pa samo te to moze ebavat vakuum puNpa-crijevo-servo bubanj...spreca wrote:[
Crijevo je uredu i majstor je mjerio nekim uredjajem pritisak vakum pumpe i nista nije otkrio i kaze da je sve uredu...jebiga strah me zamalo se nisam skotrljo u Unu![]()
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22301 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
NediM17
#22302 Re: Pitamo Mehanicare ?
Cojk kaze malo padne. E sad hoces li mu reci da ne smije na more takav. Kad je vec zakovo termostat na ovim vrucinama bolje da je otvoren nego zatvoren ostao. A zamijenice kad se vrati s odmora, ako vec ne sjebe te stubline.bitanga_sa_otesa wrote:nema veze koliko je vani ,izbaci glavu na 100 na sat na autoputu pa javi kako se osjecas i jel puse....NediM17 wrote:Nemojmo pretjerivati, vani je 40. Nema puno autoputa od Jablanice do mora.
niz neko brdo isto tako temperatura vode padne na 50-60 ...
moj nedime...
- spreca
#22303 Re: Pitamo Mehanicare ?
promjenio sam i ulje u kocionom sistemu ,za taj servo bubanj mi nije nista rekao,valjda je uredu ,jedino kaze to moze da se desi zbog neke tamo gumice ako auto dugo stoji ,kao nesto se osushi bem li ga ja se u to razumim ko mara u kriv curac.....volim ceste krivudave i jesam u kanjonu vozio "reli"bitanga_sa_otesa wrote:pa samo te to moze ebavat vakuum puNpa-crijevo-servo bubanj...spreca wrote:[
Crijevo je uredu i majstor je mjerio nekim uredjajem pritisak vakum pumpe i nista nije otkrio i kaze da je sve uredu...jebiga strah me zamalo se nisam skotrljo u Unu![]()
- skafiskafsnjak
#22304 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa sta sad, ne bih smio voziti ?bitanga_sa_otesa wrote:nema veze koliko je vani ,izbaci glavu na 100 na sat na autoputu pa javi kako se osjecas i jel puse....NediM17 wrote:Nemojmo pretjerivati, vani je 40. Nema puno autoputa od Jablanice do mora.
niz neko brdo isto tako temperatura vode padne na 50-60 ...
moj nedime...
I kakav crni autoput...do Baske nema autoputa
-
Throttle
#22305 Re: Pitamo Mehanicare ?
@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
- spreca
#22306 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam gasao od Krupe prema BihacuThrottle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
-
NediM17
#22307 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesi to krajisku zmiju vozio?Throttle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
-
NediM17
#22308 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko si radara pokupio?spreca wrote:ja sam gasao od Krupe prema BihacuThrottle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane..zamalo da me jedan sa bNWeom ne pokupi u jednokrivini
-
Throttle
#22309 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma isao ja tamo u Krupu u nakav restoran, nahvalise pogled a bilo mi onako. I htio se spustit na izvor Krusnice al nakon kilometra loseg makadama na 17kama odustao
Tako da sam bezveze i isao, prema Krupi sleper nanizao kolonu iza a u povratku vozio sam al opet lagano, uzivao u krajoliku
Dobar si ako tamo gasas 
-
Throttle
#22310 Re: Pitamo Mehanicare ?
Krajisku zmiju tamo voze svi nizbrdo, uzbrdo ih malo ima dovoljno konjaNediM17 wrote:Jesi to krajisku zmiju vozio?Throttle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
P.S. Nisam ja pobrao nijedan valjda, lijepa navigacija, teta stalno u USK prica, ne staje s upozorenjima za radare
Last edited by Throttle on 10/08/2019 22:21, edited 1 time in total.
- spreca
#22311 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imao sam neku aplikaciju da me za dva upozorila,za onaj na izlasku iz krupe i onaj pred Bihacem a za ostale je plava kuvertaNediM17 wrote:Koliko si radara pokupio?spreca wrote:ja sam gasao od Krupe prema BihacuThrottle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane..zamalo da me jedan sa bNWeom ne pokupi u jednokrivini
- spreca
#22312 Re: Pitamo Mehanicare ?
O kom restoranu je rijec..sto nisi svaratio u Kostelski Buk super restoran a i ambijent...zcatasmo temuThrottle wrote:Ma isao ja tamo u Krupu u nakav restoran, nahvalise pogled a bilo mi onako. I htio se spustit na izvor Krusnice al nakon kilometra loseg makadama na 17kama odustaoTako da sam bezveze i isao, prema Krupi sleper nanizao kolonu iza a u povratku vozio sam al opet lagano, uzivao u krajoliku
Dobar si ako tamo gasas
-
Throttle
#22313 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.
