Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#22351 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Ok i sta sad? Jurisati sa istih 11 na isti nacin u svaku narednu tekmu? Jel bi mu i to halalio? Da usere i kup, jer mu to nije stavljeno kao cilj?!
Muhamed Đakmić

#22352 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

A šta bi vi?

Jeste vi svjesni da je sasvim irelevantno ko je trener dok je klupska politika neodređena? Nemamo cilj ljudi dragi, ne bi pomogao najbolji trener na svijetu kad nemamo cilj.
north

#22353 Re: Utakmice.

Post by north »

al-em wrote:Cala hvala i dovidjenja. Krupi ne bi dali go da se do sutra igralo. Krupa na vrbasu jebote.
Za prvo bih još malo sačekao, jer ne stoje u redu stručnjaci koji bi preporodili Sarajevo i samo čekaju da ih neko iz kluba zovne...Ćalin izjava o pritisku nakon novog kiksa je tragikomična, mislio sam da su to neka prošla vremena kada su se u tome tražili alibiji za neuspjeh :-) ...A za ovo drugo, meni je tragikomično kad neki pričaju s kim god da igramo da protivnik je dobra ekipa...Nekad pomislim da igramo ligu u kojoj nastupaju najbolji klubovi ex Yu, pa ono ko god dođe odličan protivnik i nije strašno što ne možeš da dobiješ, i nema ekipe koju možeš da izdominiraš.....Radnik, Krupa, Mladost, Široki, Slododa, o vodećem dvojcu da ne pričamo to je haj i jasno, Vitez do prije koji mjesec bio solidna ekipa, u Olimpicu bivših željovaca nisu oni loši, jebo te PL BiH jedna od jačih liga ispade :D ....Ne znam šta se misli, ali ko je toliko spustio ljestvicu ambiija pa mu ovo dođe ko "normalno", onda ne znam šta imamo vise pričati...Ispada da su za zdravlje najbolja bila ona poslijeratna vremena, na strani nismo mogli meda, ali barem na Koševu smo lupali šakama u glavu nekakve Rudare, Travnike, Lukavce i slične ekipe...Jah reći ćemo liga jača, al u qrcu :oops: , možda su manji klubovi napredovali, ne možda nego sigurno, ali mi stagniramo bolje reći nazadujemo, pa takvim trendom dođosmo u situaciju da nam Radnik Krupa i Mladost u tri zaredom utakmice na Koševu igraju egal utakmice sa nama i ostaju neporaženi, haj i to ni po jada, nego uopšte nisu bili lošiji i u podređenom položaju, a nama je to normalno jer je liga jača , how yes no :D ...Što bi neki rekli sve u 5 deka, pa možda i jeste, ali je to tragično i žalosno za klub što je Sarajevo jer bi za ovakve klubove trebali biti Real, uostalom to kaže otvoreno i današnji tener našeg za nas"odličnog" (kao uostalom i svi ostali u ligi) protivnika http://sportsport.ba/bh_fudbal/starcevi ... ale/234192 :skoljka:
al-em

#22354 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Dobro. Svi se slazemo da je ovaj igracki kadar skroman za osvajanje nekog trofeja, igracki skroman ali platna lista pokazuje da bi ta ekipa trebala imati 10 bodova prednosti u odnosu na druge. To nije do cale naravno. Ali ako.smo vec svi svjesni da je igracki kadar los, i da je cala vec na jesen odigrao neke utakmice sa tim sastavom i uvidio da to kurcu ne valja, zasto se nije doveo neko ko valja? Uprava nema para ili cala nece pojacanja?

Prije ce biti ovo prvo. Pa nek onda bezmudi cala izadje pred novinare i kaze, nemamo para, nemojte nista ocekivati, forsiracu djecu pa sta bude. A ako ti cala hoces titulu a nema pojacanja, sto si se prihvatio posla. Otidji ko gospodin i zahvali se, niko ti nece ruznu rijec reci.

Ko je doveo strasna pojacanja livaka i lelica koju skupa imaju sat vremena na terenu. Cala spasitelj naravno. Niko mu se ne mijesa u posao jeli tako?

