Ukrajina

zigzag

#222776 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

:lol: :lol:

Otišli su , šabac i užice. Ne vrijedi im pisati do petka.
Čitalac

#222777 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski: Dokument o jamstvima spreman, čeka se potpis...
Bilateralni dokument o sigurnosnim jamstvima Sjedinjenih Država za Ukrajinu je 100% spreman, objavio je predsjednik Volodimir Zelenski.
"Za nas je jamstvo sigurnosti, prije svega, bilateralno jamstvo sigurnosti Sjedinjenih Država. Dokument je 100% spreman, očekujemo da će naši partneri biti spremni dati mjesto kada ga potpisujemo, a zatim će dokument ići u američki Kongres i ukrajinski parlament na ratifikaciju", rekao je šef države.
Čitalac

#222778 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Beskrestnov: Prva upotreba Shaheda sa Starlinkom.
Serhi Beskrestnov – Flash, specijalist za radiokomunikacije i elektroničko ratovanje, savjetnik ministra obrane Ukrajine:

Jučer ujutro, neprijatelj je Shadedima napao helikoptere u području Kropivnickog.
Snimak prikazuje automatsko ciljanje i ručno navođenje. U blizini nije bilo bespilotnih letjelica za stvaranje radio mreže. Zaključujem da vidimo prvu upotrebu Shaheda na Starlinku.
Ovi Shahedi letjeli su gotovo iznad zemlje kako ih radar ne bi vidio. Jesam li ovo očekivao? Da.
Sve su to izazovi s kojima se naš tim mora suočiti. I radit ćemo unaprijed.
Rejhana

#222779 Re: Ukrajina

Post by Rejhana »

drndalo wrote: 25/01/2026 17:22 Jastaradi, eno se Zelenski objesio o storu koliko je nasekiran.

Pa sigurno da nije nasekiran.

Dok Volodimir "rudari" kriptovalutama i trpa milijarde u vreće zajedno sa ukrajinskom elitom, dotle se ukrajinska fukara smrzava.

Zelensky’s crypto farms: Ukrainian leader illegally exploits Ukraine’s energy sector for personal gain and deprives Ukrainians of electricity

Human rights activists from the Foundation to Battle Injustice have obtained exclusive information that some of Europe’s largest cryptocurrency mining farms, which consume enormous amounts of energy, have been set up at key power plants in Ukraine, including nuclear and thermal power plants. This illegal activity directly leads to power outages in hospitals, maternity wards, kindergartens, and residential areas, while the Ukrainian elite enriches itself by billions of dollars. According to experts in the energy sector, it is precisely these mining farms that are the main cause of increasing blackouts and energy shortages for the country’s critical infrastructure.

https://vtforeignpolicy.com/2026/01/zel ... ectricity/

Image
Čitalac

#222780 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

The Foundation to Battle Injustice (R-FBI) is a fake human-rights defence NGO created in March 2021 by Wagner group founder Yevgeny Prigozhin.
https://data.europa.eu/apps/eusanctions ... cts/177836
Peacean

#222781 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Rejhana wrote: 25/01/2026 20:01

Dok Volodimir "rudari" kriptovalutama i trpa milijarde u vreće zajedno sa ukrajinskom elitom, dotle se ukrajinska fukara smrzava.

Eto odgovorio ti je Čitalac. Čudne neke sadržaje pratiš.
zigzag

#222782 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Četnička su to posla.
Point.

#222783 Re: Ukrajina

Post by Point. »

drndalo wrote: 25/01/2026 17:22 Jastaradi, eno se Zelenski objesio o storu koliko je nasekiran.

Zelensky’s crypto farms: Ukrainian leader illegally exploits Ukraine’s energy sector for personal gain and deprives Ukrainians of electricity

Human rights activists from the Foundation to Battle Injustice have obtained exclusive information that some of Europe’s largest cryptocurrency mining farms, which consume enormous amounts of energy, have been set up at key power plants in Ukraine, including nuclear and thermal power plants. This illegal activity directly leads to power outages in hospitals, maternity wards, kindergartens, and residential areas, while the Ukrainian elite enriches itself by billions of dollars. According to experts in the energy sector, it is precisely these mining farms that are the main cause of increasing blackouts and energy shortages for the country’s critical infrastructure.

