Oligarh wrote:
Svakako se slažem sa tobom. Tako mi i treba kada su me nekada pokušavali toj superiornosti učiti pripadnici naše akademske elite predvođeni Ramom, Vitom, Rajkom, Muslijom i inim drugim mediokritetima (jesam dobro napisao?) i pseudo-naučnicima. Sva sreća, "kvaliteta" tog sistema u pokušaju se prepoznala u razumnom vremenskom okviru, pa sam se okanio ćoravog posla. Bar sam sebe mogu pogledati u ogledalo i jasno prepoznati lično satisfakciju što nisam nusprodukt tog sistema koji nam je stvorio sistem gdje jedan njegov proizvod javno aplaudira na samo kršnje zakona. Sva sreća pa nisam. Bolje je da ste imali latinski, jer bi mogli znati šta znači i skrupula, ali i izreka Abusus abusum invocat
Tako to danas izgleda, iz vaše perspektive. Lijep pozdrav.
Zao mi je tvog slucaja i vremena potrosenog u vjerovanju da ces svojom expertizom stecenu na eminentnim ustanovama, dici kvalitet ovog sistema na visi nivo al bio si dovoljno pametan da prepoznas kako to mozda i nije najbolja opcija ( u cemu ti zavidim u neku ruku ).Medjutim nesto se ponese i od kuce, a to je da u zivotu ne treba teziti superiornostima nego jednakostima.Kontas stari moj.Zivio ti meni, pozdrav.
hrasno38 wrote:
Ne znam ali mi je stvarno neshvatljivo da neko moze braniti onu odvratnu situaciju od jucer ma sta da si obican gradjanin, policajac ili specijalac. Nepismenom, neobrazovanom da ne kazem sljepcu je tamo sve potpuno jasno i ne sjecam se da sam vidio tako ocitu gresku policije u svom zivotu....a sta je u stvari uradio policajac??? Popisao se sam na sebe i vaznost institucije kojoj pripada predavajcu "potencijalnog huligana" u ruke agencije koja je instucionalno i po vaznosti i odgovornosti 10 kopalja ispod policije F BiH i kantona Sarajevo ili opcenito policije. I mrtvo hladno posmatrala kako ga smetljati u zutum prslucima premlacuju. Cisto sumnjam da je u analima policije tako nesto ikada zabiljezeno i "kolega" Tercius sasvim svjesno znajuci tezinu tog prekrsaja izbjegava topovske udare upucene prema sebi a u stvari trebalo je da bude samo jedno najnormalnije polemisanje.
Terciuse radi jedne budale generalno pravilo u zivotu je da mase znaju ispastati ali ako se budala na vrijeme iskontrolise i situacijom se moze vladati. Na policiji Kantona je da sankcione ovaj slucaj jer ako ga ne sankcionise Gamice ce dobiti zestoke batine prvom mogucom prilikom a onda ce sranje da vuce drugo sranje...i sve to radi 2-3 kompletna neprofesionalna idiota.
I ja sam dosao da polemisem medjutim na bilo sta sto ide u kontru onoga o cemu vecina pise ide salva topovskih udara propracene sto perfidnim sto otvorenim omalovazavanjima, uvredama itd i tu se polemika sva gubi, mada iskreno da ti kazem meni odgovaraju ta hostilna okruzenja, nekako ko da sam zavisan od toga postao jbt.Po prirodi ponasanja niti koga molim, niti idem niz dlaku a pogotovo se ne pravdam.Ali evo pravim izuzetak i pojasnicu se, moj navod je bio da su to obicno fragmenti kratkih snimaka koji sami po sebi ne govore nista osim onih ociglednih stvari tipa sutanja,udaranja,davljenja,grebanja itd za koje sam ja jasno rekao da sam nacelno protiv tih stvari u navedenim okolnostima, kao i da se svako treba zapitati sta je sa njegovim ponasanjem ako sam sebe dovede u situaciju da ga nekih tamo 10 ljudi suta pa bilo da su oni policija, zastitari, navijaci ili clanovi moto kluba.Mene kad su odgajali nekad prije rata po JUS standardima ucili su me da se trebam kloniti i ljudi koji prave belaj a i mjesta na kojima se ti belaji desavaju, koliko god da ja imam pravo da budem tu i bez obzira sto nigdje ne pise da ja tu ne smijem biti.I sad ne znam na osnovu cega zakljuciste da "likujem" kao sto rece ovaj gramaticar, expert za razne sisteme, "ukazivac" na probleme terorizma, jebac i razbijac slucajno korpulentne gradje i izbrijane lobanje u bordo majici sto zene sa tribina vlaze na njega op.a @Oligarh.Ovdje nekakav ruzan brate obicaj imate odma razapinjanje zakivanje za daske a ne prolazi to tako jbg, bar kod mene.I jos od mene kategoricki zahtjevas da se ja stavim na stranu vecine i da kazem jesteeeeee treba ih razapeti, cekaj polako, treba saslusati sve strane da cujemo sta ima ko da kaze, da se neko sluzbeno ocituje, pa cemo onda razapinjati i zakucavati.Generalno je meni pun k...tih nasih sklonosti prejudiciranjima u svakom pogledu.