Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Innovation

#22376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Gospodine Kojovicu,
da li ministri u Vladi KS koriste pravo na naknadu za prekovremeni rad?
Pedja Kojovic

#22377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Innovation

Ne znam.

p.k.
Drvosjeca iz Dejcica

#22378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pedja Kojovic wrote:drvosjeca

Nismo na organima stranke raspravljali o jeziku.
Raspravljali smo o slucajevima krsenja ljudskih prava a koja su se pojavljivala u RS-u ali i u drugim dijelovima BiH.

Moj licni stav je, ako vas zanima...

Lingvisticki je vrlo upitno da li se radi o razlicitim jezicima ili o dijalektima jednog.(Po meni, to je jedan jezik sa vise dijalekata).
Naravno, svako ima pravo da jezik kojim govori zove kako zeli.
Problemi imena jezika u sredinama u kojima je naziv problem se mogu jednostavno rijesiti po ugledu na medjunarodnu praksu - upisivanjem jezika u skolske knjizice i diplome kao "maternji jezik".
Moj licni stav je da ako govorite recimo "zracna luka" i "vazdusna puska" i "rahatluk" i citate i pisete i latinicu i cirilicu onda govorite bosanski jezik.
Kada sam prilikom izdavanje svojh knjiga hrvatskim i srbijanskim izdavacima morao odgovoriti na pitanje na kojem su jeziku pisane stavio sam bosanski upravo iz razloga koje sam naveo u prethodnoj recenici.

p.k.
Hvala.
Innovation

#22379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Pedja Kojovic wrote:Innovation
Ne znam.
p.k.
Hvala, mislila sam da zahtjeve za naknadu dostavljaju komisiji za izbor i imenovanja i administrativna pitanja. Zato sam Vas pitala.
Predsjednik komisije:
Kemal Ademović
Članovi komisije:
Goran Akšamija, Predrag Kojović, Adnan Solaković, Segmedina Srna Bajramović, Eldar Čomor
kluz franjo

#22380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Pedja Kojovic wrote:kluz franjo
Nesto vise nego uobicajeno vremena koje sam proveo u Tuzli je posveceno iskljucivo jacanju nase stranacke, sada vec dosta dobre i spremne, ekipe, tako da za analizu kakvu vi trazite nemam dovoljno infomacija.

p.k.
pk

Najprije, opet iskrena zahvalnost zbog višegodišnje spremnosti da direktno i javno odgovarate i na "najčudnija" pitanja.
Sa druge strane, iako pohvalna, Vaša osobna spremnost na komunikaciju u javnom prostoru nije jedina karakteristika koja će nam pomoći da sistemski promjenimo stvari.
Iako ste Vi (s razlogom) prepoznali dio tendencioznosti u mom pitanju u vezi ocjene rada Premijera TK, nažalost niste prepoznali i dio konkretnosti (izgleda da sa samim pomenom Premijera Vi "isključujete").
Ali evo, da ostanem na konkretnom. Stranka koja tvrdi da ima AMBICIJU da izađe izvan sarajevskih okvira MORA imati stav po pitanju dosadašnjeg učinka premijera TK. A posebno ako ima "sada već dosta dobru i spremnu ekipu" (što doista imate).
Ipak, ako Vi tvrdite da Vama u opisanim uvjetima treba više informacija o Begi Gutiću, onda je to sigurno jedan veliki plus za istog.
kluz franjo

#22381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Prije svega, klinci i kantonalna vlast su neusporedivi.
Klinci su ulozili ogroman napor i jos mnogo toga da bi onih 9 utakmica odigrali onako kako su ih odigrali.
To je zato sto su klinci ozbiljni, vrijedni i na kraju krajeva normalni ljudi
A sad ozbiljno...

S obzirom da po sadasnjem Poslovniku materijale za tematsku sjednicu priprema predlagac one bi jedino imale smisla ukoliko bi predlagac i obradjivac materijala bila Vlada.

Pitanje koje ste uputili direktno Albinu a tice se mene necu detaljno komentarisati osim da kazem...da je neozbiljno misliti da moji licni odnosi uticu na politicke stavove.

