Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
clio_dci120

#22301 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Na kraju od ovoga vijeca nece nista biti, niti bi Dofu zaposlio 3000 ljudi da su ovi izglasali prostorni plan, a i ovi kada nisu na vlasti izgleda da ne zele da stvore predispozicije da eventalno neko nesto napravi mimo njih...Kako je krenulo ovako ce do kraja mandata. Nabolje bi bilo raspisati nove izbore, pa da se ide nanovo, jer ovako za sada svi se nalaze u nekakvoj pat poziciji...
Evo ne vidim nekakav moguci rasplet...ili grijesim?
Kako mislite da ce se odvijati stvari evo unaprijed za godinu dana? Cujem i da se trazi vecina za izmjene statuta u smislu oduzimanja ovlasti nacelniku za imenovanje upravnih i nadzornih odbora, i sl... Odnosno od nacelnika bi tako napravili neku figuru, poput engleske kraljice :D
ExNihilo

#22302 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:Sta ovo rade Sejmenskoj dzamiji :shock:
Šta rade?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22303 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sta ovo rade Sejmenskoj dzamiji :shock:
Šta rade?
Image
kamen spoticanja

#22304 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

rade opismenjavanje okoline nacionalnog spomenika
onaj zid od elementa bio je sramota
N.N.

#22305 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Taj spominjani sin od vijecnika je izrod Spahije Kozlica. Studirao 6-7 godina i hop u Ministarstvo pravde :lol:

A Sejmenska dzamija, zamjena ograde. Posto je nacinalni spomenik u pitanju, godinama se cekala odobrenja za sve i konacno je evo krenulo.
Pare se sergijama skupile ima godina :)
dert

#22306 Re: Zeničani

Post by dert »

a jebote , koja gamad sda-ska :twisted:
treba napraviti jos jedan zatvor i sve glasace sda potrpati tamo , zakljucati a kljuc baciti :D
p.s. Alicu , nikada vise ne bacio kuglu dalje od petnaest metara, amin :oops:
Kralj Tvrtko I.

#22307 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Prijedlog za prostor kasarne u Nemili:
- podici ogradu na 5 metara visine
- na vrhu ograde postaviti jos 2 metra bodljikave žice
- sve to natkriti, komplet prostor
- useliti sav hamelj politicki sa podrucja Zenice grada
- zabraniti im struju, vodu i grijanje a hranu davati samo da ne crknu
veliki_ah

#22308 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

N.N. wrote:Taj spominjani sin od vijecnika je izrod Spahije Kozlica. Studirao 6-7 godina i hop u Ministarstvo pravde :lol:

A Sejmenska dzamija, zamjena ograde. Posto je nacinalni spomenik u pitanju, godinama se cekala odobrenja za sve i konacno je evo krenulo.
A ja se obradovao da će proširiti nakaradno mali trotoar pored škole :roll:

Ma jebo djecu, bitna je džamijska okućnica..
slavemaster

#22309 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

veliki_ah wrote:
N.N. wrote:Taj spominjani sin od vijecnika je izrod Spahije Kozlica. Studirao 6-7 godina i hop u Ministarstvo pravde :lol:

dzamija skupila pare dzamija popravlja svoju ogradu na svojoj zemlji. sta oces ti?
kamen spoticanja

#22310 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

veliki_ah wrote:

pa siri se i trotoar svakako
veliki_ah

#22311 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

slavemaster wrote:
veliki_ah wrote:

dzamija skupila pare dzamija popravlja svoju ogradu na svojoj zemlji. sta oces ti?
Oću da neko kaže džamiji da pomjeri svoji ogradu 2 metra da pješaci mogu normalno hodati, uključujući bicikliste i invalide.

Jedino što džamiji niko ništa ne smije reć, da se ne zamjeri džematu.
slavemaster

#22312 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

veliki_ah wrote:
Oću da neko kaže džamiji da pomjeri svoji ogradu 2 metra da pješaci mogu normalno hodati, uključujući bicikliste i invalide.

