Prvo, nije on nikakav Erbilovac vec izdajnicki izdanak plemena Talibani iz Sulejmanije. To je onaj izdajnicki klan sto je prodao Kirkuk.salik79 wrote:Ma da, Alijini Srbi i ta prica. Sta drugo od tebe i ocekivati... A, zasto nam nisi postavio intervju sa predstavnikom KRG-a u Teheranu, sa tvoga omiljenog Rudawa, do sada?!
https://www.rudaw.net/english/interview/04062014Erbil’s Man in Tehran: ‘Iran Has an Essential Role and Say in Iraqi Affairs’
Nadam se da ces procitati, a ja cu citirati samo malio dio komentara o hadzi Kasim agi Sulejmaniju, Allah ga zastitio i pomogao:
Rudaw: You have had face-to-face meetings with Qassem Soleimani. What kind of person is he?
Nazim Dabagh: Yes, I have met him, and often. If I say I haven’t I wouldn’t be telling the truth and you wouldn’t believe me either. But unfortunately, here, when you tell the truth, they would immediately connect you with some sin. Qassem Soleimani, as far as I know, is a man who from when he was a soldier until now, has been a loyal man to his faith, his country and his beliefs.
Rudaw: Can you say that Qassem Soleimani is a friend of the Kurds and not the demon he is portrayed as?
Nazim Dabagh: I see Qassem Soleimani as a good friend of the Kurds at this stage. I haven’t seen in his policies... anything against the Kurds. He is trying to maintain relations among Kurds and Shiites, Shiites and Sunnis, Kurds and Iraq.
Plus, kada je Abadi, pomalo kukavicki, najavio mogucnost povinovanja americkim ucjenama u sprovodjenju sankcija, predstavnik Kurdske regionalne vlade u Teheranu je automatski reagovao:
https://www.rudaw.net/english/middleeast/iraq/12082018KRG rep to Tehran: New Iraqi gov’t should decide on sanctions, not Abadi
Da nisu i ovi Erbilovci Alijini?!
IRAN
- Kikibombona
#22376 Re: IRAN
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#22377 Re: IRAN
Graham sedmicu.salik79 wrote:Ni dvije hefte im ne daju:Challenger_ wrote:Saudi su NULA, a mislim da više ne trebaju ni USA.
- jeza u ledja
#22378 Re: IRAN
Pises kao balavac.espn wrote:Nisam balavac, nemoj me zvati balavac. Bolje se zapitaj sta si ti ako smatras normalnim razbijanje drzava sirom svijeta. I ako smatras da to nekaznjeno treba proci.jeza u ledja wrote:Po glavi ti padale balavac.espn wrote:Past će nuklearne bombe na Ameriku.
Naravno da ne smatram normalnim razbijanje drzava. No iskreno boli me kurac za drzavama. Sta imas od drzave koja ne postoji ili te tretira ko stoku?
Tako je Zapad razbio i Jugoslaviju. Ko nas bre zavadi i ta prica.
I ponavljas sta Amerika radi hiljadama kilometara od sebe? Isto sto i Iran.
- jeza u ledja
#22379 Re: IRAN
A nafta? Nista to?Challenger_ wrote:Saudi su NULA, a mislim da više ne trebaju ni USA.
- Challenger_
#22380 Re: IRAN
Ima nafte i bez porodice Saud.jeza u ledja wrote:A nafta? Nista to?Challenger_ wrote:Saudi su NULA, a mislim da više ne trebaju ni USA.
- salik79
#22381 Re: IRAN
Rekoh ja, Alijin...Kikibombona wrote:Prvo, nije on nikakav Erbilovac vec izdajnicki izdanak plemena Talibani iz Sulejmanije. To je onaj izdajnicki klan sto je prodao Kirkuk.salik79 wrote:Ma da, Alijini Srbi i ta prica. Sta drugo od tebe i ocekivati... A, zasto nam nisi postavio intervju sa predstavnikom KRG-a u Teheranu, sa tvoga omiljenog Rudawa, do sada?!
https://www.rudaw.net/english/interview/04062014Erbil’s Man in Tehran: ‘Iran Has an Essential Role and Say in Iraqi Affairs’
Nadam se da ces procitati, a ja cu citirati samo malio dio komentara o hadzi Kasim agi Sulejmaniju, Allah ga zastitio i pomogao:
Rudaw: You have had face-to-face meetings with Qassem Soleimani. What kind of person is he?