Pa onda idu izjave da mi imamo podjednako kvalitetnih 17, 18 igraca koji mogu odgovoriti zadacima na dva fronta.
I onda mu 10 istih igraca igra 10 utakmica u 30 dana. Pa ko je tu lud.

Do cale je to i dobrano, ali neka, cala je legenda i fini ciko, hajmo jebat mater ahmetovicu koji fula prazan go, igra frajer dva mjeseca zabio dva gola, a jedan iz penala. Pa ne drzim ja tog ahmetovica na terenu. Probaj sa bekicem,mali hadzic iz juniora. Ali jok. Cala zlatan napravio najduzi niz pobjedjivajuci travnik i vitez, i plasirao se u finale kupa uz najlaksi raspored u historiji kupa na kugli zemaljskoj, kozara bratstvo travnik mladost. Pa to ne bi ja braco fulio sa vrbanjusom.
al-em

#22355 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Slobodan starcevic je za calu aleks ferguson. Nazalost.
Muhamed Đakmić

#22356 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Dobro, ako je Čala najveći problem, lahko će on sam otići na kraju sezone.

Samo ja mislim da žestoko griješite. Prije svega jer su mu alternative neki novi Hurtići, a kao drugo što postoji nešto što se zove izgradnja ekipe i što će potrajati par sezona.

Ne znam da li ćete se složiti sa mnom, ali mi smo mogli dobiti sve i jednu utakmicu u Ligi za prvaka i imali smo bolje šanse od svojih protivnika. Zrinjski, Željo, Radnik, Krupa po bod. A fulili penal, fulali prazan gol, Hebibović promašivao nemoguće. Da smo dvije dobili, sad bi išla priča kako je Čala klupska legenda i slično.

Ne može trener reći da ima 10 igrača, jer ne želi da se popiša na onih ostalih 7 ili 8. To je valjda jasno.

Ja fakat ne znam šta ste očekivali od ove sezone, znam da na Grbavici neće Slavko Petrović dobiti nogu ni ako ostanu bez trofeja, a imaju jači sastav i širi kadar od nas.

Moj problem sa Čalom je taj što ne daje šansu mladim igračima, a komotno ima prostora je Evropu ne možemo fuliti da sve pogubimo do kraja. To je onaj loši dio njegovog menadžmenta. Nije on idealan trener, daleko od toga, ali je apsolutno jedini čovjek koji u ovom turbulentnom periodu može normalno voditi Sarajevo. A da ima mana, ima, recimo ova priča da je danas bio pritisak.

A što se tiče ovoga da nema para za pojačanja, pa sve i da ih nema, ne treba nam nova afera viršle. Čuj da organizujemo press konferenciju i kažemo nema para. Dajte ba :-)
Dinostula

#22357 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Muhamed Đakmić wrote:Ma ja se sve nadam da ste vi neki mladi momci koji ne kontaju da postoje krivci na višim nivoima od Čale.

On je izvukao maksimum iz ove ekipe, što prije shvatite da je ovo treći najbolji kadar u ligi, to bolje za vas. Ovo trenutno stanje je čak i bolje od onoga što je trebalo biti nakon Hurtinih bravura.

Bili smo van svega, vratio nas je u utrku za naslov prvaka koju smo danas i zvanično izgubili, uveo nas je u finale kupa. Sve je to uradio igrajući neuporedivo bolji fudbal nego ranije, mada to i dalje nije dobro. Ali je maksimum koji ova ekipa može ostvariti.

Napravio je najbolji pobjednički niz u historiji kluba, vratio borbenost u ekipu, izveo nas u evropska takmičenja praktično deset kola prije kraja sezone, iako je klub prošle sezone fulio Evropu... i vama to i dalje nije dobro.
Mislim da su Calini rezultati vise rezultat srece i spleta okolnosti nego neke pretjerane strucnosti.Jedini pozitivan potez je bio ubacivanje Duljevica u sredinu gdje se igra djelimicno podigla na visi nivo.Meho Kodro je bio jedini koji je od nas mogao nesto napraviti da valja ali je otjeran iz dobro znanih razloga.Ali kazem opet neka Cale neka radi pa sta bude.Mi nemamo nikog boljeg za dovesti,covjek bar voli klub pa ce pokusati nesto uraditi za razliku od nekih anonimusa.Zeljina uprava zna sta radi za razliku od nase.Samo dovodjenje onog cele na mjesto trenera,Zeba,Lendric i ostala bagra su najbolji pokazetelj toga.Oni znaju,mi ne znamo i to je to kraj price.
Muhamed Đakmić