Image
Hoće to kad pratiš četničko rusku propagandu. :kiss:
Veterans Today is an American antisemitic and conspiracy theory website. It describes itself as a "military veterans and foreign affairs journal", while multiple sources describe it as a pro-Kremlin propaganda outlet.
geoxx

#222784 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

E jbg, taman je mislila da je ispala pametna sa fensi shemom i upotrebom rijeci kripto. A vi tako :izet:
alijagoro

#222785 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

Jel ono Zelenski htio da ugasi onaj nabu ili kako se vec zove
geoxx

#222786 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Gledam ovaj gore portal, znaci il su oni prepisivali od Jovanke Jolic il ona od njih. Glaj brate naslovne vijesti

https://vtforeignpolicy.com/2026/01/sto ... ightmares/
Sociolog

#222787 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

Još jedan ode..

JovicSA

#222788 Re: Ukrajina

Post by JovicSA »

Poduže nisam pratio stanje u Ukrajini, je li može neko reći jesu li Ukri izašli na kraj sa onim letećim bombama? Jesu li barem smanjili djelovanje istih?
zigzag

#222789 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ovi sa "najmuslimanskijim" imenima imaju najčetničkiju propagandu.
Institucionalni četničizam. Po instrukcijama BIA.
Ko vele da se dušmani ne dosjete.
melac

#222790 Re: Ukrajina

Post by melac »

Image
Izvor ti je antisemitska stranica koja komentira zidova...vidis sta ti je predmet interesa i kako se algoritam prilagodio.

Uostalom to nije istina, to je fake news.
drug_profi

#222791 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Spoiler
Show

Image
Idi stidi se negdje...
dr_Evil

#222792 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 25/01/2026 17:20
dr_Evil wrote: 23/01/2026 12:29
Rejhana wrote: 23/01/2026 12:26
Nije ti ni taj puno bolji od Orbana, dok šteka milione u trezoru od evropskih poreznih obveznika.

Ko o čemu, Zelenski o poštenju...
Cudni su putevi novcani, khm. pardon Gospodnji.
Jah, nek ste mu se nagovorili... Imal nekih novih Vila otkrivenih da mu je zena kupila zadnjih 6 mjeseci?

U Davosu npr...?

Kakvi bilmezi bog te malovo... :roll:
I jel se osjecas dobro sad kad si uvrijedio svog sunarodnjaka, kolegu forumasa, zbog predsjednika Glumca jedne daleke zemlje? Osjecas se pun adrenalina kad mozes nazvati bilmezom nekog online?

Pa dobro, razumijem.
Naslovnica

#222793 Re: Ukrajina

Post by Naslovnica »

I Regan je bio glumac, zar ne?
drndalo

#222794 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Image
Po ko zna koji put: KAKVO SRANJE OD ARGUMENATA !!!

Ko je rek'o? Zeko rek'o... Nije Vila u Duschanbeu i Davosu od 13 milijardi, nego rudari kripto... Sigurno i kodira bez placanja poreza za svjetsko outsource trziste...?

Zena mu zlatne tampone tura kad ima menstruaciju, platinasti nakurnjak nosa...

Sto se fukare tice, RAT JE, ponekad se nesto mora i zrtvovati, smrznuti, ili ocekujemo da u ratu sve radi bolje nego u miru? Ako zele da se krace smrzavaju, neka se ukljuce ko nije u odbranu, makar i kao radnik u skladistu, pa ce pomoci brzem zavrsetku.
drndalo

#222795 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 26/01/2026 09:01
drndalo wrote: 25/01/2026 17:20
dr_Evil wrote: 23/01/2026 12:29

Cudni su putevi novcani, khm. pardon Gospodnji.
Jah, nek ste mu se nagovorili... Imal nekih novih Vila otkrivenih da mu je zena kupila zadnjih 6 mjeseci?

U Davosu npr...?

Kakvi bilmezi bog te malovo... :roll:
I jel se osjecas dobro sad kad si uvrijedio svog sunarodnjaka, kolegu forumasa, zbog predsjednika Glumca jedne daleke zemlje? Osjecas se pun adrenalina kad mozes nazvati bilmezom nekog online?

Pa dobro, razumijem.
Uopste se ne osjecam dobro kada nekome moram reci da je bilmez... To mi je takav poraz logike i ljudskosti, da je to cudo nevidjeno. E sad, pomisli koliko je neko morao biti bilmez da mu se to kaze direkt, nakon 200x ponovljenih kulturnijih pokusaja... Ne moramo ni isto misliti ali kada neko samo sranja iznosi, nije sramota mu reci da je dosta srao... Jer ne razumije drugi jezik. Ocito.

