Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Oligarh wrote:
Svakako se slažem sa tobom. Tako mi i treba kada su me nekada pokušavali toj superiornosti učiti pripadnici naše akademske elite predvođeni Ramom, Vitom, Rajkom, Muslijom i inim drugim mediokritetima (jesam dobro napisao?) i pseudo-naučnicima. Sva sreća, "kvaliteta" tog sistema u pokušaju se prepoznala u razumnom vremenskom okviru, pa sam se okanio ćoravog posla. Bar sam sebe mogu pogledati u ogledalo i jasno prepoznati lično satisfakciju što nisam nusprodukt tog sistema koji nam je stvorio sistem gdje jedan njegov proizvod javno aplaudira na samo kršnje zakona. Sva sreća pa nisam. Bolje je da ste imali latinski, jer bi mogli znati šta znači i skrupula, ali i izreka Abusus abusum invocat
Tako to danas izgleda, iz vaše perspektive. Lijep pozdrav.
Zao mi je tvog slucaja i vremena potrosenog u vjerovanju da ces svojom expertizom stecenu na eminentnim ustanovama, dici kvalitet ovog sistema na visi nivo al bio si dovoljno pametan da prepoznas kako to mozda i nije najbolja opcija ( u cemu ti zavidim u neku ruku ).Medjutim nesto se ponese i od kuce, a to je da u zivotu ne treba teziti superiornostima nego jednakostima.Kontas stari moj.Zivio ti meni, pozdrav.
hrasno38 wrote:
Ne znam ali mi je stvarno neshvatljivo da neko moze braniti onu odvratnu situaciju od jucer ma sta da si obican gradjanin, policajac ili specijalac. Nepismenom, neobrazovanom da ne kazem sljepcu je tamo sve potpuno jasno i ne sjecam se da sam vidio tako ocitu gresku policije u svom zivotu....a sta je u stvari uradio policajac??? Popisao se sam na sebe i vaznost institucije kojoj pripada predavajcu "potencijalnog huligana" u ruke agencije koja je instucionalno i po vaznosti i odgovornosti 10 kopalja ispod policije F BiH i kantona Sarajevo ili opcenito policije. I mrtvo hladno posmatrala kako ga smetljati u zutum prslucima premlacuju. Cisto sumnjam da je u analima policije tako nesto ikada zabiljezeno i "kolega" Tercius sasvim svjesno znajuci tezinu tog prekrsaja izbjegava topovske udare upucene prema sebi a u stvari trebalo je da bude samo jedno najnormalnije polemisanje.
Terciuse radi jedne budale generalno pravilo u zivotu je da mase znaju ispastati ali ako se budala na vrijeme iskontrolise i situacijom se moze vladati. Na policiji Kantona je da sankcione ovaj slucaj jer ako ga ne sankcionise Gamice ce dobiti zestoke batine prvom mogucom prilikom a onda ce sranje da vuce drugo sranje...i sve to radi 2-3 kompletna neprofesionalna idiota.
I ja sam dosao da polemisem medjutim na bilo sta sto ide u kontru onoga o cemu vecina pise ide salva topovskih udara propracene sto perfidnim sto otvorenim omalovazavanjima, uvredama itd i tu se polemika sva gubi, mada iskreno da ti kazem meni odgovaraju ta hostilna okruzenja, nekako ko da sam zavisan od toga postao jbt.Po prirodi ponasanja niti koga molim, niti idem niz dlaku a pogotovo se ne pravdam.Ali evo pravim izuzetak i pojasnicu se, moj navod je bio da su to obicno fragmenti kratkih snimaka koji sami po sebi ne govore nista osim onih ociglednih stvari tipa sutanja,udaranja,davljenja,grebanja itd za koje sam ja jasno rekao da sam nacelno protiv tih stvari u navedenim okolnostima, kao i da se svako treba zapitati sta je sa njegovim ponasanjem ako sam sebe dovede u situaciju da ga nekih tamo 10 ljudi suta pa bilo da su oni policija, zastitari, navijaci ili clanovi moto kluba.Mene kad su odgajali nekad prije rata po JUS standardima ucili su me da se trebam kloniti i ljudi koji prave belaj a i mjesta na kojima se ti belaji desavaju, koliko god da ja imam pravo da budem tu i bez obzira sto nigdje ne pise da ja tu ne smijem biti.I sad ne znam na osnovu cega zakljuciste da "likujem" kao sto rece ovaj gramaticar, expert za razne sisteme, "ukazivac" na probleme terorizma, jebac i razbijac slucajno korpulentne gradje i izbrijane lobanje u bordo majici sto zene sa tribina vlaze na njega op.a @Oligarh.Ovdje nekakav ruzan brate obicaj imate odma razapinjanje zakivanje za daske a ne prolazi to tako jbg, bar kod mene.I jos od mene kategoricki zahtjevas da se ja stavim na stranu vecine i da kazem jesteeeeee treba ih razapeti, cekaj polako, treba saslusati sve strane da cujemo sta ima ko da kaze, da se neko sluzbeno ocituje, pa cemo onda razapinjati i zakucavati.Generalno je meni pun k...tih nasih sklonosti prejudiciranjima u svakom pogledu.
