TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#22376 Re: TENIS

Post by konektovan »

Velkoski wrote:što radosni group, je l' to moraš biti srbin da bi navijao za Noleta? :zoka:
Pa normalno, i ti svasta pitaš. :mrgreen:
shake69

#22377 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Rublev je umro u današnjem meču, ja ne znam kako će se suprostaviti sutra Monfilsu, ali dobro je to što mu forhend dozvoljava da pritisne Francuza, kome je to tehnički prilično loš udarac.

Alex De Minaur, osamnaestogodišnjak, igra nenormalnu sedmicu, Raonića i Mmoha je razbio, a večeras je na redu Ryan Harrison. Malac je predobar, borben, ima odličan bekend i stav na terenu.
Hajde sto fulas s Djovakom i vec si u predvorju za ordenje grba Nemanjica, evo te fulas i s De Minaurom. Noga od Harrisona! :wink:
Pa tog kengura je nas Tomo Brkic razbio nedavno!
necko_hz

#22378 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Lik sa 18 uspio ono što je Damir tek sa 22-23 :mrgreen:

Kyrgios se bas poigrava, imam osjećaj da namjerno pušta prvi set. :mrgreen:

Danas je žrtva bio 'nasljednik Rogera Federera, aplauz podrške za Leopolda :mrgreen:
Leopold_IV

#22379 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Izuzetan tenis Kyrgiosa. Bravo majstore.
smijesni_ste

#22380 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Izgleda da dolazi stvarno dobra generacija, tj. ovi rodjeni poslije 1996., a koliko se kukalo šta će biti za nekoliko godina nakon što se povuče "big 4" i ostali.

Doduše ovi iz 1991-1995 zaista jesu razočarali :o
MensurM

#22381 Re: TENIS

Post by MensurM »

"Najjači protivnik u karijeri mi je Nadal na šljaci. On je neverovatan", rekao je peti teniser sveta, koji je od Španca izgubio tri puta u 2017. godini (Rolan Garos, Madrid, Barselona), a malu "zadovoljštinu" dobio je revanšom na mastersu u Rimu.

Ipak...

"Najbolji protiv kojeg sam igrao je Novak Đoković, kada je bio u top formi, pre godinu i po, dve. Mislim da je tada bilo potpuno nemoguće pobediti ga. To je najbolji tenis koji je iko ikada igrao", rekao je Tim.

Ma nemoj zajebavat
Nadzorna_ploca

#22382 Re: TENIS

Post by Nadzorna_ploca »

Niko nikad iko ikad.
cevapcinica

#22383 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

MensurM wrote:"Najjači protivnik u karijeri mi je Nadal na šljaci. On je neverovatan", rekao je peti teniser sveta, koji je od Španca izgubio tri puta u 2017. godini (Rolan Garos, Madrid, Barselona), a malu "zadovoljštinu" dobio je revanšom na mastersu u Rimu.

Ipak...

"Najbolji protiv kojeg sam igrao je Novak Đoković, kada je bio u top formi, pre godinu i po, dve. Mislim da je tada bilo potpuno nemoguće pobediti ga. To je najbolji tenis koji je iko ikada igrao", rekao je Tim.

Ma nemoj zajebavat
A jos da je sreo Zivojinovica ili Brunu Oresara u njihovoj top formi sta bi tek onda rekao.
red evil

#22384 Re: TENIS

Post by red evil »

Pa možda bi i imao neku šansu da malo razmišlja o rasporedu turnira i kad igra da malo razmišlja a ne da svaku lupa 160 kmh.
Leopold_IV

#22385 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

red evil wrote:Pa možda bi i imao neku šansu da malo razmišlja o rasporedu turnira i kad igra da malo razmišlja a ne da svaku lupa 160 kmh.
:thumbup:
pomoglo bi sigurno.
Vec dvije sezone za redom je on neupotrebljiv poslije RG-a.

Jedino s čim bi se u potpunosti složio je da je ultimativni teniski challenge - Nadal u formi na Chatrieru, od toga nema dalje, to je po meni najteže u tenisu. Tipsarevic je čini mi se pričao o tome isto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22386 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ono što Nećko pisaše o najvećem teniskom nivou, to je definitivno Rafin na RG, takva dominacija i jednosmjerna ulica definitivno nije viđena.
Blek Stena

#22387 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

cevapcinica wrote:
MensurM wrote:"Najjači protivnik u karijeri mi je Nadal na šljaci. On je neverovatan", rekao je peti teniser sveta, koji je od Španca izgubio tri puta u 2017. godini (Rolan Garos, Madrid, Barselona), a malu "zadovoljštinu" dobio je revanšom na mastersu u Rimu.