- spreca
#22314 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam se vratio iz Bihaca putem AVNOJa ,put je superThrottle wrote:Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.
-
NediM17
#22315 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma to preko Manjace je sad autostrada. Ja sam isao nekad jos dok je makadam bio, doduse terenskim autom.
- spreca
#22316 Re: Pitamo Mehanicare ?
Put preko Manjace je super i nema neke guzve ,ali preko Cadjavice za BL isto ko burek motaniNediM17 wrote:Ma to preko Manjace je sad autostrada. Ja sam isao nekad jos dok je makadam bio, doduse terenskim autom.
-
NediM17
#22317 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kako mislis preko Cadjavice do BL? Pa taj put iz Cadjavice za BL ide preko Manjace.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22318 Re: Pitamo Mehanicare ?
bez potrebe si to mijenjaospreca wrote: promjenio sam i ulje u kocionom sistemu
-
Throttle
#22319 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa i idem iz Zenice preko Jajca, Kljuca i gas preko Medenog polja. Najblize mi, dobra cesta, nema pretjerano guzve pogotovo od Jajca pa dalje prema Bihacu. Preporuke svima da malo turisticki obidju taj dio, bio sam proslo ljeto, ovo ljeto a naredno planiram umjesto mora negdje oko Bihaca bit par danaspreca wrote:Ja sam se vratio iz Bihaca putem AVNOJa ,put je superThrottle wrote:Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.ali sam na Cadjavici otisao za Banjaluku Do-TZ ,a da tamo vidis ceste i vratolomija
ali tu nisam htio bas da se zezam jer sam se bojao zbog kocnica,ako budes isao nekad za Bihac idi preko Kljuca ...priroda je nestvarno ljepa ali mislim da zimi na tu cestu nebih racunao
Jos uvijek ima dosta predjela koje ljudi nisu unistili betonom
-
NediM17
#22320 Re: Pitamo Mehanicare ?
Malo se nagaravi, umijesas se medju migrante, dzaba stan dzaba hrana. 
- spreca
#22321 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala druze na odgovorima......Neki su me ubjedjivali da se to mjenja svakih 4-5 godina i da mi savjest bude mirna promjenio sam.Nije to neka para a covjek se osjeca sigurnije...bitanga_sa_otesa wrote:bez potrebe si to mijenjaospreca wrote: promjenio sam i ulje u kocionom sistemu
- spreca
#22322 Re: Pitamo Mehanicare ?
Throttle wrote:Pa i idem iz Zenice preko Jajca, Kljuca i gas preko Medenog polja. Najblize mi, dobra cesta, nema pretjerano guzve pogotovo od Jajca pa dalje prema Bihacu. Preporuke svima da malo turisticki obidju taj dio, bio sam proslo ljeto, ovo ljeto a naredno planiram umjesto mora negdje oko Bihaca bit par danaspreca wrote:Ja sam se vratio iz Bihaca putem AVNOJa ,put je superThrottle wrote:Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.ali sam na Cadjavici otisao za Banjaluku Do-TZ ,a da tamo vidis ceste i vratolomija
ali tu nisam htio bas da se zezam jer sam se bojao zbog kocnica,ako budes isao nekad za Bihac idi preko Kljuca ...priroda je nestvarno ljepa ali mislim da zimi na tu cestu nebih racunao
![]()
Jos uvijek ima dosta predjela koje ljudi nisu unistili betonom
-
Throttle
#22323 Re: Pitamo Mehanicare ?
Za Cardaklije imam jos preporuka al nisam sad stigao. Takodjer kod Petrovca ima Titin voz pa i tu planiram otici i mozda u Kladusu. Najveci problem je vrijeme
- spreca
#22324 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa kad ides iz Bihca na Cadjavici skrenes za BL i taj dio je isto cadjavica ravno ti je za JajceNediM17 wrote:Kako mislis preko Cadjavice do BL? Pa taj put iz Cadjavice za BL ide preko Manjace.
- spreca
#22325 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ne posjetis Martin Brod i Strbacki Buk onda nisi bio u KrajiniThrottle wrote:Za Cardaklije imam jos preporuka al nisam sad stigao. Takodjer kod Petrovca ima Titin voz pa i tu planiram otici i mozda u Kladusu. Najveci problem je vrijeme