Vidi apsolutno nisam ulazio u to da li je prije prvog svog pojavljivanja na ovom snimku decko u crvenom nesto zgrijesio ili ne nego se fookusiram na to da evo "parafraziram" tvoje "kolege" su u svoj onoj halabuci uhvatile kriminalca, privele ga i predale ga u ruke osoba koje po zakonu nisu ovlastene za provodjenje reda i mira i koje su ga samo 10m dalje pred ocima tog istog policajca i njegovi a i tvojih kolega poceli sutati nogama u glavu. Dakle mene interesuje taj fragment gdje je najocitije krsenje policijskih pravila, provodjenja zakona, prava privedenih osoba koje ne pruzaju otpor da im sudi su a ne ulica. Sve ostalo me ne interesuje oism da na tom kompletnom snimku ovaj momak ni jednim jedinim svojim gestom nije pokazao da bi mogao nekoga ugroziti, niti je pruzao otpor privodjenju a snimao je jer mu zakon to dozvoljava a ti mi dokazi da grijesim.
Ja sam malo stariji ciko sa svojih 50 godina a ne neki nafurani balavac koga puca adrenalin i nisam se borio za ovu drzavu da ortodoksne seljacine tuku bez ikakvog razloga moje ili drugu djecu po ulicama ovoga grada samo zato sto nesto snimaju svojim mobitelima u zemlji u kojoj svaki sugo iz politike baca prvu rijec "demokratka". Ili cete se vi sami demokratski obracunati sa stokom u svojim redovima ili ce demokratija izroditi ulicokratiju u kojoj vi ne 100 nego milion posto cete izvuci deblji kraj.
Možda nema veze s temom, ali kada već pričamo o policiji, i ovo je neki dokaz kakvi su... Poslije utakmice, stade kolona vozila sa specijalcima preko puta Izinog kafica, te pridje Izo prvom dzipu sa suvozačeve strane, te se baš onako prijateljski ispričaše, kolona stoji li stoji... Nek su oni dobri s kriminalcima, a normalne građane ko je*e...
Ocekivati od drotova da se ponašaju u skladu sa uniformom koju nose u ovom gradu nije moguće
Što neko reče, sve vezama došlo, uglavnom istočna bosna, fača i rogatica!
Pa kad pogledaš ko je sve primjerice u sudskoj policiji, likovi koji su psihički nestabilni a završe laganini jednomjesečni kurs za sudskog drota i onda glume da su na jako bitnim pozicijama rasporedjeni (njihovo stajanje uz vrata i one skenere je od kurcijalne važnosti za sud na kojem kete osam sati kao obiični kerovi)
Sve bi ja njih prvo poslao psihijatrima i psiholozima, pa onda ove što su po rodbinskim vezama došli, hajmo marš napolje
Nijednog nema kad je pravi belaj, sve seljačine mrtve
Tercius wrote:
Ali evo pravim izuzetak i pojasnicu se, moj navod je bio da su to obicno fragmenti kratkih snimaka koji sami po sebi ne govore nista osim onih ociglednih stvari tipa sutanja,udaranja,davljenja,grebanja itd za koje sam ja jasno rekao da sam nacelno protiv tih stvari u navedenim okolnostima, kao i da se svako treba zapitati sta je sa njegovim ponasanjem ako sam sebe dovede u situaciju da ga nekih tamo 10 ljudi suta pa bilo da su oni policija, zastitari, navijaci ili clanovi moto kluba.