#22358 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

al-em wrote:Slobodan starcevic je za calu aleks ferguson. Nazalost.
Vidiš, ovo su te parcijalne ocjene koje mene nerviraju. Mi smo se tih Fergusona na svojoj klupi nagledali kamaru i nije to tako divno kako izgleda. Kad je Ferguson, što se nije danas nadigravao sa nama?

I sa Čalom će biti, hajmo mijenjati da mijenjamo, bez ikakvog plana i ideje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22359 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Sta ces, ljudi ocekuju kakvog Guardiolu ili Ancelottija na klupi FKS.
Muhamed Đakmić

#22360 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:Sta ces, ljudi ocekuju kakvog Guardiolu ili Ancelottija na klupi FKS.
Pa nervira me prvo što frajera koji je odigrao preko 200 utakmica za Sarajevo nazivamo bezmudom pičkicom. Ne poštujemo dakle ni njega ni klub samim tim. Drugo, ne poštujemo frajera koji nam je donio bar jedan trofej u historiji kluba, jedna stativa ga je dijelila od grupne faze Evropske lige, ima rekordan niz pobjeda u historiji kluba, a ove sezone nas je nakon prošlosezonskog fijaska odveo u evropska takmičenja, sa jednom od lošijih ekipa u klupskoj historiji.

Dakle, vodio je klub samo nekoliko mjeseci u ovom mandatu, ali već mu se traži zamjena, iako je ispunio ciljeve koje je pred njeg stavio klub i za koje smo se složili da su sasvim realni. Ovdje se prije samo pola godine pisalo o tome da se trebamo nogom u guzicu udarati ako izborimo Ligu 6, a onda su nam apetiti bez ikakve osnove i potrebe porasli.

Spustite se vala malo na zemlju.
al-em

#22361 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Tomahawk11 wrote:Sta ces, ljudi ocekuju kakvog Guardiolu ili Ancelottija na klupi FKS.
Hocu trenera koji moze pobjediti na kosevu, jel puno trazim? 4 utakmice zaredom bez pobjede, ko da je engleska premijer liga a ne bosanska smrdljiva sa krupom i radnikom.
north

#22362 Re: Utakmice.

Post by north »

Muhamed Đakmić wrote:Dobro, ako je Čala najveći problem, lahko će on sam otići na kraju sezone.

Samo ja mislim da žestoko griješite. Prije svega jer su mu alternative neki novi Hurtići, a kao drugo što postoji nešto što se zove izgradnja ekipe i što će potrajati par sezona.

Ne znam da li ćete se složiti sa mnom, ali mi smo mogli dobiti sve i jednu utakmicu u Ligi za prvaka i imali smo bolje šanse od svojih protivnika. Zrinjski, Željo, Radnik, Krupa po bod. A fulili penal, fulali prazan gol, Hebibović promašivao nemoguće. Da smo dvije dobili, sad bi išla priča kako je Čala klupska legenda i slično.

Ne može trener reći da ima 10 igrača, jer ne želi da se popiša na onih ostalih 7 ili 8. To je valjda jasno.

Ja fakat ne znam šta ste očekivali od ove sezone, znam da na Grbavici neće Slavko Petrović dobiti nogu ni ako ostanu bez trofeja, a imaju jači sastav i širi kadar od nas.

Moj problem sa Čalom je taj što ne daje šansu mladim igračima, a komotno ima prostora je Evropu ne možemo fuliti da sve pogubimo do kraja. To je onaj loši dio njegovog menadžmenta. Nije on idealan trener, daleko od toga, ali je apsolutno jedini čovjek koji u ovom turbulentnom periodu može normalno voditi Sarajevo. A da ima mana, ima, recimo ova priča da je danas bio pritisak.

