Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22301 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

spreca wrote:[
Crijevo je uredu i majstor je mjerio nekim uredjajem pritisak vakum pumpe i nista nije otkrio i kaze da je sve uredu...jebiga strah me zamalo se nisam skotrljo u Unu :oops: :lol:
pa samo te to moze ebavat vakuum puNpa-crijevo-servo bubanj...
NediM17

#22302 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:
NediM17 wrote:Nemojmo pretjerivati, vani je 40. Nema puno autoputa od Jablanice do mora. :mrgreen:
nema veze koliko je vani ,izbaci glavu na 100 na sat na autoputu pa javi kako se osjecas i jel puse....
niz neko brdo isto tako temperatura vode padne na 50-60 ...
moj nedime... :run:
Cojk kaze malo padne. E sad hoces li mu reci da ne smije na more takav. Kad je vec zakovo termostat na ovim vrucinama bolje da je otvoren nego zatvoren ostao. A zamijenice kad se vrati s odmora, ako vec ne sjebe te stubline. :mrgreen:
spreca

#22303 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

bitanga_sa_otesa wrote:
spreca wrote:[
Crijevo je uredu i majstor je mjerio nekim uredjajem pritisak vakum pumpe i nista nije otkrio i kaze da je sve uredu...jebiga strah me zamalo se nisam skotrljo u Unu :oops: :lol:
pa samo te to moze ebavat vakuum puNpa-crijevo-servo bubanj...
promjenio sam i ulje u kocionom sistemu ,za taj servo bubanj mi nije nista rekao,valjda je uredu ,jedino kaze to moze da se desi zbog neke tamo gumice ako auto dugo stoji ,kao nesto se osushi bem li ga ja se u to razumim ko mara u kriv curac.....volim ceste krivudave i jesam u kanjonu vozio "reli" :oops: jedino ako je to sta uticalo
skafiskafsnjak

#22304 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:
NediM17 wrote:Nemojmo pretjerivati, vani je 40. Nema puno autoputa od Jablanice do mora. :mrgreen:
nema veze koliko je vani ,izbaci glavu na 100 na sat na autoputu pa javi kako se osjecas i jel puse....
niz neko brdo isto tako temperatura vode padne na 50-60 ...
moj nedime... :run:
Pa sta sad, ne bih smio voziti ?
I kakav crni autoput...do Baske nema autoputa :D
Throttle

#22305 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
spreca

#22306 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Throttle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
ja sam gasao od Krupe prema Bihacu :D..zamalo da me jedan sa bNWeom ne pokupi u jednokrivini
NediM17

#22307 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Throttle wrote:@spreca: to gasao tamo prema Krupi? Ja sam uz Ostrozac malo stisnuo a tamo u kanjonu laganica, uska cesta previse a brzih drajvera sto sijeku krivine na sve strane
Jesi to krajisku zmiju vozio? :D
NediM17

#22308 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

spreca wrote:
ja sam gasao od Krupe prema Bihacu :D..zamalo da me jedan sa bNWeom ne pokupi u jednokrivini
Koliko si radara pokupio?
Throttle

#22309 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Ma isao ja tamo u Krupu u nakav restoran, nahvalise pogled a bilo mi onako. I htio se spustit na izvor Krusnice al nakon kilometra loseg makadama na 17kama odustao :lol: Tako da sam bezveze i isao, prema Krupi sleper nanizao kolonu iza a u povratku vozio sam al opet lagano, uzivao u krajoliku :mrgreen: Dobar si ako tamo gasas :thumbup:
Throttle

#22310 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

NediM17 wrote:
Jesi to krajisku zmiju vozio? :D
Krajisku zmiju tamo voze svi nizbrdo, uzbrdo ih malo ima dovoljno konja :lol: A nizbrdo se nisam usudio tako da sam cijedio drugu uzbrdo :lol:
P.S. Nisam ja pobrao nijedan valjda, lijepa navigacija, teta stalno u USK prica, ne staje s upozorenjima za radare :lol:
Last edited by Throttle on 10/08/2019 22:21, edited 1 time in total.
spreca

#22311 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

NediM17 wrote:
spreca wrote:
Koliko si radara pokupio?
Imao sam neku aplikaciju da me za dva upozorila,za onaj na izlasku iz krupe i onaj pred Bihacem a za ostale je plava kuverta :lol: :lol:
spreca

#22312 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Throttle wrote:Ma isao ja tamo u Krupu u nakav restoran, nahvalise pogled a bilo mi onako. I htio se spustit na izvor Krusnice al nakon kilometra loseg makadama na 17kama odustao :lol: Tako da sam bezveze i isao, prema Krupi sleper nanizao kolonu iza a u povratku vozio sam al opet lagano, uzivao u krajoliku :mrgreen: Dobar si ako tamo gasas :thumbup:
O kom restoranu je rijec..sto nisi svaratio u Kostelski Buk super restoran a i ambijent...zcatasmo temu :oops: :run: :run:
Throttle

