SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Haris.ba

#22326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Haris.ba »

Oligarh wrote:Ja da sam na njegovom mjestu, da banaliziram, odro bi ih žive pravnim putem.
E tu treba država da uleti sa novčanim kaznama Agenciji za zaštitu čiji su radnici počinili što su počinili. Gazdi je svejedno šta će biti sa njegovim radnicima. Ali, nek mu se jednom rebne kazna - neće spavati, hodaće i gledati kako mu radnici rade.

P.S.
Ispravljena greška. Ne zamjeri Kox.
Last edited by Haris.ba on 05/10/2015 23:39, edited 2 times in total.
kox

#22327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kox »

@Haris.ba: Samo si pogrešno citirao druže, nisam ja to napisao al' nema veze.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Oligarh wrote:
Tercius wrote:
Haris.ba wrote:Najzanimljivije mi je sad postalo što razmišljajući kako policajac fata kera i vodi ga zaštitarima, i jedan od njih ga glavom udari u glavu - a vidno ker ne pruža fizički otpor, shvatio sam da bi taj policajac sutra bio na stubu srama, pokrenut bi bio disciplinski postupak, i bio bi rješen hitno. Kriv ili ne - nije bitno. I to u društvu koje većinski odobrava ubistva kao način rješenja mnogobrojnosti kerova.

I vidim mnogo frustracije kod nekih. I razmišljam također o davnoj narodnoj priči o buni li se narod na represiju, i popuštaj ako šuti.
Kao sto rekoh to je apsurd teskih razmjera.Plitki umovi skloni kriticiziranju svega oko sebe koji i najblizu toleranciju na tudje stavove dozivljavaju kao poraz vlastitih...
Piše se kritiziranju, ali nejse, nije ni bitna pismenost u pokušaju. Ono što tebi, kao predstavniku te neke strane koja bi da zastupa prava uniformisanih snaga za provođenje reda ima više veze s vašim mediokriteskim pristupom problemu.

Udarati smijete samo one koje za koje niste sigurni da će vam vratiti na bilo koji način. Evo recimo, navijače odnosno huligane Lecha u Vogošći niste smjeli ni pogledati, samo ste ih okružili i napravili blokadu. ALi kada treba prebiti momka od 60 kg u čopuru, tu nemate nikakvih skrupula.

Ne tako davno, prije par godina, utakmica Sarajevo - Marsalklok (ili kako se već zpovu ti Maltežani). Jednica za podršku MUP KS polazi u obračun sa navijačkom grupom Hz, udara nemilosrdno momke bez ikakvog razloga, jer su dobili "nalog" od jednog rođaka nije bitno koga. Ja stojim na toj tribini, možda 20tak metara udaljen od te grupe i gledam utakmicu sa prijateljem koji je iz jedne sarajevske tv kuće. Slučajno sam korpuletan, obrijane glave i imam bordo majicu na sebi. Jedan od policajaca mi prilazi da me udari iako nemam nikakve veze sa tom grupom, ali u njegovim očima sam ja huligan iako gledam utakmicu i pogled mi uperen prema terenu. Uspijem ga odgurnuti od sebe i to ga je malo dozvalo da povuče ručnu u svom "mraku na očima". Pritrčavaju još dvojica i hoće da me savladju. Munjevito se tu stvara njihov komandir, izdera se na njih da se sklone od mene i izvinjava mi se, jer me momak zna još i iz ratnog vremena, ali i nekih drugih situacija. Tu ja presvrnem i počnem da tražim ime tog policajca koji je nasrnuo na mene. Pola sata su me smirivali ispred stadiona, dolazili neki drugi da se izvinjavaju meni i tom mom prijatelju, da bi mi na kraju prišao i taj specijalac i snishodljivo mi se izvinuo.

