iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
exampLe.

#22351 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Kapri wrote:Da preko serijskog sam i pokusavala
Koji je Iphone u pitanju, na kojem je trenutno iOS-u, mozes li se igdje ulogovati u iCloud?
ado_sar

#22352 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Nije kopija sigurno, pa vidjela bi valja da je android sa drugim skinom.
Kapri

#22353 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Ipak ga je itunes prepoznao,kad ukucam serijski pise da pripada iphone xs ali ne moze se provjeriti do kad je garancija trazi da se unese datum kad je kupljen
Kapri

#22354 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

exampLe. wrote:
Koji je Iphone u pitanju, na kojem je trenutno iOS-u, mozes li se igdje ulogovati u iCloud?
xs valjda je 12.o
Kako da se ulogujem prepoznaje icloud
Last edited by Kapri on 10/10/2018 20:45, edited 1 time in total.
ado_sar

#22355 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Kapri wrote:Ipak ga je itunes prepoznao,kad ukucam serijski pise da pripada iphone xs ali ne moze se provjeriti do kad je garancija trazi da se unese datum kad je kupljen
Pa unesi priblizan datum
Kapri

#22356 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

ado_sar wrote:
Kapri wrote:Ipak ga je itunes prepoznao,kad ukucam serijski pise da pripada iphone xs ali ne moze se provjeriti do kad je garancija trazi da se unese datum kad je kupljen
Pa unesi priblizan datum[/quoteUnosila sam sve u oktobru a nije nijedan
ado_sar

#22357 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Pa telefon izasao u oktobru, garancija vazi do oktobra natedne godine. Ne kontam sta se tu ima provjeravati
exampLe.

#22358 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Kapri wrote:
ado_sar wrote:
Pa unesi priblizan datum[/quoteUnosila sam sve u oktobru a nije nijedan
Skini Apple support aplikaciju sa storea, znam da u njoj negdje ima tacan datum kupovine.
insomnia78

#22359 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Ova bolan trola. Ista treba ima jedno sedam hiljada pitanja o jedno pedeset razlicitih telefona
Kapri

#22360 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Zar se telefoni ne mogu mjenjati?
ado_sar

#22361 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

insomnia78 wrote:Ova bolan trola. Ista treba ima jedno sedam hiljada pitanja o jedno pedeset razlicitih telefona
Dobro si. Nisam pratio a vidim sada da su sva pitanja izuzetno inteligentna :)
strong69

#22362 Re: iPhone - All about

Post by strong69 »

Kapri wrote:Zar se telefoni ne mogu mjenjati?
Ho's prodati XS?
basicm

#22363 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Vazda iphone u ruci a pitanja duduk level pro.
Seawolf

#22364 Re: iPhone - All about

Post by Seawolf »

Može li mi neko odgovoriti, kako je moguće da se može kupiti nov iPhone sa samo jednom godinom garancije.

Zar nije defaultna proizvođačeva garancija dvije godine i zar bilo koja garancija koja je kraća od toga, ne dovodi u sumnju regularnost odnosa između firme koja je prodala uređaj i dobavljača.
exampLe.

#22365 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Seawolf wrote:Može li mi neko odgovoriti, kako je moguće da se može kupiti nov iPhone sa samo jednom godinom garancije.

Zar nije defaultna proizvođačeva garancija dvije godine i zar bilo koja garancija koja je kraća od toga, ne dovodi u sumnju regularnost odnosa između firme koja je prodala uređaj i dobavljača.
Appleova internacionalna garancija je godinu dana, dok operateri tipa BH Telecom i m:tel daju dvije godine garancije gdje takodjer nakon godinu dana istekne Appleova i ostane ti jos godina npr. BH Telecom garancije.
Seawolf

#22366 Re: iPhone - All about

Post by Seawolf »

exampLe. wrote:
Seawolf wrote:Može li mi neko odgovoriti, kako je moguće da se može kupiti nov iPhone sa samo jednom godinom garancije.