A što se tiče ovoga da nema para za pojačanja, pa sve i da ih nema, ne treba nam nova afera viršle. Čuj da organizujemo press konferenciju i kažemo nema para. Dajte ba :-)
Razumijem šta pokušavaš poentirati, i ima poprilično smisla, ali dragi Džakmiću ponoviću se ko papagaj ne možeš nikako opravdati 4 zaredom utakmice kući da nijednu ne dobiješ? ne mislim da ti lično opravdavašm nego generalno kažem... Pa to je jednostavno neodbranjivo, sve da si u tim utakmicama imao 80% posjede lopte i po par puta pogađane okvirove gola, a nismo bili ni blizu toga...kažeš mogli smo dobiti sve te utakmice, pa ako ćemo tako hipotetički, mogli smo sve i izgubiti ;-) ...Danas kod 1-1 Pavlović ispod prečke vadi udarac glavom, mogao biti poraz, u derbiju šansa Lendrića 100%, mogao biti poraz, protiv Zrinjskog dva zicera za njih pred kraj, mogao biti poraz, pa šta bi onda pisali ili pričali?....Dakle, nije poenta je li moglo biti ovako ili onako da je ušla ona lopta, penal ili stativa, nego poenta je previše kikseva uz nikakvu igru, PREVIŠE je 4 puta zaredom ne dobiti kući uz qrčevu igru....I nije rješenje naravno tjerati samo trenera, neka ga do kraja pa taman vise ni jedn dobili, problem je biti bez vizije o čemu ti pišeš u čemu se apsolutno slažem...Ne mora titula, ne mora kup, ne moraju nikakve petarde biti na Koševu i rapsodija od igre, ali daj barem da svaku drugu-treću utakmicu pogledamo rahat na Koševu, je li puno tražim?...Pa ima li ijedna utakmica na Koševu ove sezone da smo mi nekoga razbili i igrom i rezultatom, pa šta nam to govori, da imamo dobru ekipu ali eto samo se nije poklopili ovo ili ono :oops: ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#22363 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:
Pa nervira me prvo što frajera koji je odigrao preko 200 utakmica za Sarajevo nazivamo bezmudom pičkicom. Ne poštujemo dakle ni njega ni klub samim tim. Drugo, ne poštujemo frajera koji nam je donio bar jedan trofej u historiji kluba, jedna stativa ga je dijelila od grupne faze Evropske lige, ima rekordan niz pobjeda u historiji kluba, a ove sezone nas je nakon prošlosezonskog fijaska odveo u evropska takmičenja, sa jednom od lošijih ekipa u klupskoj historiji.

Dakle, vodio je klub samo nekoliko mjeseci u ovom mandatu, ali već mu se traži zamjena, iako je ispunio ciljeve koje je pred njeg stavio klub i za koje smo se složili da su sasvim realni. Ovdje se prije samo pola godine pisalo o tome da se trebamo nogom u guzicu udarati ako izborimo Ligu 6, a onda su nam apetiti bez ikakve osnove i potrebe porasli.

Zaboravljas jedan sitan detalj zasto je to sve tako.
Sve ovo sto pojedini pisu mozes vidjeti i na tribinama.
Onaj u ekstazi, jebe od do, Cali, igracima, kome stigne...dosao covjek da se malo ispuse, izbaci negativnu energiju.
Drugi pametuje....nista ovo ne valja, treba mijenjati, vidi mu glave, 'ta ce on...
I tako redom i tako dalje...gro je onih koji tako gledaju. Neka kolektivna svijest.
Dzabe ti je pricati. Mislim mozes, ali ti se nece primiti kod onih koji to tako gledaju.
A Cala treba voditi ekipu i naredne sezone.
Kad se zavrsi ova, podvuci crtu i vidjeti sta treba i sta se moze. Nije lud da ne iznese svoje.
Koliko ce se i sta moci....vidjecemo. Ali covjek zasluzuje punu sezonu, a ne da bude vatrogasac.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22364 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

al-em wrote:
Hocu trenera koji moze pobjediti na kosevu, jel puno trazim? 4 utakmice zaredom bez pobjede, ko da je engleska premijer liga a ne bosanska smrdljiva sa krupom i radnikom.
Pa evo replicirah Dzakmicu, hajde da vidimo kakve ce poteze Cala vuci na ljeto.
Udje li samo sa Ahmetom u narednu sezonu, potpisao je sam sebi kapitulaciju.
Ma nije engleska liga, ali malo realnosti nije na odmet.
Sve je to neka patnja i ako ko i uzme, eto pogledaj, sve je to jedan gol i drzi vodu.
Mi to nismo imali danas, ljudi su prvi sut dali gol. Istina, poslije je bilo jos nekih prilika, ali do naseg vodstva, nista.
Dinostula