Sto neko ne kaze vlasnicima objekata preko puta da uklone svoje baste sa trotoara?
ili sto se ne zalis na biciklisticku stazu i one nakaradne 'zelene povrsine' uz istu?
Norm

#22313 Re: Zeničani

Post by Norm »

veliki_ah wrote:
slavemaster wrote:
veliki_ah wrote: A ja se obradovao da će proširiti nakaradno mali trotoar pored škole :roll:

Ali fakat, ako je to dzamijska zemlja, spomenik, upisana u katastar kao takva i tolika, zasto bi se oni odricali a sa druge strane nekim 'poduzetnicima' opstina dala NASE dobro za njihovu 'dobrobit' i to tako da zalaze na tu 'nasu javnu' povrsinu smanjujuci prostor za bilo kakvo normalno mimoilazenje ili ne dao Bog da im se uzme pa da se, mozda - samo ideja :-D, makne komplet saobracajnica u tom dijelu da bi se s druge strane dobio prostor za trotuar dovoljno sirok i za pjesake i za skolarce...ne dao Bog to spomenuti, znamo vec kome, jel da?
kakavdanakneiskustvu

#22314 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

veliki_ah wrote:
veliki_ah wrote:

Jedino što džamiji niko ništa ne smije reć, da se ne zamjeri džematu.[/quote]

mogu te proglasiti islamofobom ako sta kazes protiv džamije,jebeno je to danas
avenija

#22315 Re: Zeničani

Post by avenija »

veliki_ah wrote:

Da li bi se ti odrekao 50-60 kvadrata zemljista u centru ?
veliki_ah

#22316 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Jbg, ovdje šta god prokomentarišeš, nečiji si.
Da li bi se ti odrekao 50-60 kvadrata zemljista u centru?
Ja ne bih, ali nije valjda da smo džamija i ja na istom? Ili džamija i kafana? Džamija kao vjerska ustanova treba da je društveno odgovorna i ne treba da čuva 50-60 kvadrata koje kasnije može prodati ili utržiti. Uostalom, i džamiji treba da je u interesu da kada džematlije izađu da ne idu na cestu direktno nego da imaju normalan prostor kuda će hodati. Svako normalan vidi da je onaj trotoar nakaradan i da treba da se proširi na nivou škole i na nivou trotoara dalje prema centru.

Opština se za džamiju odrekla i više kvadrata u centru (kod stadiona), pa nikom ništa.

Što se tiče kafana, bašti, parkiranih auta, nek se sve sklanja i nek se ruši što nije postavljeno po zakonu. Ne vidim zašto se odmah mora povlačiti paralela i zašto jedno mora amnestirati drugo.
Last edited by veliki_ah on 03/11/2017 14:57, edited 1 time in total.
veliki_ah

#22317 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

..
avenija

#22318 Re: Zeničani

Post by avenija »

veliki_ah wrote:Jbg, ovdje šta god prokomentarišeš, nečiji si.
Ja ne bih, ali nije valjda da smo džamija i ja na istom? Ili džamija i kafana? Džamija kao vjerska ustanova treba da je društveno odgovorna i ne treba da čuva 50-60 kvadrata koje kasnije može prodati ili utržiti. Uostalom, i džamiji treba da je u interesu da kada džematlije izađu da ne idu na cestu direktno nego da imaju normalan prostor kuda će hodati. Svako normalan vidi da je onaj trotoar nakaradan i da treba da se proširi na nivou škole i na nivou trotoara dalje prema centru.

Opština se za džamiju odrekla i više kvadrata u centru (kod stadiona), pa nikom ništa.

Što se tiče kafana, bašti, parkiranih auta, nek se sve sklanja i nek se ruši što nije postavljeno po zakonu. Ne vidim zašto se odmah mora povlačiti paralela i zašto jedno mora amnestirati drugo.
pa eto @kameni kaze da bas to rade, da ce prosiriti pjesacki prostor i opismenit okolinu, nova ograda i sta vec ide..
Norm

#22319 Re: Zeničani

Post by Norm »

veliki_ah wrote:Jbg, ovdje šta god prokomentarišeš, nečiji si.