Majstore nije sam sebe doveo vec ga u tu situaciju dovele tvoje kolege u plavom. A ti i Benjo Delalic razmisljate isto. Zato topla preporuka daj otkaz i slobodno zivi svoj zivot.
Meni je još uvijek nevjerovatno da neko opravdava/traži opravdanje za predavanje privedenog lica od strane pripadnika MUP-a pripadnicima privatne zaštitiarske agencije na postupanje (prebijanje).
Da je isti policajac ugazio momka koji je snimao pa haj (mada ni to nije OK ako se nije opirao al eto)
Da ga je predao pripadnicima Specijalne jedinice MUPA KS koji su bili par koraka iza njega pa da ga oni ugaze pa haj (mada ni to nije OK ako se nije opirao al eto)
Ne! On momka kojeg je priveo predaje pripadnicima privatne zaštitiarske agenicije i DOPUŠTA da ga išutiraju jednostavno okrećući leđa.
Policajac je KRIV! Tu apsolutno diskusije nema!
Da li će odogovarati za svoj postupak? 100% sam siguran da neće. Nije niti jedan do sad pa neće ni on.
hrasno38 wrote:
Vidi apsolutno nisam ulazio u to da li je prije prvog svog pojavljivanja na ovom snimku decko u crvenom nesto zgrijesio ili ne nego se fookusiram na to da evo "parafraziram" tvoje "kolege" su u svoj onoj halabuci uhvatile kriminalca, privele ga i predale ga u ruke osoba koje po zakonu nisu ovlastene za provodjenje reda i mira i koje su ga samo 10m dalje pred ocima tog istog policajca i njegovi a i tvojih kolega poceli sutati nogama u glavu. Dakle mene interesuje taj fragment gdje je najocitije krsenje policijskih pravila, provodjenja zakona, prava privedenih osoba koje ne pruzaju otpor da im sudi su a ne ulica. Sve ostalo me ne interesuje oism da na tom kompletnom snimku ovaj momak ni jednim jedinim svojim gestom nije pokazao da bi mogao nekoga ugroziti, niti je pruzao otpor privodjenju a snimao je jer mu zakon to dozvoljava a ti mi dokazi da grijesim.
Ja sam malo stariji ciko sa svojih 50 godina a ne neki nafurani balavac koga puca adrenalin i nisam se borio za ovu drzavu da ortodoksne seljacine tuku bez ikakvog razloga moje ili drugu djecu po ulicama ovoga grada samo zato sto nesto snimaju svojim mobitelima u zemlji u kojoj svaki sugo iz politike baca prvu rijec "demokratka". Ili cete se vi sami demokratski obracunati sa stokom u svojim redovima ili ce demokratija izroditi ulicokratiju u kojoj vi ne 100 nego milion posto cete izvuci deblji kraj.
Ja bih ipak sacekao da procitam neku sluzbenu izjavu povodom svega ovoga, jer sve ostalo je samo mlacenje prazne slame.Pa kad se utvrdi ko je sta radio, sta je smio a sta ne, pa nek odgovaraju, a prije toga ne bi nesto razapinjao nikoga niti zakucavao za daske na konto snimka jer to mi nije bas nesto fair enough.A sto se tice ulicokratije, tu te bas podrzavam, treba udariti bedeme oko grada da niko ne moze niti uci niti izaci i naravno raspustiti policiju jer svakako nam ne sluzi nicemu osim pisanju kazni bijedi, pa kome obojci kome opanci.
O'zone wrote:Meni je još uvijek nevjerovatno da neko opravdava/traži opravdanje za predavanje privedenog lica od strane pripadnika MUP-a pripadnicima privatne zaštitiarske agencije na postupanje (prebijanje).