#22365 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Zaboravljas jedan sitan detalj zasto je to sve tako.
Sve ovo sto pojedini pisu mozes vidjeti i na tribinama.
Onaj u ekstazi, jebe od do, Cali, igracima, kome stigne...dosao covjek da se malo ispuse, izbaci negativnu energiju.
Drugi pametuje....nista ovo ne valja, treba mijenjati, vidi mu glave, 'ta ce on...
I tako redom i tako dalje...gro je onih koji tako gledaju. Neka kolektivna svijest.
Dzabe ti je pricati. Mislim mozes, ali ti se nece primiti kod onih koji to tako gledaju.
A Cala treba voditi ekipu i naredne sezone.
Kad se zavrsi ova, podvuci crtu i vidjeti sta treba i sta se moze. Nije lud da ne iznese svoje.
Koliko ce se i sta moci....vidjecemo. Ali covjek zasluzuje punu sezonu, a ne da bude vatrogasac.
Ti sto psuju igracima i Cali su uglavnom ljudi od 50 i preko.Rijetkost je neko mladji.Samo onaj jedan lik deba ali njemu zena neda mindze pa dodje nervozan na tekmu.Najvise jebeta Isovic, jaran mu deba sa bradom, celo sa kacketom, drugi celo sto vice HALO WAGNER,HALO SAMBA (bas ima iritantan glas).Jebiga sto je navijac stariji to su zivci sjebaniji.Sta ocekujes da neko mrtav hladan gleda kako se bogalji vuku po terenu ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#22366 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Dinostula wrote: Ti sto psuju igracima i Cali su uglavnom ljudi od 50 i preko.Rijetkost je neko mladji.Samo onaj jedan lik deba ali njemu zena neda mindze pa dodje nervozan na tekmu.Najvise jebeta Isovic, jaran mu deba sa bradom, celo sa kacketom, drugi celo sto vice HALO WAGNER,HALO SAMBA (bas ima iritantan glas).Jebiga sto je navijac stariji to su zivci sjebaniji.Sta ocekujes da neko mrtav hladan gleda kako se bogalji vuku po terenu ?
Ja sam na zapadu i psuje vala i staro i mlado. Kad krene kanonada, ne znas koji su gori.
Ne kazem da treba mirno gledati kako se bogalji vuku po terenu, ali hoce li nesto promijeniti to sto mu jebes majku, nabrajas clanove porodice, kunes ili sta vec?!
Razumijem psovku kad se promasi zicer, povuce zivac, al ono psuje onako, eto treba tako.
north

#22367 Re: Utakmice.

Post by north »