Naravoučenije ove priče je da se sila sa vaše strane provodi nad onim nad kojima se može u ovakvim situacijama. Ovdje neadretalci iz firme Alije Jašarevića tuku momka koji ničim, ali apsolutno ničim ne izaziva prijetnju nikome. Policajac ga je protivpravno privremeno lišio slobode i predao ga uposlencima kompanije koji nemaju nikakvih da sprovde bilo kakvu vrstu represije ili fizičke prisile nad građanima. A građani Kantona Sarajevo, FBiH i BiH ima jednaka prava i na ulici i onog momenta kada pređe kapiju sportskog objekta. Građanin se štiti od organa reda po svaku cijenu i svaki atak na njegov integritet, fizičko i duševno zdravlje je protivpravno djelovanje bilo da dolazi od strane drugih građana, uposlenika kompanije za fizičko obezbjeđenje objekata, kao i organa za provođenje reda i zakona tj policije.

Protivpravno lišenje slobode je krivično djelo, atak na tijelo i život (što se ovdje desilo) je krivično djelo. Na ovom snimku vidimo sve elemente tih krivičnih djela i ovim putem bi rado apelirao na ovog momka da ide u tom smjeru tj krivičnom prijavom protiv policajca i pripadnika zaštitarkse agencije. Momak svojim činom snimanja nije ugrozio nikoga, nije ugozio bezbjednost samog događaja, te samim tim policajac koji ga je privremeno lišio slobode je bio svjestan toga. Priveo ga je zbog situacije koja nije inkriminisana niti jednim zakonom, a potom napravio još goru stvar - predao ga službenicima kompanije koja nema apsolutno nikakvih zakonskih ingerencija za zadržavanje ili hapšenje lica, a čiji su službenici vršili fizičku torturu nad tim licem, samim tim ugozivši mu fizičko i mentalno zdravlje, te izvjesnim radnjama (silinom direktnih udaraca u glavu, lice na kojem su naočale) ugrozile njegov život.

Ja da sam na njegovom mjestu, da banaliziram, odro bi ih žive pravnim putem.
Da da upravo tako ali kako natjerati te ljude da shvate da su ljudi i da i te kako znaju pogrijesiti i da ne cine dobro svom poslu ako takve mrmote ne osudjuju. :thumbup:
Oligarh

#22329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Oligarh »

hrasno38 wrote:
Da da upravo tako ali kako natjerati te ljude da shvate da su ljudi i da i te kako znaju pogrijesiti i da ne cine dobro svom poslu ako takve mrmote ne osudjuju. :thumbup:
Drug moj, pričamo o ljudima iz sistema koji čine ti isti ljudi, a tom sistemu treba sat vremena da se dogovre ko treba da puca na teroristu koji napada US Embassy u Sarajevu tj eksteritorijalno područje države zaštitnice naše države.
Tercius

#22330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Oligarh wrote:
Piše se kritiziranju, ali nejse, nije ni bitna pismenost u pokušaju. Ono što tebi, kao predstavniku te neke strane koja bi da zastupa prava uniformisanih snaga za provođenje reda ima više veze s vašim mediokriteskim pristupom problemu.

Udarati smijete samo one koje za koje niste sigurni da će vam vratiti na bilo koji način. Evo recimo, navijače odnosno huligane Lecha u Vogošći niste smjeli ni pogledati, samo ste ih okružili i napravili blokadu. ALi kada treba prebiti momka od 60 kg u čopuru, tu nemate nikakvih skrupula.

Ne tako davno, prije par godina, utakmica Sarajevo - Marsalklok (ili kako se već zpovu ti Maltežani). Jednica za podršku MUP KS polazi u obračun sa navijačkom grupom Hz, udara nemilosrdno momke bez ikakvog razloga, jer su dobili "nalog" od jednog rođaka nije bitno koga. Ja stojim na toj tribini, možda 20tak metara udaljen od te grupe i gledam utakmicu sa prijateljem koji je iz jedne sarajevske tv kuće. Slučajno sam korpuletan, obrijane glave i imam bordo majicu na sebi. Jedan od policajaca mi prilazi da me udari iako nemam nikakve veze sa tom grupom, ali u njegovim očima sam ja huligan iako gledam utakmicu i pogled mi uperen prema terenu. Uspijem ga odgurnuti od sebe i to ga je malo dozvalo da povuče ručnu u svom "mraku na očima". Pritrčavaju još dvojica i hoće da me savladju. Munjevito se tu stvara njihov komandir, izdera se na njih da se sklone od mene i izvinjava mi se, jer me momak zna još i iz ratnog vremena, ali i nekih drugih situacija. Tu ja presvrnem i počnem da tražim ime tog policajca koji je nasrnuo na mene. Pola sata su me smirivali ispred stadiona, dolazili neki drugi da se izvinjavaju meni i tom mom prijatelju, da bi mi na kraju prišao i taj specijalac i snishodljivo mi se izvinuo.