Da je isti policajac ugazio momka koji je snimao pa haj (mada ni to nije OK ako se nije opirao al eto)
Da ga je predao pripadnicima Specijalne jedinice MUPA KS koji su bili par koraka iza njega pa da ga oni ugaze pa haj (mada ni to nije OK ako se nije opirao al eto)
Ne! On momka kojeg je priveo predaje pripadnicima privatne zaštitiarske agenicije i DOPUŠTA da ga išutiraju jednostavno okrećući leđa.
Da li će odogovarati za svoj postupak? 100% sam siguran da neće. Nije niti jedan do sad pa neće ni on.
O'zone wrote:Meni je još uvijek nevjerovatno da neko opravdava/traži opravdanje za predavanje privedenog lica od strane pripadnika MUP-a pripadnicima privatne zaštitiarske agencije na postupanje (prebijanje).
Tercius wrote:
Ja bih ipak sacekao da procitam neku sluzbenu izjavu povodom svega ovoga, jer sve ostalo je samo mlacenje prazne slame.Pa kad se utvrdi ko je sta radio, sta je smio a sta ne, pa nek odgovaraju, a prije toga ne bi nesto razapinjao nikoga niti zakucavao za daske na konto snimka jer to mi nije bas nesto fair enough.A sto se tice ulicokratije, tu te bas podrzavam, treba udariti bedeme oko grada da niko ne moze niti uci niti izaci i naravno raspustiti policiju jer svakako nam ne sluzi nicemu osim pisanju kazni bijedi, pa kome obojci kome opanci.
Nisam baš siguran kakva ti službena izjava treba za predavanje momka zaštitarima i njihovu primjenu sile? Da li to neki zakon dozvoljava, ili vaš kodeks o radu?
Tercius wrote:
Biće, biće "službena izjava" MUP-a, isto ko i povodom ove bruke, tj. nikada.
Tercius wrote:
Nisam baš siguran kakva ti službena izjava treba za predavanje momka zaštitarima i njihovu primjenu sile? Da li to neki zakon dozvoljava, ili vaš kodeks o radu?
Da im šef kaže da šarena krava daje šareno mlijeko i onda oni kazu:
- Ahaa...
hali gali halid wrote:Možda nema veze s temom, ali kada već pričamo o policiji, i ovo je neki dokaz kakvi su... Poslije utakmice, stade kolona vozila sa specijalcima preko puta Izinog kafica, te pridje Izo prvom dzipu sa suvozačeve strane, te se baš onako prijateljski ispričaše, kolona stoji li stoji... Nek su oni dobri s kriminalcima, a normalne građane ko je*e...
Svakodnevnica, tako i u sg. Kad im puška naiđe ko da je tito iz groba usto
Tercius wrote:
Ja je jedva čekam. Stvarno bih želio da pročitam obrazloženje MUP-a KS i GAMA AA povodom ovog slučaja.
Da vidim na kom osnovu je policajac predao privedeno lice zaštitarskoj agenciji na postupanje i ako je u istom trenutku imao priličan broj slobodnih kolega oko sebe.
Želio bih da pročitam na kom osnovu je momak/huligan/terorista koji niti u jednom trenutku snimka (traje cca 2 minute) ne pruža otpor službenim licima (ni policiji ni zaštitarima) je zaslužio udarac nogom u lice i štociranje u potiljak.
Znači čisto činjenice i članovi zakona a ne demagogija.
Glumac Jasenko Pašić je na današnjoj press konferenciji u sklopu Festivala MESS iskoristio priliku da građane pozove na protest koji je planiran za nedjelju 11. oktobar u 14.00. Ovim će se, sedam dana nakon što se tragedija desila, skrenuti pažnja javnosti na činjenicu da institucije i izabrani zvaničnici ne vrše odgovorno svoj posao.
"Mislim da za ovo što se desilo neko mora preuzeti odgovornost. Ukoliko se to ne bude desilo, pozivam građane da se pridruže protestima na igralištu u ulici Mustafe Kamerića. Pokušaj da se javnosti zamažu oči pokazuju koliko se odgovorni igraju sa našim sudbinama. Ovo je prilika da se uozbiljimo, i mi, a posebno oni koji su izabrani", rekao je za Radiosarajevo.ba Jasenko Pašić.
Bice zanimljivo vidjeti hoce li biti na protestima revolucionara iz centra kojima je mrsko otici na kafu do Tite a kamoli do Dobrinje.