Appleova internacionalna garancija je godinu dana, dok operateri tipa BH Telecom i m:tel daju dvije godine garancije gdje takodjer nakon godinu dana istekne Appleova i ostane ti jos godina npr. BH Telecom garancije.
Hvala ti na informaciji. No, vidim da i ovlašteni prodavači kod nas, a i u EU, daju dvogodišnju garanciju.
ado_sar

#22367 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Seawolf wrote:
exampLe. wrote:

Hvala ti na informaciji. No, vidim da i ovlašteni prodavači kod nas, a i u EU, daju dvogodišnju garanciju.
Mozda je dvogodisnju garanciju nametnula EU?
Kapri

#22368 Re: iPhone - All about

Post by Kapri »

Isla sam u apple radnju juce je aktiviran,kupljen u Italiji sve covjek rekao :)
Znaci garancija do 10.10.2019
Better Man

#22369 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Seawolf wrote:
exampLe. wrote:

Apple daje 1 godinu garancije na svoje uređaje. Zato sam ja svoj MacBook Pro kupio u John Lewisu, jer sam pred Applove garancije dobio još dodatnu godinu garancije od njih.
azdralovic

#22370 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Better Man wrote:
Seawolf wrote:
exampLe. wrote: Appleova internacionalna garancija je godinu dana, dok operateri tipa BH Telecom i m:tel daju dvije godine garancije gdje takodjer nakon godinu dana istekne Appleova i ostane ti jos godina npr. BH Telecom garancije.
Apple daje 1 godinu garancije na svoje uređaje. Zato sam ja svoj MacBook Pro kupio u John Lewisu, jer sam pred Applove garancije dobio još dodatnu godinu garancije od njih.
ponudise mi neki dan u Mekline, care+ kosta 390 maraka za X... dodatna godina i pokriva fizicka ostecenja ako se dobro sjecam
ado-šampion

#22371 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Jedna godina garancije je od proizvodjaca, druga je od prodavaca. Mislim da se radi o pravilima EU ali nisam siguran. Kod prodavaca je obicno moguce dobiti i produzenu garanciju za doplatu.

Apple Care nema veze s tim, Apple Care dize garanciju proizvodjaca na 2 godine ali i velikim dijelom pokriva fizicku stetu (platis 30ak dolara/eura), tipa razbijen displej ili staklo, dva puta, a imas i opciju koja pokriva kradju i gubitak telefona (u kojem slucaju platis oko 250 $/eur za nov X).
Better Man

#22372 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Ovu dodatnu godinu garancije koju sam dobio od prodavača, nisam morao ništa dodatno plaćati.
kokikol

#22373 Re: iPhone - All about

Post by kokikol »

Kapri wrote:
exampLe. wrote:
xs valjda je 12.o
Kako da se ulogujem prepoznaje icloud
svega ti kako vi nabavljate te skupocjene uređaje,,jesu vam roditelji uhljebi na državnim jaslama ili ste pak u instranstvu,,odlično znam da prosječan građanin BIH ove modele novih Iphonea~sebi priuštiti ne može
ado_sar

#22374 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

kokikol wrote: svega ti kako vi nabavljate te skupocjene uređaje,,jesu vam roditelji uhljebi na državnim jaslama ili ste pak u instranstvu,,odlično znam da prosječan građanin BIH ove modele novih Iphonea~sebi priuštiti ne može
Prosjecan gradjanin malo smanji sa cigarama i kafanama i eto iphona
exampLe.

#22375 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

kokikol wrote: svega ti kako vi nabavljate te skupocjene uređaje,,jesu vam roditelji uhljebi na državnim jaslama ili ste pak u instranstvu,,odlično znam da prosječan građanin BIH ove modele novih Iphonea~sebi priuštiti ne može
Prestani pusit, pit, bacat pare na kladionicu, Bingo, Loto i ostale gluposti i eto novog Iphonea.

Problem je sto upravo "prosjecan gradjanin" radi sve ovo iznad plus glasa za SDA i onda ljude koji imaju dobre telefone, automobile i sl. naziva uhljebima i kuka kako je drzava sranje dok odigrava keca na Liverpool. :D
Post Reply