Naravoučenije ove priče je da se sila sa vaše strane provodi nad onim nad kojima se može u ovakvim situacijama. Ovdje neadretalci iz firme Alije Jašarevića tuku momka koji ničim, ali apsolutno ničim ne izaziva prijetnju nikome. Policajac ga je protivpravno privremeno lišio slobode i predao ga uposlencima kompanije koji nemaju nikakvih da sprovde bilo kakvu vrstu represije ili fizičke prisile nad građanima. A građani Kantona Sarajevo, FBiH i BiH ima jednaka prava i na ulici i onog momenta kada pređe kapiju sportskog objekta. Građanin se štiti od organa reda po svaku cijenu i svaki atak na njegov integritet, fizičko i duševno zdravlje je protivpravno djelovanje bilo da dolazi od strane drugih građana, uposlenika kompanije za fizičko obezbjeđenje objekata, kao i organa za provođenje reda i zakona tj policije.

Protivpravno lišenje slobode je krivično djelo, atak na tijelo i život (što se ovdje desilo) je krivično djelo. Na ovom snimku vidimo sve elemente tih krivičnih djela i ovim putem bi rado apelirao na ovog momka da ide u tom smjeru tj krivičnom prijavom protiv policajca i pripadnika zaštitarkse agencije. Momak svojim činom snimanja nije ugrozio nikoga, nije ugozio bezbjednost samog događaja, te samim tim policajac koji ga je privremeno lišio slobode je bio svjestan toga. Priveo ga je zbog situacije koja nije inkriminisana niti jednim zakonom, a potom napravio još goru stvar - predao ga službenicima kompanije koja nema apsolutno nikakvih zakonskih ingerencija za zadržavanje ili hapšenje lica, a čiji su službenici vršili fizičku torturu nad tim licem, samim tim ugozivši mu fizičko i mentalno zdravlje, te izvjesnim radnjama (silinom direktnih udaraca u glavu, lice na kojem su naočale) ugrozile njegov život.

I kaze se mediokritetskim al nejse ajde ne ide pismenost u pokusaju i slucajna korpulentnost izbrijane glave koju pola sata smiruju da ne pobije cijelu jedinicu za podrsku, nesto kontam da sam treba pisno bi sad Mubere mi moje.Sad me Oligarsheeeeeeeeeeee ;) I ako moze prevod za ovo boldirano ako nije sta, jebac.
hrasno38

#22331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Oligarh wrote:
hrasno38 wrote:
Drug moj, pričamo o ljudima iz sistema koji čine ti isti ljudi, a tom sistemu treba sat vremena da se dogovre ko treba da puca na teroristu koji napada US Embassy u Sarajevu tj eksteritorijalno područje države zaštitnice naše države.
Znam sve i onda je Secer i ekipa iz ambasade morala da izvlaci ljude po ulici.......
Oligarh

#22332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Oligarh »

Tercius wrote:
Oligarh wrote:

I kaze se mediokritetskim al nejse ajde ne ide pismenost u pokusaju i slucajna korpulentnost izbrijane glave koju pola sata smiruju da ne pobije cijelu jedinicu za podrsku, nesto kontam da sam treba pisno bi sad Mubere mi moje.Sad me Oligarsheeeeeeeeeeee ;) I ako moze prevod za ovo boldirano ako nije sta, jebac.
Eto, uhvati se za moj tipfeler, imaš u potpunosti pravo. Vis a vis, značenja riječi "skrupula" na latinskom ti to znači sumnja, nedoumica. Znam je često upotrijebiti, fino to izgleda, posebno u semantičkom smislu.
Freamon Lester

#22333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Tragedija sistema je upravo ovo protupravno lisenje slobode i predaja u ruke privatnoj firmi da ti kosti polomi. Svi skupa imaju maksimalno pola vilice svojih zubica i nisu adekvatno obuceni niti za jedan zadatak. Osim za jesti besplatnu hranu i ogrebati se za dzabnu kafu/caj/pivu/rakiju u nocnoj.