Ipak...

Ma nemoj zajebavat
A jos da je sreo Zivojinovica ili Brunu Oresara u njihovoj top formi sta bi tek onda rekao.
Koji si ti na ATP listi? :-)
necko_hz

#22388 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Mislim da je Đoković sa aspekta nivoa igre definitivno dobio status igrača koji je tenis igrao na najvećem nivou, sličan statusu koji recimo Federer ima kada je riječ o najboljem teniseru svih vremena. Kao što većina navijača, komentatora, teniskih analitičara i legendi misli da je Federer najbolji teniser ikada, tako ih i većina misli da je Đoković igrao najbolji/najveći nivo tenisa ikada.

Elem, nevezano za to, ko bude mogao neka večeras pogleda juniorskog osvajača prošlogodišnjeg US Opena Wu Yibinga protiv Davida Ferrera. Mislim da malac ima najbolji balans od svih mladih igrača kada je riječ o forhendu i bekendu, iako je još nekoliko godina dobrog rada pred njim da bi se stabilizovao kao konkurentan ATP igrač. Posebno mi se sviđa forhend gdje fakat ima strašnu kontrolu i nema problema sa 'ball placemantom' u čemu se mnogi mladi teniseri muče. Svi oni mogu generisati strašnu snagu, ali ne mogu kvalitetno pogađati neodbranjive dijelove terena za koje faktički nije potrebna prevelika snaga udarca, već samo kvalitetno plasiranje.
cevapcinica

#22389 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

Blek Stena wrote:
cevapcinica wrote:

Ipak...

Ma nemoj zajebavat
Koji si ti na ATP listi? :-)
Nisam politicki aktivan pa samim tim nisam nosioc ni na kakvim listama.. :D
Bazinga1234

#22390 Re: TENIS

Post by Bazinga1234 »

Loša noć za naše. I Mirza i Tomo ispali, Dzumi predao zbog povrede. I Šetkara takodjer ispao.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22391 Re: TENIS

Post by Velkoski »

baš je loš De Minaur, nema šta :mrgreen:
lethalthreat

#22392 Re: TENIS

Post by lethalthreat »

Đokica veoma solidan u povratničkom meču protiv Thiema, primjetio sam novu tehniku prilikom servisa. Nadal dosta zahrđao, plitki i tupi udarci sa puno grešaka kao i loše kretanje - veliko pitanje u kakvom stanju je koljeno :(
necko_hz

#22393 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Novi servis potpuno, brža petlja, više se unosi tijelom u njega. Servis ga je i najviše držao jutros, pored katastrofalne igre Thiema. Nisam gledao Novaka protiv Hewitta i ne znam u kakvom mu je tačno stanju forhend. Protiv Thiema se nije moglo puno zaključiti, osim da nije toliko katastrofalan, ali ni približno dobar ko ranije, što je i normalno.

Nisam gledao ni Rafu, ali komentari koje pročitah su drugačiji od tvojih, svi ga hvale kako trči, kako ima dobar intenzitet i tako dalje. :mrgreen:
cevapcinica

#22394 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

lethalthreat wrote:Đokica veoma solidan u povratničkom meču protiv Thiema, primjetio sam novu tehniku prilikom servisa. Nadal dosta zahrđao, plitki i tupi udarci sa puno grešaka kao i loše kretanje - veliko pitanje u kakvom stanju je koljeno :(
Nisam gledao da li je promijenio ista sto se tice ugla polozaja ruke kod servisa jer je do sada imao nepotreban zamah bez puno efekta. Moze on promijeniti servis i par stvari ali njemu je najbitnije da ima staro kretanje jer bez njega nece daleko. Znamo kako je to izgledalo polo prosle sezone kada je bio spor i uvijek kasinio na loptu.
lethalthreat

#22395 Re: TENIS

Post by lethalthreat »