Ne može se Ćala tjerati zato što on kad je došao titula je bila misaona imenica, nama se dosta toga bilo poklopilo, ustvari neobjašnjivi kiksevi Zrinjskog za kojim smo zaostajali i po deset bodova, pa dođosmo u situaciju da matematički do danas titula nije bila daleko i svima guzica zinula, iako u stvarnosti i realno to nije tako bilo jer je evidentno da nema kuveta od samog početka...Mnogi su se tješili zbog te matematike da može, a iluzorno je bilo očekivati da će se to desiti....I ja uopšte ne smatram da je toliki problem trenera neuzimanje titule, jer je došao kad smo bili u qrcu i raspadnuti, tako da ne kritikujem ja njega ni sekunde što nećemo titulu uzeti, ali mi nije jasno da u jednoj, ali bar u jednoj od ove četiri utakmice mi ništa ne pokazasmo i ostadosmo suha qrca kao da je to sasvim očekivano bilo :? ..Šlag na tortu je današnja vadiona oko pritiska, i žao mi je ako takav čovjek sebi dopusti da barem neke minimalne stvari ne može da uradi....Nije taldžija, voli klub, želi sve najbolje, sve je to fino i krasno, ali daj majku mu jebem da neke utkakmice poput današnje , Radnika i mnogih drugih dobijaš uz normalnu igru...U redu, završi ovu sezonu bez osvojenog trofeja, nije to nama ništa novo pa da se ibretimo što ne uzesmo :oops: , ali daj nam bar osmijehe nabaci kad odlazimo s Koševa, nije to previse za tražiti, pa ne igramo mater mu jebem play off EL :oops: ....Na kraju sezone jasno reci kakvo Sarajevo želiš u narednoj sezoni, ne okolišaj i budi konkretan i hrabar, kakvu ekipu želiš da bi mi naredne sezone se mogli boriti za prvo mjesto, budi mangup pa upravi postavi ultimatu ili jača ekipa ili odlazim traži i obećaj veće guranje mladih igrača, pa s te strane onda neka Ćale i narednu sezonu..Iako se teško mirim sa ovakvim rezultatima, da mi je najrođeniji trener :oops: .Mi ovakmvim tempom narednu sezonu, pa čak i sa minimalni pobiljšanjem opet nećemo ništa napraviti, mi mroamo biti 50% bolji i jači u svim segmentima da bi bili ozbiljan kandidat za trofej.....
Dinostula

#22368 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Tomahawk11 wrote:
Dinostula wrote: Ti sto psuju igracima i Cali su uglavnom ljudi od 50 i preko.Rijetkost je neko mladji.Samo onaj jedan lik deba ali njemu zena neda mindze pa dodje nervozan na tekmu.Najvise jebeta Isovic, jaran mu deba sa bradom, celo sa kacketom, drugi celo sto vice HALO WAGNER,HALO SAMBA (bas ima iritantan glas).Jebiga sto je navijac stariji to su zivci sjebaniji.Sta ocekujes da neko mrtav hladan gleda kako se bogalji vuku po terenu ?
Ja sam na zapadu i psuje vala i staro i mlado. Kad krene kanonada, ne znas koji su gori.
Ne kazem da treba mirno gledati kako se bogalji vuku po terenu, ali hoce li nesto promijeniti to sto mu jebes majku, nabrajas clanove porodice, kunes ili sta vec?!
Razumijem psovku kad se promasi zicer, povuce zivac, al ono psuje onako, eto treba tako.
To je nas mentalitet i sa tim se pomiri.Na zalost svako ima pravo da kupi ulaznicu i da radi bukvalno sta hoce.Danas sa istoka svaki dobar potez je raja nagradila aplauzom, pa cak i neke poteze gdje se nijedna druga publika ne bi obazirala na to jer nije nista posebno.Kad neko zasere naravno mozes cuti i negativne komentare.Toga je uvijek bilo i bice pa je Sarajevo opet pobjedjivalo.Ta neka Calina vadiona o pritisku je stvarno izlizana i smijesna.
last mohicans

