Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Norm

#22326 Re: Zeničani

Post by Norm »

nadžak wrote:
Norm wrote:
nadžak wrote:@Norm

Kad se već dotaknu saobračajnica šta misliš čija je nadležnost i koja je procedura da se jednom više rješe oni problemi prelaska magistrale kod Klopča i gore kod Lukovog Polja-Hasa?
Ovo kako se godinama to pokušava rješiti je tragikomično! Spucaju ogradu da u potpunosti spriječe prelazak pješaka, odnedavno stavili znak na M 17 i "neko"skinuo sa sebe. Ograda se razvali za par dana i opet u krug. Pare bačene u vjetar, opet se ugrožavaju životi i vozača i pješaka a neko "rješio" problem.
Realno postoji potreba povezivanja tih naselja i to na ova dva mjesta koja sam spomeuo . Kad pogledaš da se za ovolike godine, da ne kažem decenije, nije moglo napravit dva pišljiva nadhodnika na tim mjestima dođe ti da plačeš. :-)
ma mislim da sam i to komentarisao...nekada...i da smo skontali, barem vecina, da je do nas...pa jbt imas pothodnik na 50m i ti sa djetetom od 3 god., a vidio svojim ocima pretrcavas magistralu ispred kamiona...da kojim slucajem neko odluci preticati tragedija je sigurica...i nije mi zao tih dijabola, frajera, lafo mrga tipova i briznih mama koje su toliko zaposlene da nemogu prosetati sa djetetom do prelaza nego ko kokoske trce preko (a jos kad sam vidio NaNu sa unucetom kako pokusava pretrcati same mi suze krenule) nego maksuma koji nema pojima...sve je do nas, mi smo jednostavno marva...a policija je tu da uzima kazne za pojas, sijalice...i ide na pite i cevape od cvancike nekog levata kojeg su nafatali sa neregistrovanim vozilom...kamere i kazne, nemas da platis, ima da odradis i pokrpis poderanu mrezu sa ograde, i pokupis sve smece oko magistrale...sve se moze ali onda se gube dragocjeni glasovi onih 30% koji glasaju za kilo kahve i serbe na razmutu...
E jbg, nisam očekivao od tebe tako plitak komentar a uz to nisi ni konkretno odgovorio na ono šta sam pitao.
Vidi drug, prolaz ispod magistrale ima kod buvljaka i gore na kraj Lukovog polja, znači nekih 2 kilometra jedan od drugog. Pitao bih te da ti žena treba preć na poso svaki dan ili nekom drugom potrebom preko te ceste. Znaš koliko ljudi ima u Preventu da radi a da dolazi odozgo sa te strane? Ne znaš vjerovatno.
Da barem ima samo još jedan prolaz dole kod Klopča i koliko toliko završena stvar.
Te divljake koji prelaze cestu u blizini tih prolaza ne treba komentarisati, sve je rečeno. Pisao sam baš nedavno u vezi tog prelaska mimo pješakog.
...pa vecina mojih komentara je plitka... :skoljka:
vjeruj da sam ja svaki dan na cesti, na M17 80% tog vremena...koliko god moj komentar tebi ili drugima bio plitak, mi smo marva...ono cega se ja nagledam, a vjerujem i vecina savjesnih vozaca koji su 'stalno' na cesti nemoze se pojmiti niti objasniti osim da nismo normalni...drug, ja ne bih rizikovao svoj a kamo li zivot maksuma zbog 100m vise pjesacenja nizasto na svijetu...a ja bi svoju 'hanumu' dobro 'nasavjetovao' glede toga prelazenja...pa sta treba neko dijete da odrasta bez majke, neko da citav zivot nosi na savjesti majku necijeg djeteta zato jer je problem postovati pravila i ne provlaciti se kroz ogradu postavljenu s razlogom...Pitanje za tebe Zasto se ne pokrene inicijativa za pravljenje jos jednog nathodnika ili pothodnika za stanovnike Lukovog Polja i Radakova koji imaju potrebu??? Zato sto je lakse razvalit ogradu i prelazit preko...mozda je i ovo plitko ali drug moj tako je...
A da ne govorim da su dozvolili u dane manifestacije buvljaka da se sad roba izlaze i na onoj livadi izmedju zgrada i ceste za Perin Han...ali i to je vjerovatno uredu :? i jos dva policajca stoje i sve gledaju, guzva dole na M17, vozila sa obje strane parkirana, guzva na toj cesti, jer ljudi gledaju izlozene artikle, krkljanac...doduse samo srijedom i subotom... :lol: :lol: :lol:

Ako pitas za nadleznost, mislim da je odrzavanje M17 u nadleznosti Federalnih cesta, ali nadleznost sigurnosti i bezbjednosti je na MUP-u ZE-DO kantona (oprostite ako grijesim, nisam siguran ima li ista nadleznosti PUZenica)...ali bez obzira, iako je stavljena ograda, iako su propisane kazne, ko je kaznjen? osim vozaca? ako je to OK a moj odgovor plitak, ah Boze moj, ocito ne sagledavamo stvar na isti nacin...i da se ponovim, kamere i kazne...nista nas drugo u suru 'ucerat neMore'...
Norm