Kolega forumas ? Nazalost.
Sunarodnjak ? Upitno i/ili zalosno.
Apsolutno je nebitno da li je predsjednik (i vodja) jedne daleke zemlje pogodjene velikom nepravdom (a i mi smo imali slicno iskustvo) glumac, inzinjer, vojnik, politicar... Ono sto vama najvise smeta je da i takav Kurco-klavir-stimer stema ruska "super-sila" dupeta vec skoro 4 godine. Kao takav on je simbol ukrajinske borbe protiv zla, i zato vam i smeta... Neki jeftini Yanukovich bi vam vise odgovarao, samo nesreca, pobjeze...
dr_Evil

#222796 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 26/01/2026 09:39
Uopste se ne osjecam dobro kada nekome moram reci da je bilmez... To mi je takav poraz logike i ljudskosti, da je to cudo nevidjeno. E sad, pomisli koliko je neko morao biti bilmez da mu se to kaze direkt, nakon 200x ponovljenih kulturnijih pokusaja... Ne moramo ni isto misliti ali kada neko samo sranja iznosi, nije sramota mu reci da je dosta srao... Jer ne razumije drugi jezik. Ocito.

Apsolutno je nebitno da li je predsjednik (i vodja) jedne daleke zemlje pogodjene velikom nepravdom (a i mi smo imali slicno iskustvo) glumac, inzinjer, vojnik, politicar... Ono sto vama najvise smeta je da i takav Kurco-klavir-stimer stema ruska "super-sila" dupeta vec skoro 4 godine. Kao takav on je simbol ukrajinske borbe protiv zla, i zato vam i smeta... Neki jeftini Yanukovich bi vam vise odgovarao, samo nesreca, pobjeze...
Sta da ti kazem, mislim da si uzivao, ali dobro, sve je za 10 kao sto ti rekoh. Dobro je pa sam samo bilmez, mogao si nedobog upotrijebit kakvu tezu rijec.

Zapravo i ja se slazem da je ovo sunarodnjak upitno i/ili zalosno. Tesko je zamisliti da sunarodnjaci nakon svega sta su prosli i kroz koje medijske lobotomije su prosli nemaju odredjeni stepen kritickog razmisljanja. Nedavno sam citao knjigu Orwelovo Sarajevo, kao sto rekoh cudni su putevi novcani, pardon Gospodnji, ali eto drago mi je danas slavenska braca Ukrajinci ne vole omastiti brk i pare su gadljive, vidis kako se razlikuju od "tvojih sunarodnjaka".

Ne znam ko smo mi, ko ste vi, niti razumijem opsesiju Glumcima ili Yankuovichima, niti zasto se sekira neko oko toga jel Putler 4 godine zapeo u krmecnjaku ili jel ima Glumac cime ugrijat krmecnjak. Dobro, zlo, da mnogo se sekiras oko te borbe, ubijas se ispravljajuci dobro/zlo nepravde na drugim temama.

Sve za 10 :) samo nastavi. :thumbup: :thumbup: :bih:
Point.

#222797 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Duša draga, on ima kritičko razmišljanje.
drndalo

#222798 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 26/01/2026 09:47
drndalo wrote: 26/01/2026 09:39

Sta da ti kazem, mislim da si uzivao, ali dobro, sve je za 10 kao sto ti rekoh. Dobro je pa sam samo bilmez, mogao si nedobog upotrijebit kakvu tezu rijec.

Zapravo i ja se slazem da je ovo sunarodnjak upitno i/ili zalosno. Tesko je zamisliti da sunarodnjaci nakon svega sta su prosli i kroz koje medijske lobotomije su prosli nemaju odredjeni stepen kritickog razmisljanja. Nedavno sam citao knjigu Orwelovo Sarajevo, kao sto rekoh cudni su putevi novcani, pardon Gospodnji, ali eto drago mi je danas slavenska braca Ukrajinci ne vole omastiti brk i pare su gadljive, vidis kako se razlikuju od "tvojih sunarodnjaka".

Ne znam ko smo mi, ko ste vi, niti razumijem opsesiju Glumcima ili Yankuovichima, niti zasto se sekira neko oko toga jel Putler 4 godine zapeo u krmecnjaku ili jel ima Glumac cime ugrijat krmecnjak. Dobro, zlo, da mnogo se sekiras oko te borbe, ubijas se ispravljajuci dobro/zlo nepravde na drugim temama.

