Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#22326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

probook wrote:Velnet i Telemach zvanicno zavrsavaju spajanje u ovom mjesecu, kod mene je modul tako da cu vam dati info iz prve ruke cim krene ponuda Telemacha. Ja ocekujem svakog dana da to proradi, ali kada ce ne zna se - moze sutra, a moze i 29.09. :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
avaks

#22327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Mustang1 wrote:De ba recite meni ja nemam daljinskog od tv.a ali imam univerzalni moze samo pojacati i prebacivati kanale ali ne mogu gledati analognu jer ne mogu nastimati da nadje kanale :D Sa tim modulom hoce li ih odma naci ili opet necu moci gledati ? :D
A valjda radi kao i resiver tj ima već listu koju povuče od njih :D
99% je da ćeš ih moći gledati, no frx ba :D Ali valja dočekati te module :thumbup: :thumbup:
avaks

#22328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

NightmareWalking wrote:s modulima su svi kanali HD ili se varam?
HD kanali su HD, digitalni su SD, nema modul ništa s tim :D
Isto sve kao i na resiveru, samo jedan daljinski manje, ne zauzima prostor i utičnicu kao i zajebancije sa softverom. Jedan update na Ciscu super, sljedeći nešto zezne i tako u krug ali evo da kucnem u drvo odavno dobro rade :thumbup:
kakaljin

#22329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

avaks wrote:
Mustang1 wrote:De ba recite meni ja nemam daljinskog od tv.a ali imam univerzalni moze samo pojacati i prebacivati kanale ali ne mogu gledati analognu jer ne mogu nastimati da nadje kanale :D Sa tim modulom hoce li ih odma naci ili opet necu moci gledati ? :D
99% je da ćeš ih moći gledati, no frx ba :D Ali valja dočekati te module :thumbup: :thumbup:
Modul samo otključava zaključane kanale. Ostalo sve radi tuner u TV-u koji je puno kvalitetniji nego kod resivera.
Maharadza

#22330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

kakaljin wrote:
avaks wrote:
Modul samo otključava zaključane kanale. Ostalo sve radi tuner u TV-u koji je puno kvalitetniji nego kod resivera.
Tako je, također telka mora imati DVB-C tuner integrisan da bi modul radio! Sve ostalo, pretraga kanala, razmještanje i opstale opcije (EPG, snimanje itd.) ovisi konkretno od telke koju imate! :thumbup:

Ne znam kako su u HS-u rješavali situaciju kada neko nema dvb-C tuner u telki ili čak guzonju, vjerovatno resivere dijelili?!
Benq

#22331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Maharadza wrote: Ne znam kako su u HS-u rješavali situaciju kada neko nema dvb-C tuner u telki ili čak guzonju, vjerovatno resivere dijelili?!
Da , u ponudi su i dalje resiveri.
Maharadza

#22332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

NightmareWalking wrote:
Maharadza wrote:
Tako je, također telka mora imati DVB-C tuner integrisan da bi modul radio! Sve ostalo, pretraga kanala, razmještanje i opstale opcije (EPG, snimanje itd.) ovisi konkretno od telke koju imate! :thumbup:

Ne znam kako su u HS-u rješavali situaciju kada neko nema dvb-C tuner u telki ili čak guzonju, vjerovatno resivere dijelili?!
misliš ova opcija DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
To u sredini. :thumbup:
avaks

#22333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Tebi je bitno DVB-C odnosno cable koji imaš tako da no sikiriki :thumbup:
Mustang1

#22334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ma imam to sve samo me muci ovo sa daljinskim ako treba pretrazivati nista od toga :D
avaks

#22335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

NightmareWalking wrote:
avaks wrote:Tebi je bitno DVB-C odnosno cable koji imaš tako da no sikiriki :thumbup:
to je ustvari onaj card slot sa strane tu dođe modul?
Jeste da ^^
Reglan

#22336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Da li ce pokupiti resiver ako uzmemo CI modul ili ce nam ostaviti i resiver?
avaks

#22337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Pa ako uzmeš D3 kuću ostaviće i resiver, u suprotnom će ga odnijeti sigurno :mrgreen:
Bilo bi dobro da je obratno ali nije im u korist, odnosno nama bi bilo super ali pošto je njima krajnji korisnik na zadnjem mjestu :lol:
MTV