...a nemoj da ti to tesko pada.... :D
ne povlaci se paralela, ne amnestira se nista, samo zasto niko nikada nije reagovao na baste koje su na trotoaru? zato sto nekad tu kafu popijemo? identicno ima i ljudi koji klanjaju namaz u toj dzamiji...znaci nikoga ne diramo i sve OK...a ako dirnemo u jedne zato ne bi i u ove druge...hipoteticki...meni je logicnije, ali mozda samo meni, da se skloni dio baste koji zauzima JAVNI prostor, jer ga gazda nikako ni po kojem zakonu nije mogao kupiti, pa da se prosire setnice i biciklisticke staze...ali ja sam jedan i od onih koji je zagovarao i nadhodnike preko GGM-a :sad:
pa me prozivali...ali ja sam jos tu :mrgreen:
nadžak

#22320 Re: Zeničani

Post by nadžak »

@Norm

Kad se već dotaknu saobračajnica šta misliš čija je nadležnost i koja je procedura da se jednom više rješe oni problemi prelaska magistrale kod Klopča i gore kod Lukovog Polja-Hasa?
Ovo kako se godinama to pokušava rješiti je tragikomično! Spucaju ogradu da u potpunosti spriječe prelazak pješaka, odnedavno stavili znak na M 17 i "neko"skinuo sa sebe. Ograda se razvali za par dana i opet u krug. Pare bačene u vjetar, opet se ugrožavaju životi i vozača i pješaka a neko "rješio" problem.
Realno postoji potreba povezivanja tih naselja i to na ova dva mjesta koja sam spomeuo . Kad pogledaš da se za ovolike godine, da ne kažem decenije, nije moglo napravit dva pišljiva nadhodnika na tim mjestima dođe ti da plačeš. :-)
veliki_ah

#22321 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Norm wrote:----
Ma čim mi neko krene nešto objašnjavati tako što kaže "al kako on.." meni je to šupljak i amnestiranje. Jbg, meni sad zasmetala ograda i jesam li ja trebao šutiti jer tobože ima i bašti što smetaju ljudima. Jel za sve što nam smeta i što bi se trebalo ispraviti treba da šutimo jer ima sličnih primjera koji prolaze?

PS. ako će srediti taj pješački, onda super ;-)
Norm

#22322 Re: Zeničani

Post by Norm »

nadžak wrote:@Norm

Kad se već dotaknu saobračajnica šta misliš čija je nadležnost i koja je procedura da se jednom više rješe oni problemi prelaska magistrale kod Klopča i gore kod Lukovog Polja-Hasa?
Ovo kako se godinama to pokušava rješiti je tragikomično! Spucaju ogradu da u potpunosti spriječe prelazak pješaka, odnedavno stavili znak na M 17 i "neko"skinuo sa sebe. Ograda se razvali za par dana i opet u krug. Pare bačene u vjetar, opet se ugrožavaju životi i vozača i pješaka a neko "rješio" problem.
Realno postoji potreba povezivanja tih naselja i to na ova dva mjesta koja sam spomeuo . Kad pogledaš da se za ovolike godine, da ne kažem decenije, nije moglo napravit dva pišljiva nadhodnika na tim mjestima dođe ti da plačeš. :-)
ma mislim da sam i to komentarisao...nekada...i da smo skontali, barem vecina, da je do nas...pa jbt imas pothodnik na 50m i ti sa djetetom od 3 god., a vidio svojim ocima pretrcavas magistralu ispred kamiona...da kojim slucajem neko odluci preticati tragedija je sigurica...i nije mi zao tih dijabola, frajera, lafo mrga tipova i briznih mama koje su toliko zaposlene da nemogu prosetati sa djetetom do prelaza nego ko kokoske trce preko (a jos kad sam vidio NaNu sa unucetom kako pokusava pretrcati same mi suze krenule) nego maksuma koji nema pojima...sve je do nas, mi smo jednostavno marva...a policija je tu da uzima kazne za pojas, sijalice...i ide na pite i cevape od cvancike nekog levata kojeg su nafatali sa neregistrovanim vozilom...kamere i kazne, nemas da platis, ima da odradis i pokrpis poderanu mrezu sa ograde, i pokupis sve smece oko magistrale...sve se moze ali onda se gube dragocjeni glasovi onih 30% koji glasaju za kilo kahve i serbe na razmutu...
Norm