Prilikom februarskih protesta to je bilo najbolje vidljivo. Par hiljada gradjana ti demolira kompletnu policiju koja je nakon pocetne inicijative i guranja istih tih demonstranata u rijeku naknadno dobila po labrnji. Kao sto fino covjek napisa. Ako imas dva metra i cudan izraz lica svakom prasinaru mozes samarcinu opaliti, a ovaj to nece smjeti prijaviti. Ako imas 60-80 kg i normalno se ponasas onda se svakakva cuda mogu desiti.

Neki dan je covjek imenom i prezimenom pisao da ga policija poslije napada i uboda nozem nije zeljela odvesti niti u bolnicu niti kuci, vec su ga u kasne nocne sate ostavili na mjestu napada. :shock: Policija koja reketira ugostitelje i prosijake. Policija kojoj 10 mjeseci treba da utvrdi da li su zapljenili heroin ili proteine. Policija kojoj svaku noc gore auta... Kao sto sam vec napisao po efikasnosti su na dnu drzava iz Afrike.
Tercius

#22334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Oligarh wrote: Eto, uhvati se za moj tipfeler, imaš u potpunosti pravo. Vis a vis, značenja riječi "skrupula" na latinskom ti to znači sumnja, nedoumica. Znam je često upotrijebiti, fino to izgleda, posebno u semantičkom smislu.
Znas gramaticaru hoce to tako da se potkrade pa ostanes ko popisan-( op.a narodna izreka ) kad imas taj momentum intelektualne superiornosti u pokusaju, nad drugim.
Last edited by Tercius on 06/10/2015 00:05, edited 2 times in total.
Oligarh

#22335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Oligarh »

hrasno38 wrote:
Oligarh wrote:
hrasno38 wrote:
Znam sve i onda je Secer i ekipa iz ambasade morala da izvlaci ljude po ulici.......
Prebacivao sam nekim ljudima smušenost tog dana kada je Mevlid rafalao, ali to je unaprijed određen Sizifov posao. Onda su vrlo brzo došli neki moćni ljudi i tada je bilo pokunjenosti do zemlje i lizanja džonova. Pomenutom drugu iz tvog posta, svaka čast, mudonja je vazda bio. Na vrlo fin i pozitivan način.
Oligarh

#22336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Oligarh »

Tercius wrote:
Oligarh wrote: Eto, uhvati se za moj tipfeler, imaš u potpunosti pravo. Vis a vis, značenja riječi "skrupula" na latinskom ti to znači sumnja, nedoumica. Znam je često upotrijebiti, fino to izgleda, posebno u semantičkom smislu.
Znas gramaticaru hoce to tako da se potkrade pa ostanes ko popisan-( op.a narodna izreka ) kad imas taj momentum intelektualne superironosti u pokusaju, nad drugim.
Svakako se slažem sa tobom. Tako mi i treba kada su me nekada pokušavali toj superiornosti učiti pripadnici naše akademske elite predvođeni Ramom, Vitom, Rajkom, Muslijom i inim drugim mediokritetima (jesam dobro napisao?) i pseudo-naučnicima. Sva sreća, "kvaliteta" tog sistema u pokušaju se prepoznala u razumnom vremenskom okviru, pa sam se okanio ćoravog posla. Bar sam sebe mogu pogledati u ogledalo i jasno prepoznati lično satisfakciju što nisam nusprodukt tog sistema koji nam je stvorio sistem gdje jedan njegov proizvod javno aplaudira na samo kršnje zakona. Sva sreća pa nisam. Bolje je da ste imali latinski, jer bi mogli znati šta znači i skrupula, ali i izreka Abusus abusum invocat