Nazim Dabagh: Yes, I have met him, and often. If I say I haven’t I wouldn’t be telling the truth and you wouldn’t believe me either. But unfortunately, here, when you tell the truth, they would immediately connect you with some sin. Qassem Soleimani, as far as I know, is a man who from when he was a soldier until now, has been a loyal man to his faith, his country and his beliefs.
Rudaw: Can you say that Qassem Soleimani is a friend of the Kurds and not the demon he is portrayed as?
Nazim Dabagh: I see Qassem Soleimani as a good friend of the Kurds at this stage. I haven’t seen in his policies... anything against the Kurds. He is trying to maintain relations among Kurds and Shiites, Shiites and Sunnis, Kurds and Iraq.
Plus, kada je Abadi, pomalo kukavicki, najavio mogucnost povinovanja americkim ucjenama u sprovodjenju sankcija, predstavnik Kurdske regionalne vlade u Teheranu je automatski reagovao:
https://www.rudaw.net/english/middleeast/iraq/12082018KRG rep to Tehran: New Iraqi gov’t should decide on sanctions, not Abadi
Da nisu i ovi Erbilovci Alijini?!
https://dfr.gov.krd/p/p.aspx?p=213&l=12&r=364
- jeza u ledja
#22382 Re: IRAN
Pa ima bez te porodice, ali nema bez te zemlje, tog regiona, sta vec.
Ja sam davno jednom napisao, bolje bi Amerima doslo da umjesto sto su silne pare i ljudstvo utrosili na razne baze, ratove, kurce palce, umjesto da su napadali Irak, intervenisali u ostalim zemljama, da su jednostavno poklopili Saudiju, napravili protektorat i muzli sa izvora. Vjerovatno bi imali manje terorista, iako zlo dolazi bas odatle, jer to zlo ne bi imao ko da sponzorira i siri mrznju.
A nafta iz Zaliva je kljucna, za cijeli svijet, osim mozda tako slicnih zemalja bogatih naftom.
Ja sam davno jednom napisao, bolje bi Amerima doslo da umjesto sto su silne pare i ljudstvo utrosili na razne baze, ratove, kurce palce, umjesto da su napadali Irak, intervenisali u ostalim zemljama, da su jednostavno poklopili Saudiju, napravili protektorat i muzli sa izvora. Vjerovatno bi imali manje terorista, iako zlo dolazi bas odatle, jer to zlo ne bi imao ko da sponzorira i siri mrznju.
A nafta iz Zaliva je kljucna, za cijeli svijet, osim mozda tako slicnih zemalja bogatih naftom.
- Challenger_
#22383 Re: IRAN
Pad jedne porodice ne znači pad Arabije kao zemlje niti pad regiona. Naprotiv, može da znači preporod. Ovo je bila tabu tema a već neko vrijeme nije.jeza u ledja wrote:Pa ima bez te porodice, ali nema bez te zemlje, tog regiona, sta vec.
- Challenger_
#22384 Re: IRAN
Naravno, tu ideju nisu plasirali Amerikanci i Evropljani već neki drugi koji imaju svoje medije na arapskom jeziku i veliku popularnost u mladoj populaciji (18-25 godina) među Arapima generalno.
-
Ljuci
#22385 Re: IRAN
Saudijska Arabija nece dozvoliti Irancima da ruse naftna postrojenja. Amerika je tako blizu da vojno intervenira u Iranu. Mora se sprjeciti shiijska ofanziva na sunnije. Ja sam Selefija i ja volim Saudijsku Arabiju i porodicu Saud. Oni su dobri muslmani koji zele da zive u Islamu.