#22313 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.
spreca

#22314 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Throttle wrote:Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.
Ja sam se vratio iz Bihaca putem AVNOJa ,put je super :thumbup: ali sam na Cadjavici otisao za Banjaluku Do-TZ ,a da tamo vidis ceste i vratolomija :lol: ali tu nisam htio bas da se zezam jer sam se bojao zbog kocnica,ako budes isao nekad za Bihac idi preko Kljuca ...priroda je nestvarno ljepa ali mislim da zimi na tu cestu nebih racunao
NediM17

#22315 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Ma to preko Manjace je sad autostrada. Ja sam isao nekad jos dok je makadam bio, doduse terenskim autom.
spreca

#22316 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

NediM17 wrote:Ma to preko Manjace je sad autostrada. Ja sam isao nekad jos dok je makadam bio, doduse terenskim autom.
Put preko Manjace je super i nema neke guzve ,ali preko Cadjavice za BL isto ko burek motani :lol:
NediM17

#22317 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Kako mislis preko Cadjavice do BL? Pa taj put iz Cadjavice za BL ide preko Manjace.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22318 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

spreca wrote: promjenio sam i ulje u kocionom sistemu
bez potrebe si to mijenjao
Throttle

#22319 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

spreca wrote:
Throttle wrote:Bila guzva tu bas i odem u Makabu, cini mi se da se tako zove. Fino je al je bilo tada vruce tako da sam jedva cekao u auto uletit.
Ja sam se vratio iz Bihaca putem AVNOJa ,put je super :thumbup: ali sam na Cadjavici otisao za Banjaluku Do-TZ ,a da tamo vidis ceste i vratolomija :lol: ali tu nisam htio bas da se zezam jer sam se bojao zbog kocnica,ako budes isao nekad za Bihac idi preko Kljuca ...priroda je nestvarno ljepa ali mislim da zimi na tu cestu nebih racunao
Pa i idem iz Zenice preko Jajca, Kljuca i gas preko Medenog polja. Najblize mi, dobra cesta, nema pretjerano guzve pogotovo od Jajca pa dalje prema Bihacu. Preporuke svima da malo turisticki obidju taj dio, bio sam proslo ljeto, ovo ljeto a naredno planiram umjesto mora negdje oko Bihaca bit par dana :thumbup:
Jos uvijek ima dosta predjela koje ljudi nisu unistili betonom
NediM17

#22320 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Malo se nagaravi, umijesas se medju migrante, dzaba stan dzaba hrana. :lol:
spreca

#22321 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

bitanga_sa_otesa wrote:
spreca wrote: promjenio sam i ulje u kocionom sistemu
bez potrebe si to mijenjao
Hvala druze na odgovorima......Neki su me ubjedjivali da se to mjenja svakih 4-5 godina i da mi savjest bude mirna promjenio sam.Nije to neka para a covjek se osjeca sigurnije...
spreca

#22322 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Throttle wrote:
spreca wrote:
Pa i idem iz Zenice preko Jajca, Kljuca i gas preko Medenog polja. Najblize mi, dobra cesta, nema pretjerano guzve pogotovo od Jajca pa dalje prema Bihacu. Preporuke svima da malo turisticki obidju taj dio, bio sam proslo ljeto, ovo ljeto a naredno planiram umjesto mora negdje oko Bihaca bit par dana :thumbup:
Jos uvijek ima dosta predjela koje ljudi nisu unistili betonom
:thumbup: Neznam dali si nekad bio u Cardaklijama i Hajduckoj cesmi...imas dobru klopu i ambijent je :thumbup: to ti je skrenuti sa te ceste mozda 200m...to ti je negdje oko Vrtoca ...imaju table pise Cardaklije :thumbup:
Throttle

#22323 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Za Cardaklije imam jos preporuka al nisam sad stigao. Takodjer kod Petrovca ima Titin voz pa i tu planiram otici i mozda u Kladusu. Najveci problem je vrijeme
spreca

#22324 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

NediM17 wrote:Kako mislis preko Cadjavice do BL? Pa taj put iz Cadjavice za BL ide preko Manjace.
Pa kad ides iz Bihca na Cadjavici skrenes za BL i taj dio je isto cadjavica ravno ti je za Jajce
spreca

#22325 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Throttle wrote:Za Cardaklije imam jos preporuka al nisam sad stigao. Takodjer kod Petrovca ima Titin voz pa i tu planiram otici i mozda u Kladusu. Najveci problem je vrijeme
Ako ne posjetis Martin Brod i Strbacki Buk onda nisi bio u Krajini :mrgreen:
Post Reply