Tako to danas izgleda, iz vaše perspektive. Lijep pozdrav.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Tercius wrote: Kazem ti opet, necu i ne zelim da nesto komentarisem sto je postavljeno u fragmentima i najvjerovatnije izvuceno iz konteksta, na ovom snimku nije on jedini, ima tu jos nekih sto bjeze oko Lorisove zgrade sto je meni dovoljno da zakljucim da ni njegovo ( op.a-ovaj u crvenom ) maslo nije za Ramazana.Ti kad se dovedes u situaciju da te 20 ljudi ganja a od tih 20, 10 te nabije nogom onda se trebas zapitati o svom ponasanju.Da su trebali ovako postupati sa njim, moje misljenje bi bilo da nisu, jer sam nacelno protiv svakog oblika polovicnosti i nepravovremenosti.
Kad se dovodes u situaciju da vecina ljudi u ovom gradu misli da radite i kaznjavate selektivno,da silu prosipate sirotinji,a od sumnjivih likova,politicara,bogatasa okrecete glavu,da imate usmeni dogovor sa gazdama raznih lokala,birtija,cevabdzinica,buregdzinica i ostalih ugostiteljskih objekata,da ste skloni mitu i korupciji,da vise vremena provodite u kladionicama nego u ophodnji po naseljima,onda se trebas zapitati o svom ponasanju i sta vi uopste radite i za sta hljeb (ne)zaradjujete.
Ne kazem da su svi isti i ne bih generalizovao ili tebe optuzio da si takav,ali znas sta sam htio reci
hrasno38

#22338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

Ne znam ali mi je stvarno neshvatljivo da neko moze braniti onu odvratnu situaciju od jucer ma sta da si obican gradjanin, policajac ili specijalac. Nepismenom, neobrazovanom da ne kazem sljepcu je tamo sve potpuno jasno i ne sjecam se da sam vidio tako ocitu gresku policije u svom zivotu....a sta je u stvari uradio policajac??? Popisao se sam na sebe i vaznost institucije kojoj pripada predavajcu "potencijalnog huligana" u ruke agencije koja je instucionalno i po vaznosti i odgovornosti 10 kopalja ispod policije F BiH i kantona Sarajevo ili opcenito policije. I mrtvo hladno posmatrala kako ga smetljati u zutum prslucima premlacuju. Cisto sumnjam da je u analima policije tako nesto ikada zabiljezeno i "kolega" Tercius sasvim svjesno znajuci tezinu tog prekrsaja izbjegava topovske udare upucene prema sebi a u stvari trebalo je da bude samo jedno najnormalnije polemisanje.
Terciuse radi jedne budale generalno pravilo u zivotu je da mase znaju ispastati ali ako se budala na vrijeme iskontrolise i situacijom se moze vladati. Na policiji Kantona je da sankcione ovaj slucaj jer ako ga ne sankcionise Gamice ce dobiti zestoke batine prvom mogucom prilikom a onda ce sranje da vuce drugo sranje...i sve to radi 2-3 kompletna neprofesionalna idiota.
jalijas74

#22339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jalijas74 »

Da se ovo batinanje desilo u Lukavici mogao bih razumjeti ali na Grbavici u nasem gradu, pored zgrade Lorisa koju smo branili golim zivotima, fuj seljacine sta uradiste od ovoga grada. Od - do prvo ovom policajcu sto je uhvatio momka pa sve i jednom zastitaru koji ga je udario pogotovo ove sto su to radili nogama dugu i tesku boles im zelim.
Tercius

#22340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

.
Last edited by Tercius on 06/10/2015 01:25, edited 1 time in total.
Tercius

#22341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Oligarh wrote: Svakako se slažem sa tobom. Tako mi i treba kada su me nekada pokušavali toj superiornosti učiti pripadnici naše akademske elite predvođeni Ramom, Vitom, Rajkom, Muslijom i inim drugim mediokritetima (jesam dobro napisao?) i pseudo-naučnicima. Sva sreća, "kvaliteta" tog sistema u pokušaju se prepoznala u razumnom vremenskom okviru, pa sam se okanio ćoravog posla. Bar sam sebe mogu pogledati u ogledalo i jasno prepoznati lično satisfakciju što nisam nusprodukt tog sistema koji nam je stvorio sistem gdje jedan njegov proizvod javno aplaudira na samo kršnje zakona. Sva sreća pa nisam. Bolje je da ste imali latinski, jer bi mogli znati šta znači i skrupula, ali i izreka Abusus abusum invocat