#22369 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Dzakmicu, ponekad mi se čini da postaš replike,samo da bi protivječio jer ti tako ne misliš. Pusti ljude neka kazu sta imaju. Sad apsolutno braniš SŠ, a poslije derbija nisi tako zborio. Ima i trenerove odgovornosti, itekako i ne treba bjezati od istine. Sve stoji za te uspjehe Čale, ali hiljadu puta rečeno: Ne zivi se od stare slave. Stoji i to da se apsolutno ne zna politika i ciljevi kluba u buducnosti, ali brate mili, nisu li sportski ciljevi uvijek tu kao motiv? Sta ce ti politika kluba, bila ovaka ili onakva, biti alibi u neganjaju sportskih rezultata. Cetri nerjesena rezultata od prilično slabijih ekipa (izuzev Zrinjskog) je Boga mi itekakav neuspjeh i sramota za klub naseg renomea. U jednoj, eto i dvije se da okliznuti, ali cetri....previse i za Olimpik. Zamjeram im sto nemaju plan B. Sto se igra uporno svodi na isto, nabij na beka ili krilo, ubaci sa strane, ima Ahmet sam ko duh u 16, jos nije u formi covjek, eto dat ce ga valjda. Daj Dulji,mozda nesta napravi..Izvođenje prekida je zalosno, toliko protračenih lopti, za nepovjerovati. Predvidljivo, predvidljivo i pročitano. Eto u toj Krupi kazes ima dosta mladih, pa koliko su bili podređeni u duelima. Nimalo, naš Čala ne smatra da mlad moze donijeti neku prevagu. Izmjene uvijek kasni. Uporno istu formaciju fura dok ne dođemo u situaciju da ne znamo sta cemo s loptom, pa bi onda nesto ko mijenjao. Zasto ne napravi izmjenu na poluvremenu, nekad? Sto ne proba i druge varijante? Jel moguce da 11-13 igrača iz dana u dan iznose utakmice, bez obzira o kakvim se igračima radilo, bili u formi ili ne? Realizacija, ima umor, ima nesreca, ima losa forma pojedinih igrača, ali ako cemo trazi alibi, uvijek cemo ga naci. Misljenja sam da se na taktičkom planu vrlo malo radi na treninzima, a na realizacijo nikako. Po viđenom, kao da samo igraju utakmice, a treninzi im sluze za drzanje te neke fizicke, optimalne forme. Pa Dzeko je u takvoj formi, igrač svjetskog kalibra, pa nakon treninga ostaje i dodatno se usavrsava na realizaciji. Igrači igraju koliko mogu, sigurno bi voljeli da svaku pobjeđuju, ali kad ne ide... Pojedinci, pa i trener cine prevagu. Pojedince kao komsije recimo nemamo, trenera kao jakog motivatora imamo, ali nisam siguran da igraci mogu iznijeti sve njegove zamisli. Ne znam da li ih igrači uopste razumiju. Ekipa treba da igra i ima prepoznatljiv stil trenera, a to i ovom trenutku nemamo. Ovo sto mi igramo i ja bih komotno mogao postaviti.
jeza u ledja

#22370 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

Pokazuje smo ono cega smo se bojali. Mi nemamo ekipu za LzP. Cetiri remija, jedna pobjeda. Vrlo malo.
Jednostavno cim je poceo malo jaci tempo - mi smo tropa. Trece mjesto, i jesmo treca ekipa po jacini. Sad smo bar rahat.
al-em

#22371 Re: Utakmice.

Post by al-em »

Tomahawk11 wrote:
al-em wrote:
Pa evo replicirah Dzakmicu, hajde da vidimo kakve ce poteze Cala vuci na ljeto.
Udje li samo sa Ahmetom u narednu sezonu, potpisao je sam sebi kapitulaciju.
Ma nije engleska liga, ali malo realnosti nije na odmet.
Sve je to neka patnja i ako ko i uzme, eto pogledaj, sve je to jedan gol i drzi vodu.
Mi to nismo imali danas, ljudi su prvi sut dali gol. Istina, poslije je bilo jos nekih prilika, ali do naseg vodstva, nista.
On je potpisao sebi kapitulaciju danas kad ga je stavio od prve. Dao je dva gola na proljece, i to jedan nebitan u kupu i danas, kako je on to zasticen da svaku ima. Pa bekic bi danas zakucao onu loptu u prazan go, mislim svako bi osim hebibovica i ahmetovica.

Danas da je drugu postavu izveo ne bi izgubio, to je poenta, igraci su mrtvi i trebalo je svjezine. Sto je najgore on ce i iducu utakmicu krenuti sa istim sastavom, pa cemo ga u kupu ispusiti.
Muhamed Đakmić

#22372 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Ne možeš ba Čalu nazivati onako kako ga je on nazvao.

A za razlike u mišljenju sam otvoren, i sam sam nedavno napisao da Čala sa ovakvim načinom rada nije dugoročno rješenje. Ali u ovakvom klubu gdje nema nikako definisanih ni ciljeva ni ambicija ni ničeg, najbolje je rješenje.
pinokio04

#22373 Re: Utakmice.