Tercius wrote:
Kao sto rekoh to je apsurd teskih razmjera.Plitki umovi skloni kriticiziranju svega oko sebe koji i najblizu toleranciju na tudje stavove dozivljavaju kao poraz vlastitih...
ajd dobro ovi mlađi drotovi znamo kako se dana zapošljava
ali ovi stariji
sve kontam nekim udbaškim, ozna, db vezama došlo iz bileće na poso u sarajevo
svaka čast svima ali nisu tu čista posla
dezurni_ucenik wrote:Glumac Jasenko Pašić je na današnjoj press konferenciji u sklopu Festivala MESS iskoristio priliku da građane pozove na protest koji je planiran za nedjelju 11. oktobar u 14.00. Ovim će se, sedam dana nakon što se tragedija desila, skrenuti pažnja javnosti na činjenicu da institucije i izabrani zvaničnici ne vrše odgovorno svoj posao.
"Mislim da za ovo što se desilo neko mora preuzeti odgovornost. Ukoliko se to ne bude desilo, pozivam građane da se pridruže protestima na igralištu u ulici Mustafe Kamerića. Pokušaj da se javnosti zamažu oči pokazuju koliko se odgovorni igraju sa našim sudbinama. Ovo je prilika da se uozbiljimo, i mi, a posebno oni koji su izabrani", rekao je za Radiosarajevo.ba Jasenko Pašić.
Bice zanimljivo vidjeti hoce li biti na protestima revolucionara iz centra kojima je mrsko otici na kafu do Tite a kamoli do Dobrinje.
Ne kontam kome se ovdje za smrt ovog nesretnog djeteta prisiva odgovornost????? Koliko sam procitao maleni se popeo na precku gola i pao sa nje i ne vidim ko je tu odgovoran osim njegovih roditelja jer se ipak radi o djetetu od 12 godina. Mislim volio bih da mi neko objasni jer stvarno ne kontam.
dezurni_ucenik wrote:Glumac Jasenko Pašić je na današnjoj press konferenciji u sklopu Festivala MESS iskoristio priliku da građane pozove na protest koji je planiran za nedjelju 11. oktobar u 14.00. Ovim će se, sedam dana nakon što se tragedija desila, skrenuti pažnja javnosti na činjenicu da institucije i izabrani zvaničnici ne vrše odgovorno svoj posao.
Ne kontam kome se ovdje za smrt ovog nesretnog djeteta prisiva odgovornost????? Koliko sam procitao maleni se popeo na precku gola i pao sa nje i ne vidim ko je tu odgovoran osim njegovih roditelja jer se ipak radi o djetetu od 12 godina. Mislim volio bih da mi neko objasni jer stvarno ne kontam.
O tome ja vazim svo vrijeme. Narod je nezadovoljan. Fitilj dogorjeva. Mada ga još ima sasvim dovoljno za rahatpatnju.
Krivca vide u Općini koja nije postavila golove po pravilima struke ili je ostavila stare. Je l' idu neki ankeri, ili fiksna veza, ili protutegovi.
Logika je otprilike ko kad bi ti skakao po cesti i ona pukla jer nije napravljena kako treba. Moglo bi se tvrditi da nisi koristio cestu kako je namjenjeno, ali i cesta nije dobro napravljena. Neće Općina odgovarati što je dijete mrtvo. Ali će odgovarati što nije napravila golove kako treba, ili uklonila opasne golove. Ako se utvrdi da je to njihova nadležnost. A ako nije njihova, čija je?
Narod polahko počinje tražiti odgovorne. Zanimljivo je kako odjednom niko nije nadležan za sportske plohe.
Sudeci po tebi, visoj sili onda.
Ne stvarno bez ikakve ljutnje ali golovi nisu postavljeni da se neko penje na njih. Ko bi bio kriv da se ja sad sa svojih bruka kila popnem na recimo neki kos, kos pukne i ne daj boze ubije me.....bio bi iskljucivo kriv ja jer sa punoljetan a ovdje je najveca krivica u roditeljima koji nisu pazili na svoje 12-godisnje dijete. Mislim stvarno relano koga bi trebalo za ovu nesrecu okriviti?????