Tako to danas izgleda, iz vaše perspektive. Lijep pozdrav.
Zao mi je tvog slucaja i vremena potrosenog u vjerovanju da ces svojom expertizom stecenu na eminentnim ustanovama, dici kvalitet ovog sistema na visi nivo al bio si dovoljno pametan da prepoznas kako to mozda i nije najbolja opcija ( u cemu ti zavidim u neku ruku ).Medjutim nesto se ponese i od kuce, a to je da u zivotu ne treba teziti superiornostima nego jednakostima.Kontas stari moj.Zivio ti meni, pozdrav.
hrasno38 wrote: Ne znam ali mi je stvarno neshvatljivo da neko moze braniti onu odvratnu situaciju od jucer ma sta da si obican gradjanin, policajac ili specijalac. Nepismenom, neobrazovanom da ne kazem sljepcu je tamo sve potpuno jasno i ne sjecam se da sam vidio tako ocitu gresku policije u svom zivotu....a sta je u stvari uradio policajac??? Popisao se sam na sebe i vaznost institucije kojoj pripada predavajcu "potencijalnog huligana" u ruke agencije koja je instucionalno i po vaznosti i odgovornosti 10 kopalja ispod policije F BiH i kantona Sarajevo ili opcenito policije. I mrtvo hladno posmatrala kako ga smetljati u zutum prslucima premlacuju. Cisto sumnjam da je u analima policije tako nesto ikada zabiljezeno i "kolega" Tercius sasvim svjesno znajuci tezinu tog prekrsaja izbjegava topovske udare upucene prema sebi a u stvari trebalo je da bude samo jedno najnormalnije polemisanje.
Terciuse radi jedne budale generalno pravilo u zivotu je da mase znaju ispastati ali ako se budala na vrijeme iskontrolise i situacijom se moze vladati. Na policiji Kantona je da sankcione ovaj slucaj jer ako ga ne sankcionise Gamice ce dobiti zestoke batine prvom mogucom prilikom a onda ce sranje da vuce drugo sranje...i sve to radi 2-3 kompletna neprofesionalna idiota.
I ja sam dosao da polemisem medjutim na bilo sta sto ide u kontru onoga o cemu vecina pise ide salva topovskih udara propracene sto perfidnim sto otvorenim omalovazavanjima, uvredama itd i tu se polemika sva gubi, mada iskreno da ti kazem meni odgovaraju ta hostilna okruzenja, nekako ko da sam zavisan od toga postao jbt.Po prirodi ponasanja niti koga molim, niti idem niz dlaku a pogotovo se ne pravdam.Ali evo pravim izuzetak i pojasnicu se, moj navod je bio da su to obicno fragmenti kratkih snimaka koji sami po sebi ne govore nista osim onih ociglednih stvari tipa sutanja,udaranja,davljenja,grebanja itd za koje sam ja jasno rekao da sam nacelno protiv tih stvari u navedenim okolnostima, kao i da se svako treba zapitati sta je sa njegovim ponasanjem ako sam sebe dovede u situaciju da ga nekih tamo 10 ljudi suta pa bilo da su oni policija, zastitari, navijaci ili clanovi moto kluba.Mene kad su odgajali nekad prije rata po JUS standardima ucili su me da se trebam kloniti i ljudi koji prave belaj a i mjesta na kojima se ti belaji desavaju, koliko god da ja imam pravo da budem tu i bez obzira sto nigdje ne pise da ja tu ne smijem biti.I sad ne znam na osnovu cega zakljuciste da "likujem" kao sto rece ovaj gramaticar, expert za razne sisteme, "ukazivac" na probleme terorizma, jebac i razbijac slucajno korpulentne gradje i izbrijane lobanje u bordo majici sto zene sa tribina vlaze na njega op.a @Oligarh.Ovdje nekakav ruzan brate obicaj imate odma razapinjanje zakivanje za daske a ne prolazi to tako jbg, bar kod mene.I jos od mene kategoricki zahtjevas da se ja stavim na stranu vecine i da kazem jesteeeeee treba ih razapeti, cekaj polako, treba saslusati sve strane da cujemo sta ima ko da kaze, da se neko sluzbeno ocituje, pa cemo onda razapinjati i zakucavati.Generalno je meni pun k...tih nasih sklonosti prejudiciranjima u svakom pogledu.
Latte

#22342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Latte »

opet serendas ba.Kolega ti je kreten,debil i levat.Kao policajac odveo je lika obezbjedjenju stadiona da ga udaraju pred tvojim drugim kolegama.
Ako je ista bilo prije ovog snimka to ne igra nikakvu ulogu,bio je kod policije u rukama a oni ga predali manje vise civilnim osobama da ga udaraju.

