...pa vecina mojih komentara je plitka...nadžak wrote:E jbg, nisam očekivao od tebe tako plitak komentar a uz to nisi ni konkretno odgovorio na ono šta sam pitao.Norm wrote:ma mislim da sam i to komentarisao...nekada...i da smo skontali, barem vecina, da je do nas...pa jbt imas pothodnik na 50m i ti sa djetetom od 3 god., a vidio svojim ocima pretrcavas magistralu ispred kamiona...da kojim slucajem neko odluci preticati tragedija je sigurica...i nije mi zao tih dijabola, frajera, lafo mrga tipova i briznih mama koje su toliko zaposlene da nemogu prosetati sa djetetom do prelaza nego ko kokoske trce preko (a jos kad sam vidio NaNu sa unucetom kako pokusava pretrcati same mi suze krenule) nego maksuma koji nema pojima...sve je do nas, mi smo jednostavno marva...a policija je tu da uzima kazne za pojas, sijalice...i ide na pite i cevape od cvancike nekog levata kojeg su nafatali sa neregistrovanim vozilom...kamere i kazne, nemas da platis, ima da odradis i pokrpis poderanu mrezu sa ograde, i pokupis sve smece oko magistrale...sve se moze ali onda se gube dragocjeni glasovi onih 30% koji glasaju za kilo kahve i serbe na razmutu...nadžak wrote:@Norm
Kad se već dotaknu saobračajnica šta misliš čija je nadležnost i koja je procedura da se jednom više rješe oni problemi prelaska magistrale kod Klopča i gore kod Lukovog Polja-Hasa?
Ovo kako se godinama to pokušava rješiti je tragikomično! Spucaju ogradu da u potpunosti spriječe prelazak pješaka, odnedavno stavili znak na M 17 i "neko"skinuo sa sebe. Ograda se razvali za par dana i opet u krug. Pare bačene u vjetar, opet se ugrožavaju životi i vozača i pješaka a neko "rješio" problem.
Realno postoji potreba povezivanja tih naselja i to na ova dva mjesta koja sam spomeuo . Kad pogledaš da se za ovolike godine, da ne kažem decenije, nije moglo napravit dva pišljiva nadhodnika na tim mjestima dođe ti da plačeš.
Vidi drug, prolaz ispod magistrale ima kod buvljaka i gore na kraj Lukovog polja, znači nekih 2 kilometra jedan od drugog. Pitao bih te da ti žena treba preć na poso svaki dan ili nekom drugom potrebom preko te ceste. Znaš koliko ljudi ima u Preventu da radi a da dolazi odozgo sa te strane? Ne znaš vjerovatno.
Da barem ima samo još jedan prolaz dole kod Klopča i koliko toliko završena stvar.
Te divljake koji prelaze cestu u blizini tih prolaza ne treba komentarisati, sve je rečeno. Pisao sam baš nedavno u vezi tog prelaska mimo pješakog.
vjeruj da sam ja svaki dan na cesti, na M17 80% tog vremena...koliko god moj komentar tebi ili drugima bio plitak, mi smo marva...ono cega se ja nagledam, a vjerujem i vecina savjesnih vozaca koji su 'stalno' na cesti nemoze se pojmiti niti objasniti osim da nismo normalni...drug, ja ne bih rizikovao svoj a kamo li zivot maksuma zbog 100m vise pjesacenja nizasto na svijetu...a ja bi svoju 'hanumu' dobro 'nasavjetovao' glede toga prelazenja...pa sta treba neko dijete da odrasta bez majke, neko da citav zivot nosi na savjesti majku necijeg djeteta zato jer je problem postovati pravila i ne provlaciti se kroz ogradu postavljenu s razlogom...Pitanje za tebe Zasto se ne pokrene inicijativa za pravljenje jos jednog nathodnika ili pothodnika za stanovnike Lukovog Polja i Radakova koji imaju potrebu??? Zato sto je lakse razvalit ogradu i prelazit preko...mozda je i ovo plitko ali drug moj tako je...
A da ne govorim da su dozvolili u dane manifestacije buvljaka da se sad roba izlaze i na onoj livadi izmedju zgrada i ceste za Perin Han...ali i to je vjerovatno uredu
Ako pitas za nadleznost, mislim da je odrzavanje M17 u nadleznosti Federalnih cesta, ali nadleznost sigurnosti i bezbjednosti je na MUP-u ZE-DO kantona (oprostite ako grijesim, nisam siguran ima li ista nadleznosti PUZenica)...ali bez obzira, iako je stavljena ograda, iako su propisane kazne, ko je kaznjen? osim vozaca? ako je to OK a moj odgovor plitak, ah Boze moj, ocito ne sagledavamo stvar na isti nacin...i da se ponovim, kamere i kazne...nista nas drugo u suru 'ucerat neMore'...