- Challenger_
#22386 Re: IRAN
Polako, sad će pravi halifa a ne onaj CIA-Mossadov pavijan.
- jeza u ledja
#22387 Re: IRAN
Pad porodice Saud bukvalno znaci pad Saudijske Arabije. Al koga boli kurac za Saudijskom Arabijom.Challenger_ wrote:Pad jedne porodice ne znači pad Arabije kao zemlje niti pad regiona. Naprotiv, može da znači preporod. Ovo je bila tabu tema a već neko vrijeme nije.jeza u ledja wrote:Pa ima bez te porodice, ali nema bez te zemlje, tog regiona, sta vec.
Samo, i Al Qaeda i tako ti zele njihovu propast. Tako da, s tim bi se otvorila jos jedna Pandorina kutija. U tome je problem.
- Challenger_
- Challenger_
#22389 Re: IRAN
Znači nestanak pridjeva ali ne i zemlje.jeza u ledja wrote:Pad porodice Saud bukvalno znaci pad Saudijske Arabije.
Pandorina kutija je otvorena negdje drugdje, a Saudi su bili među onima koji su je otvorili.
- Challenger_
#22391 Re: IRAN
Laku noć.
-
Salih1984
#22392 Re: IRAN
Familiju Saud su napravili Masoni.(preporucujem film lawrence of arabia)
Oni zajedno sa Amerikom unistavaju bliski istok,od prihoda za hadz oni kupuju oruzje i ubijaju druge muslimane
Voljeli mi Iran ili ne Iran se barem rijesio stranog utjecaja i masona 1979.
S obzirom kakve sankcije imaju Iran se fenomenalno drzi i ne posustaje milimetra.
Ukoliko bi Saudi&Usa krenuli u rat s Iranom taj rat bi vjerovatno imaju slican ishod kao onaj u Afganistanu(20 godina ratovanja bez pravog pobjednika).
Ima onih sto tvrde da bi Saudi&Usa sravnili sa zemljom Iran zato sto imaju bolji arsenal oruzja.
Samo to nema bas smisla nije sve u oruzju,koliko imaju bolje oruzje od Houtha pa ih ne mogu slomiti?
Jako jako je tesko osvojiti Iran obzirom na velicinu zemlje i na kolicinu planina.
Oni zajedno sa Amerikom unistavaju bliski istok,od prihoda za hadz oni kupuju oruzje i ubijaju druge muslimane
S obzirom kakve sankcije imaju Iran se fenomenalno drzi i ne posustaje milimetra.
Ukoliko bi Saudi&Usa krenuli u rat s Iranom taj rat bi vjerovatno imaju slican ishod kao onaj u Afganistanu(20 godina ratovanja bez pravog pobjednika).
Ima onih sto tvrde da bi Saudi&Usa sravnili sa zemljom Iran zato sto imaju bolji arsenal oruzja.
Samo to nema bas smisla nije sve u oruzju,koliko imaju bolje oruzje od Houtha pa ih ne mogu slomiti?
Jako jako je tesko osvojiti Iran obzirom na velicinu zemlje i na kolicinu planina.
- славянин
#22393 Re: IRAN
Trik pitanje
U ovom trenutku ko je najveci proizvodjac nafte na svijetu
U ovom trenutku ko je najveci proizvodjac nafte na svijetu
- Kikibombona
#22394 Re: IRAN
Doticni je clan Patriotske unije Kurdistana koja je jaka u Sulejmaniji. U Erbilu glavnu rijec vodi KDP.salik79 wrote:Rekoh ja, Alijin...Samo, cudno, Kurdska regionalna vlada ga tamo drzi vec godinama?!
PUK ima poslove sa Iranom, KDP sa Turskom. Ove izjave su kurtoazija koju plasiraju da bi se sacuvali poslovi koje imaju - uglavnom kriminal. Kao sto Rasim Ljajic hvali Vucica. Nema tu ljubavi i iskrenosti, cisti interes.