#22338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mustang1 wrote:Ma imam to sve samo me muci ovo sa daljinskim ako treba pretrazivati nista od toga :D
Daljinskim od TV-a pretrazujes kanale, nece ti modul sam traziti kanale njegova jedina funkcija je dekodiranje kodiranog signala.
Maharadza

#22339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Ma imam to sve samo me muci ovo sa daljinskim ako treba pretrazivati nista od toga :D
Pa koja je telka u pitanju?
GAU8

#22340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by GAU8 »

TRZAJBB wrote:A sta cemo ako se bude iznajmljivanje ci modula placalo,
Kolko god da bude, bolje nego receiver, kako da uplatim mustuluk @telemach-u za ovu vijest?
Benq

#22341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

NightmareWalking wrote: nema veze D3 kuća barem nebi trebala da ima ako se uvedu moduli?Kako se to rješavalo u HS_u?
Ta "D3 kuca" je cisto uzimanje para ni za sta! Imam dva tv-a u kuci , i na oba imam module i gledam sve normalno, HS-u je bitno da se plati cijena paketa , npr. KID22 je 47,30KM i nikakvih vise troskova mjesecno , mozes imati digitalnu na 100 televizora ako hoces , to njih ne zanima , samo kupis modul koji je u HS-u 50KM jednokratno (prvi se dobije na koristenje , ostali se placaju) , ubodes u tv , skeniras kanale i to je sve.

Dakle , moduli ne bi smjeli imati apsolutno nikakve veze sa tom famoznom uslugom "D3 kuca", jer svaki modul na sebi ima svoj serijski broj koji je registrovan kod kablovskog operatera i kad hoces npr da isprobas HBO , uplatis mjesecnu naknadu za te kanale i izdiktiras broj sa kartice (ili sa vise kartica u zavisnosti koliko televizora imas u kuci).
Mustang1

#22342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Maharadza wrote:
Pa koja je telka u pitanju?
Schaub Lorenz :lol: :lol: :lol: :lol: Stoji ba tv bezveze pa da ga iskoristim :D
semirsar

#22343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
Kompanija Telemach radi na pripremi CI modula i isti će biti uskoro dostupni u našoj ponudi.Pozivamo Vas da nas i dalje pratite ,kako bi blagovremno bili obaviješteni o svim novinama.
Zahvaljujemo se na pitanju.

Srdačan pozdrav
Opaaa... :shock:

Pratim te :mrgreen:
Rimad

#22344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rimad »

Telemach wrote:@NightmareWalking

Nažalost, za sada National Geographic HD nema prevoda.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.

Srdačan pozdrav,
Jeste li u mogućnosti, barem, titlove na engleskom da pustite?
Dzontra_Volta

#22345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Pa što je kupiš novi daljinski? Ne kontam!? :?
Mustang1

#22346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Dzontra_Volta wrote:
Hajd ti mi kupi novi daljinski a schaub lorenz :D :oops:
Od drugog tv.a moze na njemu ali samo prevacivati,smanjiti,pojacati..
Maharadza

#22347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Hajd ti mi kupi novi daljinski a schaub lorenz :D :oops:
Od drugog tv.a moze na njemu ali samo prevacivati,smanjiti,pojacati..
Odeš brate u kakav RTV servis sa starim daljincem! Mora postojati neki novi koji odgovara! I kod moga dede eno toshiba telka koju je iz švabije dobio pa kada je daljinac crkao i univerzalni bio patnja, ja odem fino u servis i lik mi pronađe kako je švabo za tu toshibu zapravo koristio GRUNDIG daljinski! Potom sam kupio isti i eno još uvijek uredno fercera sa apsolutno svim opcijama kao na starome! :thumbup:
Mustang1

#22348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

To mi nije palo na pamet :D :thumbup:
Benq

#22349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Bio je jedno vrijeme RTV mehanicar u Kovacicima , i ja sam imao problema sa daljincem od Samsunga (stari 55cm tv) , odnio kod njih , rekli mi da dodjem za 2-3 sata. Napravili mi daljinski sa svim osnovnim funkcijama i izaslo me 15KM i naravno vratili mi moj stari daljinski.
Reglan

#22350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Sta je sa internetom, umjesto 20 dobijam 5 :fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija: :fazlija:

Image
Locked