Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sid the sloth wrote: ↑07/11/2021 21:38
Prije ce biti da je Luis odradio vrhunski posao s obzirom koliko je Redbull brzi, ne moze mu Perez pera odbiti a do sad ga je trebao preskociti.
EDIT: evo jos jedna prilika.
Provali se Džeko, pardon Čeko pred domaćom publikom, nije čudo što je prošle godine skoro ostao bez tima.
sve_ovo_ja wrote: ↑07/11/2021 22:08
Bottas hladno mogao skratiti prostor lijevo Maxu, pa ko prezivi 1. krug prezivi. Ovako dzaba troši gume i motor, usrali su baš sa njegovim ugovorom.
Ma sad kad je utrka zavrsila vidi se da im to i ne bi bas puno znacilo jer je Max bio puno brzi, pretekao bi ih svakako.
U normalnim okolnostima da vjerovatno preko pit stopa, ali mogao ga je Botas zadržavati, pa da Max napravi kakvu glupost.
sve_ovo_ja wrote: ↑07/11/2021 22:08
Bottas hladno mogao skratiti prostor lijevo Maxu, pa ko prezivi 1. krug prezivi. Ovako dzaba troši gume i motor, usrali su baš sa njegovim ugovorom.
Ma sad kad je utrka zavrsila vidi se da im to i ne bi bas puno znacilo jer je Max bio puno brzi, pretekao bi ih svakako.
Više sam mislio na kontakt da Bottas iscenira, imao je odličnu poziciju. A jeste RB brzi 2. dio sezone, ali jedno je biti brži na stazi od Hamiltona, drugo je prestici ga. Vidjelo se i sa Perezom, skinuo je 7-8s, ali kad treba prestići ide druga priča, nije Hamilton Mazepin.
shalla wrote: ↑07/11/2021 21:44
Doktorska vožnja i Maxa ali i defanziva Lewisa...
Da, oba su pokazala vrhunsku klasu.
Sad hamo mora dobiti 4 od 4 trke da 100% bude prvak.
U svim drugim slucajevima mora cekati veci kiks maxa tj. da max ne zavrsi na podijumu u jednoj ili vise utrka a hamo da pobijedi u makar 2 do kraja prvenstva ili da se desi bar jedno odustajanja maxa odustajanje pa da se ganjaju u par bodova. Taman kako je Hamo ostvario prvu titulu nek tako zavrsi i ovu kao rekordnu. Tada je u zadnjem krugu zadnje trke sezone uzeo cetvrto mjesto i za samo jedan bod pobjegao masi i osvojio prvu svoju titulu.
Ja sam imao utisak da je Bottas na startu usporio kako bi ga Lewis prestigao,a da je to Max iskoristio. Cudan start Mercedesa. Sada jedina sansa sa Hamiltona je scenario iz Silverstone-a. MAX 33
Ne znam sta se Perezu zamjera ...ocigledno da bi prestigao nekog moras bar biti sekundu ipo brzi...sto Perez nije bio ...lagano je dostici nekog al prestici je sasvim druga prica ...isto ko Hamilton proslu ... Perez je mogao samo neki kamikaza pokusaj da uradi ...i da izbaci obojicu ...
Zanimljivo je kako je Verstapen uspio pokvariti Botasu brzi krug pred kraj utrke, kad je Botas otisao na promjenu guma da skine bod za najbrzi krug..
Izasao je ispred Verstapena, te je dobio plave zastave i morao propustiti Verstapena..
Zato su uradili iz mercedesa ponovni ulazak u boks, da bi ga smaknuli od Verstapena i uzeli novi set guma.
BijesniPuz wrote: ↑08/11/2021 11:51
Zato su uradili iz mercedesa ponovni ulazak u boks, da bi ga smaknuli od Verstapena i uzeli novi set guma.
dobra borba iz taktickog smisla, oduzeti bod, ali se ni max nije dao. Onda mercedes pravi novi potez, nove gume i u zadnjem krugu uzima bod. I RB je bio u dobroj poziciji, jer hamilton nije mogoa na zamjenu da on uzme taj bod.
BijesniPuz wrote: ↑08/11/2021 11:51
dobra borba iz taktickog smisla, oduzeti bod, ali se ni max nije dao. Onda mercedes pravi novi potez, nove gume i u zadnjem krugu uzima bod. I RB je bio u dobroj poziciji, jer hamilton nije mogoa na zamjenu da on uzme taj bod.
Što reče Toto j….. Botasa i njegov jedan bod.
Prestigao je Botas Maxa (imaš pravo ako si brži), ali nije imao brzinu i bilo je drugih bolida za najbrži krug, pa su ponovo promijenili gume.