Upravo zbogo toga ce se i odrzati sastanak jedne radne grupe u vezi s tim zakonom koja ce pokusati rjesiti neke pravne i organizacijske probleme koji nisu rjeseni od strane predlagaca, odnosno, spomenutog ministarstva

p.k.
pk

Meni je jako drago kada se "razotkrije" moja dvoličnost.
Da, moje jedno lice pripada svima onima u ovom forumskom javnom prostoru, kojima je vrhunac kritike dužina kose predsjednika, dužina prezimena bivšeg predsjednika ili nacionalna pripadnost bivšeg/bivšeg predsjednika ili sadašnje potpredsjednice.
Moje drugo lice pripada javnoj i argumentovanoj kritici radu predstavnika građana u SKS. Interesantno je da ste istu dva puta nazvali NEOZBILJNOM.
OK.
Znači NEOZBILJNO je od izabranih i plaćenih predstavnika građana tražiti da na dnevni red stave OZBILJNO razmatranje gorućih problema stanovnika KS.
OK. Pojedinim predstavnicima građana smeta Poslovnik. Legitimno. Pitanje: "Kada su ti u zadnjih 5 godina stavili prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika na dnevni red?"
I na kraju, "onaj čije se ime ne spominje" je i kada je predlagao navedeni zakon i sada bio i "predlagač i Vlada". Ali umjesto OZBILJNE političke eksploatacije te činjenice, OPOZICIJA nudi čerčilovsku "radnu grupu".
Ma dajte!
Ali OK, ako i Albin vjeruje da je sve do moje dioptrije, onda je sve u dure!

PS: Meni je stvarno jako žao ako Vi ne shvatate, da Vaš lični politički odnos prema nacrtu OVOG zakona IMA efekta na naše poimanje o Vašim i ličnim i političkim stavovima. Uz to, Vaša karakterizacija "neugodnih" pitanja je u najmanju ruku čovićevsko-HDZovska.

Sa iskrenim željama za konkretnim djelovanjem pozdravljam Vas!
Albin Zuhric

#22382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

hzsa22,

U prilogu prosljedjujem ono sto sam i ja dobio kao povratnu informaciju od naseg vijecnika. Slobodno postavljajte dodatna pitanja, trazite pojasnjenja...uvijek se mozete i javiti na [email protected], i spojit cemo vas direktno sa nekim od vijecnika da ne prenosimo pitanja i odgovore ovako. Lijep pozdrav

"Albine,

čovjekovo pitanje je potpuno na mjestu, međutim gradsko vijeće do sada apsolutno nije imalo dodira sa bilo kojim aktom vezanim za upravljanje Vijećnicom. Cijene ulaznica i sve ostale aktivnosti provodi Gradonačelnik sa službama. To je naravno direktno kršenje propisa, jer je gradsko vijeće onaj organ koji upravlja i raspolaže imovinom grada. Mi smo hiljadu puta tražili da se donese akt vijeća o privremenom upravljanju vijećnicom (privremenom iz razloga dok se u potpunosti riješe vlasnički odnosi na relaciji Grad Sarajevo - Nacionalna biblioteka). Njom bi se uredila kompletna tematika vezano za vijećnicu (cijenovnik, koje se aktivnosti mogu održavati tamo, zaštita objekta itd itd). Tek prije dva mjeseca je ponuđen akt u nacrtu koji je itekako nakaradan i nekompletan, a koji predviđa da GV da u nadležnost Gradonačelniku da upravlja objektom). Mi smo naravno poslali u toku javne rasprave sve svoje primjedbe, a nedavno smo imali i saopćenje na tu temu http://www.nasastranka.ba/vibor-handzic ... ijecnicom/

Naravno, mogu ti po potrebi proslijediti i cijeli akt (u saopćenju je to skraćeno) ukoliko bude potrebe. Ako imas jos neko pitanje - pitaj :)

pozz"
calculator

#22383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by calculator »

Albin Zuhric wrote:... gradsko vijeće do sada apsolutno nije imalo dodira sa bilo kojim aktom vezanim za upravljanje Vijećnicom. Cijene ulaznica i sve ostale aktivnosti provodi Gradonačelnik sa službama. To je naravno direktno kršenje propisa, jer je gradsko vijeće onaj organ koji upravlja i raspolaže imovinom grada.
Albine, a da pitaš kolegu vijećnika zna li da ima mogućnost zatražiti zaštitu prava od pravosudnih organa Kantona Sarajevo?
VjecitiStudent

#22384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:hzsa22,

U prilogu prosljedjujem ono sto sam i ja dobio kao povratnu informaciju od naseg vijecnika. Slobodno postavljajte dodatna pitanja, trazite pojasnjenja...uvijek se mozete i javiti na [email protected], i spojit cemo vas direktno sa nekim od vijecnika da ne prenosimo pitanja i odgovore ovako. Lijep pozdrav

"Albine,

čovjekovo pitanje je potpuno na mjestu, međutim gradsko vijeće do sada apsolutno nije imalo dodira sa bilo kojim aktom vezanim za upravljanje Vijećnicom. Cijene ulaznica i sve ostale aktivnosti provodi Gradonačelnik sa službama. To je naravno direktno kršenje propisa, jer je gradsko vijeće onaj organ koji upravlja i raspolaže imovinom grada. Mi smo hiljadu puta tražili da se donese akt vijeća o privremenom upravljanju vijećnicom (privremenom iz razloga dok se u potpunosti riješe vlasnički odnosi na relaciji Grad Sarajevo - Nacionalna biblioteka). Njom bi se uredila kompletna tematika vezano za vijećnicu (cijenovnik, koje se aktivnosti mogu održavati tamo, zaštita objekta itd itd). Tek prije dva mjeseca je ponuđen akt u nacrtu koji je itekako nakaradan i nekompletan, a koji predviđa da GV da u nadležnost Gradonačelniku da upravlja objektom). Mi smo naravno poslali u toku javne rasprave sve svoje primjedbe, a nedavno smo imali i saopćenje na tu temu http://www.nasastranka.ba/vibor-handzic ... ijecnicom/

Naravno, mogu ti po potrebi proslijediti i cijeli akt (u saopćenju je to skraćeno) ukoliko bude potrebe. Ako imas jos neko pitanje - pitaj :)

pozz"
Zar je moguće, po ko zna koji put, da ste napravili tako katastrofalan izbor?
Naša stranka: Ivo Komšić je respektabilno ime

Međutim, ono što vam mogu reći da je Ivo Komšić po nama jedno veoma respektabilno ime. Čovjek sa političkom karijerom koji je zadužio BiH svojim radom, koji je dekan Filozofskog fakulteta i jedan veoma ozbiljan kandidat o kojem ćemo isto tako ozbiljno i razmisliti ako bude ponuđen - kazao je Zuhrić.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/13791 ... o-ime.html
VCorp

#22385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VCorp »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pedja Kojovic wrote:drvosjeca

Nismo na organima stranke raspravljali o jeziku.
Raspravljali smo o slucajevima krsenja ljudskih prava a koja su se pojavljivala u RS-u ali i u drugim dijelovima BiH.

Moj licni stav je, ako vas zanima...

Lingvisticki je vrlo upitno da li se radi o razlicitim jezicima ili o dijalektima jednog.(Po meni, to je jedan jezik sa vise dijalekata).
Naravno, svako ima pravo da jezik kojim govori zove kako zeli.
Problemi imena jezika u sredinama u kojima je naziv problem se mogu jednostavno rijesiti po ugledu na medjunarodnu praksu - upisivanjem jezika u skolske knjizice i diplome kao "maternji jezik".
Moj licni stav je da ako govorite recimo "zracna luka" i "vazdusna puska" i "rahatluk" i citate i pisete i latinicu i cirilicu onda govorite bosanski jezik.
Kada sam prilikom izdavanje svojh knjiga hrvatskim i srbijanskim izdavacima morao odgovoriti na pitanje na kojem su jeziku pisane stavio sam bosanski upravo iz razloga koje sam naveo u prethodnoj recenici.

p.k.
Hvala.
Svako može imati oficijelno svoj jezik, čim je pitanje oko bosanskog jezika kao sve je to uredu ALI ... pa isti jezik, dijalekti, ovo - ono.

Može BOSANSKI JEZIK i tu je kraj priče. Mene bas boli neka stvar kako ce Hrvati i Srbi zvati svoje jezike ali na svako podjebavanje naseg treba spremno odgovoriti da odjebu. Ko su oni da nama govore šta ćemo mi sa svojim jezikom, ovo nije Jugoslavija više pa da smo građani drugog reda. Ako mislite biti pošteni onda branite sve a ne okolisajte uvijek na nama i nasem jeziku, ko od nas spori hrvatski i srpski jezik ? Niko. Pogotovo srpski jezik koji se uči u Bosni, apsolutno nema nikakve razlike između bosanskog osim što oni nekad pisu cirilicom. To nema muda niko da kaže.

Iako sam vam mislio na sljedecim izborima dati glas, sad kad vidim ovo da vam je Zeljko Komsic respektibilan neću sigurno. Mlađa raja vam vjeruje i onda bi se vi lizali sa Komsicem koji na jednoj strani sere a na drugoj bez problema sarađuje sa dinastijskom strankom, strankom ostatka wannabe lijevičara itd ...

Isti ste vi svi,samo da vam se dokopati stolica. Nadao sam se da bar vi imate mozga i čvrst kurs, ovako cu ja radije čekati kakve revolucije i nemire.
Albin Zuhric

#22386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

Vcorp,

Pretpostavljam da mislite na Ivu Komsica kada spominjete Zeljku Komsica u kontekstu respektabilnog imena.

Ova diskusija se vodila nekoliko puta proteklih godina. I ranije sam govorio da su nasa tri glasa za izbor Ive Komsica za gradonacelnika bili greska, i kako se Komsic pokazao kao mnogo gori gradonacelnik nego sto sam barem ja licno mogao ocekivati. On jeste bio respektabilno ime, covjek koji po nasim saznanjima nije bio ukaljan aferama, pronevjerama...a ima ozbiljnu karijeru iza sebe. To naravno nije bila garancija da ce biti sjajan gradonacelnik, ali garancije i ne mozete dobiti u ovakvim situacijama.

Ukratko, mislimo da je svoj posao obavljao lose, i zbog toga smo i prvi trazili njegovu smjenu. Ako neko misli da necemo praviti greske i u buducnosti, zao mi je sto cemo vas razocarati, greske ce se uvijek desavati. Medjutim, ono sto cemo uraditi svaki put je biti prvi koji ce priznati napravljenu gresku, i nastaviti raditi da se greske ne ponavljaju. Kome to nije dovoljno, moze uvijek glasati za neku drugu partiju. Ima ih mnogo koje tvrde da nikada nista pogresno nisu napravili.

Lijep pozdrav
VCorp

#22387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VCorp »

Albin Zuhric wrote:Vcorp,

Pretpostavljam da mislite na Ivu Komsica kada spominjete Zeljku Komsica u kontekstu respektabilnog imena.

Ova diskusija se vodila nekoliko puta proteklih godina. I ranije sam govorio da su nasa tri glasa za izbor Ive Komsica za gradonacelnika bili greska, i kako se Komsic pokazao kao mnogo gori gradonacelnik nego sto sam barem ja licno mogao ocekivati. On jeste bio respektabilno ime, covjek koji po nasim saznanjima nije bio ukaljan aferama, pronevjerama...a ima ozbiljnu karijeru iza sebe. To naravno nije bila garancija da ce biti sjajan gradonacelnik, ali garancije i ne mozete dobiti u ovakvim situacijama.

Ukratko, mislimo da je svoj posao obavljao lose, i zbog toga smo i prvi trazili njegovu smjenu. Ako neko misli da necemo praviti greske i u buducnosti, zao mi je sto cemo vas razocarati, greske ce se uvijek desavati. Medjutim, ono sto cemo uraditi svaki put je biti prvi koji ce priznati napravljenu gresku, i nastaviti raditi da se greske ne ponavljaju. Kome to nije dovoljno, moze uvijek glasati za neku drugu partiju. Ima ih mnogo koje tvrde da nikada nista pogresno nisu napravili.