#22327 Re: Zeničani

Post by Norm »

veliki_ah wrote:
Norm wrote:
veliki_ah wrote:
...ma nisam ja bas tako...samo kazem nemoj da ti smeta ograda spomenika koja je tu i takva najmanje 40 god. barem koliko se ja sjecam :) kada ima drugih novokomponovanih 'uzurpatora' koji 'prodaju zabavu'... :lol:
Ne daj Bože niti jednom spomeniku onakvu ogradu ;-)

I ako nekom džamijskom službeniku ne smeta trotoar, nek mu bar nakaradna ograda smeta. Haman da se to i desilo, pa će usput malo proširiti.
Pazi, za ogradu se slazem davno bilo vrijeme da se uljudi..ali vjerovatno nedostatak novaca i dobijanje saglasnosti i dozvola...samo da znate po zakonu, postavljanje bilo kakve ograde, pa i na vlastitu parcelu mora pratiti odgovarajuca dokumentacija...ali kod nas se to bas ne praktikuje...
Last edited by Norm on 03/11/2017 16:48, edited 1 time in total.
commendatore

#22328 Re: Zeničani

Post by commendatore »

ja kakav kurtonski clanak kurtonska vijest i nikakav sumarum u picku materinu....

doso muftija da vidi idu l djeca na vjeronauku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

https://www.zenicablog.com/muftija-zeni ... -u-zenici/

jebem ti mrtvi dan dje zivim....
Norm

#22329 Re: Zeničani

Post by Norm »

commendatore wrote:ja kakav kurtonski clanak kurtonska vijest i nikakav sumarum u picku materinu....

..drug moj na dan izbora ti fino na kaficu sa jaranima i jaranicama, uz izgovor da nemas za koga glasati, a onda ovakvi likovi a imao sam priliku upoznati ovoga 'covjeka' i pao je na ljudskosti i skrusenosti samo tako, dolaze u obrazovne institucije pod patronatom drzave i jos on nesto pita? Ko daje platu Direktoru skole? IZ? ako je tako OK ali sta ako nije?
I sutimo i pijemo kaficu a oni vladaju i mijesaju se u sve bas ko Zvijezda margarin... :-)

I nemoj psovati... :thumbup:
commendatore

#22330 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Norm wrote:
commendatore wrote:ja kakav kurtonski clanak kurtonska vijest i nikakav sumarum u picku materinu....

..drug moj na dan izbora ti fino na kaficu sa jaranima i jaranicama, uz izgovor da nemas za koga glasati, a onda ovakvi likovi a imao sam priliku upoznati ovoga 'covjeka' i pao je na ljudskosti i skrusenosti samo tako, dolaze u obrazovne institucije pod patronatom drzave i jos on nesto pita? Ko daje platu Direktoru skole? IZ? ako je tako OK ali sta ako nije?
I sutimo i pijemo kaficu a oni vladaju i mijesaju se u sve bas ko Zvijezda margarin... :-)

mojne se pravit previse pametan jer si promasio tablu.... ti ganjaj te na kaficama a ja cu da prdim po forumu
Norm

#22331 Re: Zeničani

Post by Norm »

commendatore wrote:
Norm wrote:

mojne se pravit previse pametan jer si promasio tablu.... ti ganjaj te na kaficama a ja cu da prdim po forumu
...ja se ne pravim... :lol: :lol: :lol: i nisam mislio licno na tebe, nego na sve te na kaficama...sto su ljudi toliko nadrkani? zasto sve shvataju licno?
..a ja ti vise ne ganjam nikoga...pred'o sam se... :bih:
commendatore

#22332 Re: Zeničani

Post by commendatore »

ja sam ganjo sta sam ganjo sa 16 i 17g i ne pada mi vise napamet nikog da ganjam pogotovo za njegovo i tudje....
nek svak svoju avliju cisti i svoju ogradu kaci...
pun mi je k pozivanja na savjest ljudi koji veze nemaju sa problemom a koji su i inace pokusali i dali sve od sebe...

i materijalno i fizicki i intelektualno...

kome ne valja - pusku otkopaj - malj ponesi i udri po "nadleznom"

meni je ostao samo sarkazam i na njemu prezivljavam :mrgreen: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22333 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Smori ZB sa muftijom :-) ali clanak ne pisu oni nego PR sluzba muftije...
N.N.