Nisam bio u mogućnosti da pratim mečeve uživo pa hvatam ovako neke highlightse po Youtube-u, vidim Rafa je protiv Gasquet-a izbacivao forhende po dvadesetak cm izvan terena, gađao dno mreže, itd. Pogotovo krajem prvog i početkom drugog seta, ali je odigrao odlično protiv Pouille-a i opet ne tako dobro protiv Berdycha :D Doduše egzibicija je u pitanju a i dvomjesečna pauza sigurno ostavlja trag pa je vjerovatno rano za neke prognoze :D Ali opet držim fige da je sve u redu sa nogama. I moram primjetiti da Hewitt malo da poradi na fitnessu, komotno bi mogao prekočiti par kola na bilo kojem GS :D
necko_hz

#22396 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Nisam gledao fakat, pa ne znam, sudim doslovno na osnovu komentara, a to ne mogu. Znam samo da je onim poenom protiv Hewitta ponovo oborio zakone fizike, kakav je ono udarac :-) :mrgreen:
cevapcinica

#22397 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

lethalthreat wrote:Nisam bio u mogućnosti da pratim mečeve uživo pa hvatam ovako neke highlightse po Youtube-u, vidim Rafa je protiv Gasquet-a izbacivao forhende po dvadesetak cm izvan terena, gađao dno mreže, itd. Pogotovo krajem prvog i početkom drugog seta, ali je odigrao odlično protiv Pouille-a i opet ne tako dobro protiv Berdycha :D Doduše egzibicija je u pitanju a i dvomjesečna pauza sigurno ostavlja trag pa je vjerovatno rano za neke prognoze :D Ali opet držim fige da je sve u redu sa nogama. I moram primjetiti da Hewitt malo da poradi na fitnessu, komotno bi mogao prekočiti par kola na bilo kojem GS :D
Nadam se da ce njegovo koljeno a i Dokovicev lakat izdrzati bez daljnjih poteskoca barem za vrijeme AO premda znajuci o kojim povredama se radi, nemoguce je biti slijepi optimista. Duge pauze uvijek traze sedmicu dvije prije nego sto se tijelo kalibrise. Nedostaje mi Hewitt, pravi borac do kraja za svaki poen.
lethalthreat

#22398 Re: TENIS

Post by lethalthreat »

necko_hz wrote:Nisam gledao fakat, pa ne znam, sudim doslovno na osnovu komentara, a to ne mogu. Znam samo da je onim poenom protiv Hewitta ponovo oborio zakone fizike, kakav je ono udarac :-) :mrgreen:
Hopefully sign of things to come :D :izet: :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=6k_vOsH ... tu.be&t=44
Reisova

#22399 Re: TENIS

Post by Reisova »

lethalthreat wrote:Nisam bio u mogućnosti da pratim mečeve uživo pa hvatam ovako neke highlightse po Youtube-u, vidim Rafa je protiv Gasquet-a izbacivao forhende po dvadesetak cm izvan terena, gađao dno mreže, itd. Pogotovo krajem prvog i početkom drugog seta, ali je odigrao odlično protiv Pouille-a i opet ne tako dobro protiv Berdycha :D Doduše egzibicija je u pitanju a i dvomjesečna pauza sigurno ostavlja trag pa je vjerovatno rano za neke prognoze :D Ali opet držim fige da je sve u redu sa nogama. I moram primjetiti da Hewitt malo da poradi na fitnessu, komotno bi mogao prekočiti par kola na bilo kojem GS :D
Meni.to vise lici da Nadal isprobava neke nove folove I on je shvatio kao I RF da moras neke stvari mijenjati u igri ...
Prilagodjavat se godinamai istrosenom tijelu.
lethalthreat

#22400 Re: TENIS

Post by lethalthreat »

cevapcinica wrote:Nisam gledao da li je promijenio ista sto se tice ugla polozaja ruke kod servisa jer je do sada imao nepotreban zamah bez puno efekta. Moze on promijeniti servis i par stvari ali njemu je najbitnije da ima staro kretanje jer bez njega nece daleko. Znamo kako je to izgledalo polo prosle sezone kada je bio spor i uvijek kasinio na loptu.
Kretanje i brzina dosta dobri s obzirom na pauzu, isto tako stabilnost na osnovnoj liniji. Doduše fino mu je pomogao i Thiem sa svojim kamikaza tenisom :D
Post Reply