Sve za 10 :) samo nastavi. :thumbup: :thumbup: :bih:
Nisi mi morao ni to reci ali kad vec jesi, misljenje je kao dupe, imamo ga svi. Ako sam ja rekao da nisam uzivao, kako ti mislis da znas bolje od mene sta sam ja uzivao...? Ili da se pocnes baviti psihoanalizom...?

Kriticko razmisljanje? Vrlo kriticki razmisljam i znam razlikovati agresorska sranja od iole normalnih odbrambenih. Zasto ti to ne znas, mozemo samo nagadjati. Interesantno ja kako to Ukrajinci sa toliko (zabrinutih) milijardi pokradenih i dalje odoljevaju, a trebali su se odavno urusiti...? Pa onda ili nije istinita pretpostavka, ili rezultat. Ti zakljuci kriticki sta mozes iz toga.

Sto se Orwelovih i Laticevih Sarajeva tice, da li je pisao o cudnim putevima novcanim iz ljeta 1992, kada je preko noci Sarajevo preplavljeno VEK cigaretama, a Pale Sarajevskom pivom...??? Znam i koliko je slepera uslo/izaslo te noci, i kuda, i kako...

Ne razumijes opsesiju glumcima, ali uredno svaki put spominjes patuljastog glumca kao krivca...??? Siguran sam da je u ruskim knjigama zaista za svasta kriv... Sto je i normalno. Samo da li je normalno da je i meni "kriv" isto kao i Rusima...? Mozes se kriticki osvrnuti na to...
dr_Evil

#222799 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 26/01/2026 10:10
Nisi mi morao ni to reci ali kad vec jesi, misljenje je kao dupe, imamo ga svi. Ako sam ja rekao da nisam uzivao, kako ti mislis da znas bolje od mene sta sam ja uzivao...? Ili da se pocnes baviti psihoanalizom...?
Realno da nisi uzivao, ne bi to ni izrekao, nije tastatura birtijski stol pa da djelujes u afektu
Kriticko razmisljanje? Vrlo kriticki razmisljam i znam razlikovati agresorska sranja od iole normalnih odbrambenih. Zasto ti to ne znas, mozemo samo nagadjati. Interesantno ja kako to Ukrajinci sa toliko (zabrinutih) milijardi pokradenih i dalje odoljevaju, a trebali su se odavno urusiti...? Pa onda ili nije istinita pretpostavka, ili rezultat. Ti zakljuci kriticki sta mozes iz toga.
Imas bujnu mastu, ja u svom postu nigdje ne spomenuh odnos snaga, niti ko je agresor, a ko "normalan odbrambeni". Jednostavno rekoh da su cudni putevi novcani kao asocijacija na korupciju. Kriticki sam zakljucio da je optuzba tvoja nepovezana sa tvrdnjom.
Sto se Orwelovih i Laticevih Sarajeva tice, da li je pisao o cudnim putevima novcanim iz ljeta 1992, kada je preko noci Sarajevo preplavljeno VEK cigaretama, a Pale Sarajevskom pivom...??? Znam i koliko je slepera uslo/izaslo te noci, i kuda, i kako...
Mnogo je on toga pisao, ali zasto mene ovo pitas? Helem spomenuh tu knjigu o korupciji slavenske brace kao blizak primjer kako izgleda slavenski IMT gen.
drndalo wrote: 26/01/2026 10:10 Ne razumijes opsesiju glumcima, ali uredno svaki put spominjes patuljastog glumca kao krivca...??? Siguran sam da je u ruskim knjigama zaista za svasta kriv... Sto je i normalno. Samo da li je normalno da je i meni "kriv" isto kao i Rusima...? Mozes se kriticki osvrnuti na to...
Opet masta, da li sam ja igdje spomenuo da je Glumac kriv? Ili slucajno spomenuo da Ruje nisu krive? Mozes li se kriticki osvrnuti na to zasto opet izmisljas tekst?

Vjerujem da sto se tice Glumca nekad davno rekoh da on samo glumi predsjednika, a da mu se gluma popravila u odnosu na one komedije od prije 10 godine, danas izgleda bas uvjerljivo, mozda je zasluzio i kakvog Oscara. Sve ostalo si samo dodao.
zigzag

#222800 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Opala prodaja vodke u Rusiji
Pijana četničija preselila na ukrajinske livade :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply