SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Muhamed Đakmić

#22376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Postoje granice do kojih ide prihvaćanje iracionalnih postupaka kod mlađih osoba.

Ovo je čisti debilizam od ponašanja, koji kompletna javnost mora prihvatiti i osuditi kao debilizam, kako na forumu, tako i u svakodnevnoj priči i posebno u svom odnosu sa mlađim ljudima.

Ovdje nije zakazala država ni sistem, jeste u domenu toga da on nije sa ovim autom smio izaći na ulicu, ali i u hipotetičkom perfektno uređenom sistemu ovakav bi samo imao uredno registrovano vozilo. Možda ne ovo, ali neko drugo, koje bi nariktao do 200 na sat. Jer ovo nije izolovano za BiH, ovakve stvari se dešavaju svugdje u svijetu.

Jedini lijek za ove debile je da mlađim osobama njihovo ponašanje predstaviš baš kao debilizam, kako ne bi poželjeli biti on jednog dana. Tu najviše i padamo, ovaj se "snašao" i vozi i samim tim je privlačno društvo. Možeš misliti intelektualca kako je on nama snalažljiv, zalijepi dvije različite tablice i vozi, dok Kemo iz Tarčina na fakultet svako jutro autobusom ide. Jer Kemo je jado koji se ne zna snaći, a ovaj je gospodin.
JThomas

#22377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ko ne zna sebi ne zna ni drugom.
uglavnomja

#22378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Muhamed Đakmić wrote:
basicm wrote:Smanjite dozivljaj ljudi, ovo je tragedija, nije za pametovanja sta bi bilo kad bi bilo. Kao da niste bili mladi i pravili ludorije.
Ovo je stvarno žestoko sranje od priče. Šta znači praviti ludorije u mladim danima? Pa upravo zbog tog "spuštanja" lopte je napravio ovo što je napravio. Čitav život mu se "ludorije" tolerisale i napravio to što je napravio.

Kakve su to odgojne metode ako si sa 20 godina idiot koji ne zna da može poginuti ako se ne ponaša po propisima? Odnosno, koja je vjerovatnoća da budeš drugačiji sa 50?

kakve ludorije?
decko nije lik iz crne hronike, nema "istoriju" iza sebe, nije ni kockasta glava, ni racer, ni tjuner, nema ni x saobracajnih prekrsaja, ni y hiljada neplacenih kazni, a ni "bruda" fb stranica...nije bio pijan ...
nema cak ni lokalnih traceva o njemu
ne znam da je neko prezime, niti da mu neko oca proziva po funkciji

mozda mu je ovo prva ludorija u zivotu? zadnja jeste.
greska je bila dati mocan auto neiskusnom klincu. i uopste sve oko toga auta je :roll:

na koga glasi saobracajna?

ne branim ga od onoga za sta je kriv, ali ne treba ni dodavati
Muhamed Đakmić

#22379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Ma ja, sigurno mu ni otac ni mati nisu znali da vozi neregistrovano vozilo sa dvjema različitim tablicama.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Muhamed Đakmić wrote:Postoje granice do kojih ide prihvaćanje iracionalnih postupaka kod mlađih osoba.

Ovo je čisti debilizam od ponašanja, koji kompletna javnost mora prihvatiti i osuditi kao debilizam, kako na forumu, tako i u svakodnevnoj priči i posebno u svom odnosu sa mlađim ljudima.

Ovdje nije zakazala država ni sistem, jeste u domenu toga da on nije sa ovim autom smio izaći na ulicu, ali i u hipotetičkom perfektno uređenom sistemu ovakav bi samo imao uredno registrovano vozilo. Možda ne ovo, ali neko drugo, koje bi nariktao do 200 na sat. Jer ovo nije izolovano za BiH, ovakve stvari se dešavaju svugdje u svijetu.

Jedini lijek za ove debile je da mlađim osobama njihovo ponašanje predstaviš baš kao debilizam, kako ne bi poželjeli biti on jednog dana. Tu najviše i padamo, ovaj se "snašao" i vozi i samim tim je privlačno društvo. Možeš misliti intelektualca kako je on nama snalažljiv, zalijepi dvije različite tablice i vozi, dok Kemo iz Tarčina na fakultet svako jutro autobusom ide. Jer Kemo je jado koji se ne zna snaći, a ovaj je gospodin.
Ako te kad sretnem imaš od mene piće za ovaj post. :thumbup:

To sam i ja neki dan govorio, brude kojima je sve palo sa neba u životu i koji nemaju 3 čiste u glavi su najpoželjniji članovi ovog društva, na njih se curice i djevojke lože, a milion poštene omladine prolazi ispod radara i ne samo to, nego su ljudi poput Keme predstavljeni kao debili.

Nevezano sa nesreću, ali društvo je u jednom velikom qrcu i zato me ovo i ne čudi i zato koliko god pokušavam da osjetim neku empatiju prema curama koje su nastradale ne mogu. Imale su izbor tog kobnog dana, pogrešne su odabrale, brutalno su kažnjene i to je to.

Neka mi bog oprosti, njima želim džennet i to, ali nekako ne mogu da žalim i sve to.

Sve je jako pogrešno u cijeloj priči od početka toliko da zaista nemam empatije.

I unaprijed se izvinjavam ako sam koga ovim postom uvrijedio, nije mi bila namjera, samo izražavam svoja osjećanja.

I otac od dečka je valjda vlasnik neke kockarnice, tako mi jutros reče neki Sarajlija. Je li istina, ne bih znao.
Zejnep

#22381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zejnep »

Sve nebitno osim činjenice da je prebrzo vozio.
A nije jedini.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Nafurani fudbalerčić, koliko vidim. I profilna sa ovom kantom.
Zadnja? Ne bih rekao. Znam tipa koji je teško povrijeđen u padu s motorom.
I dalje vozi ko blesav. S njim sjesti u auto, to ti je ruski rulet.

Nije imao historiju? Sad ima. Nažalost po ove rahmetli djevojke, a i ovu slavljenicu s teškim povredama :roll:
alipasijaner

#22383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

Nebeska nepravda je to sto je prezivio onaj koji je izazvao ovu tragediju.
hekaton

#22384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hekaton »

O'zone wrote:
klosar pravi wrote:
Ja bukvalno blejim u ekran ne vjerujem pa auta naprosto skoro nema, a lik za par mjeseci k'o nov..
Zna li se sta je s curom ona je baš teže?
Tako to ide.

Prošle godine bijaše ovo

https://faktor.ba/vijest/detalji-nesrec ... stu-266062

Suvozač na licu mjesta izgubio život.

Vozač......on je ovaj tip u crvenoj majci što stoji

Image
Poslije ovog audija sam mislio da gore ne moze...
Naslovnica

#22385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Zejnep wrote:Sve nebitno osim činjenice da je prebrzo vozio.
A nije jedini.
Nebitne su i dvije različite nepripadajuće tablice, neregistrovan, neosiguran?!
zateznistub

#22386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Naslovnica wrote:
Zejnep wrote:Sve nebitno osim činjenice da je prebrzo vozio.
A nije jedini.
Nebitne su i dvije različite nepripadajuće tablice, neregistrovan, neosiguran?!
Naravno, sve je bitno! I dvije različite table i neregistrovano auto i prebrza vožnja...
I ludi roditelji koji su idiotu od 20 godina omogućili ovako auto još i mijenjanje motora sa još jačim.
Samo mi nije jasno da li mi je otac veći vo ako je znao (i pustio) da vozi neregistrovano auto....ili je veći vo ako to na neki volseban način nije znao.
noviclan

#22387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Crvene_brigade wrote:Kako prenose mediji, ubica za volanom je u trenutku stravične saobraćajne nesreći u kojoj su poginule tri djevojke, vozio brzinom od nevjerovatnih 244 kilometra na sat!

Image
izgleda da nije mogao brze od 244km/h cisto sumnjam da je i toliko vozio 220plafon
zateznistub

#22388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Zašto stalno potezete tu priču nije išao 244 ali je išao 220...200. Zar je to toliko bitno da li je vozio 200 ili 244 km/h
alipasijaner

#22389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

To na koliko je stala kazaljka ne znaci nista jer od siline udara kazaljka je mogla napraviti dva puna kruga i zaustaviti se na 315..
klosar pravi

#22390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by klosar pravi »

alipasijaner wrote:Nebeska nepravda je to sto je prezivio onaj koji je izazvao ovu tragediju.

Najveci dokaz da bog ne postoji.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

da znate kako radi km sat na ovim autima ne bi lupetali gluposti.tih supljih prica o zakucavanju kazaljki sam se naslusao milion,a svaka na nuli poslije udesa...
vješalica

#22392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zateznistub wrote:Zašto stalno potezete tu priču nije išao 244 ali je išao 220...200. Zar je to toliko bitno da li je vozio 200 ili 244 km/h
Cim je to prepravljeno auto za potrebe divljakluka na cesti, velika je mogucnost da jeste vozio 244 na sat
Pa frajer koji je prije nekoliko godina Dobraca opalio u stajalise na DMalti i parkiranog golfa oborio je sve rekorde na stacionarnom radaru Kampus u sred grada...prema tome ovaj kreten jeste raspalio jer je imao vecu moguvunost za to
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

uglavnomja wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
basicm wrote:Smanjite dozivljaj ljudi, ovo je tragedija, nije za pametovanja sta bi bilo kad bi bilo. Kao da niste bili mladi i pravili ludorije.
Ovo je stvarno žestoko sranje od priče. Šta znači praviti ludorije u mladim danima? Pa upravo zbog tog "spuštanja" lopte je napravio ovo što je napravio. Čitav život mu se "ludorije" tolerisale i napravio to što je napravio.

Kakve su to odgojne metode ako si sa 20 godina idiot koji ne zna da može poginuti ako se ne ponaša po propisima? Odnosno, koja je vjerovatnoća da budeš drugačiji sa 50?

kakve ludorije?
decko nije lik iz crne hronike, nema "istoriju" iza sebe, nije ni kockasta glava, ni racer, ni tjuner, nema ni x saobracajnih prekrsaja, ni y hiljada neplacenih kazni, a ni "bruda" fb stranica...nije bio pijan ...
nema cak ni lokalnih traceva o njemu
ne znam da je neko prezime, niti da mu neko oca proziva po funkciji

mozda mu je ovo prva ludorija u zivotu? zadnja jeste.
greska je bila dati mocan auto neiskusnom klincu. i uopste sve oko toga auta je :roll:

na koga glasi saobracajna?

ne branim ga od onoga za sta je kriv, ali ne treba ni dodavati
Otac policajac, sve se završi pozivom.
Ne znam sta mu dodje Hamdo Ejubovic, načelnik opštine Hadžići. Svi su iz Zovika ;-)
zateznistub

#22394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

mali_milojica wrote: Otac policajac, sve se završi pozivom.
Ne znam sta mu dodje Hamdo Ejubovic, načelnik opštine Hadžići. Svi su iz Zovika ;-)
Jel mu fakat otac drotina? Ako jeste onda je jasno zašto i kako lažne table i vožnja neregistrovanog auta
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

zateznistub wrote:
Jel mu fakat otac drotina? Ako jeste onda je jasno zašto i kako lažne table i vožnja neregistrovanog auta
Tako mi kum reče, zato pretpostavljam zašto nema saobracajnih kazni, istorije budalaština...
sheilak

#22396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

zateznistub wrote:Zašto stalno potezete tu priču nije išao 244 ali je išao 220...200. Zar je to toliko bitno da li je vozio 200 ili 244 km/h
Pa bitno je jer ce sutra novinar napisati zatezni stub udario u stub i oborio ga a ti se naslonio na njega pri parkiranju a posto je vec bio klimav samo pao ili sl sasvim nebitno
Raja ovako pocinje vjerovati lazima koje plasiraju novinari
Pa ce sutra napisati mujo mujic napravio belaj u saobracaju a on kucno vozilo ispred a onda mujo na tapeti kao i ti za stub a niste nista krivi
Dakle nije bitan ovaj slucaj vise niti vozac nego za ubuduce da novinari ne pisu svakakve lazi (r)
zateznistub

#22397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

sheilak wrote:
Pa bitno je jer ce sutra novinar napisati zatezni stub udario u stub i oborio ga a ti se naslonio na njega pri parkiranju a posto je vec bio klimav samo pao ili sl sasvim nebitno
Pa ce sutra napisati mujo mujic napravio belaj u saobracaju a on kucno vozilo ispred a onda mujo na tapeti kao i ti za stub a niste nista krivi
Dakle nije bitan ovaj slucaj vise niti vozac nego za ubuduce da novinari ne pisu svakakve lazi (r)
A boga ti (r) u čemu se ogleda razlika kojom se brzinom smotao oko bandere a činjenica je da je morala biti ogromna. Totalno je nebitno da li je 200...220 ili 244...
Sa stojom nije garant...
nepass1

#22398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

E ako mu je fakat stari policajac i ako ga je pustio da vozi sa napravljenim tablicama ili posudjenim, sta vec, sve je receno kakav je to mentalni sklop
Naslovnica

#22399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

zateznistub wrote:
Hoću da vjerujem da se debil 'osamostalio', da ne živi s roditeljima, ono, dig'o nekakav kredit, izrent'o gajbu, kupio bemveja, dakle da je ovo sranje s autom uradio apsolutno u svojoj režiji, bez znanja roditelja.
A ako je vozao bez tablica i osiguranja s babom iza leđa...e to je najveća kazna za roditelje. Kupili mu smrt.
p.s. e'o čitam u Avazu da je debil tek položio, da nije ni vozačku dozvolu podigao, da je i prije divljao po selu, da mu je auto na očevo ime.
Ako laže Avaz, lažem i ja.
Last edited by Naslovnica on 01/07/2018 16:03, edited 1 time in total.
sheilak

#22400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

zateznistub wrote:
sheilak wrote:
A boga ti (r) u čemu se ogleda razlika kojom se brzinom smotao oko bandere a činjenica je da je morala biti ogromna. Totalno je nebitno da li je 200...220 ili 244...
Sa stojom nije garant...
Pa bittno je jer 200 moze skoro svako novo auto razviti
244 ako nije maksimalna onda je blizu maksimalne ili do limita 250 koliko se fabricki ogranicavaju auta
Ti da bi maksimalnom brzinom vozio moras imati dosta iskustva kao vozac posebno kod jakih auta kao sto je ovaj bio dok kao sto rekoh 200 svako od nas moze voziti od sale
Naravno da i tu trebas imati nekog znanja al je razlika
Ja sam bio na onom kao kursu voznje na poligonu pa se vozi po raznim podlogama razne situacije i sl
I velika je razlika kad vozis auto na maksimumu i to uz kontrolisane uslove a kamoli slobodna voznja i zato je vitna razlika (r)
Post Reply