preovladava struja da idu sa izmjenama statuta u tom smjeru, a opet valja osigurati 21 ruku...Uglavnom, vidjet cemo dalje sta ce biti...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22385 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:
doff wrote:Nešto na taj fazon...Kažu da će bit nešto totalno drugačije od ovoga što imamo u Zenici. Gledo sam neke slike...trebalo bi bit lijepo
Koliko sredjuju mislim da ce biti nesto slicno objektima u Dubai-u i LA :mrgreen:
Haj hvala bogu da se nesto novo otvara :thumbup:

Hoce li raditi poslije ponoci ili nam opet valja u Ten :D
phillie

#22386 Re: Zeničani

Post by phillie »

Grijanje - zdra'o.
Casual's

#22387 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Meni se čini ili je na ulici sve više i više lutalica ?!
Ci-Nick

#22388 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Casual's wrote:Meni se čini ili je na ulici sve više i više lutalica ?!
Da,.... opet neki novi trkači za gumama automobila,..
Nema nama države bez kazne.
Evo ne može se disati zbog loženja uglja.
Treba ga zabraniti i tačka.
Ko nema za drva, pelet, struju,.. nek se mrzne, šta ću mu ja.
Nek traži subvenciju od grada, države,..
Ja ničije zdravlje ne ugrožavam i ne vidim zašto bi tolerisao drugima da mi truju djecu.
avenija

#22389 Re: Zeničani

Post by avenija »

Do Kantonalne bolnice iduce godine dolazi plin i rusi se dimnjak, eto prilike da se cijeli taj dio gore spoji na plin od Perinog hana,Klopca do Pehara..
Neka ljudima omoguce besplatne prikljucke i rijesio si 50% lozista
Warashii

#22390 Re: Zeničani

Post by Warashii »

:?
Ci-Nick wrote:
Ja ničije zdravlje ne ugrožavam i ne vidim zašto bi tolerisao drugima da mi truju djecu.
Danas sutra kad budeš penzioner sa 350KM penzije ili da si neko sa jednom platom od 500KM vjerujem da nećeš/ne bi ovako razmišljati/o. Dobro i ugalj obezbjede :(
Zašto ti ne tražiš od grada, države da riješe pitanje trkača guma?
avenija

#22391 Re: Zeničani

Post by avenija »

Image
Ci-Nick

#22392 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Warashii wrote::?
Ci-Nick wrote:
Danas sutra kad budeš penzioner sa 350KM penzije ili da si neko sa jednom platom od 500KM vjerujem da nećeš/ne bi ovako razmišljati/o. Dobro i ugalj obezbjede :(
Zašto ti ne tražiš od grada, države da riješe pitanje trkača guma?
Da, tako to izgleda na prvu,. ali ozbiljnije istraživanje bi pokazalo da većina penzionera koristi usluge JP Grijanje ili se grije na drva a da najviše uglja spale ljudi čije su kuće površine veće od 300 m2.
Bogati ljudi koji su napravili ogromne kućurine ali im je žao plaćati ekološki prihvatljivo grijanje.
Da ne bude da sam socijalnoneosjetljiv, evo slažem se da nabace na gorivo još 0,20 KM za subvenciju grijanja svim porodicama koje imaju najniža primanja.
Evo još jedna ideja, još 030 KM na svaki litar goriva a uvesti besplataj javni prijevoz u svim gradovima.
Warashii

#22393 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Da si pokušao da kupiš ogrjev vjerujem da bi drugačije gledao stvari. Usporedi cijene drva i uglja usporedi kaloricnost 2m drva i 1t uglja, sta je lakše smjestiti i di cega je lakše doći.
Kako rekoše jednom u nekom stripu "u stvarnosti je realnost puno drugacija". Mnogo se lozi po privatnim kucama a tu uopšte nema opcije parnog grijanja, kojeg uzgred i nema sada.
Ci-Nick

#22394 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Warashii wrote:Da si pokušao da kupiš ogrjev vjerujem da bi drugačije gledao stvari. Usporedi cijene drva i uglja usporedi kaloricnost 2m drva i 1t uglja, sta je lakše smjestiti i di cega je lakše doći.
Kako rekoše jednom u nekom stripu "u stvarnosti je realnost puno drugacija". Mnogo se lozi po privatnim kucama a tu uopšte nema opcije parnog grijanja, kojeg uzgred i nema sada.
I moj otac živi u privatnoj kući, i on živi od penzije,.. i ne loži ugalj nego drva.
Kad u Njemačkoj koja je socijalna država zatražiš pomoć od države pitaju te: " Šta sa imovinom ?"
Kad krov na kući prokisne onda vlasnik nađe sredstva da to popravi.
E tako isto treba da nađe sredstva za grijanje koje je prihvatljivo a to je sve drugo osim uglja.
Warashii

#22395 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ci-Nick wrote:
Warashii wrote:Da si pokušao da kupiš ogrjev vjerujem da bi drugačije gledao stvari. Usporedi cijene drva i uglja usporedi kaloricnost 2m drva i 1t uglja, sta je lakše smjestiti i di cega je lakše doći.
I moj otac živi u privatnoj kući, i on živi od penzije,.. i ne loži ugalj nego drva.
Kad u Njemačkoj koja je socijalna država zatražiš pomoć od države pitaju te: " Šta sa imovinom ?"
Kad krov na kući prokisne onda vlasnik nađe sredstva da to popravi.
E tako isto treba da nađe sredstva za grijanje koje je prihvatljivo a to je sve drugo osim uglja.
Prosto nije izvodivo.
Za neko normalno grijanja je potrebno do 10 metara kubnih drva i vise. To je najmanje 700KM od jednom sve to treba uskladistiti i iscjepati kao i izrezati i ici s pretpostavkom da to nije 10m nego 9 i manje metara kubnih. Sretan je onaj ko ta drva dobije u 10 ili 11 mjesecu. Ako i tada. Drva se poruce a nebrojeno mnogo puta ljudi ostanu bez njih i dočekaju snijeg a onda hem je hladno hem neće niko odvući a sve je ono prije nabrojano mnogo teže.
Vjeruj da svi koji loze 1000 puta bi radije kao ogrijev odabrali drvo nego li ugalj ali nužda zakon mjenja.
Ja sam na grijanju, imam i konvektore i boli me neka stvar ima li ga ili nema ali nikad nebi lupio ovakvo nešto.
Ako je meni dobro i nekom mom užem krugu bližnjih ili prijatelja ne mora da znači da je svima sve potaman. Sirotinja smo da je na daleko nema i nemamo se sta uzdizati, a kamo li stav "Ja sam ja i boli me k.... za druge"
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#22396 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Pa jbte ko je onda lud.. ja za grijanje na struju (klima, konvektor) potrosim izmedju 80-100 KM/mj. max vise nego ljetnih mjeseci. Znaci racuni nikad ne budu veci od 120-130KM. Koja drva koji qrci i isplativost grijanja na iste.. :roll:

Doduse, imam te cijevi koje prolaze kroz stan i imam stanove oko sebe.. ali eto nek je 200KM/mj. racun.. ispada sa drvima zajebancija,obaveza i prljavstina kosta 700KM sezona a struja, rahatluk i cistoca 1000-1200 :roll:
Warashii

#22397 Re: Zeničani

Post by Warashii »

700 KM je u "safe mode-u" mada i to zavisi od brdo faktora. Ako je u pitanju peć za centralno grijanje ovih 10 metara ne može biti ni naopako.
Ci-Nick

#22398 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Koga da žalim, ljude koji imaju trospratnice bez fasade ?
U ulici u kojoj moj otac ima kuću, bar dvadeset njih ima etažno grijanje u kojem spaljuju po desetak tona uglja.
Nije to nikakva sirotinja.
Po toj tvojoj logici treba biti solidaran i sa dizelašima starim 30 godina zbog kojih stalno isključujem ventilaciju jer ostavljaju oblak dima iza sebe, a ti i jedni i drugi 20 godina drže na vlasti iste ove političare koji kroz javne nabavke svake godine ukradu dvije milijarde i ne daju nam naprijed.
Warashii

#22399 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Druže penzioneri sa 350KM penzije i tročlane, ili porodice sa više članova porodice, gdje radi jedno i prima platu od 500-600KM jesu sirotinja. Njih sam spomenuo u prvom postu. Nikog ne opravdavam sam njih a tebi se čudim izjavi "nek se smrznu".
Poredjenja sa autima su nidje veze, niko ne mora da ima auto, znamo svi sta je automobil, dok je grijanje na minusu nužno potrebno.
Najlakše je tako, ja pa ja a sve ostale ko jebe.
Ci-Nick

#22400 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Držim se one da je demokratija sloboda koja ne ugrožava druge.
Nikog ne ugrožavam i ne mogu se složiti s tim da nije bitno to što drugi ugrožavaju "mene".
To što se obraćam u prvom licu nije znak egoizma nego odgovornosti.
Voljan sam platiti više poreza, više takse,.. spreman da mi država zavuče ruku u džep i da onom kome je potrebno ali ne mogu se složiti s tim da je OK da ljudi lože ugalj sve dok im standard ne bude značajnije bolji.
Post Reply