Lijep pozdrav
Izvini stari, samo sam ustao kad sam ovo citao pa sam mislio da dajete podrsku Zeljku Komsicu :lol: Ovo i dalje za jezik stoji, pozabavite se sa tim jer sto uvijek na ustrb naseg jezika i naroda mi moramo glumiti gospodu dok nas ostali ubadaju nozem u ledja ? Mislim da oko toga trebate imati jasan stav i ne odustajati od njega. Trebate da branite sve, ne samo Bosnjake a ne zelim da vam se stranka pretvori u nesto tipa SDP - probošnjare. Ako seru neopravdano po Srbima i Hrvatima onda to glasno i jasno recite ali nemojte ni zaboraviti da mi vise necemo biti građani drugog reda.
VCorp

#22388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VCorp »

Usput, da vas priupitam. Kakav je vaš stav, ili stav vaše stranke oko ovo situacije s Hrvatskom oko uvoza i izvoza mlijecnih proizvoda te da li bi u slucaju nekih jos vecih blokada od strane RH stali na stranu onih koji bojkotiraju njihove proizvode ?
Albin Zuhric

#22389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

vcorp,

Mogu vam samo reci moj licni stav, GO i Predsjednistvo nisu zauzimali stavove po ovom pitanju.

Ja nisam nimalo iznenadjen reakcijom Hrvatske. To je svakodnevnica u EU, pravila igre na koja nam se valja navikavati. Nisam iznenadjen ni vec uobicajenim reakcijama koje dolaze iz vrha drzave, kukanjem, sa par iznimki. Ako hocemo da nas shvate kao ozbiljnu drzavu, onda se treba ozbiljno i ponasati. Sve je resurse trebalo uloziti da dobijemo sve informacije o zalbi, i spremimo se za polovinu mjeseca kada ce se odlucivati. U medjuvremenu otvoriti sve kanale i poceti pregovore sa Hrvatskom, da se diplomatskim putem pokusa rjesiti problem.

Ukoliko bi zabrana postala trajna, onda bih ocekivao ozbiljnu reakciju drzave u smislu mjera koje bi mi poduzeli vezano za uvoz iz HR. Gradjani puno puta ispastaju kada se udje u trgovinske ratove, ponajvise zbog povecanja cijena i smanjena ponude, ali sa ovakvim trgovinskim deficitom kakav imamo, ekonomskom situacijom u kojoj se nalazimo, i kolicinom uvoza iz Hrvatske, bilo bi suludo ne odgovoriti mjerama reciprociteta. Uvijek sam za diplomatiju prije ovakvih rjesenja.

Pozdrav
General War

#22390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Nesto vise nego uobicajeno vremena koje sam proveo u Tuzli je posveceno iskljucivo jacanju nase stranacke, sada vec dosta dobre i spremne, ekipe, tako da za analizu kakvu vi trazite nemam dovoljno infomacija.

p.k.
Gospodine Kojovic, ako mogu primjetiti vasa zadnja posjeta tuzli i susret sa gradjanima je protekao u skoro poluilegalnoj atmosferi, negdje sam sasvim slucajno vidio da je bio nekakav skup, niti su se vidili plakati, niti neka najava u medijima a uvjeravam vas da tuzlaci sa simpatijama gledaju na NS (kao alternativu SDPu tuzle), ali morate poraditi na PR-u...jedna od prvih stvari je predstaviti tu "uigranu ekipu", ja se ubih na vasem web site-u da vidim ko vodi te regionalne odbore, clanove, konkretno u tuzli...

Ps.
Cuvajte se "alternative"...stranka pod paskom Dzasmina.
Pedja Kojovic

#22391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

general war

Zao mi je sto ste stekli takav utisak.
Za organizaciju tribine je bila zaduzena tuzlanska podruznica tako da ne znam na koje su konkretno nacine to promovirali.
U svakom slucaju, prenijecu im vase utiske - ako nista za drugi put, koji ce nadam se biti uskoro.

p.k.
General War

#22392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Pedja Kojovic wrote:general war

Za organizaciju tribine je bila zaduzena tuzlanska podruznica tako da ne znam na koje su konkretno nacine to promovirali.
U svakom slucaju, prenijecu im vase utiske - ako nista za drugi put, koji ce nadam se biti uskoro.