#22334 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Pomjera se i ograda za jedno metar, koliko sam primjetio maloprije :D :wink:
veliki_ah

#22335 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

N.N. wrote:Pomjera se i ograda za jedno metar, koliko sam primjetio maloprije :D :wink:
Eto, dzaba sam kukao :D
Norm

#22336 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:

Smori ZB sa muftijom :-) ali clanak ne pisu oni nego PR sluzba muftije...
...ili u prevodu dokazano je da smo svi kurve samo je pitanje cijene (ne pise ZB ali je objavio)... :sad:
clio_dci120

#22337 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Koliko cujem maloprije na kafi, SDA i SC spremaju smanjenje ovlasti gradonacelniku, potrebna im je jos jedna ruka, navodno vec krenulo trgovanje, odnosno ponude, valjda pokusavaju pod svoje uzeti nekog vijecnika...to cujem je od jednog pripadnika zelenih, sad sta je istina ne znam. V
kakavdanakneiskustvu

#22338 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 04/11/2017 17:19, edited 1 time in total.
smartXL

#22339 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Hoce koaliciju da naprave rasporedjujuci fotelje (uhodana sema). Do sad to nisu mogli, ali se nadam da ni dalje nece moci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22340 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Gledam juce snimku Vijeca na yt i ona scena nakon pauze je sve pokazala. Samo SDA i SC vijecnici ostali na sjednici. :-)

Kako se samo namagarceno osjecamo svi mi koji smo glasali za SC. :run:

@Nihilo brate sve ti je oprosteno, halal ti bilo da me pljunes...sve si bio upravu :roll:

Boktejebo ni SBB koji je na izbore usao u formalnoj koaliciji sa SDA nije sa njima, a "alternativa" jeste.

Zelim im da uspiju smanjiti ovlasti gradonacelniku jer sam uvjeren da je to za SDA autostrada pakla i stradanja, a za SC put u nestanak :evil:
Last edited by _BataZiv_0809 on 04/11/2017 15:35, edited 1 time in total.
clio_dci120

#22341 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

smartXL wrote:Hoce koaliciju da naprave rasporedjujuci fotelje (uhodana sema). Do sad to nisu mogli, ali se nadam da ni dalje nece moci.
Vidjet cemo, vjerovatno ce i on ponuditi nesto tome da ostane uz njega...kako god okrenes, bit ce trgovine foteljama.
Kako sam razumio bas je sada poslozeno tako da ovima treba samo jedna ruka, a samo dva vijecnika nisu zauzeli stranu. Fakticki oni mogu presuditi Dofiju, dobro i ovaj se mozda malo hvali kad to sve prica, ono samouvjeren je da ce proci odluka kojom bi smanjili ovlasti, odnosno ne bi oni njega smjenili, ali bi samo napravili marionetu od njega.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22342 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:
smartXL wrote:Hoce koaliciju da naprave rasporedjujuci fotelje (uhodana sema). Do sad to nisu mogli, ali se nadam da ni dalje nece moci.
Vidjet cemo, vjerovatno ce i on ponuditi nesto tome da ostane uz njega...kako god okrenes, bit ce trgovine foteljama.
Kako sam razumio bas je sada poslozeno tako da ovima treba samo jedna ruka, a samo dva vijecnika nisu zauzeli stranu. Fakticki oni mogu presuditi Dofiju, dobro i ovaj se mozda malo hvali kad to sve prica, ono samouvjeren je da ce proci odluka kojom bi smanjili ovlasti, odnosno ne bi oni njega smjenili, ali bi samo napravili marionetu od njega.
Koliko im treba ruku za to?
clio_dci120

#22343 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Navodno 1, ali samo su dva vijecnika koji bi mogli jos da predju uz njih. Potreban je 21 glas.
Navodno onaj bivsi BPS-ovac i neki ispres nacionalnih manjina...

Napominjem, ovo su sve price sa kahve, doduse ovaj je dobro ukljucen u sva desavanja kod zelenih.
smartXL

#22344 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Da 2/3 ili 21 ruka.

SDA ASDA SC imaju 19 ruku, ostaju ima spahic i music. Ne znam gdje bi njih mogli utrpat, da bi ovi pristali
clio_dci120

#22345 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ovaj meni tvrdi da ili taj iz BPS-a ili ovaj sto je manjina trebaju dignuti ruku...Nece njih utrpati, ali i oni vjerovatno imaju svoje timove, niko od ovih nezavisnih nije nezavisan, svako ima svoj tim koji mu je pomogao. Valjda pogotovo taj ispred manjina ima neke ljude koji mu rade poslove. Navodno je neko iz SBB-a vec njihov.
Znaci jedna ruka, eventualno dvije, navodno SC uveliko lobira kod ovih...Opet mozda se i ovaj malo hvali, hajd znaj...
Last edited by clio_dci120 on 04/11/2017 15:54, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22346 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci SBB nije dio te price?

Aha znaci imaju jednog prebjega...ko li bi to mogao biti?
clio_dci120

#22347 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote:Znaci SBB nije dio te price?

Spominjao mi je ovaj ime, ali ne bih pisao, jer je ipak to prica sa kahve..znaci meni tako ispricano, pa ne bih neke eventualno netacne informacije prenosio.

A koliko vidim smart to sve prati, on nam bolje.moze reci je li to istina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22348 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:

Spominjao mi je ovaj ime, ali ne bih pisao, jer je ipak to prica sa kahve..znaci meni tako ispricano, pa ne bih neke eventualno netacne informacije prenosio.

Ma tipujem na Zlatana drinkera ili eventualno ginekologa Hodzica....
clio_dci120

#22349 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:

Ma tipujem na Zlatana drinkera ili eventualno ginekologa Hodzica....
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22350 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Reci slobodno da mi je svaka ka u Njegoša :oops:
Post Reply