Post by pinokio04 »

north wrote:Ne može se Ćala tjerati zato što on kad je došao titula je bila misaona imenica, nama se dosta toga bilo poklopilo, ustvari neobjašnjivi kiksevi Zrinjskog za kojim smo zaostajali i po deset bodova, pa dođosmo u situaciju da matematički do danas titula nije bila daleko i svima guzica zinula, iako u stvarnosti i realno to nije tako bilo jer je evidentno da nema kuveta od samog početka...Mnogi su se tješili zbog te matematike da može, a iluzorno je bilo očekivati da će se to desiti....I ja uopšte ne smatram da je toliki problem trenera neuzimanje titule, jer je došao kad smo bili u qrcu i raspadnuti, tako da ne kritikujem ja njega ni sekunde što nećemo titulu uzeti, ali mi nije jasno da u jednoj, ali bar u jednoj od ove četiri utakmice mi ništa ne pokazasmo i ostadosmo suha qrca kao da je to sasvim očekivano bilo :? ..Šlag na tortu je današnja vadiona oko pritiska, i žao mi je ako takav čovjek sebi dopusti da barem neke minimalne stvari ne može da uradi....Nije taldžija, voli klub, želi sve najbolje, sve je to fino i krasno, ali daj majku mu jebem da neke utkakmice poput današnje , Radnika i mnogih drugih dobijaš uz normalnu igru...U redu, završi ovu sezonu bez osvojenog trofeja, nije to nama ništa novo pa da se ibretimo što ne uzesmo :oops: , ali daj nam bar osmijehe nabaci kad odlazimo s Koševa, nije to previse za tražiti, pa ne igramo mater mu jebem play off EL :oops: ....Na kraju sezone jasno reci kakvo Sarajevo želiš u narednoj sezoni, ne okolišaj i budi konkretan i hrabar, kakvu ekipu želiš da bi mi naredne sezone se mogli boriti za prvo mjesto, budi mangup pa upravi postavi ultimatu ili jača ekipa ili odlazim traži i obećaj veće guranje mladih igrača, pa s te strane onda neka Ćale i narednu sezonu..Iako se teško mirim sa ovakvim rezultatima, da mi je najrođeniji trener :oops: .Mi ovakmvim tempom narednu sezonu, pa čak i sa minimalni pobiljšanjem opet nećemo ništa napraviti, mi mroamo biti 50% bolji i jači u svim segmentima da bi bili ozbiljan kandidat za trofej.....

Dovoljna je bila prva rečenica tvog posta da dalje ne čitam, a da replicirram.
Pazi sada tvoje izjave i tvog mentalnog sklopa: nama je titula bila misaona imenica kada je cala dosao !!!
Jbt, de mi reci je li konama bila misaona imenica titula kada je nama Ćala došao ?????
Bili su iza nas tada, gledali nam u ledja..
yasaq

#22374 Re: Utakmice.

Post by yasaq »

Muhamed Đakmić wrote:Ne možeš ba Čalu nazivati onako kako ga je on nazvao.

A za razlike u mišljenju sam otvoren, i sam sam nedavno napisao da Čala sa ovakvim načinom rada nije dugoročno rješenje. Ali u ovakvom klubu gdje nema nikako definisanih ni ciljeva ni ambicija ni ničeg, najbolje je rješenje.
Pa Ćala je znao da s ovom ekipom neće moći puno postići čim je na pauzi tražio pojačanja a nisu mogli obezbjediti ništa sem sumnjivog estonca i "provjerenog" Lelića koji su uzeti samo da imamo kakvu takvu klupu !
Tomahawk11
Globalni moderator

#22375 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

yasaq wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ne možeš ba Čalu nazivati onako kako ga je on nazvao.

Pa Ćala je znao da s ovom ekipom neće moći puno postići čim je na pauzi tražio pojačanja a nisu mogli obezbjediti ništa sem sumnjivog estonca i "provjerenog" Lelića koji su uzeti samo da imamo kakvu takvu klupu !
Kako onda moze biti kriv, trazio, nije mu se udovoljilo :?
Dzakmic je 1 000 000 % u pravu, dzabe cemo mijenjati, ako ce to biti politika kluba.
Post Reply