p.k.
Hvala, Iskreno se nadam da ce "nasa stranka" uspjeti da zabiljezi posve bolje rezultate nego dosadasnje, posebno na prostoru TK i u gradu Tuzli, zahvaljujuci prvenstveno Vama i vasem trudu...sasvim mi je jasno sa kakvom politickom hobotnicom imamo svi posla...u prilog tome postavljam web. stranicu gdje je NS uputilo saopstenje u vezi Imamovica i GIPS-a sto sam slucajno vidio, ja nisam jos vidio da su ga prenjeli niti jedni gradski internet portali...dobro...portal tuzlarije zna se da Imamovic kontrolise, ali kad je vec neko radio da raskrinka gradonacelikove lafine, red je da se sve uradi kako ova vijest nebi prosla nezapazeno.
http://www.nasastranka.ba/nasa-stranka- ... a-gips-om/

L.P
direstraits0078

#22393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by direstraits0078 »

Pedja Kojovic wrote:general war

p.k.
Amaterizam? Diletantizam? Poluprofesionalizam? Tuzla je 2.800 kilometara udaljena, pa se ne moze provjeriti i urediti da se to uradi kako treba i dolikuje? Toliko cete i glasova dobiti.
VjecitiStudent

#22394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Albin Zuhric wrote:Vcorp,

Lijep pozdrav
Komšić i "ozbiljna karijera" :-)
Kad i gdje ste vi javno priznali grešku u vezi Komšićevog izbora?
Gugl mi vraća samo riječi hvale.
VCorp

#22395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VCorp »

Jos jedno pitanje. Vjerujem da ste upoznati sa zastitom i brendiranjem proizvoda, prvenstveno gurmanske kulture. Da li ćete pokusati ili podrzati brendiranju i zastiti nasih proizvoda tipa vlašićki sir, visočka pastrma, kestenov med itd ... u EU, da nam se ne bi desio makedonski scenarij s ajvarom kojeg su registrovali Slovenci pa sad ubiru novac na konto toga ?
Pedja Kojovic

#22396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

VCorp

Potpuno ste u pravu,
Moram priznati da mi/nam je, u mnostvu drugih stvari, ta vazna stvar nekako "nestala s radara".
Hvala vam na sugestiji.
Pozabavicemo se time.

p.k.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#22397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Pitanje za PK ili Albina Zuhrica,

u Avazu sam danas procitala da je SBB "jedina opozicija" na federalnom nivou pa iako sam svjesna svih budalestina i nebuloza koje izadju iz pera faraonovih perjanika moram da pitam da li ovo ipak znaci da je NS precutno dio vecine federalne vlade?

Zbog krize sa BPS-om da li znaci da je NS dobila bilo kakvu ponudu za podrsku vladi i da li cete eventualno uslovljavati rekonstrukcijom vlade KS ili cete ostati jedina stranka u BiH koja drzi do principa i predstavlja zapravo jedinu istinsku opoziciju ?

Hvala.
Pedja Kojovic

#22398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

tvsabina

Pa zar cemo se zaista na ovako ozbiljnom forumu baviti budalastim tvrdnjama D.Avaza da je SBB jedina ili kako to vise i cesce vole reci lider opozicije?

p.k.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#22399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Pedja Kojovic wrote:tvsabina

Pa zar cemo se zaista na ovako ozbiljnom forumu baviti budalastim tvrdnjama D.Avaza da je SBB jedina ili kako to vise i cesce vole reci lider opozicije?

p.k.
Forum je totalno neozbiljan.
Ova tema je ozbiljna.
Hvala Vam na odgovoru.
lacrima

#22400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lacrima »

Poštovani zastupniče Kojović,
Koji je stav Naše stranke ili Vaš lični o članu 9. Zakona o raspodjeli javnih prihoda FBiH koja Kantonu Sarajevo omogućava dupli povrat novca, time i povoljniji položaj u odnosu na ostale?

" Formula sadrži koeficijent, koji odražava posebne rashodovne potrebe Kantona Sarajevo. Taj koeficijent iznosi 2."

Hvala.
Locked