I nemas tu sta izvlacit iz konteksta,sagledat iz svih mogucih uglova i nemam pojma sta jos.
Pokusavas opravdat nemoguce,peres na ruke jos od nepoznavanja zakona oko pljenidbe auta
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Velkoski »

Ovaj gori od Creasyja. On bar nije filozofir'o, nego jasno predstavljao 'čuvara zakona'. :mrgreen:
mario001

#22344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Ovi zastitati su generalno frustrirane luzercine koje se u zivotu jos samo mogu baviti portirskim poslom, tako da uopste ne cudi ovaj njihov luzerski nastup .
Tercius

#22345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Latte wrote:opet serendas ba.Kolega ti je...
Mogao bi ti malo na rjecnik pripaziti...ba.
Latte

#22346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Latte »

Tercius wrote:
Latte wrote:opet serendas ba.Kolega ti je...
Mogao bi ti malo na rjecnik pripaziti...ba.

Opet pises doktorate ba.Kolega ti je kreten,debil i levat.Kao policajac odveo je lika obezbjedjenju stadiona da ga udaraju pred tvojim drugim kolegama.
Ako je ista bilo prije ovog snimka to ne igra nikakvu ulogu,bio je kod policije u rukama a oni ga predali manje vise civilnim osobama da ga udaraju.

I nemas tu sta izvlacit iz konteksta,sagledat iz svih mogucih uglova i nemam pojma sta jos.
Pokusavas opravdat nemoguce,peres na ruke jos od nepoznavanja zakona oko pljenidbe auta

Da se ne izgubi ovo u masi.
Evo ti i mali edit da glavni organ ne bude ljut :D
JThomas

#22347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

drotozof. rušilac stereotipa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

ma uostalom šta reći o likovima koji su uvijek na strani režima bio on komunizam nacizam revanšizam koruptokracija ili demonkracija :D :lol:

uvijek ima procenat ljudi koji su spremni da lemaju nevine ljude i ubijaju ih ako im neki nevidljivi organ vlasti da zeleno svjetlo, naređenje odozgor paša samo sam sl'jedio naredbe

pa postoje eksperimenti s običnim ljudima a kako je s ovim frustriranim polupismenim likovima koji nisu 2 knjige sem bukvara pročitali
i skriptu s faxa :lol:

stoko krezava i nepismena
kox

#22349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by kox »

Čemu vrijedjanje policajaca i nazivanje pogrdnim imenima ? Konkretan policajac (ili više njih) je pogriješio i treba tražiti njegovu odgovornost, a vrijedjati sve policajce nema smisla. Ima i medju njima mnogo normalnih likova koji svoj posao rade pošteno i profesionalno.
greatful_and_dead

#22350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by greatful_and_dead »

kox wrote:Čemu vrijedjanje policajaca i nazivanje pogrdnim imenima ? Konkretan policajac (ili više njih) je pogriješio i treba tražiti njegovu odgovornost, a vrijedjati sve policajce nema smisla. Ima i medju njima mnogo normalnih likova koji svoj posao rade pošteno i profesionalno.
Složio bih se, al s obzirom da niko iz policijskih struktura nije pokazao bilo kakvu vrstu žaljenja zbog ovog događaja, počinjem se pitati koliko ima tih normalnih i da li su uopšte bitna brojka. Evo na temi drota koji uporno traži svađu sa drugim forumašima i pravda postupke drotova debila, umjesto da ljudski kaže "jebiga, pogriješili smo".

Ipak ona misao da su drotovi glupani i kompleksaši sve više postaje pravilo.
Locked