#22323 Re: Zeničani

Post by Norm »

veliki_ah wrote:
Ma čim mi neko krene nešto objašnjavati tako što kaže "al kako on.." meni je to šupljak i amnestiranje. Jbg, meni sad zasmetala ograda i jesam li ja trebao šutiti jer tobože ima i bašti što smetaju ljudima. Jel za sve što nam smeta i što bi se trebalo ispraviti treba da šutimo jer ima sličnih primjera koji prolaze?

...ma nisam ja bas tako...samo kazem nemoj da ti smeta ograda spomenika koja je tu i takva najmanje 40 god. barem koliko se ja sjecam :) kada ima drugih novokomponovanih 'uzurpatora' koji 'prodaju zabavu'... :lol:
nadžak

#22324 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Norm wrote:
nadžak wrote:@Norm

ma mislim da sam i to komentarisao...nekada...i da smo skontali, barem vecina, da je do nas...pa jbt imas pothodnik na 50m i ti sa djetetom od 3 god., a vidio svojim ocima pretrcavas magistralu ispred kamiona...da kojim slucajem neko odluci preticati tragedija je sigurica...i nije mi zao tih dijabola, frajera, lafo mrga tipova i briznih mama koje su toliko zaposlene da nemogu prosetati sa djetetom do prelaza nego ko kokoske trce preko (a jos kad sam vidio NaNu sa unucetom kako pokusava pretrcati same mi suze krenule) nego maksuma koji nema pojima...sve je do nas, mi smo jednostavno marva...a policija je tu da uzima kazne za pojas, sijalice...i ide na pite i cevape od cvancike nekog levata kojeg su nafatali sa neregistrovanim vozilom...kamere i kazne, nemas da platis, ima da odradis i pokrpis poderanu mrezu sa ograde, i pokupis sve smece oko magistrale...sve se moze ali onda se gube dragocjeni glasovi onih 30% koji glasaju za kilo kahve i serbe na razmutu...
E jbg, nisam očekivao od tebe tako plitak komentar a uz to nisi ni konkretno odgovorio na ono šta sam pitao.
Vidi drug, prolaz ispod magistrale ima kod buvljaka i gore na kraj Lukovog polja, znači nekih 2 kilometra jedan od drugog. Pitao bih te da ti žena treba preć na poso svaki dan ili nekom drugom potrebom preko te ceste. Znaš koliko ljudi ima u Preventu da radi a da dolazi odozgo sa te strane? Ne znaš vjerovatno.
Da barem ima samo još jedan prolaz dole kod Klopča i koliko toliko završena stvar.
Te divljake koji prelaze cestu u blizini tih prolaza ne treba komentarisati, sve je rečeno. Pisao sam baš nedavno u vezi tog prelaska mimo pješakog.
veliki_ah

#22325 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Norm wrote:
veliki_ah wrote:

...ma nisam ja bas tako...samo kazem nemoj da ti smeta ograda spomenika koja je tu i takva najmanje 40 god. barem koliko se ja sjecam :) kada ima drugih novokomponovanih 'uzurpatora' koji 'prodaju zabavu'... :lol:
Ne daj Bože niti jednom spomeniku onakvu ogradu ;-)

I ako nekom džamijskom službeniku ne smeta trotoar, nek mu bar nakaradna ograda smeta. Haman da se to i desilo, pa će usput malo proširiti.
Post Reply