I PUK i KDP su odani prvenstveno Americi koja placa, naoruzava i obucava Peshmerge.
- jeza u ledja
#22395 Re: IRAN
Poredis Afganistan i Jemen koji su na nivou Srednjeg vijeka sa Iranom.Salih1984 wrote:Familiju Saud su napravili Masoni.(preporucujem film lawrence of arabia)
Oni zajedno sa Amerikom unistavaju bliski istok,od prihoda za hadz oni kupuju oruzje i ubijaju druge muslimane![]()
Masoni, jevreji, mormoni, kvekeri, kiwanis, shriners, red men, girl scouts...
- salik79
#22396 Re: IRAN
Znao samKikibombona wrote:Doticni je clan Patriotske unije Kurdistana koja je jaka u Sulejmaniji. U Erbilu glavnu rijec vodi KDP.salik79 wrote:Rekoh ja, Alijin...Samo, cudno, Kurdska regionalna vlada ga tamo drzi vec godinama?!
PUK ima poslove sa Iranom, KDP sa Turskom. Ove izjave su kurtoazija koju plasiraju da bi se sacuvali poslovi koje imaju - uglavnom kriminal. Kao sto Rasim Ljajic hvali Vucica. Nema tu ljubavi i iskrenosti, cisti interes.
I PUK i KDP su odani prvenstveno Americi koja placa, naoruzava i obucava Peshmerge.
Kurtoazija
Koja si ti ubleha... Nista pametnije za sat vremena nisi uspio smisliti, a ni izgooglati
-
Salih1984
#22397 Re: IRAN
Nije razumio sta si htio reci sa svojom prvom recenicom,a vala ako ne vjerujes da postoje masoni onda stvarno ne znam sta da ti kazemjeza u ledja wrote:Poredis Afganistan i Jemen koji su na nivou Srednjeg vijeka sa Iranom.Salih1984 wrote:Familiju Saud su napravili Masoni.(preporucujem film lawrence of arabia)
Oni zajedno sa Amerikom unistavaju bliski istok,od prihoda za hadz oni kupuju oruzje i ubijaju druge muslimane![]()
Masoni, jevreji, mormoni, kvekeri, kiwanis, shriners, red men, girl scouts...
- seoBIH
#22398 Re: IRAN
Ne mogu da vjerujem koliko bolesnika koji se raduju da bilo koja strana zarati, da nevini stradaju i da se rasele.
Pa koji vrag je u vama, zar to isto niste prošli vi? Ono što ne želite sebi, nemojte ni drugima.
Pa koji vrag je u vama, zar to isto niste prošli vi? Ono što ne želite sebi, nemojte ni drugima.
- jeza u ledja
#22399 Re: IRAN
ufSalih1984 wrote: Nije razumio sta si htio reci sa svojom prvom recenicom,a vala ako ne vjerujes da postoje masoni onda stvarno ne znam sta da ti kazem
-
MMM1977
#22400 Re: IRAN
Neko baci par granata na neke pustare u Izraelu, ovi odgovore sa masovnim zračnim udarima.
Palestinci bace par kamenica na izraelske policajce, ovi uzvate višednevnim granatiranjem civilnih ciljeva.
Kako bi izgledao izraelski odgovor na par hiljada granata ili raketa? Siguran sam da bi iskoristili sve što imaju, uključujući i nuklearne glave. Ne jebu živu silu niti kome polažu račune za svoja nedjela.
USA su mala maca za ove zlikovce.
Palestinci bace par kamenica na izraelske policajce, ovi uzvate višednevnim granatiranjem civilnih ciljeva.
Kako bi izgledao izraelski odgovor na par hiljada granata ili raketa? Siguran sam da bi iskoristili sve što imaju, uključujući i nuklearne glave. Ne jebu živu silu niti kome polažu račune za svoja nedjela.
USA su mala maca za ove zlikovce.